Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro może być różnie więc i ja teraz życzę Wam przepięknych świat, abyście spędziły je najlepiej jak potraficie w gronie najbliższych! Odpocznijcie trochę, zrelaksujcie się i spróbujcie znaleźć chwilę dla siebie! Ściskam Was każda z osobna mocno 😘
Wesołych i przede wszystkim zdrowych!
A od Leona calusy 😘JaSzczurek, Sylka135, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
LidziA89 ojj oby to była po prostu infekcja-biedny maluch
Jeszcze teraz i Ty się martwisz o swoje ehh.
AgaSy zdrowia dla chłopców - dobrze, że choć czysto jest.
Kinga27_30 oby ta noc była łaskawa dla Was i każda kolejna bardziej.
Mikka86 nie no bez dwóch zdań. W życiu nie pozwolę, żeby moje dziecko dorastało w takiej atmosferze.Ja po pół roku jestem wrakiem człowieka i nie wiem jak długo jeszcze pociągnę.
KasiaLukasia to u mnie trochę podobniePo pracy pyta co mi kupić w sklepie, bo jedzie na zakupy a wczoraj mnie nazwał pasożytem🙄 Pomaga mi dużo i pewne jest, że robi to chętnie-nie z musi.
Casjopea no on się raczej nie zmieni, bo uważa,że piwo to każdy pije i ma prawo po ciężkim tyg.pracya ma prawie 41 lat.
CzarnaKawa racja-muszę być silna dla tej małej istotki... Czy dziecko podczas ząbkowania może być też mocno płaczliwe? Wczoraj cały dzień był ok ale wieczorem kiedy zaczynałam ją usypiać to była męka. Gryzła z wściekłością smoka z każdej jego strony, wkładała palce do ust, gryzła szmatkę marudząc dość dużo. Posmarowałam jej dziąsła żelem ale męczyła się dalej i w końcu sięgnęłam po paracetamol.Usnęła,choć nie od razu a po 40min.obudziła się z potwornym krzykiem. Ja akurat ściągałam mleko.Nie dało się jej uspokoić a płacz był tak silny, że zaczęłam się bać i tak się zastanawiam, czy to może być od zębów... Uspokoiła się dopiero po mleku choć podczas karmienia 2x wybuchnęła jeszcze tym strasznym płaczem...
Dziewczyny dziękuję za dobre słowa :* Jakoś to będzie. Wytrzymam te parę miesięcy i zacznę żyć od nowa.
Drobinka91 tak-do roczku małej planuję się osiedlić w Polsce. -
nick nieaktualnyEmma_ wrote:Fajnie, że wasze maluchy lubią towarzystwo. Moje dziecko raczej z tych dzikich, wrażliwych i bardzo przywiązanych do mnie (nie potrafi usnąć przy tacie, nawet średnio pije z butli, kiedy to on karmi). Myślę jednak, że nawet tym najbardziej uśmiechniętym maluszkom nie służy nadmiar wrażeń. Moją przeraża to, co robią dziadkowie, i po prostu mi jej żal - znam ją najlepiej ze wszystkich i doskonale widzę, że chciałaby w takich momentach do mamy. Myślę, że naszym bliskim po prostu brakuje wyczucia w kontakcie z takim maluszkiem, ale z tym już chyba nic nie zrobię, bo wyszłabym na złą synową i córkę.
Emma_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze nadrabiam Was tylko nocami😆 moja Alicja ma nową ksywkę-pronto. Prawie padałam na zawał. Ścieralna kurze i położyłam pronto na parapecie. Obrocilam się, żeby przetrzeć stół i nagle słyszę dźwięk wydostajacej się piany. Odwracam się a Ala prysła sobie na rękę i zaczęła wcierać we włosy 😱 tak się przestraszylam, że jej włosy umyłam bezpośrednio pod kranem. Bałam się, że zdarzyla posmakować. Kurde to były sekundy
-
Sylka135 wrote:Kurcze nadrabiam Was tylko nocami😆 moja Alicja ma nową ksywkę-pronto. Prawie padałam na zawał. Ścieralna kurze i położyłam pronto na parapecie. Obrocilam się, żeby przetrzeć stół i nagle słyszę dźwięk wydostajacej się piany. Odwracam się a Ala prysła sobie na rękę i zaczęła wcierać we włosy 😱 tak się przestraszylam, że jej włosy umyłam bezpośrednio pod kranem. Bałam się, że zdarzyla posmakować. Kurde to były sekundy
Nieźle, agentka z Ali! Może będzie fryzjerką 😉
To moja chrześniaczką chciała kiedyś ponoć mamie w sprzątaniu i podlewaniu kwiatów, tak się rozpędziła, że podlała też TV 👏
Lidzia, to straszne 😖 tylko meningo vmchyba działają bardzo szybko z tego, co mi się obiło o uszy... Casjo, potwierdzasz?
Tak, czy siak... dużo zdrowia dla bratanka!
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyLady Stachu ma takie napady placzu czesto wieczorem i nie mam pojecia czemu. Wczoraj znowu ok 23 obudzil sie z krzykiem i myslalam ze go cos boli. Nie umiem dojść co to. Moze uklad nerwowy dojrzewa? Nie mam pojecia. Straszne to jest.
U nas skonczyly sie piękne czasy,Stachu zaczał pełzać. Pełza po pokoju i po łóżku,wyciagalam go wczoraj spod choinki a dzisiaj nad ranem lapałam w nogach w lożku bo by spadł (ja spalam a on poszedł do kota,ktory spi nam w nogach)
KasiaLukasia, Casjopea, kinga27.30, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Karola, ja ostatnio doznałam szoku. Zostawiłam Młodego u dzieci w pokoju na brzuchu, poszłam do kuchni na herbatę i słyszę Jacka jak mnie woła, dziwnie blisko. Skubaniec przepełzł tyłem (bo przodem nie umie) przez cały pokój i zatrzymał się nogami w korytarzu, bo beton i nie dało się iść ślizgiem 😂
kinga27.30, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
To ja też korzystając z tego, że nie wiem jak dzień się potoczy, chcę Wam życzyć przede wszystkim spokojnych świąt w gronie najbliższych Wam osób. 😘 Obyście nie musiały się denerwować, przeżyjcie te dni tak ja chcecie, w zgodzie ze sobą. No i cieszcie się pierwszymi świętami Waszych maluchów, bo dla nich to bedzie wyjatkowy, magiczny czas 🤗 Najedzcie się za wszystkie czasy- tych dodatkowych kilogramów nie liczymy 😉 I nie zapieprzajcie w kuchni, zatrzymajcie się, nie gnajcie niewiadomo gdzie i po co, usiądzcie z kubkiem herbaty/kawy, a te co mogą z winem albo drinkiem (😁) i odpocznijcie, bo należy się Wam (nam) jak psu buda. Wesołych kochane ❣🎄🎅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 08:11
mikka86, Emma_, kinga27.30, Sylka135, KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualnyAska moja kuzynka podobno caly okres nauki chodzenia czyli wlasnie pelzanie,czworaki,meble zaliczala tyłem🙈
W doroslym zyciu tez zawsze szla pod prąd w pozytywnym znaczeniu😁
Drobinka ja czytalam ze to reakcja ktora czesto towarzyszy nowym umiejetnoscią,takie skoki troszke.
Oczywoscie kwestia odreagowania to moze rowniez byc z tym ze nic takiego sie nie dzialo dla niego dziwnego oprocz tego pelzakowania pół wieczoru przed snem -
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Drobinka ja czytalam ze to reakcja ktora czesto towarzyszy nowym umiejetnoscią,takie skoki troszke.
Oczywoscie kwestia odreagowania to moze rowniez byc z tym ze nic takiego sie nie dzialo dla niego dziwnego oprocz tego pelzakowania pół wieczoru przed snem
No jest dokładnie tak jak mówisz, też o tym czytałam. To takie odreagowanie nowych umiejętności albo odreagowanie po poznaniu nowych bodźców charakterystycznych dla skoku 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 08:15
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualny
-
Karola, wyobraziłam sobie Stacha po Twoim opisie 😂
Ja też Wam życzę Wesołych Świąt! Spokojnych, rodzinnych, z tymi których kochacie i przy których dobrze się czujecie. Dla wielu to są pierwsze święta z dzieckiem, pozwólmy sobie i im poczuć tę magię wigilijnego ciepła 🙂 i pamiętajcie, Jezus* urodził się w stajence, więc chata nie musi błyszczeć, żeby czuł się jak w domu!
* dla niewierzących: przychodzą święta, nie sanepid 😉kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
A mój mąż i dzieci już dostali prezent. Straciłam głos. 😎
Casjopea, Emma_, Drobinka91, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥