Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agasy skąd jesteś?Miałam problem z młodszymmłodszym i pośladkami zaraz po porodzie.Wyszliśmy ze szpitala i następnego dnia zaczął się problem z pośladkami.Odparzenie się powiększało i powiększało.Chodziliśmy od lekarza do lekarza,mnóśtwo maści i rany na pośladkach coraz większe,pod koniec zajmowały 70%pośladków i ropiały.Trafiłam do dermatologa który przepisał kolejną maść i powiedział,że jeśli nie pomoże to musimy udać się do mistrza w naszym mieście.Dwa dni później byłam u mistrzyni i przepisała maść i pomogło.Dermatologa dobrego znam w Łodzi.
AgaSY lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgasy a Argosulfan próbowałaś ? Takich ran raczej sie nie powinno zasuszac alko.
Na różnej maści paprajace sie rzeczy dobre są masć tranowa i masć choleresterolowa. Obydwie stosowane na oddziałach dermatologii dzieciecej u mnie w szpitalu. Z reszta do corki też stosowałamAgaSY lubi tę wiadomość
-
AgaSy kuźwa mac! Nie pomogę niestety bo moja Pani doktor już nie przyjmuje a to jedyna dermatolog która mogłabym polecić, a przeszłam ich przeszłam. Dopiero ta "babcia" maściami po 8 zeta mi "naprawiła" skórę. Tule Was mocno 🤗 z wielką nadzieja ze i Wy dobrze w końcu traficie! Biedactwo ♥️
Nie umiem znieść cierpienia naszych dzieci, człowiek nieba by uchylił by nic im tylko nie było 😘AgaSY lubi tę wiadomość
-
Jutro rano poszukam bo namiary mam w notesie w pokoju gdzie maluch śpi.
Na otwartą sączącą ranę zaleciła nam maść solcoseryl i moczenie pupy w naparze z kory dębu.
A i kazała dziecko rozebrać i oglądała rane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 21:18
AgaSY lubi tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:Agasy a Argosulfan próbowałaś ? Takich ran raczej sie nie powinno zasuszac alko.
Na różnej maści paprajace sie rzeczy dobre są masć tranowa i masć choleresterolowa. Obydwie stosowane na oddziałach dermatologii dzieciecej u mnie w szpitalu. Z reszta do corki też stosowałamMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Karola pytałaś kiedyś o pity. Ja już dostałam od pracodawcy i z ZUSu i już się loguje na podatki.gov.pl
. Musisz dostać od pracodawcy bo żeby się zalogować potrzebujesz kwotę przychodu za 2019.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
I ten Argosulfan i Solcoseryl mogłyby być dobre, ale ten drugi to jakiś dializat z krwi cieląt, a Miloszowi nie wolno cielęciny to kij wie, czy nie byłoby gorzej. A szkoda, bo ma szersze działanie niż ten Argosulfan.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Agasy, a jesteś na grupie LZSowej? Wiem, że na rany dziewczyny używały opatrunków granuflex (jakoś tak), ale wcześniej chyba zasuszaly solą fizjologiczną albo srebrem. Sprawdź, lekarza może też polecą. Ja tylko znam w Warszawie polecanych. Znow się wcinam w wątek ale temat działa mi na nerwy bo nam też oczywiście emolienty zalecali.
AgaSY lubi tę wiadomość
-
Bryś wrote:Agasy, a jesteś na grupie LZSowej? Wiem, że na rany dziewczyny używały opatrunków granuflex (jakoś tak), ale wcześniej chyba zasuszaly solą fizjologiczną albo srebrem. Sprawdź, lekarza może też polecą. Ja tylko znam w Warszawie polecanych. Znow się wcinam w wątek ale temat działa mi na nerwy bo nam też oczywiście emolienty zalecali.
.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnyAgasy wlasnie jak wchodzę na podatki gov to tam wszystko jest. Myslalam ze ominie mnie spacer do roboty 🙄
Co do lekow to.właściwie chyba wszystko jest na jakims alkoholu, ale to nie o to chodzi.
Wymus na dr receptę na ten argosulfan, to jest wlasnie na srebrze. No i mozesz tez zrobic test tej masci cholesterowlowej ,na receptę to sa grosze, najwyzej se w stopy wmasujesz jak dziecku nie pomoze. Ona świetnie dzialala na rany na twarzy u młodej.
-
nick nieaktualny
-
Logujesz się przez profil zaufany? To jak ufasz pracodawcy to nie musisz go sprawdzać 😁. Ja czekam na PIT od męża żeby zobaczyć co się będzie bardziej opłacać 😁.
We wtorek będę i pediatry to jej powiem o tej maści.
Bryś ten opatrunek granuflex moze być genialny!! Miłosz ma ta ranę na lewym policzku, dokładnie w miejscu tarcia z bodziakiem, czy z moim ubraniem podczas karmienia, usypiania, z poduszka... Podejrzewam, że dlatego też nie chce się goić. To może być strzal w 10! O ile nie będzie tego zrywał... Najwyżej będę co spanie dawać nowy.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:http://www.doktorekradzi.pl/atopia-czy-lojotok-skora-niemowlaka/
Tu jest łopatologicznie wytłumaczone co i jak. Ale to pewnie czytalaśMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnyTo wszystko wymaga czasu niestety. Nie ma hop siup. Metoda prób i błędów. Ja id siebie moge tylko poradzic,zebyscie przestali uzywać chemii w domu , i zebys nie jadla nic ze sztucznymi dodatkami. Chyba,ze rzucisz sie na glęboką wode i odstawisz od piersi i zobaczysz jak bedzie po jakimś mm dla alergików.
-
AgaSy o jasna cholera. Aż się we mnie zagotowało jak przeczytałam Twój wpis. Co za dziady tempe i leniwe z tych lekarzy. Żeby to matka musiała sama dochodzić co jest jej dziecku. No skandal. Bardzo bym Ci chciała pomóc kochana. Niestety w ogóle nie jestem w temacie. Jak mi się uda znaleźć jakiegoś dobrego dermatologa dziecięcego przez znajomych to na pewno dam znać. Może uda się poszukać kogoś z Śląska. A jak Miłosz to znosi? Boli go? Bardzo mu te rany przeszkadzają? A Ty dbasz o siebie? Jak Twoja kresa? Wiem, że teraz Miłosz i Leon są najważniejsi ale proszę kochana dbaj też o siebie.
Nie chciałam Cię jakoś na siłę wywoływać. Po prostu coś mi mówiło (może intuicja), że chyba coś się u Ciebie dzieje i martwiło mnie to. Jeśli odebrałaś to jako wścibstwo to przepraszam.