X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zła informacja dla mnie, a jak to przechodzi na wnuki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ojca

• oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jeszcze ostatnie pytanie. jakbys nazwal osobe co nie radzi sobie z porzadkiem w domu burdel sama robi a po paru dniach od takiego epizodu wyzywa mieszkańców ze robią bałagan i sa syfiarzami. Gdzie jej ie przeszkadza smietnik a za 3 4 dni przeszkadza

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka osobe nazwalabym KarolaJJ bo robie tak samo🤣

• oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha :) karola

• oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola mnie rozweseliła, bo ja ma burdel na kułkach. Ale tam mi chodzie o osobe z dwubiegunowka jak to wyglada

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Niestety prowokacja jajka się nie powiodła - Lena ma plamki na ciele 😭😭😭😭😭😭😭😭😭
    O nie, współczuję 😔. Ale poczekaj do roczku, powinno przejść 😉. Ja wczoraj zjadłam sałatkę z majonezem, narazie Miloszowi się nie pogorszyło. Ale przed podaniem jajka jemu sram po gaciach... Leon mi po żółtku aż wymiotował 🙄

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie pytam bo mam kolezanke i ma 4 dzieci

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    JaSzczurek jak tam się czujesz? Podjęłaś już decyzję? 😊
    13-ego mam rozmowę. Na razie plan byłby taki (choć nie do końca jeszcze obgadany ze Starym), że umawiam się na zaczęcie w czerwcu. Biorę Toma. Stary wraca do pracy od pon do czw, w piątki bierze tacierzyńskie i dojeżdża do nas, raz my, raz on. W czerwcu moja mama/babcia pilnuje Toma kiedy ja jestem w pracy. W lipcu Stary ma urlop. W sierpniu już przedszkole i albo moja mama znowu przyjedzie na czas adaptacji, albo ja wezmę 2 tygodnie urlopu. Za rok robimy dziecko. Pracuję do końca ciąży. Idę na macierzyńskie. Albo za dwa lata rezygnuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 13:00

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola czy mozna do Ciebie zadzwonic na tel ?

• oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia Ty chba jestes z legnicy albo z moich okolic

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam gówniane pytanie. Miki od wczoraj robi bardzo rzadkie, zielonkawe kupy + było ich już z 5, 6, podczas gdy zazwyczaj mamy max. 2. Jest w wyśmienitym humorze, nie ma żadnych inych objawów, więc wykluczam chorobę.
    Z nowości w diecie pojawiła się kaszka glutenowa - czy któraś z Was miała może podobną reakcję na gluten u dzieciaka? Nie wydaje mi się, że to nietolerancja, co najwyżej brak gotowości organizmu.
    Zastanawiam się jeszcze czy to może zęby..? 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwka33 wrote:
    karola mnie rozweseliła, bo ja ma burdel na kułkach. Ale tam mi chodzie o osobe z dwubiegunowka jak to wyglada
    Ale ja nie mam pojecia o dwubiegunowej

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Dziewczyny, mam gówniane pytanie. Miki od wczoraj robi bardzo rzadkie, zielonkawe kupy + było ich już z 5, 6, podczas gdy zazwyczaj mamy max. 2. Jest w wyśmienitym humorze, nie ma żadnych inych objawów, więc wykluczam chorobę.
    Z nowości w diecie pojawiła się kaszka glutenowa - czy któraś z Was miała może podobną reakcję na gluten u dzieciaka? Nie wydaje mi się, że to nietolerancja, co najwyżej brak gotowości organizmu.
    Zastanawiam się jeszcze czy to może zęby..? 🤔
    Stachu tak miał po pierwszych porcjach glutenu. Zielone,rzadkie,śmierdzące na kwaśno kupy . Później poszlo w zapracia

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Stachu tak miał po pierwszych porcjach glutenu. Zielone,rzadkie,śmierdzące na kwaśno kupy . Później poszlo w zapracia

A czy potem się ustabilizowalo? Zrobiłaś jakaś przerwę w podawaniu tego typu produktów?

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwka33 wrote:
    no to zła informacja dla mnie, a jak to przechodzi na wnuki ?

Wtrące się troszkę.Z tego co mi wiadomo schizofrenia dziedziczy się skośnie np.jest rodzeństwo chłopiec i dziewczynka i chłopiec choruje a dziewczynka zdrowa to dzieci chłopca będą zdrowe,a choroba zaatakuje dzieci dziewczynki itd.Jeśli osoba chora jest jedynakiem to co drugie pokolenie chore.

• Claudissa Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, co za dzień.. wstałam chyba lewą nogą. Wszystko mnie denerwuje, nic nie wychodzi, no masakra. Jak Igor wstanie z drzemki to biorę go na spacer, może mi przejdzie 🙄

24b253df30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    A czy potem się ustabilizowalo? Zrobiłaś jakaś przerwę w podawaniu tego typu produktów?
    Miał przerwe ok 2 tyg. Po tym.czasie jak mu podalam kaszke to juz nie bylo tyle kup ale nadal zielone.były. ale juz kontynuowałam podawanie i przeszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze on miał 6 miesiecy, więc był mniejszy

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, moje dziecko ma 6 miesięcy :) dzięki!

‹‹ 3091 3092 3093 3094 3095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ