Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę Wam tej wiedzy
dziewczyny idą łeb w łeb,tyle samo dziewczynek co chłopców.
ciekawe ile ja będę musiała czekać żeby wiedzieć kto tam urzęduje na dole
jutro mam usg genetyczne plus pappa, zobaczymy czy wszystko jest ok..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 16:34
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Alisia gratki!
Zaraz wszystkie będziemy po genetycznych i zacznie się rozkminianie polowkowych. Ja chyba w środę pojadę się zapisać i gdzieś po 14 lutego pójdę. -
nick nieaktualnyJa się będę zapisywać po wizycie u swojego gina 17 stycznia
Hope siostro tez mi tak będzie wychodzić połowa lutego
Alisia gratulacje. BTW czy jak robicie te badania to one są też na zasadzie statystyk jak pappa czy tu juz macie 100 procent pewności ?? -
Eluska wrote:BTW czy jak robicie te badania to one są też na zasadzie statystyk jak pappa czy tu juz macie 100 procent pewności ??
SANCO - Ja mam napisane wynik prawidłowy , nie ma statystyki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 17:28
-
Eluska wrote:Ja się będę zapisywać po wizycie u swojego gina 17 stycznia
Hope siostro tez mi tak będzie wychodzić połowa lutego
Alisia gratulacje. BTW czy jak robicie te badania to one są też na zasadzie statystyk jak pappa czy tu juz macie 100 procent pewności ??
Reszta: nie stwierdzono nieprawidłowości.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
_Hope_ wrote:Alisia gratki!
Zaraz wszystkie będziemy po genetycznych i zacznie się rozkminianie polowkowych. Ja chyba w środę pojadę się zapisać i gdzieś po 14 lutego pójdę.
Mój gin lubi późno wszystkie prenatalne wiec pewnie dopiero na początku marca będę mieć
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Przed pobraniem krwi pani doktor zrobiła mi jeszcze USG i wszystko było ok, powiedziała że jej to wygląda na dziewczynkę ale poczekamy do wyników
mikka86, Czarna_kawa, ines., Kamsza, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Kolejna dziewczynka się szykuje
Ines szkoda, że tak późno. Jakby nie mógł tak optymalnie w połowie robić, czyli wlasnie przy skonczonych 20. tygodniach.
Ja mam dzis wizytę u położnej. O tydzien za wczesnie bo sie pomylilam, jak termin rezerwowalam, ale moze nie kaze mi przyjść za tydzien
Na tej wizycie się slucha serduszka detektorem. I nie wiem co jeszcze. Pewnie nic ;p
Ale przynajmniej pracuję dziś w domu, bo o ile do szpitala mam blizej z pracy, tak do poloznej mam blizej z domu
-
Cześć, dziewczyny mam pytanie dot. Ginekologa. Jeśli mam założoną kartę ciąży i chodzę prywatnie do ginekologa ale chce dodatkowo iść na NFZ. Czy on ( ten na nfz) założy nową kartę czy jak to wygląda ? Wiem, że często lekarze bezpłatni reagują nie zbyt dobrze na prywatnych.SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
No ja jak raz byłam na NFZ to nie mówiłam ze chodzę prywatnie
nie wiem co by mój powiedział na obcy wpis w karcie ciąży. Tak samo temu prywatnemu nie mówiłam ze była
Na NFZ... ale to tylko po to poszłam żeby skierowanie na badania dostać wiec mi było obojętne co on sobie zrobi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:06
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
AgaRydz wrote:Cześć, dziewczyny mam pytanie dot. Ginekologa. Jeśli mam założoną kartę ciąży i chodzę prywatnie do ginekologa ale chce dodatkowo iść na NFZ. Czy on ( ten na nfz) założy nową kartę czy jak to wygląda ? Wiem, że często lekarze bezpłatni reagują nie zbyt dobrze na prywatnych.
Chodze do dwóch lekarzy i mam 2 karty ciąży.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
AgaRydz wrote:Cześć, dziewczyny mam pytanie dot. Ginekologa. Jeśli mam założoną kartę ciąży i chodzę prywatnie do ginekologa ale chce dodatkowo iść na NFZ. Czy on ( ten na nfz) założy nową kartę czy jak to wygląda ? Wiem, że często lekarze bezpłatni reagują nie zbyt dobrze na prywatnych.
Ja też chodzę prywatnie i na NFZ. Żaden lekarz o sobie nie wie i mam dwie karty ciąży.
-
A mnie zastanawia czemu lekarze się o to wściekają w ogóle? Chyba spory odsetek lekarzy pracuje i w placówkach z kontraktami na nfz i komercyjnych - czy się mylę? Taka to trochę hupokryzja
Chyba, że to kwestia ego,co akurat znam z autopsji - chociaż nie w przypadku gineokloga. -
nick nieaktualnyU mnie właśnie krzywo patrzył jak się wygadalam i wręcz powiedział ze on nie ufa pacjentce która chodzi do dwóch lekarzy. Nie miałam argumentów wtedy na odezwanie się a teraz żałuję. Obydwoje pracują w szpitalu wiec tez nie wiem jakby to później wyszło jakbym trafiła do szpitala... także jeśli będę szła na nfz to tylko do karzą który nie pracuje w szpitalu