Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie chyba bede kontynuowala suplementacje tego po porodzie. Poczytalam dzis troche i przy zagrozeniu porodem przedwczesnym zaleca sie dawke nawet 1000mg. Z tego co wiem, omega 3 łagodza bóle mensturacyjne i podobno ogolnie miesiączki sa lagodniejsze, a ze moje staly sie troche nieprzyjemne, po pierwszym porodzie, to bede probowala z tym potem
Pracujecie dziś? Ja od rana w biurzeMąż pisał mi, że juz mi kupil picollo na wieczor
Stwierdzilam w oogle, ze nic mi poki co brzuch nie urosl. Porownalam obie zdjecie sprzed kilku dni ze zdjęciem z 3.12 i zadna roznica. Żeby jeszcze waga to potwierdzala, a tu na + -
W ogole ide kupic sobie wieksza kurtke.. chcialam tego uniknac, mialam nadzieje, ze pochodze w starych do konca zimy ale one wszystkie obcisle, do tego rozmiary XS i juz troche mnie uciskaja w piersiach.
-
mikaja wrote:Ja sobie chyba bede kontynuowala suplementacje tego po porodzie. Poczytalam dzis troche i przy zagrozeniu porodem przedwczesnym zaleca sie dawke nawet 1000mg. Z tego co wiem, omega 3 łagodza bóle mensturacyjne i podobno ogolnie miesiączki sa lagodniejsze, a ze moje staly sie troche nieprzyjemne, po pierwszym porodzie, to bede probowala z tym potem
Pracujecie dziś? Ja od rana w biurzeMąż pisał mi, że juz mi kupil picollo na wieczor
Stwierdzilam w oogle, ze nic mi poki co brzuch nie urosl. Porownalam obie zdjecie sprzed kilku dni ze zdjęciem z 3.12 i zadna roznica. Żeby jeszcze waga to potwierdzala, a tu na +
Ja w pracy, ale koło południa robię wypad💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
xgirl wrote:W ogole ide kupic sobie wieksza kurtke.. chcialam tego uniknac, mialam nadzieje, ze pochodze w starych do konca zimy ale one wszystkie obcisle, do tego rozmiary XS i juz troche mnie uciskaja w piersiach.
Ja jestem fanką oversize'ów i na razie oprócz dwóch sukienek (ale nie stricte ciążowych) nic jeszcze nie kupiłam.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja kupilam sobie na black friday ta parke czarna z new look, ale nie polubilam sie z nia - byla duzooo za duza wiec ja ostatnio sprzedalam - stracilam niewiele, bo raptem 4 funty. Teraz w weekend bylismy sami z mezem na obiedzie (zawsze, jak ktos do nas przylatuje idziemy sobie na 'randke' bez mlodego
) i dorwalam w charitku nowiutki plaszczyk z Marks and Spencer za 7 funtow
Znajac ceny w MS w sklepie nowy pewnie z 60 funtow
Genialny jest i ma piekny kolor - morska zielen
-
Magda - mbc wrote:Ja jestem fanką oversize'ów i na razie oprócz dwóch sukienek (ale nie stricte ciążowych) nic jeszcze nie kupiłam.
Tak wlasnie kupie taka oversize, zeby mi starczyla cala zimeMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:Alisia znasz bloga srokao ? To jest blog chemiczki, która analizuje sklady wiec zapewne znajdziesz tam wiele bezpiecznych produktow dla kobiet w ciazy jak i po porodzie dla siebie i dziecka
http://www.srokao.pl/p/analizy-dla-mam.html
Znam i właśnie z tego bloga dowiedziałam się że Phenoxyethanol jest niewskazany w ciążyale z kremem do rąk są problemy
Wszystkie moje kremy i balsamy zawierały ten składnik po przeczytaniu bloga wszystko wylądowało w koszu
Polecana marka to Nacomi ale one za bardzo pachną więc dla mnie odpadają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:33
-
Alisia wrote:Dziewczyny jeszcze jedno
szukam kremu do rąk bez Phenoxyethanolu , polecicie coś ?
https://sklep.4organic.pl/pl/p/Derma-Eco-Woman-Krem-do-rak-75-ml/44
Ja używam kosmetyków z tej firmy i pewnie dla dzidziutka też tam kupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:30
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
mikaja wrote:Poejrzewam, ze wroce dzis do domu i wyrzuce wszystkie kremy do rak
Nie wiem, czy chce to czytac
-
Alisia ja Cie rozumiem. W poprzedniej ciazy przestalam pic herbaty owocowe, bo niezalenie czy malinowa czy zurawinowa - wszystkie maja na pierwszym miejscu w skladzie hibiskus. Teraz mam luzniejsze podejscie, ale to ma zwiazek z tym, ze mam juz dziecko.
Z jednej strony mozna ograniczac pewne skladniki - ja np przeszlam na naturalne dezodoranty, chociaz nie ma badan potwierdzajacych, ze te tlenki glinu czy cos tam sa szkodliwe, ale tak nawet z ciekawosci. Z drugiej strony mieszkam w mega uprzemyslowionym okręgu i zanieczyszczenie powietrza jest takie, ze musialabym spakowac manatki - i te moje wszystkie eko kosmetyki - i wyniesc sie chyba do strefy rownikowej.
Dzieki 'bogu' ze my tu smogu nie mamy chociaz.