X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby dziś tule ja 🤗😘
    AgaSy Ciebie też 🤗
    Masakra z tymi dziecmi nocą, w dzień dają po gaciach w nocy też... Choc dziś nie mogę narzekać było napewno lepiej niż kilka nocy do tyłu.
    Powieka górna mi tak na puchła i opadła ze wyglądam tak 🥴 zaraz sobie zrobię jakieś kompresy z zielnika, wczoraj myślałam że to znowu jęczmień a dziś to już nie wiem...
    Maz jedzie dziś na pogrzeb potem do pracy także do północy będziemy sami obym nie zwariowała

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek a zerknij na Chicco Echo New. Jak bys byla w ciazy, a musiala pieprzyc sie z wozkiem to takie sa super

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wpadły w oko spacerówki Oyster ale strasz ie drogie są

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale się zestrachalam, ze nasze forum umiera! Wlaze rano, juz po 8, a tu ostatnia wiadomość od Aski, że Cypis odegrał Zbuntowanego Anioła. Z wczoraj o 21!!! Myślę sobie, co jest?! Nikt nic nie pisze? Nikt nie chce się niczym podzielić? Porzuciły mnie?!!! Ale okazało się, że chłop mi na noc Internet w komorze wyłączył... I wszystko toczy się jak codzień. Ufff.

U nas tak, dziecko wróciło do spania 12h, i od kilku dni budzi się o ludzkich porach, po 7 rano. Ale kuzwa zas się w nocy budzila na ssanie co pięć minut. Kiedy wstawala o 4/5 nie cycala tak dużo. Nie wiem co lepsze.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą ciekawe kiedy umrze nasz wątek 🤔

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nigdy ! Pewnie przekształci się w kolejne ciążę za jakiś czas i tak w kółko 😁 Swoją drogą, zobaczcie ile zapisałyśmy już stron. 🤭🤯

I hej Wam 🙋🏻‍♀️
    Współczuję nocy (Agasy, Lyllaby) 😙 Kawka na śniadanie, cycki do przodu i trzeba zacząć nowy dzień!
    U nas noc chyba całkiem ok, bo nawet coś mi się śniło.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak Staś? Mocnego ma siniaka po wcześniejszym upadku?
    Kurcze idę dzisiaj na szczepienie z dziećmi a Alicja wczoraj poślizgnęła się w wannie i się uderzyła. Ma siniaka w okolicy oka ☹️ tak to jest jak matka bierze się za kąpiel...

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, niezależnie od opiekuna, zawsze gdzieś się dziecko uderzy, kiedy zbliża się wizyta w przychodni, nie wyrzucaj sobie 😘

Karola, jak Stachu po tym upadku?

Niedawno mówiłyście, czego nie lubicie w opiece nad dziećmi. Ja nienawidzę się zbierać sama z całą trójką! Niestety robię to co rano do przedszkola, ale to jest moment którego nie lubię, budzenie wszystkich i cała otoczka, ubieranie, śniadanie, mycie itd

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo ja przy moim niejadku nie mam zbyt bogatego repertuaru 😉 u mnie królują placuszki bananowe https://alaantkoweblw.pl/blyskawiczne-placki-twarogowe/. Oczywiście bez rodzynek 😆 serek homogenizowany, jogurty, ale to zależy od dnia i ostatnio jak byliśmy u mojego brata to zasmakowały jej kabanosy.

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio nocki średnie ale ta dzisiejsza przeszła samą siebie 🙄
    Położyłam się spać po 22. Nie mogłam zasnąć do północy. O 23 Julka obudziła się na jedzenie - jej standardową pora. Myślę - ok. Jak wspomniałam zasnęłam koło północy. Jula kolejna pobudkę miała o 00:30, dalej 1:30 I o 2:30 (swoją drogą dziwne że niemal jak w zegarku) postanowiła wstać. Nie spała do prawie 4. A o 5 zaczęła dzień 😫. O 7 dałam ją na pół godziny do faceta bo już zaczynałam być nie miła 😶 teraz się samobiczuję 😣

O 6 wjechał pedicetamol ale chyba nic nie zdziałał. Teraz wygląda jak mały wampir, oczy podkrążone i czerwone... spróbujemy odespać, trzymajcie kciuki żeby to nie trwało pół godziny bo przysięgam że pójdę do stodoły i skoczę z dachu 😴

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga współczuję ☹️nienawidzę takiego ciągłego wybudzania

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Casjo ja przy moim niejadku nie mam zbyt bogatego repertuaru 😉 u mnie królują placuszki bananowe https://alaantkoweblw.pl/blyskawiczne-placki-twarogowe/. Oczywiście bez rodzynek 😆 serek homogenizowany, jogurty, ale to zależy od dnia i ostatnio jak byliśmy u mojego brata to zasmakowały jej kabanosy.
    Dzięki :) Znam te placuszki, są smaczne (jasne, że bez rodzynek! 😜), ale Iza rano wciąga z owsianka całego banana..

KarolaJJJ jajecznicy nie lubi. W ogóle jajek nie lubi samych w sobie - jedynie w żurku jej smakowały 🤷‍♀️

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Kinga27.30 współczuję 🤦‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka dzięki 😉
    Ja nie znoszę ubierania przed wyjściem, karmienia, powrotów do domu po spacerze i usypiania Alicji bo Wiktora uwielbiam 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to uwielbiam patrzeć jak jedzą małe dzieci. Kiedyś oglądałam mała Tole na FB z alaantkowego blw, a teraz chętnie oglądam Toma Jaszczurek 😆 chciałabym żeby moje dzieci tak jadły 😉

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju Kinga to najgorzej. Juz lepiej chyba w ogole nie spać i walić kawę całą noc, niz zasypiac i się co godzinę wybudzac. Bardzo współczuję. A Jula dużo śpi w dzień?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ma siniaka na twarzy,a raczej pasek.
    Casjo a chlebek z jakąś pastą z avocado? Albo kanapka ze swojskim pasztetem ? Chleb z masłem,serem zoltym i kakao? Makaron z białym serem? Ryz z jablkiem?

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma dalej spicie? Jak Wam nie wstyd... ;) :D :D

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy dziś do Zoo. Obskoczymy same pawilony, bo pogoda średnia. Małpy, ryby, słonie. Mam nadzieję, że uda nam się uniknąć tłoku, który jest w weekendy.

kinga27.30, Emma_, Lullaby, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie śpi dużo, wczoraj miała dwie drzemki po pół godziny. Albo to jest jakiś etap rozwojowy, albo te cholerne zęby (lewa dwójka się przebiła teraz wychodzi A prawa już też jest rozpulchniona), albo naprawdę nie ogarniam i nie wiem.
    Przed chwilą próbowałam położyć z cyckiem na wierzchu to zrobiła mi histerię... teraz leży na przeciwko mnie na kanapie i jojczy oraz lrzyczy na grzechotkę, A ja przed kanapą odłożyłam się z prasowaniem.
    No nie mam siły w rękach na bujanie dzisiaj 🙄

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
‹‹ 2885 2886 2887 2888 2889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ