X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby dziś tule ja 🤗😘
    AgaSy Ciebie też 🤗
    Masakra z tymi dziecmi nocą, w dzień dają po gaciach w nocy też... Choc dziś nie mogę narzekać było napewno lepiej niż kilka nocy do tyłu.
    Powieka górna mi tak na puchła i opadła ze wyglądam tak 🥴 zaraz sobie zrobię jakieś kompresy z zielnika, wczoraj myślałam że to znowu jęczmień a dziś to już nie wiem...
    Maz jedzie dziś na pogrzeb potem do pracy także do północy będziemy sami obym nie zwariowała

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek a zerknij na Chicco Echo New. Jak bys byla w ciazy, a musiala pieprzyc sie z wozkiem to takie sa super

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wpadły w oko spacerówki Oyster ale strasz ie drogie są

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale się zestrachalam, ze nasze forum umiera! Wlaze rano, juz po 8, a tu ostatnia wiadomość od Aski, że Cypis odegrał Zbuntowanego Anioła. Z wczoraj o 21!!! Myślę sobie, co jest?! Nikt nic nie pisze? Nikt nie chce się niczym podzielić? Porzuciły mnie?!!! Ale okazało się, że chłop mi na noc Internet w komorze wyłączył... I wszystko toczy się jak codzień. Ufff.

U nas tak, dziecko wróciło do spania 12h, i od kilku dni budzi się o ludzkich porach, po 7 rano. Ale kuzwa zas się w nocy budzila na ssanie co pięć minut. Kiedy wstawala o 4/5 nie cycala tak dużo. Nie wiem co lepsze.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą ciekawe kiedy umrze nasz wątek 🤔

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nigdy ! Pewnie przekształci się w kolejne ciążę za jakiś czas i tak w kółko 😁 Swoją drogą, zobaczcie ile zapisałyśmy już stron. 🤭🤯

I hej Wam 🙋🏻‍♀️
    Współczuję nocy (Agasy, Lyllaby) 😙 Kawka na śniadanie, cycki do przodu i trzeba zacząć nowy dzień!
    U nas noc chyba całkiem ok, bo nawet coś mi się śniło.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak Staś? Mocnego ma siniaka po wcześniejszym upadku?
    Kurcze idę dzisiaj na szczepienie z dziećmi a Alicja wczoraj poślizgnęła się w wannie i się uderzyła. Ma siniaka w okolicy oka ☹️ tak to jest jak matka bierze się za kąpiel...

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, niezależnie od opiekuna, zawsze gdzieś się dziecko uderzy, kiedy zbliża się wizyta w przychodni, nie wyrzucaj sobie 😘

Karola, jak Stachu po tym upadku?

Niedawno mówiłyście, czego nie lubicie w opiece nad dziećmi. Ja nienawidzę się zbierać sama z całą trójką! Niestety robię to co rano do przedszkola, ale to jest moment którego nie lubię, budzenie wszystkich i cała otoczka, ubieranie, śniadanie, mycie itd

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo ja przy moim niejadku nie mam zbyt bogatego repertuaru 😉 u mnie królują placuszki bananowe https://alaantkoweblw.pl/blyskawiczne-placki-twarogowe/. Oczywiście bez rodzynek 😆 serek homogenizowany, jogurty, ale to zależy od dnia i ostatnio jak byliśmy u mojego brata to zasmakowały jej kabanosy.

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio nocki średnie ale ta dzisiejsza przeszła samą siebie 🙄
    Położyłam się spać po 22. Nie mogłam zasnąć do północy. O 23 Julka obudziła się na jedzenie - jej standardową pora. Myślę - ok. Jak wspomniałam zasnęłam koło północy. Jula kolejna pobudkę miała o 00:30, dalej 1:30 I o 2:30 (swoją drogą dziwne że niemal jak w zegarku) postanowiła wstać. Nie spała do prawie 4. A o 5 zaczęła dzień 😫. O 7 dałam ją na pół godziny do faceta bo już zaczynałam być nie miła 😶 teraz się samobiczuję 😣

O 6 wjechał pedicetamol ale chyba nic nie zdziałał. Teraz wygląda jak mały wampir, oczy podkrążone i czerwone... spróbujemy odespać, trzymajcie kciuki żeby to nie trwało pół godziny bo przysięgam że pójdę do stodoły i skoczę z dachu 😴

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga współczuję ☹️nienawidzę takiego ciągłego wybudzania

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Casjo ja przy moim niejadku nie mam zbyt bogatego repertuaru 😉 u mnie królują placuszki bananowe https://alaantkoweblw.pl/blyskawiczne-placki-twarogowe/. Oczywiście bez rodzynek 😆 serek homogenizowany, jogurty, ale to zależy od dnia i ostatnio jak byliśmy u mojego brata to zasmakowały jej kabanosy.
    Dzięki :) Znam te placuszki, są smaczne (jasne, że bez rodzynek! 😜), ale Iza rano wciąga z owsianka całego banana..

KarolaJJJ jajecznicy nie lubi. W ogóle jajek nie lubi samych w sobie - jedynie w żurku jej smakowały 🤷‍♀️

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Kinga27.30 współczuję 🤦‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka dzięki 😉
    Ja nie znoszę ubierania przed wyjściem, karmienia, powrotów do domu po spacerze i usypiania Alicji bo Wiktora uwielbiam 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to uwielbiam patrzeć jak jedzą małe dzieci. Kiedyś oglądałam mała Tole na FB z alaantkowego blw, a teraz chętnie oglądam Toma Jaszczurek 😆 chciałabym żeby moje dzieci tak jadły 😉

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju Kinga to najgorzej. Juz lepiej chyba w ogole nie spać i walić kawę całą noc, niz zasypiac i się co godzinę wybudzac. Bardzo współczuję. A Jula dużo śpi w dzień?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ma siniaka na twarzy,a raczej pasek.
    Casjo a chlebek z jakąś pastą z avocado? Albo kanapka ze swojskim pasztetem ? Chleb z masłem,serem zoltym i kakao? Makaron z białym serem? Ryz z jablkiem?

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma dalej spicie? Jak Wam nie wstyd... ;) :D :D

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy dziś do Zoo. Obskoczymy same pawilony, bo pogoda średnia. Małpy, ryby, słonie. Mam nadzieję, że uda nam się uniknąć tłoku, który jest w weekendy.

kinga27.30, Emma_, Lullaby, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie śpi dużo, wczoraj miała dwie drzemki po pół godziny. Albo to jest jakiś etap rozwojowy, albo te cholerne zęby (lewa dwójka się przebiła teraz wychodzi A prawa już też jest rozpulchniona), albo naprawdę nie ogarniam i nie wiem.
    Przed chwilą próbowałam położyć z cyckiem na wierzchu to zrobiła mi histerię... teraz leży na przeciwko mnie na kanapie i jojczy oraz lrzyczy na grzechotkę, A ja przed kanapą odłożyłam się z prasowaniem.
    No nie mam siły w rękach na bujanie dzisiaj 🙄

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
‹‹ 2885 2886 2887 2888 2889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ