Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady chyba też pomyślę o takim omleciku/naleśniku dla małej 😁🙂 Pierwszy raz jadła coś z jajkiem?
A że wogole zapytam czy któraś z Was jeszcze nie dawała jajka dziecku?
Emma kurcze niezbyt fajna sytuacja. Bądź silna rodzice muszą wkoncu zrozumieć że dorosłaś. Niemusisz przsprapraszac bo przecież niezawinilas.
Angelika a jak wogole z pomocą przy małym? Pomaga ci czy też się wykręca że jest zmęczony🤔🙄 A co Ty masz powiedzieć z małym jesteś, zmajmujesz się nim, jeszcze szkole masz. Ja ci bije wielkie brawa ze wszystko to łączysz😘 -
Kamsza wrote:Lady chyba też pomyślę o takim omleciku/naleśniku dla małej 😁🙂 Pierwszy raz jadła coś z jajkiem?
A że wogole zapytam czy któraś z Was jeszcze nie dawała jajka dziecku?
Emma kurcze niezbyt fajna sytuacja. Bądź silna rodzice muszą wkoncu zrozumieć że dorosłaś. Niemusisz przsprapraszac bo przecież niezawinilas.
Angelika a jak wogole z pomocą przy małym? Pomaga ci czy też się wykręca że jest zmęczony🤔🙄 A co Ty masz powiedzieć z małym jesteś, zmajmujesz się nim, jeszcze szkole masz. Ja ci bije wielkie brawa ze wszystko to łączysz😘
Ja dawałam już chyba wszystko oprocz soli i cukru. Miecho, jaja, mleko, jogurt, gluteny i sruteny. Nic się nie zadziało.
-
Ja jeszcze nie dawałam jajka ale planuje w tym tyg zrobić jej jajecznicę.
Kamsza lubi tę wiadomość
-
Kamsza wrote:Kasia to super moja ma sporo uczuleń🙄
Biduleczka. U nas krosty wyszły tylko po dyni, która niby nie jest alergenem... Dwa razy jadła i dwa razy ją wysypalo. Całą resztę przyjęła bez kłopotu.
Dziewczyny a przypomnijcie jak zrobić te frytki z batuta? Bo mi w końcu zgnije. Na jakiej grubości paseczki pokroić, ile piec i jakiej temperaturze? Jak do młota poproszę.
-
Kasia u nas uczuliło:dynia, malina, cukinia, jogurt. Po bananie płacz bo kupy niemoze zrobić a jak zdobi6to jest czarna i twarda jak węgiel. Po jabłku bolesne wzdęcia i też płacze 😢
Też spróbuję zrobić tego batata z piekarnika 🙂Takze tez czekam na instrukcje 😁
Lidzia jajeczniczka na masełku 🤔🙂? -
Kasiu 210 przez 40 min i takie kawałki jak to domowe frytki 😁
Ja dziś pierwszy raz dałam jajko.
Angelikamarta musisz wytrwać a zobaczysz że życie Ci się odpłaci stokroć za to wszystko tylko musisz wytrwać przy swoim zdaniu i swoich planach 😘KasiaLukasia, Kamsza, anngelikamartaa lubią tę wiadomość
-
33Sylwia wrote:Kamsza że się wtrące, ja zrobiłam na parze jajecznicę 😁 a masełka odrobinke dałam po prostu.
Ooo super. też dobra opcja 😁 i z całego jajka robiłaś? -
Sylka135 wrote:Mikka fajny ten wózek.
Mnie dzisiaj moje gnomy doprowadza do szału 😵 i jeszcze co chwilę pada więc będziemy gnić w domu ☹️Sylka135 lubi tę wiadomość
-
Emma_ wrote:Zadzwoniła do mnie babcia, że mama tak strasznie płacze (oczywiście granie na emocjach) i mam się do niej odezwać. Wiecie, że napisałam, odczytane i... nic? 🤦🏻♀️ Naprawdę mam dość bycia traktowaną jak dziecko, oni po prostu czekają na moje przeprosiny. ☹️
Aśka, mięsa jeszcze nie dawałam i chyba długo nie podam, bo nie sądzę, żeby zjadła. 🤷🏻♀️
Może ja nie jestem tu najlepszym doradcą, bo z połowa rodziny ojca nie gadam. Nie przyszli na mój ślub i dali mi o tym znać tydzień przed🤦☹️ i do tej pory nikt mnie nie przeprosił z tych 30 osób 👍 Zaznaczę tylko, że żadne z nich nie miało istotnego powodu by nie przyjść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 15:58
-
Kamsza wrote:A że wogole zapytam czy któraś z Was jeszcze nie dawała jajka dziecku?
U nas jak na razie samo żółtko. Raz zrobiłam z żółtkiem placuszki i raz dałam dzisiaj do zupki. Boję się trochę dać białko. Chyba przez alergie na bmk. Chociaż ostatnio odpukać Tymek nie ma żadnych objawów więc może w tym tyg spróbuję i dam białko i jogurt naturalny🤔Kamsza lubi tę wiadomość
-
Ja frytki z batata robię w 200 stopniach przez 25 minut góra dół + 5 minut grill. Dzisiaj właśnie Julka jadła posypane suszoną bazylią. Wcinala aż jej się uszy trzęsły.
Angelikamarta, smutne to. A jaka jest Wasza relacja na co dzień? Żyjecie jak para czy raczej jak "znajomi"?
Emma, popieram. Z jakiej racji masz się podporządkowywać, zwłaszcza jezeli chodzi o WASZE auto.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Lady_Dior wrote:Ale uśmiechnięty Tom 😁
AgaSy wszystkim leci ślinka to mi też 🤤
Anngelikamarta matko szkoda, że on taki jest 😒 Wiem, że się nie porównuje ale nie wiem, która ma gorzej, bo mój bądź co bądź robi wszystko przy dziecku, obdarowuje mnie prezentami kiedy trzeba, czuję, że mnie kocha ale niestety jest uzależniony...
W ogóle myję se laktator a ten wchodzi do kuchni z małą i mówi "matka za rok stajemy przed ołtarzem" Zaczęłam się na głos śmiać 😂😂😂😂 Ja jestem dla niego mega wredna ale tak wredna, że żaden normalny facet by tego nie zniósł a ten chce się nadal ze mną żenić 😂😂😂
Kamsza kochana ja zrobiłam małej ten omlet z samego jajka-nie dodawałam kompletnie nic.Dziś też zrobię-może coś poskubie🤷🏼♀️
Dzięki dziewczyny za opinie w sprawie kolczyków - chyba też tak zrobię 😊
Jaszczurek a miał Tom na początku po linomagu jakieś wypryski? Jak często mu smarujesz?
Aska1994 jak idzie dzienne cycuchowanie?
Zdrowia dla wszystkich chorych dzieciaczków 😘 -
@Lady, co do Twojego chłopa to nie miej mu za złe, że pije. Jest uzależniony, ma chorobę alkoholową, nie może na to poradzić więcej, niż osoba chora na depresję. Nie pije Ci na złość. Miej mu za złe, że nie chce się leczyć. Poszukaj programów, pokaż mu propozycje. Musi się leczyć. Skoro jest takim dobrym tatą to może warto go ratować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 16:37
-
Ja nie dawałam jajka, trochę się boję. Ale może jutro spróbuję troszkę, zobaczymy jaka będzie reakcja.
W ogóle jakoś tak wydaje mi się że Olek "ubogo" je. Nie mam weny, wysyłałam Wam jadłospis dla niemowlaka, a sama z niego nie korzystam. 🤦🏻♀️ może dlatego że Olek skubie jak jakiś ptaszek. Muszę się za to wziąć porządnie.
Emma, broń Boże nie zadręczaj się tym i nie miej wyrzutów sumienia! To najgorsze co można zrobić, takie granie na uczuciach. Może Twoja mama myślała, że zadzwonisz a nie napiszesz i obraziła się kolejny raz? Albo powiedziała tacie że napisałaś i myślą co Ci odpisać 🤔
Ty swoje zrobiłaś, wyciągnęłaś rękę, teraz ich ruch.
Co do batatów, to one bardzo szybko się robią, też ustawiam na 210° góra-dół bez termoobiegu, ale już po 20 minutach były mięciutkie. Obtaczam je wcześniej w oleju i przyprawach i tyle. Są grubości palca (oczywiście mojego 😁)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 16:41
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualnyKasiaLukasia wrote:I gdzie jest Karola? Purkła się prawie nie odzywa? Co to za nowe angielskie zwyczaje?
Angelikamarta skonczylam na Twoim położnictwo i widze ze tu coś o chlopie. Idż na to polożnictwo, a chlopem jebnij. Nie siedż z kimś dla dobrych warunków.
Jaszczurek Tom to taki pucuś,widać ,ze lubi pojeść😁
Woeje tak,ze bylam na mieście ale na spacer do parku nie szlam bo boje sie ze nas drzewo przygniecie.
Aaa i porobilam badania na wizyte u endo i tarczyca jak zwykle cudownie. Idealne wyniki.anngelikamartaa lubi tę wiadomość