Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh ja w pierwszej ciąży prowadzonej wyłącznie na nfz miałam dokładnie 1 usg, to pierwsze w 12tc, polowkowego nie dostałam skierowania bo się przyznałam że byłam na usg 4d prywatnie to spisał tylko wynik do karty ciąży i podziękował A 3 usg dostałam skierowanie ale baba w recepcji zaproponowała jakaś datę po terminie mojego porodu i jak jej powiedziałam co o tym myślę to skomentowała że w takim razie mam iść sobie prywatnie... I byłam zmuszona iść. O badaniach w ciąży na nfz już wam kiedyś pisałam... Też szkoda gadać. Płacimy przymusowe składki A i tak chodzimy prywatnie...
Cześć tak w ogóle dawno nie pisałam ale żyje i nie jestem postacią fikcyjnamój rocznik po prostu tak mnie zajmuje że nie ma czasu na internety:( podziwiam taka mamyginekolog że ogarnia dwójkę malutkich, swoją firmę i jeszcze ma czas na życie prywatne
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Ja idę jutro do lekarza
będzie 15+4tc, ciekawe czy już będzie wiadomo jaka płeć?
A dzień później idę do medicover, tam mi babka nie robi usg , ale daje skierowania na badania i usg polowkowe, które mam za darmo w ramach pakietu i w czwartek ma też zrobić cytologie.
Ostatnio byłam na usg 19.12 heh to prawie miesiąc temu. U nas za oknem masakra, po autostradzie jedzie się 50 na godzinę bo ślisko pada i wieje. Miałam oddać mocz do badań ale boję się jechać sama z dzieckiem w taka pogodędo lekarza też nie wiem jak jutro dojedziemy... jutro jeszcze spoko bo mąż zawiezie, ale w czwartek jadę sama
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dzisiaj byłam na prenatalnym USG w Norwegii
Test podwójny czyli USG i PAPPA wykazał małe ryzyko
więc u mnie PAPPA nie namieszała
Malutka ma już 8cm
Z tej okazji tata kupił pierwsze ciuszki
Wcześniej zrobiłam SANCO w Polsce ( w Norwegii nie można zrobić tego typu badań ) a PAPPA miałam za darmo w Norwegii więc zrobiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:42
ines., Danio, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Ja już po badaniach , wszystko wydaje się być w porządku,uff. Pierdek ma 6,82 cm, serce 157/ min. Ciąża tak jak od początku starsza niż z OM , z USG wychodzi 13 +6 a jest dopiero 12 +4 , także termin na pewno będzie wcześniejszy. Dziewczyny,ale ulga !!
Alisia, xgirl, ines., Sylka135, LidziA89, Alrauna1987, Eluska, Czarna_kawa, mikaja, amica lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mikka86 wrote:Ja już po badaniach , wszystko wydaje się być w porządku,uff. Pierdek ma 6,82 cm, serce 157/ min. Ciąża tak jak od początku starsza niż z OM , z USG wychodzi 13 +6 a jest dopiero 12 +4 , także termin na pewno będzie wcześniejszy. Dziewczyny,ale ulga !!
-
xgirl wrote:Myslalam o Tobie. Ciesze sie, ze najgorsze juz minelourl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Ja wam powiem, ze znowu w panike wpadlam i bylam dzis u lekarza (ten dziwny bol brzuchajak na biegunke plus od wczoraj bol krzyza) ale wszystko jest ok. Dziecko 8,6cmm (!!!!) 1,5 tyg temu na prenatalnych bylo 5,6cm. Szyjka jak autostrada babka powiedziala, dawno tak dlugiej nie wiedziala i ogolnie wszystko ok.. Ten bol brzucha to rzeczywiscie chyba tylko jelita czy cos w ten desen..
mikka86, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
mikka86 wrote:No ,niepotrzebnie jak zwykle się nakręcam,ale żeby nie było za kolorowo, to doktor stwierdziła u mnie nadciśnienie i jak się nie zmieni w kolejnych miesiącach to będzie CC bo nikt mi nie pozwoli rodzić z ciśnieniem 170 /90url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
mikka86 wrote:No ,niepotrzebnie jak zwykle się nakręcam,ale żeby nie było za kolorowo, to doktor stwierdziła u mnie nadciśnienie i jak się nie zmieni w kolejnych miesiącach to będzie CC bo nikt mi nie pozwoli rodzić z ciśnieniem 170 /90
Co do CC-szczerze? Jak trzeba to trzeba. Wiem, ze CC nie jest super optymalne ale co zrobic. Ja juz sobie powiedzialam, ze jak u mnie tez bedzie trzeba zrobic CC to nie bede rozkminiac tylko zaufam lekarzom. -
mikka86 wrote:Mam ochotę się upić z radości :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:03
-
xgirl wrote:Z tym nakrecaniem bardzo Cie rozumiem. Niby wiemy, ze nie ma co sie denerwowac, ze co bedzie to bedzie bla bla ale i tak psycha robi swoje.
Co do CC-szczerze? Jak trzeba to trzeba. Wiem, ze CC nie jest super optymalne ale co zrobic. Ja juz sobie powiedzialam, ze jak u mnie tez bedzie trzeba zrobic CC to nie bede rozkminiac tylko zaufam lekarzom.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Danio wrote:Lidzia genetycznego na nfz Ci nie zrobili?????!!!!
Nie nie robili. Ale ten facet jest stary i dziwny. Zbadał mnie raz i pobrał cytologię. Drugi raz jak byłam to wpisał badania do zrobienia. W czwartek idę trzeci raz zobaczymy co mi powie. -
czyli dzisiaj kolejny dzień dobrych wieści
cudownie oby tak do końca
gratulacje Drobinka (wpisałam synka na listejak coś bedziemy zmieniać
), Alisia i Mikka.
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]