X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy skąd jesteś?Miałam problem z młodszymmłodszym i pośladkami zaraz po porodzie.Wyszliśmy ze szpitala i następnego dnia zaczął się problem z pośladkami.Odparzenie się powiększało i powiększało.Chodziliśmy od lekarza do lekarza,mnóśtwo maści i rany na pośladkach coraz większe,pod koniec zajmowały 70%pośladków i ropiały.Trafiłam do dermatologa który przepisał kolejną maść i powiedział,że jeśli nie pomoże to musimy udać się do mistrza w naszym mieście.Dwa dni później byłam u mistrzyni i przepisała maść i pomogło.Dermatologa dobrego znam w Łodzi.

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdo jestem że Śląska, ale to nie problem dojechać do Łodzi. Daj namiary prosze, jak nie chcesz tu o to na priv.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Adria Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To forum zle na mnie dziala
    Kupilam łukaszowi klocki ktore tak polecalyscie i kupowalyscie
    77b885ecb24a.jpg
    🤷🤷🤷
    A i na vinted kupilam mu kurtke bo ma taka wiatrowke ale ma w rekawkach tylko material wiec za chuda
    4cab7f46f92c.jpg

mikka86, kinga27.30 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy a Argosulfan próbowałaś ? Takich ran raczej sie nie powinno zasuszac alko.
    Na różnej maści paprajace sie rzeczy dobre są masć tranowa i masć choleresterolowa. Obydwie stosowane na oddziałach dermatologii dzieciecej u mnie w szpitalu. Z reszta do corki też stosowałam

AgaSY lubi tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy kuźwa mac! Nie pomogę niestety bo moja Pani doktor już nie przyjmuje a to jedyna dermatolog która mogłabym polecić, a przeszłam ich przeszłam. Dopiero ta "babcia" maściami po 8 zeta mi "naprawiła" skórę. Tule Was mocno 🤗 z wielką nadzieja ze i Wy dobrze w końcu traficie! Biedactwo ♥️
    Nie umiem znieść cierpienia naszych dzieci, człowiek nieba by uchylił by nic im tylko nie było 😘

AgaSY lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano poszukam bo namiary mam w notesie w pokoju gdzie maluch śpi.
    Na otwartą sączącą ranę zaleciła nam maść solcoseryl i moczenie pupy w naparze z kory dębu.
    A i kazała dziecko rozebrać i oglądała rane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 21:18

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Agasy a Argosulfan próbowałaś ? Takich ran raczej sie nie powinno zasuszac alko.
    Na różnej maści paprajace sie rzeczy dobre są masć tranowa i masć choleresterolowa. Obydwie stosowane na oddziałach dermatologii dzieciecej u mnie w szpitalu. Z reszta do corki też stosowałam
    Nie, w pierwszy raz słyszę ta nazwę, zaraz zobaczę co to. Maść cholesterolowa jest tłusta, a to nam nie pomaga (mam maść z witamina A). Rivanol jest na bazie alko?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pytałaś kiedyś o pity. Ja już dostałam od pracodawcy i z ZUSu i już się loguje na podatki.gov.pl :-). Musisz dostać od pracodawcy bo żeby się zalogować potrzebujesz kwotę przychodu za 2019.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ten Argosulfan i Solcoseryl mogłyby być dobre, ale ten drugi to jakiś dializat z krwi cieląt, a Miloszowi nie wolno cielęciny to kij wie, czy nie byłoby gorzej. A szkoda, bo ma szersze działanie niż ten Argosulfan.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Bryś Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy, a jesteś na grupie LZSowej? Wiem, że na rany dziewczyny używały opatrunków granuflex (jakoś tak), ale wcześniej chyba zasuszaly solą fizjologiczną albo srebrem. Sprawdź, lekarza może też polecą. Ja tylko znam w Warszawie polecanych. Znow się wcinam w wątek ale temat działa mi na nerwy bo nam też oczywiście emolienty zalecali.

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryś wrote:
    Agasy, a jesteś na grupie LZSowej? Wiem, że na rany dziewczyny używały opatrunków granuflex (jakoś tak), ale wcześniej chyba zasuszaly solą fizjologiczną albo srebrem. Sprawdź, lekarza może też polecą. Ja tylko znam w Warszawie polecanych. Znow się wcinam w wątek ale temat działa mi na nerwy bo nam też oczywiście emolienty zalecali.
    Czekam na akceptację prosbby o dołączenie :-).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy wlasnie jak wchodzę na podatki gov to tam wszystko jest. Myslalam ze ominie mnie spacer do roboty 🙄
    Co do lekow to.właściwie chyba wszystko jest na jakims alkoholu, ale to nie o to chodzi.
    Wymus na dr receptę na ten argosulfan, to jest wlasnie na srebrze. No i mozesz tez zrobic test tej masci cholesterowlowej ,na receptę to sa grosze, najwyzej se w stopy wmasujesz jak dziecku nie pomoze. Ona świetnie dzialala na rany na twarzy u młodej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.doktorekradzi.pl/atopia-czy-lojotok-skora-niemowlaka/
    Tu jest łopatologicznie wytłumaczone co i jak. Ale to pewnie czytalaś

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logujesz się przez profil zaufany? To jak ufasz pracodawcy to nie musisz go sprawdzać 😁. Ja czekam na PIT od męża żeby zobaczyć co się będzie bardziej opłacać 😁.

We wtorek będę i pediatry to jej powiem o tej maści.

Bryś ten opatrunek granuflex moze być genialny!! Miłosz ma ta ranę na lewym policzku, dokładnie w miejscu tarcia z bodziakiem, czy z moim ubraniem podczas karmienia, usypiania, z poduszka... Podejrzewam, że dlatego też nie chce się goić. To może być strzal w 10! O ile nie będzie tego zrywał... Najwyżej będę co spanie dawać nowy.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jeszcze opcje poszukania prywatnie immunologa, moze on coś pomoże

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    http://www.doktorekradzi.pl/atopia-czy-lojotok-skora-niemowlaka/
    Tu jest łopatologicznie wytłumaczone co i jak. Ale to pewnie czytalaś
    Według tych artykułów wszystko wskazuje na AZS oprócz tego, że łuszczy się na żółto i natłuszczanie nie pomaga...

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko wymaga czasu niestety. Nie ma hop siup. Metoda prób i błędów. Ja id siebie moge tylko poradzic,zebyscie przestali uzywać chemii w domu , i zebys nie jadla nic ze sztucznymi dodatkami. Chyba,ze rzucisz sie na glęboką wode i odstawisz od piersi i zobaczysz jak bedzie po jakimś mm dla alergików.

• Bryś Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tylko jak się sączy rana to koniecznie trzeba czymś to zamknąć. Kojarzę też aquacel,ale u nas nie było ran więc ja te posty raczej omijałam. ważne żeby tego nie nadkazic.

Wysłany: 22 lutego 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy,to może altabactin maść.Jest z antybiotykiem,bez recepty.Też któryś lekarz przepisał.

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy o jasna cholera. Aż się we mnie zagotowało jak przeczytałam Twój wpis. Co za dziady tempe i leniwe z tych lekarzy. Żeby to matka musiała sama dochodzić co jest jej dziecku. No skandal. Bardzo bym Ci chciała pomóc kochana. Niestety w ogóle nie jestem w temacie. Jak mi się uda znaleźć jakiegoś dobrego dermatologa dziecięcego przez znajomych to na pewno dam znać. Może uda się poszukać kogoś z Śląska. A jak Miłosz to znosi? Boli go? Bardzo mu te rany przeszkadzają? A Ty dbasz o siebie? Jak Twoja kresa? Wiem, że teraz Miłosz i Leon są najważniejsi ale proszę kochana dbaj też o siebie.
    Nie chciałam Cię jakoś na siłę wywoływać. Po prostu coś mi mówiło (może intuicja), że chyba coś się u Ciebie dzieje i martwiło mnie to. Jeśli odebrałaś to jako wścibstwo to przepraszam.

0FDyp1.png
    82bip1.png
‹‹ 2968 2969 2970 2971 2972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ