Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niespodzianka ja miałam wywoływane armakologicznie poronienie ale się nie wyczyściło wszystko i kolka śni później wróciłam do szpitala i na zabieg bo coś tam zostało. Ciąża zatrzymała się na tym poziomie co u Cievie. Zarodek miał ponad 3 cm co odpowiadało ok 10 tygodniem skończonym.
Zabieg na zimno nie jest na pewno dobry dla szyjki - to mechaniczne otwieranie jej, na sile. Ale chyba już zaczynaja w Polsce podawać właśnie leki żeby szyjka się rozwarla i można zabieg przeprowadzić.
My się staraliśmy w 3 cyklu po zabiegu ale mogliśmy już w 2.
Życzę Ci dużo siły w tym ciężkim czasie. -
Dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :*
Kurcze, nic nie piłam wczoraj a dziś czuję się jak na kacu :p ale poszliśmy spać koło 5 więc to raczej takie zamulenie.
Co do objawów to mi też jakoś przechodzi powoli. Mam wrażenie że czuję się lepiej. Czasem mam przez to jakieś myśli, ale zaraz je odganiam i tłumacze sobie żeby nie schizowac, bo wszystko jest ok
Co do zachcianek i coli to ja miałam tak przez pierwszy trymestr. Jak przed ciąża piłam mało gazowanego, tak przez ten czas tylko pepsi, mirinda, fantajuż mi też przechodzi na szczęście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 15:37
-
Eeeee ja tam sobie pozwalam na grzeszki jedzeniowe. Była cola jak miałam ochotę, był i mc donalds bo nie mogłam wytrzymać, jest i kawa czasem. Poza tym raczej się zdrowo odżywiam wiec wyznaje zasadę bez przesady i zdrowego rozsądku
Hiszpaneczka, mikaja lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
xgirl wrote:A ja mialam taka zajawke na Cole.. No myslalam, ze kogos pobije jak jej nie dostane. Wypilam kilka razy ale mialam mega wyrzuty sumienia.
Jest zaleznosc miedzy mdlosciami a plcia?
ja dzisiaj troszkę wypilam colismaki
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
ines. wrote:Eeeee ja tam sobie pozwalam na grzeszki jedzeniowe. Była cola jak miałam ochotę, był i mc donalds bo nie mogłam wytrzymać, jest i kawa czasem. Poza tym raczej się zdrowo odżywiam wiec wyznaje zasadę bez przesady i zdrowego rozsądku
ostatnio jadlam pizze, na drugi dzień frytki, dzisiaj colesame nie zdrowe rzeczy
ale zachcianka i tyle
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Dziewczyny szczęśliwego Nowego Roku 2019 dla nas wszystkich
aby był wyjątkowy, bezproblemowy i bezstresowy, a czerwiec/lipiec najpiękniejszym okresem w tym roku !!!!
Niespodzianka bardzo współczujękurczę, 11 tc to rzeczywiście wydawać by się mogło już w marę bezpieczny okres... Powiedział Ci lekarz w którym tc serce przestało bić? czy to właśnie teraz jakoś koło 11tc?
Karola JJ odpoczywaj teraz dużo, ważne żebyś się nie nadwyrężała, odklejające się łożysko teraz, na tym etapie kiedy dzidzia jeszcze dużo nie waży, wcale nie musi oznaczać najgorszego, w późniejszych tygodniach ciąży jest dużym problemem, bo dzidzia jest znacznie większa..Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Sung,trzymaj się jeśli to czytasz,przytulam mocno.
U mnie tez mdłości ustały,ale czuje się trochę bez siły.Zastanawiam się czy jakichś niedoborów nie mam,bo cały czas jak w zwolnionym tempie chodzę. Doskwiera mi brak apetytu mimo tego,ze tez miałam moment zachcianek małych typu cola i fast food,ale teraz cisza. U mnie już płeć potwierdzona,wiec jak widać dziewczynka zmiennaraz ze miałam totalnie smaki na chłopaka,dwa,ze mdłości minęły,a ponoć z dziewczynka bardziej trzymają...hehe zabobony,ale ciekawa byłam czy się potwierdzi
a tak w ogóle to czasem zachodzę w głowę czy te testy z krwi kiedyś się pomyliły co do płci,bo gdzieś znalazłam nawet taką wzmiankę :p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymikaja wrote:Niespodzianka ja miałam wywoływane armakologicznie poronienie ale się nie wyczyściło wszystko i kolka śni później wróciłam do szpitala i na zabieg bo coś tam zostało. Ciąża zatrzymała się na tym poziomie co u Cievie. Zarodek miał ponad 3 cm co odpowiadało ok 10 tygodniem skończonym.
Zabieg na zimno nie jest na pewno dobry dla szyjki - to mechaniczne otwieranie jej, na sile. Ale chyba już zaczynaja w Polsce podawać właśnie leki żeby szyjka się rozwarla i można zabieg przeprowadzić.
My się staraliśmy w 3 cyklu po zabiegu ale mogliśmy już w 2.
Życzę Ci dużo siły w tym ciężkim czasie. -
nick nieaktualnypoliś wrote:Dziewczyny szczęśliwego Nowego Roku 2019 dla nas wszystkich
aby był wyjątkowy, bezproblemowy i bezstresowy, a czerwiec/lipiec najpiękniejszym okresem w tym roku !!!!
Niespodzianka bardzo współczujękurczę, 11 tc to rzeczywiście wydawać by się mogło już w marę bezpieczny okres... Powiedział Ci lekarz w którym tc serce przestało bić? czy to właśnie teraz jakoś koło 11tc?
Karola JJ odpoczywaj teraz dużo, ważne żebyś się nie nadwyrężała, odklejające się łożysko teraz, na tym etapie kiedy dzidzia jeszcze dużo nie waży, wcale nie musi oznaczać najgorszego, w późniejszych tygodniach ciąży jest dużym problemem, bo dzidzia jest znacznie większa..
Niestety lekarz nie powiedział kiedy dokładnie to się stało. Ja byłam u ginekolog na usg 19.12 to widzialam jak serduszko pieknie bije. -
Niespodzianka2019 wrote:Niestety lekarz nie powiedział kiedy dokładnie to się stało. Ja byłam u ginekolog na usg 19.12 to widzialam jak serduszko pieknie bije.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Myślałam że będzie więcej. W dniu podania tabletek wypadł pecherzyk...będziesz wiedziała że to to...A potem krwawilam jak.podczas okresuStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Niespodzianka A dostałaś tabletki? Samo pewnie się nie ruszy bo.to już był.10tydz.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Niespodzianka2019 wrote:Niestety lekarz nie powiedział kiedy dokładnie to się stało. Ja byłam u ginekolog na usg 19.12 to widzialam jak serduszko pieknie bije.Termin porodu 5 lipiec 2019
Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Niespodzianka ja mialam zabieg pod narkoza.
disclaimer - ponizej tylko dla kobiet o mocnych nerwach. xgirl jakby co, mozesz ominac
Natty mozna poronic samoistnie na kazdym etapie, tylko przy takiej 'wyzszej' (koncowka 1. trym) ciazy juz bezpieczniej jest byc w szpitalu. U mnie tabletki zaczely dzialac o 19 i do rana mialam skurcze i wylatywaly ze mnie ogromne skrzepy - 2 razy zemdlalam -wiec dobrze ze bylam w szpitalu wtedy.
U mnie najpierw wypadl zarodek (spojrzalam na ulamek sekundy, bo uslyszalam, jak uderzyl w ta kartonowa nakladke na toalecie - najgorszy dzwiek mojego zycia...)- sam, czysciutki, potem dopiero ruszyla krew i reszta. Pomimo calej nocy takiego krwawienia i tak cos jeszcze zostalo i musialam miec ten zabieg 2 dni pozniej. -
Ja miałam poronienie zatrzymane w 10 tygodniu- zero krwawienia, zero objawów. Okazało się na wizycie że serduszko przestało bić. W piątek zgłosiła się do szpitala na zabieg ale kazali mi przyjść w poniedziałek. Przez cały weekend nic się nie wydarzyło. Zabieg miałam pod narkozą, pare godzin później byłam w domu. O kolejną ciążę mogłam się starać po trzech cyklach.
[/url]
PCOS, dkp -
Kajtolo wrote:Ja miałam poronienie zatrzymane w 10 tygodniu- zero krwawienia, zero objawów. Okazało się na wizycie że serduszko przestało bić. W piątek zgłosiła się do szpitala na zabieg ale kazali mi przyjść w poniedziałek. Przez cały weekend nic się nie wydarzyło. Zabieg miałam pod narkozą, pare godzin później byłam w domu. O kolejną ciążę mogłam się starać po trzech cyklach.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]