X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy skąd jesteś?Miałam problem z młodszymmłodszym i pośladkami zaraz po porodzie.Wyszliśmy ze szpitala i następnego dnia zaczął się problem z pośladkami.Odparzenie się powiększało i powiększało.Chodziliśmy od lekarza do lekarza,mnóśtwo maści i rany na pośladkach coraz większe,pod koniec zajmowały 70%pośladków i ropiały.Trafiłam do dermatologa który przepisał kolejną maść i powiedział,że jeśli nie pomoże to musimy udać się do mistrza w naszym mieście.Dwa dni później byłam u mistrzyni i przepisała maść i pomogło.Dermatologa dobrego znam w Łodzi.

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdo jestem że Śląska, ale to nie problem dojechać do Łodzi. Daj namiary prosze, jak nie chcesz tu o to na priv.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Adria Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To forum zle na mnie dziala
    Kupilam łukaszowi klocki ktore tak polecalyscie i kupowalyscie
    77b885ecb24a.jpg
    🤷🤷🤷
    A i na vinted kupilam mu kurtke bo ma taka wiatrowke ale ma w rekawkach tylko material wiec za chuda
    4cab7f46f92c.jpg

mikka86, kinga27.30 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy a Argosulfan próbowałaś ? Takich ran raczej sie nie powinno zasuszac alko.
    Na różnej maści paprajace sie rzeczy dobre są masć tranowa i masć choleresterolowa. Obydwie stosowane na oddziałach dermatologii dzieciecej u mnie w szpitalu. Z reszta do corki też stosowałam

AgaSY lubi tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy kuźwa mac! Nie pomogę niestety bo moja Pani doktor już nie przyjmuje a to jedyna dermatolog która mogłabym polecić, a przeszłam ich przeszłam. Dopiero ta "babcia" maściami po 8 zeta mi "naprawiła" skórę. Tule Was mocno 🤗 z wielką nadzieja ze i Wy dobrze w końcu traficie! Biedactwo ♥️
    Nie umiem znieść cierpienia naszych dzieci, człowiek nieba by uchylił by nic im tylko nie było 😘

AgaSY lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano poszukam bo namiary mam w notesie w pokoju gdzie maluch śpi.
    Na otwartą sączącą ranę zaleciła nam maść solcoseryl i moczenie pupy w naparze z kory dębu.
    A i kazała dziecko rozebrać i oglądała rane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 21:18

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Agasy a Argosulfan próbowałaś ? Takich ran raczej sie nie powinno zasuszac alko.
    Na różnej maści paprajace sie rzeczy dobre są masć tranowa i masć choleresterolowa. Obydwie stosowane na oddziałach dermatologii dzieciecej u mnie w szpitalu. Z reszta do corki też stosowałam
    Nie, w pierwszy raz słyszę ta nazwę, zaraz zobaczę co to. Maść cholesterolowa jest tłusta, a to nam nie pomaga (mam maść z witamina A). Rivanol jest na bazie alko?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pytałaś kiedyś o pity. Ja już dostałam od pracodawcy i z ZUSu i już się loguje na podatki.gov.pl :-). Musisz dostać od pracodawcy bo żeby się zalogować potrzebujesz kwotę przychodu za 2019.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ten Argosulfan i Solcoseryl mogłyby być dobre, ale ten drugi to jakiś dializat z krwi cieląt, a Miloszowi nie wolno cielęciny to kij wie, czy nie byłoby gorzej. A szkoda, bo ma szersze działanie niż ten Argosulfan.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Bryś Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy, a jesteś na grupie LZSowej? Wiem, że na rany dziewczyny używały opatrunków granuflex (jakoś tak), ale wcześniej chyba zasuszaly solą fizjologiczną albo srebrem. Sprawdź, lekarza może też polecą. Ja tylko znam w Warszawie polecanych. Znow się wcinam w wątek ale temat działa mi na nerwy bo nam też oczywiście emolienty zalecali.

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryś wrote:
    Agasy, a jesteś na grupie LZSowej? Wiem, że na rany dziewczyny używały opatrunków granuflex (jakoś tak), ale wcześniej chyba zasuszaly solą fizjologiczną albo srebrem. Sprawdź, lekarza może też polecą. Ja tylko znam w Warszawie polecanych. Znow się wcinam w wątek ale temat działa mi na nerwy bo nam też oczywiście emolienty zalecali.
    Czekam na akceptację prosbby o dołączenie :-).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy wlasnie jak wchodzę na podatki gov to tam wszystko jest. Myslalam ze ominie mnie spacer do roboty 🙄
    Co do lekow to.właściwie chyba wszystko jest na jakims alkoholu, ale to nie o to chodzi.
    Wymus na dr receptę na ten argosulfan, to jest wlasnie na srebrze. No i mozesz tez zrobic test tej masci cholesterowlowej ,na receptę to sa grosze, najwyzej se w stopy wmasujesz jak dziecku nie pomoze. Ona świetnie dzialala na rany na twarzy u młodej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.doktorekradzi.pl/atopia-czy-lojotok-skora-niemowlaka/
    Tu jest łopatologicznie wytłumaczone co i jak. Ale to pewnie czytalaś

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logujesz się przez profil zaufany? To jak ufasz pracodawcy to nie musisz go sprawdzać 😁. Ja czekam na PIT od męża żeby zobaczyć co się będzie bardziej opłacać 😁.

We wtorek będę i pediatry to jej powiem o tej maści.

Bryś ten opatrunek granuflex moze być genialny!! Miłosz ma ta ranę na lewym policzku, dokładnie w miejscu tarcia z bodziakiem, czy z moim ubraniem podczas karmienia, usypiania, z poduszka... Podejrzewam, że dlatego też nie chce się goić. To może być strzal w 10! O ile nie będzie tego zrywał... Najwyżej będę co spanie dawać nowy.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jeszcze opcje poszukania prywatnie immunologa, moze on coś pomoże

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    http://www.doktorekradzi.pl/atopia-czy-lojotok-skora-niemowlaka/
    Tu jest łopatologicznie wytłumaczone co i jak. Ale to pewnie czytalaś
    Według tych artykułów wszystko wskazuje na AZS oprócz tego, że łuszczy się na żółto i natłuszczanie nie pomaga...

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko wymaga czasu niestety. Nie ma hop siup. Metoda prób i błędów. Ja id siebie moge tylko poradzic,zebyscie przestali uzywać chemii w domu , i zebys nie jadla nic ze sztucznymi dodatkami. Chyba,ze rzucisz sie na glęboką wode i odstawisz od piersi i zobaczysz jak bedzie po jakimś mm dla alergików.

• Bryś Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tylko jak się sączy rana to koniecznie trzeba czymś to zamknąć. Kojarzę też aquacel,ale u nas nie było ran więc ja te posty raczej omijałam. ważne żeby tego nie nadkazic.

Wysłany: 22 lutego 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy,to może altabactin maść.Jest z antybiotykiem,bez recepty.Też któryś lekarz przepisał.

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy o jasna cholera. Aż się we mnie zagotowało jak przeczytałam Twój wpis. Co za dziady tempe i leniwe z tych lekarzy. Żeby to matka musiała sama dochodzić co jest jej dziecku. No skandal. Bardzo bym Ci chciała pomóc kochana. Niestety w ogóle nie jestem w temacie. Jak mi się uda znaleźć jakiegoś dobrego dermatologa dziecięcego przez znajomych to na pewno dam znać. Może uda się poszukać kogoś z Śląska. A jak Miłosz to znosi? Boli go? Bardzo mu te rany przeszkadzają? A Ty dbasz o siebie? Jak Twoja kresa? Wiem, że teraz Miłosz i Leon są najważniejsi ale proszę kochana dbaj też o siebie.
    Nie chciałam Cię jakoś na siłę wywoływać. Po prostu coś mi mówiło (może intuicja), że chyba coś się u Ciebie dzieje i martwiło mnie to. Jeśli odebrałaś to jako wścibstwo to przepraszam.

0FDyp1.png
    82bip1.png
‹‹ 2968 2969 2970 2971 2972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ