Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez używałam chusteczek, głównie z rossmanna i coreczce nic się nie zrastalo. Koleżanka używała wacikow z wodą i jej dziecko miało ten problem. To chyba kwestia osobnicza.
A płyn do higieny intymnej ten sam co przed ciąża czyli facelke sensitive. Krótki skład i wysoko kwas mlekowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 12:04
-
Jejku dziewczyny,ja to zupełnie nie zwracam uwagi na skład moich kosmetyków, używam wszystkiego dokładnie tego samego jak przed ciążą, w życiu bym nie pomyślała żeby zwrócić na to uwagę i raczej nie będę tego robić, ja nawet nie za bardzo lubię te naturalne kosmetyki bo one zazwyczaj nie mają zapachu albo pachną jakimiś ziołami, a dla mnie szampon do włosów, żel pod prysznic czy balsam musi pięknie intensywnie pachnieć , ogólnie to ja jestem mało ekourl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Hope mozliwe, ale jesli chusteczki mialyby sie przyczyniac, to warto je wyeliminowac. Inna sprawa jest taka, ze taka skora dziecka nie potrzebuje chemii zawartej w takich chusteczkach czesto i tyle.
Tu w UK sa te Waterwipes i one sa genialne (99% wody a reszta to ektrakty z roslin, m.in aloes), ale i drogie. Na poczatku uzywalismy tylko ich. Teraz uzywamy tych z lidla chyba z lupilu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 12:06
-
xgirl wrote:Ja zostaje w domu. Moi znajomi jak cos robia to tylko wariackie rzeczy a w moim stanie to odpada. Poza tym na miescie jak na wojnie sie robi od 20 godziny..
my też w domu, rodzice, teściowie i seans weselnyjestem tak podjarana, że w końcu będziemy mogli wrócić do tego dnia, że już bym odpaliła tą płytkę ale muszę grzecznie czekać
w ogóle u mnie w mieście już od kilku dni niektórym się coś "odkleja". wariują z tymi fajerwerkami, strzelają pod blokiem -
mikka86 wrote:Ja też w domu, wątpię,żebym dotrwała z moją sennością nawet do 24, więc bez sensu gdzieś iść i męczyć siebie i innych
Ja tak samo. Mieliśmy zaproszenie do znajomych, ale nie widze się nigdzie, poza własnym łóżkiem. Ostatnio mam straszne spanie. -
Karola,trzymaj się tam i oby szybko krwotok minął! Mam nadzieje,ze to tylko chwilowe,kciuki za Was!
Xgirl,ja Ciebie rozumiem,w pierwszej ciazy jakoś lepiej funkcjonowałem,a teraz trochę taka dętka bez siły,to naprawdę indywidualne kwestie. Masz prawo do gorszych dni i miliona pytańmyśle,ze nikt nie był alfą i omegą na początku ciążowej drogi,a co do obrzydliwości to powiem Ci,ze jak się już dziecię urodzi to dużo rzeczy przychodzi samo od siebie,tak naturalnie i nie myślisz wtedy,ze czegoś nie dasz rady zrobić,po prostu to robisz. Co do karmienia,wszystko wyjdzie na bieżąco,albo kp,albo mm,będziesz chciała dla malucha jak najlepiej i masz prawo podjąć decyzje w jaki sposób się karmicie.
Poza tym będziesz miała jeszcze mnóstwo wątpliwości i rozterek,ale to całkowicie standardowe wiec masz się nie przejmować,zadawać pytania i czytac,a zobaczysz,ze wszystko przyjdzie z czasem
Co do wyprawki,to u nas number one to nosidło Tula,w podróży idealnie się sprawdziło np do samolotu.mikaja, xgirl lubią tę wiadomość
-
a mi senność powolutku przechodzi, chociaż i tak mogę pospać, ale już jakoś się trzymam i nie usypiam tak szybko
w ogóle mam wrażenie, że troche mi odpuszczają te dolegliwości, tzn teraz to bardziej męczy mnie choroba, ale ogólnie jakoś chyba jest ciut lepiej
-
Mój mąż zawsze pracuje w sylwestra, do tego dieta cukrzycowa i mdlosci więc nie obchodzę sylwestra
-
Też się tego zawsze bałam ale młoda się nigdy nie obudzila. Ja mam dodatkowo psa który się boi a jak się boi to szczeka. Ale zawsze było ok pod tym względem. Tego samego Wam życzę
-
My też w domu spędzamy. Syn chory, właśnie wracają od lekarza, dostał antybiotyk i jakieś zmiany na płucach już się wytworzyły. Mąż to samo. Ja wczoraj cały dzień w łóżku, głowa okropnie mnie bolała, wymiotowałam, dzisiaj jeszcze osłabienie. Poza tym mamy 2 psy i też ich nie chcemy zostawiać w domuZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
w ogole mam gdzies Sylwestra juz od lat.. wszedzie pelno ludzi, co drugi ledwo na nogach stoi, drogo, na zewnatrz armagedon.. na impreze moge sobie w kazdy dzien pojsc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 12:44
-
Kosmetyków używam wyłącznie takich dermo/eco, chociaż te dermo nie zawsze mają dobre składy, ale mi pomagają, np. lipicar. Używam też kosmetyków Resibo i jestem b. zadowolona. Do makijażu używam kosmetyków Erborian, ale teraz praktycznie się nie maluję.
Sylwestra robimy u siebie, będzie druga ciężarna para i jeszcze jedna nie-ciężarna
Płynu do higieny intymnej nie używałam nigdytak jak tamponów
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja w ogole odkad maly sie urodzil mam gdzies wszelkie zaburzenia rutyny dziennej. Moje dziecko jest wrazliwe na zmiany - pogarsza mu sie sen itd. Lubimy z mezem, jak ktos przyjedzie, bo samemu tu smetnie czasem i sie teskni, ale malego potem trzeba troche dorowadzac do porzadku kilka dni. Cenimu sobe nude i rutyne
Przewidywalnosc przy dziecku bywa fajna. Kiedys dzieci dorosna i pewnie jeszcze bedzie szansa na 'szalenstwa'
-
Cześć dziewczyny,
Karola mocne &&& za Was żeby wszystko było dobrze
Ja na początku ciąży dostałam z kliniki zestaw witamin fertinea i tam jest kwas dha w jednej z tabletek i biorę od początku ciąży czy to może zaszkodzić dziecku? Nie wiedziałam że dha dopiero od II trymestru
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Cześć dziewczyny,
Karola mocne &&& za Was żeby wszystko było dobrze
Ja na początku ciąży dostałam z kliniki zestaw witamin fertinea i tam jest kwas dha w jednej z tabletek i biorę od początku ciąży czy to może zaszkodzić dziecku? Nie wiedziałam że dha dopiero od II trymestru💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:ja też biorę od 1trym., spokojnie
Spanikowałam, przepraszamchyba już mi się udziela środowy stres...najchętniej bym się relanium nażarła żeby na luzie podejść do prenatalnych. Głupoty po nocach mi się śnią.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.