WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chyba bede kontynuowala suplementacje tego po porodzie. Poczytalam dzis troche i przy zagrozeniu porodem przedwczesnym zaleca sie dawke nawet 1000mg. Z tego co wiem, omega 3 łagodza bóle mensturacyjne i podobno ogolnie miesiączki sa lagodniejsze, a ze moje staly sie troche nieprzyjemne, po pierwszym porodzie, to bede probowala z tym potem :)

Pracujecie dziś? Ja od rana w biurze ;) Mąż pisał mi, że juz mi kupil picollo na wieczor :D
    Stwierdzilam w oogle, ze nic mi poki co brzuch nie urosl. Porownalam obie zdjecie sprzed kilku dni ze zdjęciem z 3.12 i zadna roznica. Żeby jeszcze waga to potwierdzala, a tu na + :P

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole ide kupic sobie wieksza kurtke.. chcialam tego uniknac, mialam nadzieje, ze pochodze w starych do konca zimy ale one wszystkie obcisle, do tego rozmiary XS i juz troche mnie uciskaja w piersiach.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja sobie chyba bede kontynuowala suplementacje tego po porodzie. Poczytalam dzis troche i przy zagrozeniu porodem przedwczesnym zaleca sie dawke nawet 1000mg. Z tego co wiem, omega 3 łagodza bóle mensturacyjne i podobno ogolnie miesiączki sa lagodniejsze, a ze moje staly sie troche nieprzyjemne, po pierwszym porodzie, to bede probowala z tym potem :)

Pracujecie dziś? Ja od rana w biurze ;) Mąż pisał mi, że juz mi kupil picollo na wieczor :D
    Stwierdzilam w oogle, ze nic mi poki co brzuch nie urosl. Porownalam obie zdjecie sprzed kilku dni ze zdjęciem z 3.12 i zadna roznica. Żeby jeszcze waga to potwierdzala, a tu na + :P

Ja w pracy, ale koło południa robię wypad :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ale jest samo dha. Pregna dha.

Ja właśnie biorę samo DHA, bo te zestawy mają też zwykły kwas foliowy, a ja mogę tylko metylowany.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    W ogole ide kupic sobie wieksza kurtke.. chcialam tego uniknac, mialam nadzieje, ze pochodze w starych do konca zimy ale one wszystkie obcisle, do tego rozmiary XS i juz troche mnie uciskaja w piersiach.

Ja jestem fanką oversize'ów i na razie oprócz dwóch sukienek (ale nie stricte ciążowych) nic jeszcze nie kupiłam.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam sobie na black friday ta parke czarna z new look, ale nie polubilam sie z nia - byla duzooo za duza wiec ja ostatnio sprzedalam - stracilam niewiele, bo raptem 4 funty. Teraz w weekend bylismy sami z mezem na obiedzie (zawsze, jak ktos do nas przylatuje idziemy sobie na 'randke' bez mlodego :)) i dorwalam w charitku nowiutki plaszczyk z Marks and Spencer za 7 funtow :D Znajac ceny w MS w sklepie nowy pewnie z 60 funtow :D Genialny jest i ma piekny kolor - morska zielen :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja jestem fanką oversize'ów i na razie oprócz dwóch sukienek (ale nie stricte ciążowych) nic jeszcze nie kupiłam.
    Ja juz sobie kupilam 2 pary wiekszych legginsow. Brzucha jescze nie mam ale czasem mam taki wydety, ze masakra, bez sensu sie meczyc i sciskac.
    Tak wlasnie kupie taka oversize, zeby mi starczyla cala zime :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno ;-) szukam kremu do rąk bez Phenoxyethanolu , polecicie coś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:22

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia znasz bloga srokao ? To jest blog chemiczki, która analizuje sklady wiec zapewne znajdziesz tam wiele bezpiecznych produktow dla kobiet w ciazy jak i po porodzie dla siebie i dziecka :)

http://www.srokao.pl/p/analizy-dla-mam.html

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Alisia znasz bloga srokao ? To jest blog chemiczki, która analizuje sklady wiec zapewne znajdziesz tam wiele bezpiecznych produktow dla kobiet w ciazy jak i po porodzie dla siebie i dziecka :)

http://www.srokao.pl/p/analizy-dla-mam.html

Znam i właśnie z tego bloga dowiedziałam się że Phenoxyethanol jest niewskazany w ciąży ;-) ale z kremem do rąk są problemy ;-)
    Wszystkie moje kremy i balsamy zawierały ten składnik po przeczytaniu bloga wszystko wylądowało w koszu ;-)

Polecana marka to Nacomi ale one za bardzo pachną więc dla mnie odpadają ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:33

a31il5w.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno ;-) szukam kremu do rąk bez Phenoxyethanolu , polecicie coś ?

https://sklep.4organic.pl/pl/p/Derma-Eco-Woman-Krem-do-rak-75-ml/44

Ja używam kosmetyków z tej firmy i pewnie dla dzidziutka też tam kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:30

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poejrzewam, ze wroce dzis do domu i wyrzuce wszystkie kremy do rak :D Nie wiem, czy chce to czytac :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jest! Wzielam ten, ktory mam w pracy i w domu tez i ma ten skladnik :P A uzywam go od miesiecy w tej ciazy i w poprzedniej ciazy tez uzywalam.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Poejrzewam, ze wroce dzis do domu i wyrzuce wszystkie kremy do rak :D Nie wiem, czy chce to czytac :D
    Ja kupilam kilka rzeczy w sklepie z naturalnymi kosmetykami ale nie patrzylam na sklad.. ehh az sie boje :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja już pisałam ja "mam zrytą psychę " ;-)

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam tez nawilzanego paieru z Biedry, ktory ten konserwant ma. Podejrzewam, ze 80% moich kosmetykow to ma.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo moj krem nie ma tego :D Szalenstwo.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    https://sklep.4organic.pl/pl/p/Derma-Eco-Woman-Krem-do-rak-75-ml/44

Ja używam kosmetyków z tej firmy i pewnie dla dzidziutka też tam kupię.

Super , dziękuje :-)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ooo moj krem nie ma tego :D Szalenstwo.

Podaj nazwę :-)

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia ja Cie rozumiem. W poprzedniej ciazy przestalam pic herbaty owocowe, bo niezalenie czy malinowa czy zurawinowa - wszystkie maja na pierwszym miejscu w skladzie hibiskus. Teraz mam luzniejsze podejscie, ale to ma zwiazek z tym, ze mam juz dziecko.
    Z jednej strony mozna ograniczac pewne skladniki - ja np przeszlam na naturalne dezodoranty, chociaz nie ma badan potwierdzajacych, ze te tlenki glinu czy cos tam sa szkodliwe, ale tak nawet z ciekawosci. Z drugiej strony mieszkam w mega uprzemyslowionym okręgu i zanieczyszczenie powietrza jest takie, ze musialabym spakowac manatki - i te moje wszystkie eko kosmetyki - i wyniesc sie chyba do strefy rownikowej.
    Dzieki 'bogu' ze my tu smogu nie mamy chociaz.

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ