X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na obrzeżach Krakowa. Powietrze - istny horror :/ mąż i syn non stop teraz choroby górnych dróg oddechowych :(

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Podaj nazwę :-)
    Firma nazywa sie LAVERA. Na opakowaniu napisane, ze bez: silikonow, parafin, phthalaten, olejow mineralnych, mikroskopijnych drobinek plastiku, parabenow, GMO, syntetycznych zapachow, farb (potlumaczylam jak umiem, sorry:D) Uzywam tez kosmetykow z Weledy, to juz troche wyzsza polka cenowa ale fajne kosmetyki sa.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska nosicie maseczki?
    Mam znajoma w Krakowie i jej dzieciaki chodza w maseczkach. To powietrze jest bardzo niebezpieczne.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lavera ma bardzo dobre kosmetyki :) Kojarze dobre recenzje i tez mam je tutaj - zanosze sie z kupnem i wiecznie zapominam ;) Może sie wreszcie skusze, a co :)

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdaję sobie z tego sprawę że wszystkiego nie da się wyeliminować ;-) W Norwegii truję się jedzeniem - tam wszystko jest importowane ....... wszystkie warzywa są w folii itd ale są rzeczy Z których świadomie mogę zrezygnować ;-)
    U Nas też nie ma smogu - coś za coś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:46

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

Eluska ale wyniki ok? :)

Tak chyba tak :) nie wiem czy wy mialyscie podane normy co do wyniku
    W IU/l ale jeśli im wierzyć to jestem idealnie po środku z wynikami :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d85e63f2c8da.jpg

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nosimy. Mój 3 latek nie da sobie założyć, mąż nie jest przekonany, ja nie mogę, bo mi okulary parują.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o tej marce kosmetyków. A z naturalnych marek co.jeszcze polecacie dla dziecia ?? ;)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od urodzenia uzywam Babydream z rossmana - plyn do kapieli, ten z pompką, oliwke, krem na odparzenia, krem na zime ochronny. Nigdy malemu sie nic po tym nie dzialo :) sklady maja krotkie i przyjemne :)
    Mama mi kilka razy w roku wyysla zapasy, bo w UK nie mamy rossmana niestety.
    Tu kupowalam jedynie krem z filtrem Soltan chyba. Tez spoko sklad z tego co pamietam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie się czaje na ich produkty. Mam oliwke do brzuszka z tej firmy

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i Nowy Rok jednak zaczął się dla Ciebie szczęśliwie !!

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja od urodzenia uzywam Babydream z rossmana - plyn do kapieli, ten z pompką, oliwke, krem na odparzenia, krem na zime ochronny. Nigdy malemu sie nic po tym nie dzialo :) sklady maja krotkie i przyjemne :)

Ja wczoraj zrobiłam zapas na 6 miesięcy - to moja ostatnia wizyta w Polsce przed lipcem ;-) więc wolałam już kupić ;-)

mikaja lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich dzieciowych chusteczki nawilzane uzywam kazde, patrze jedynhie byle nie mialy PEG40 czy jakos tak. Też na blogu srokao jest fajna analiza chusteczek. Ale jak wiadomo - chusteczki niezwskazane do codziennej pielegnacji.

Niedawno na innym forum znajomej coreczka miala rozrywane wargi sromowe :/ Na zywca :/ Takze z chusteczkami, u dziewczynek, trzeba uwazac.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja zdaję sobie z tego sprawę że wszystkiego nie da się wyeliminować ;-) W Norwegii truję się jedzeniem - tam wszystko jest importowane ....... wszystkie warzywa są w folii itd ale są rzeczy Z których świadomie mogę zrezygnować ;-)
    U Nas też nie ma smogu - coś za coś ;-)
    Tak jak mowisz. Przed wszystkim nie da sie ustrzec ale jesli ma sie pewna swiadomosc to mozna z niektorych rzeczy zrezygnowac. Ja odkad dowiedzialam sie o ciazy zredukowalam kosmetyki do minimum. Do mycia sie uzywam plyn 2w1 z Lavery do skory i wlosow, krem pod oczy z Lagony, krem do twarzy z Lavery i olejek do brzucha, piersi, ud z Weledy. Wszystko kosmetyki naturalne. Nic wiecej nie stosuje.
    Co do jedzenia to tez chodze do bio sklepow ale ostatnio mam niestety smaki na fast foody.. :P

W ogole jak to jest z plynem do higieny intymnej? Stosujecie?

Eluska a bedziesz miec wyniki omowione przez lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:59

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naturalnych marek fajne są produkty Sylveco i Organique ;)

Jakie macie plany na Sylwestra? :) Ja dzisiaj na szczęście już lepiej się czuję, strasznie kaszlę itp ale wczoraj leżałam jak trup a dziś siły wracają :) I odebraliśmy film i zdjęcia z naszego wesela, więc dziś seans sylwestrowy z rodzinką :D Picollo truskawkowe już się chłodzi :D

a co do naturalnych marek, to niegdy niestety nie da się wszystkiego wyeliminować. Ja teraz i tak przez mój wstręt do zapachów używam tylko minimum no i staram się zmuszać do smarowania ciała olejkiem.

a co do płynów do higieny intymnej, używam z firmy OrganicLife z korą dębu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 12:00

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje plyn do higieny intymnej od lat - tez z rossmana - jak na zlosc :P Ten facelle. Zielony chyba. Juz nie pamietam ktory. Takze moja mama ma stala liste rzeczy, w ktore od 5 lat mnie zaopatrza w rossmanie kilka razy do roku.

Ostatnio jednak nie moze dosta cmojego olejku do twarzy z Alterry i jestem przerazona, bo to jedyny olejek, ktory mi sie genialnie od 2 lat sprawdzal :( Mam nadzieje, ze go nie wycofali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

W ogole jak to jest z plynem do higieny intymnej? Stosujecie?

Eluska a bedziesz miec wyniki omowione przez lekarza?

Ja używam płynu bo zawsze mam zaburzeń pH jak myje czymś innym.
    Na usg idę w piątek wiec wtedy te moje wyniki wrzuci i przeliczy na omy czy jak to się tam zwie. Po co rpstu 1 raz się spotkałam żeby już dla tego mojego suchego wyniku w IU/L była interpretacja i normy ;)

• mikaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem marze o przeprowadzce do Niemiec :D Zeby miec rossmana i dm'a :P

• xgirl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaje w domu. Moi znajomi jak cos robia to tylko wariackie rzeczy a w moim stanie to odpada. Poza tym na miescie jak na wojnie sie robi od 20 godziny..

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ