X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Ja mojego zmuszać też nie będę chociaż chciałabym żeby był ale coś mi się wydaje że to nie będzie możliwe. Mój mąż unika widoku krwi więc posiedzi sobie chyba na korytarzu i poczeka przynajmniej w ostatniej fazie porodu. Tylko chciałabym żeby ktoś tam ze mną jednak był. Zobaczymy mamy jeszcze trochę czasu.
    No ale bedzie kolo Twojej glowy, nie musi sie patrzyc co sie dzieje tam w dole. Czy ja mam jakies glupie wyobrazenia odnosnie porodu?
    Ja tez nie chce mojego zmuszac i ciesze sie, ze sie zgodzil, ale jesli w trakcie bedzie chcial wyjsc to uszanuje to choc bedzie mi ciezko bez niego. On mnie umie uspokoic, juz nawet jego obecnosc dobrze na mnie dziala.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego nie wypuszcze z bloku,nie ma opcji. On z resza chce byc przy porodzie i raczej niczego sie nie boi z tych rzeczy

• xgirl Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu juz bym wolala rodzic sama na pustyni niz z moja matka obok :D

Danio lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    https://www.gov.pl/web/zdrowie/zmiany-w-organizacji-opieki-okoloporodowej-1-stycznia-2019-r-wchodzi-w-zycie-nowy-standard-organizacyjny
    Zobacz! Danio z tego wynika że jeśli nic nie zagraża życiu matki i dziecka to dopiero w 42 tc kończy się ciążę i nie ma potrzeby hospitalizacji wcześniej. To może jednak uda się rodzić jak dziecko będzie chcialo :)

Właśnie widzialam.te nowe standardy. Zdaje się na lekarza. Jak zadecyduje tak zrobimy. Co do porodu na ta chwilę chcialabym żeby mąż był przy mnie ale co będzie jak się zaczną potworne bóle nie wiem. Może każe mu spadac na drzewo.... az sie tego boję bo straszny nerwus ze mnie. I obawiam sie ze bede niemila dla personelu. A to wiadomo odbije się negatuwnie tylko na mnie.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziweczyny a jak z nacinaniem krocza? Chyba lepiej odrazu sie zgodzic w planie porodu. Prawda czy się mylę?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w ogole mozna sie nie zgodzic? Myslalam, ze jak trzeba to tna i juz.

mikka86 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Danio Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

Haha. Rozbawilas mnie do łez

oar843r8ab1t8zh2.png
  • xgirl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan porodu.. myslalam, ze jade do szpitala, rodze, lekarze robia tak zeby bylo dobrze i juz ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 20:31

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja mam bardzo dobry kontakt z moją mamą,w ogóle jest najważniejsza osobą w moim życiu , nie miałabym problemu żeby była przy moim porodzie, ale jak już mówiłam nie zrobię tego że względu na jej zdrowie,ale na USG jak dzidziuś troszkę podrośnie na pewno ją zabiorę

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Właśnie widzialam.te nowe standardy. Zdaje się na lekarza. Jak zadecyduje tak zrobimy. Co do porodu na ta chwilę chcialabym żeby mąż był przy mnie ale co będzie jak się zaczną potworne bóle nie wiem. Może każe mu spadac na drzewo.... az sie tego boję bo straszny nerwus ze mnie. I obawiam sie ze bede niemila dla personelu. A to wiadomo odbije się negatuwnie tylko na mnie.
    One są na to gotowe. Położne nie jedna kurwe slyszaly na trakcie porodowym :D
    A męża przygotuj ;)

Chłop stoi przy głowie i trzyma za rękę ewentualnie spełnią inne zachcianki żony :D
    No i jak się coś dzieje to ważne żeby mieć kogoś kto trzeźwo myśli i w razie czego zjebie kogo trzeba.

Lolla lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Danio Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    To w ogole mozna sie nie zgodzic? Myslalam, ze jak trzeba to tna i juz.

Slyszalam ze jest takie pytanie. Ale moze w temacie niech się wypowiedzią bardziej doświadczone kolezanki

oar843r8ab1t8zh2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Haha. Rozbawilas mnie do łez
    Jakbys ja znala to by Ci nie bylo do smiechu :D

Mikka ok, no rozumiem :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Slyszalam ze jest takie pytanie. Ale moze w temacie niech się wypowiedzią bardziej doświadczone kolezanki
    Ja w ogole tego planu jestem ciekawa, nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje. A co jesli sie na cos nie zgodze a w trakcie okaze sie, ze trzeba to zrobic? Ja wam powiem, ze nie mam zielonego pojecia o porodach i zaufam spejalistom. Jesli beda chcieli cos zrobic bo tak bedzie lepiej to niech robia. Czy zle mysle?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Jest. Ja się zgodzilam na cięcie Ale teraz jest parcie na ochronę krocza i u mnie w szpitalu tną jak nie ma innej opcji.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Danio Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja w ogole tego planu jestem ciekawa, nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje. A co jesli sie na cos nie zgodze a w trakcie okaze sie, ze trzeba to zrobic? Ja wam powiem, ze nie mam zielonego pojecia o porodach i zaufam spejalistom. Jesli beda chcieli cos zrobic bo tak bedzie lepiej to niech robia. Czy zle mysle?

Ja bede czytala o planie porodu pozniej. Tez nie wiem co tam jest. Podobno sporo pytań. Narazie zyje prenatalnymi. Jak wyjda ok to odetchnę i zacznę o porodzie czytać dokladniej.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Jest. Ja się zgodzilam na cięcie Ale teraz jest parcie na ochronę krocza i u mnie w szpitalu tną jak nie ma innej opcji.

W tym nowym standardzie opieki jest wlasnie duzy nacisk na ochrone krocza i nacinania w ostatecznosci. Ja sie bardziej od naciecia boję pęknięcia. Podobno duzo gorzej sie goi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 20:47

oar843r8ab1t8zh2.png
  • dietetykakasia Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.

https://drive.google.com/open?id=1HQuYs-DAgy1M2JyrO73QmyfKHd39rEIIkxcMtYWWzVo

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    W tym nowym standardzie opieki jest wlasnie duzy nacisk na ochrone krocza i nacinania w ostatecznosci. Ja sie bardziej od naciecia boję pęknięcia. Podobno duzo gorzej sie goi
    Ja miałam pęknięcie. Pięknie się goilo. Jak że wszystkim są dwie szkoły. Jedni mówią że lepiej się goi nacięcie bo kontrolowane i równe, drudzy że pęknięcie bo tak to natura wymyśliła.

Ja powiedziałam córce że czekamy na Rysia :) jest Szalenstwo :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęknięcie lepiej sie goi niż nacinane krocze. Szkoła jest jedna.

• Danio Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córeczka będzie miała żywą leleczkę :)

oar843r8ab1t8zh2.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ