Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na obrzeżach Krakowa. Powietrze - istny horror :/ mąż i syn non stop teraz choroby górnych dróg oddechowych :(

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Podaj nazwę :-)
    Firma nazywa sie LAVERA. Na opakowaniu napisane, ze bez: silikonow, parafin, phthalaten, olejow mineralnych, mikroskopijnych drobinek plastiku, parabenow, GMO, syntetycznych zapachow, farb (potlumaczylam jak umiem, sorry:D) Uzywam tez kosmetykow z Weledy, to juz troche wyzsza polka cenowa ale fajne kosmetyki sa.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska nosicie maseczki?
    Mam znajoma w Krakowie i jej dzieciaki chodza w maseczkach. To powietrze jest bardzo niebezpieczne.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lavera ma bardzo dobre kosmetyki :) Kojarze dobre recenzje i tez mam je tutaj - zanosze sie z kupnem i wiecznie zapominam ;) Może sie wreszcie skusze, a co :)

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdaję sobie z tego sprawę że wszystkiego nie da się wyeliminować ;-) W Norwegii truję się jedzeniem - tam wszystko jest importowane ....... wszystkie warzywa są w folii itd ale są rzeczy Z których świadomie mogę zrezygnować ;-)
    U Nas też nie ma smogu - coś za coś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:46

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

Eluska ale wyniki ok? :)

Tak chyba tak :) nie wiem czy wy mialyscie podane normy co do wyniku
    W IU/l ale jeśli im wierzyć to jestem idealnie po środku z wynikami :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d85e63f2c8da.jpg

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nosimy. Mój 3 latek nie da sobie założyć, mąż nie jest przekonany, ja nie mogę, bo mi okulary parują.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o tej marce kosmetyków. A z naturalnych marek co.jeszcze polecacie dla dziecia ?? ;)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od urodzenia uzywam Babydream z rossmana - plyn do kapieli, ten z pompką, oliwke, krem na odparzenia, krem na zime ochronny. Nigdy malemu sie nic po tym nie dzialo :) sklady maja krotkie i przyjemne :)
    Mama mi kilka razy w roku wyysla zapasy, bo w UK nie mamy rossmana niestety.
    Tu kupowalam jedynie krem z filtrem Soltan chyba. Tez spoko sklad z tego co pamietam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie się czaje na ich produkty. Mam oliwke do brzuszka z tej firmy

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i Nowy Rok jednak zaczął się dla Ciebie szczęśliwie !!

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja od urodzenia uzywam Babydream z rossmana - plyn do kapieli, ten z pompką, oliwke, krem na odparzenia, krem na zime ochronny. Nigdy malemu sie nic po tym nie dzialo :) sklady maja krotkie i przyjemne :)

Ja wczoraj zrobiłam zapas na 6 miesięcy - to moja ostatnia wizyta w Polsce przed lipcem ;-) więc wolałam już kupić ;-)

mikaja lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich dzieciowych chusteczki nawilzane uzywam kazde, patrze jedynhie byle nie mialy PEG40 czy jakos tak. Też na blogu srokao jest fajna analiza chusteczek. Ale jak wiadomo - chusteczki niezwskazane do codziennej pielegnacji.

Niedawno na innym forum znajomej coreczka miala rozrywane wargi sromowe :/ Na zywca :/ Takze z chusteczkami, u dziewczynek, trzeba uwazac.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja zdaję sobie z tego sprawę że wszystkiego nie da się wyeliminować ;-) W Norwegii truję się jedzeniem - tam wszystko jest importowane ....... wszystkie warzywa są w folii itd ale są rzeczy Z których świadomie mogę zrezygnować ;-)
    U Nas też nie ma smogu - coś za coś ;-)
    Tak jak mowisz. Przed wszystkim nie da sie ustrzec ale jesli ma sie pewna swiadomosc to mozna z niektorych rzeczy zrezygnowac. Ja odkad dowiedzialam sie o ciazy zredukowalam kosmetyki do minimum. Do mycia sie uzywam plyn 2w1 z Lavery do skory i wlosow, krem pod oczy z Lagony, krem do twarzy z Lavery i olejek do brzucha, piersi, ud z Weledy. Wszystko kosmetyki naturalne. Nic wiecej nie stosuje.
    Co do jedzenia to tez chodze do bio sklepow ale ostatnio mam niestety smaki na fast foody.. :P

W ogole jak to jest z plynem do higieny intymnej? Stosujecie?

Eluska a bedziesz miec wyniki omowione przez lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:59

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naturalnych marek fajne są produkty Sylveco i Organique ;)

Jakie macie plany na Sylwestra? :) Ja dzisiaj na szczęście już lepiej się czuję, strasznie kaszlę itp ale wczoraj leżałam jak trup a dziś siły wracają :) I odebraliśmy film i zdjęcia z naszego wesela, więc dziś seans sylwestrowy z rodzinką :D Picollo truskawkowe już się chłodzi :D

a co do naturalnych marek, to niegdy niestety nie da się wszystkiego wyeliminować. Ja teraz i tak przez mój wstręt do zapachów używam tylko minimum no i staram się zmuszać do smarowania ciała olejkiem.

a co do płynów do higieny intymnej, używam z firmy OrganicLife z korą dębu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 12:00

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje plyn do higieny intymnej od lat - tez z rossmana - jak na zlosc :P Ten facelle. Zielony chyba. Juz nie pamietam ktory. Takze moja mama ma stala liste rzeczy, w ktore od 5 lat mnie zaopatrza w rossmanie kilka razy do roku.

Ostatnio jednak nie moze dosta cmojego olejku do twarzy z Alterry i jestem przerazona, bo to jedyny olejek, ktory mi sie genialnie od 2 lat sprawdzal :( Mam nadzieje, ze go nie wycofali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

W ogole jak to jest z plynem do higieny intymnej? Stosujecie?

Eluska a bedziesz miec wyniki omowione przez lekarza?

Ja używam płynu bo zawsze mam zaburzeń pH jak myje czymś innym.
    Na usg idę w piątek wiec wtedy te moje wyniki wrzuci i przeliczy na omy czy jak to się tam zwie. Po co rpstu 1 raz się spotkałam żeby już dla tego mojego suchego wyniku w IU/L była interpretacja i normy ;)

• mikaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem marze o przeprowadzce do Niemiec :D Zeby miec rossmana i dm'a :P

• xgirl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaje w domu. Moi znajomi jak cos robia to tylko wariackie rzeczy a w moim stanie to odpada. Poza tym na miescie jak na wojnie sie robi od 20 godziny..

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ