X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chyba bede kontynuowala suplementacje tego po porodzie. Poczytalam dzis troche i przy zagrozeniu porodem przedwczesnym zaleca sie dawke nawet 1000mg. Z tego co wiem, omega 3 łagodza bóle mensturacyjne i podobno ogolnie miesiączki sa lagodniejsze, a ze moje staly sie troche nieprzyjemne, po pierwszym porodzie, to bede probowala z tym potem :)

Pracujecie dziś? Ja od rana w biurze ;) Mąż pisał mi, że juz mi kupil picollo na wieczor :D
    Stwierdzilam w oogle, ze nic mi poki co brzuch nie urosl. Porownalam obie zdjecie sprzed kilku dni ze zdjęciem z 3.12 i zadna roznica. Żeby jeszcze waga to potwierdzala, a tu na + :P

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole ide kupic sobie wieksza kurtke.. chcialam tego uniknac, mialam nadzieje, ze pochodze w starych do konca zimy ale one wszystkie obcisle, do tego rozmiary XS i juz troche mnie uciskaja w piersiach.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja sobie chyba bede kontynuowala suplementacje tego po porodzie. Poczytalam dzis troche i przy zagrozeniu porodem przedwczesnym zaleca sie dawke nawet 1000mg. Z tego co wiem, omega 3 łagodza bóle mensturacyjne i podobno ogolnie miesiączki sa lagodniejsze, a ze moje staly sie troche nieprzyjemne, po pierwszym porodzie, to bede probowala z tym potem :)

Pracujecie dziś? Ja od rana w biurze ;) Mąż pisał mi, że juz mi kupil picollo na wieczor :D
    Stwierdzilam w oogle, ze nic mi poki co brzuch nie urosl. Porownalam obie zdjecie sprzed kilku dni ze zdjęciem z 3.12 i zadna roznica. Żeby jeszcze waga to potwierdzala, a tu na + :P

Ja w pracy, ale koło południa robię wypad :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ale jest samo dha. Pregna dha.

Ja właśnie biorę samo DHA, bo te zestawy mają też zwykły kwas foliowy, a ja mogę tylko metylowany.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    W ogole ide kupic sobie wieksza kurtke.. chcialam tego uniknac, mialam nadzieje, ze pochodze w starych do konca zimy ale one wszystkie obcisle, do tego rozmiary XS i juz troche mnie uciskaja w piersiach.

Ja jestem fanką oversize'ów i na razie oprócz dwóch sukienek (ale nie stricte ciążowych) nic jeszcze nie kupiłam.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam sobie na black friday ta parke czarna z new look, ale nie polubilam sie z nia - byla duzooo za duza wiec ja ostatnio sprzedalam - stracilam niewiele, bo raptem 4 funty. Teraz w weekend bylismy sami z mezem na obiedzie (zawsze, jak ktos do nas przylatuje idziemy sobie na 'randke' bez mlodego :)) i dorwalam w charitku nowiutki plaszczyk z Marks and Spencer za 7 funtow :D Znajac ceny w MS w sklepie nowy pewnie z 60 funtow :D Genialny jest i ma piekny kolor - morska zielen :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja jestem fanką oversize'ów i na razie oprócz dwóch sukienek (ale nie stricte ciążowych) nic jeszcze nie kupiłam.
    Ja juz sobie kupilam 2 pary wiekszych legginsow. Brzucha jescze nie mam ale czasem mam taki wydety, ze masakra, bez sensu sie meczyc i sciskac.
    Tak wlasnie kupie taka oversize, zeby mi starczyla cala zime :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno ;-) szukam kremu do rąk bez Phenoxyethanolu , polecicie coś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:22

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia znasz bloga srokao ? To jest blog chemiczki, która analizuje sklady wiec zapewne znajdziesz tam wiele bezpiecznych produktow dla kobiet w ciazy jak i po porodzie dla siebie i dziecka :)

http://www.srokao.pl/p/analizy-dla-mam.html

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Alisia znasz bloga srokao ? To jest blog chemiczki, która analizuje sklady wiec zapewne znajdziesz tam wiele bezpiecznych produktow dla kobiet w ciazy jak i po porodzie dla siebie i dziecka :)

http://www.srokao.pl/p/analizy-dla-mam.html

Znam i właśnie z tego bloga dowiedziałam się że Phenoxyethanol jest niewskazany w ciąży ;-) ale z kremem do rąk są problemy ;-)
    Wszystkie moje kremy i balsamy zawierały ten składnik po przeczytaniu bloga wszystko wylądowało w koszu ;-)

Polecana marka to Nacomi ale one za bardzo pachną więc dla mnie odpadają ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:33

a31il5w.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno ;-) szukam kremu do rąk bez Phenoxyethanolu , polecicie coś ?

https://sklep.4organic.pl/pl/p/Derma-Eco-Woman-Krem-do-rak-75-ml/44

Ja używam kosmetyków z tej firmy i pewnie dla dzidziutka też tam kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:30

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poejrzewam, ze wroce dzis do domu i wyrzuce wszystkie kremy do rak :D Nie wiem, czy chce to czytac :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jest! Wzielam ten, ktory mam w pracy i w domu tez i ma ten skladnik :P A uzywam go od miesiecy w tej ciazy i w poprzedniej ciazy tez uzywalam.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Poejrzewam, ze wroce dzis do domu i wyrzuce wszystkie kremy do rak :D Nie wiem, czy chce to czytac :D
    Ja kupilam kilka rzeczy w sklepie z naturalnymi kosmetykami ale nie patrzylam na sklad.. ehh az sie boje :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja już pisałam ja "mam zrytą psychę " ;-)

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam tez nawilzanego paieru z Biedry, ktory ten konserwant ma. Podejrzewam, ze 80% moich kosmetykow to ma.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo moj krem nie ma tego :D Szalenstwo.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    https://sklep.4organic.pl/pl/p/Derma-Eco-Woman-Krem-do-rak-75-ml/44

Ja używam kosmetyków z tej firmy i pewnie dla dzidziutka też tam kupię.

Super , dziękuje :-)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ooo moj krem nie ma tego :D Szalenstwo.

Podaj nazwę :-)

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia ja Cie rozumiem. W poprzedniej ciazy przestalam pic herbaty owocowe, bo niezalenie czy malinowa czy zurawinowa - wszystkie maja na pierwszym miejscu w skladzie hibiskus. Teraz mam luzniejsze podejscie, ale to ma zwiazek z tym, ze mam juz dziecko.
    Z jednej strony mozna ograniczac pewne skladniki - ja np przeszlam na naturalne dezodoranty, chociaz nie ma badan potwierdzajacych, ze te tlenki glinu czy cos tam sa szkodliwe, ale tak nawet z ciekawosci. Z drugiej strony mieszkam w mega uprzemyslowionym okręgu i zanieczyszczenie powietrza jest takie, ze musialabym spakowac manatki - i te moje wszystkie eko kosmetyki - i wyniesc sie chyba do strefy rownikowej.
    Dzieki 'bogu' ze my tu smogu nie mamy chociaz.

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ