Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Monjaktalala wrote:Dzieki JaSzczurku:) to co piszesz jest rozsądne, zastanawiałam się tylko czy taki mały brzuszek, który ledwo co zaczął trawic inne rzeczy niż płyny, jest gotowy na doprawianie.
Monjaktalala lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Kurde Jaszczurek kupiłam małej znów łososia i chyba faktycznie coś dodam, bo mdły jak nie wiem.Moze cytryną pokropię 😉 Ciebie podziwiam-tyle pracy i jeszcze synek nie odpuszcza ojj 🙈
Lady Dior, właśnie zauważyłam, że Twoja córa urodziła się w tym samym dniu co ja, zaledwie 29 lat później (szczegóły) -
Lady_Dior wrote:Kurde Jaszczurek kupiłam małej znów łososia i chyba faktycznie coś dodam, bo mdły jak nie wiem.Moze cytryną pokropię 😉 Ciebie podziwiam-tyle pracy i jeszcze synek nie odpuszcza ojj 🙈
-
Minus dawania dziecku ryby w kawałkach - Tom przetarł sobie buzię i włosy rączką i cały dzień walił rybą. @_@
mikka86, Monjaktalala, Lullaby, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Monjaktalala piękna data 😜😜😜
Jutro chciałabym dać małej owsiankę z jabłkiem na śniadanie - ciekawe, czy ruszy 🤨 -
Zgadzam się z Jaszczurkiem, że jedzenie dla bobasów nie musi być jałowe
Moje dzieci wolą wyraziste smaki
@mikka86 i co wydedukowałaś: to Twoja kuchnia mu tak smakuje czy mleko mu nie podpasowalo?
@KarolaJJ nasze brokuły nie tracą koloruMoże mam lepsze garnki do brokułów niż patelnię do naleśników
-
Ja Leonowi daje różnie, czasami słoiczki a czasami jak mam wenę to robiąc nam obiad odkładam i dla niego, też używam przypraw. Tylko jeszcze nigdy nie podałam ryby inaczej jak ze słoika jakoś nie wiem czy umiałabym wybrać dobra.
Mieliśmy dziś cięższy dzień ale to chyba przez pogodę.
Jejku cos jeszcze miałam napisać ale już nie wiem....
Trzeba się zbierać do spania!
-
nick nieaktualny
-
Hejo nocą. Łeb mnie boli i nie mogę spać. U nas bardzo miły dzień. Odwiedziłam dziś z Alucha moją babcię. Było cudownie. Mała dała popis dobrego humoru, więc byłam dumna, wyluzowana mamą. Śmiała się, pelzala. Jadla banana, sloiczek, podsmażone łazanki i trochę budyniu waniliowego. Miała dziś apetyt jak ta lala. Mam nadzieję, że nie będzie mieć po tym wszystkim jutro jakiejs rewolucji brzuszkowej.
Michał robil dziś jakąś imprezę dla ziomkow w domu. Korzysta z uroków chwilowej wolności. Z tego co wiem, rozjechali się już Uberami po swoich chatach, wiec może nie było aż tak grubo... Kij wie. Ale niech się bawi. Ale niech nabiera sił. Wezmę go w obroty jak wrócę.
Zlapalam też chyba jakieś chorobsko, bo kicham i prycham i leci mi z nosa. Ale dzidziol na razie wygląda na zdrową i mam nadzieję, że już pije przeciwciała z moim mlekiem. Plany na jutro, to zakup spodni. Spodni dla mnie. Szaleństwo
Lullaby, AgaSY, Claudissa lubią tę wiadomość
-
Wiecie są takie momenty kiedy ogólnie jest ciężko, masz trudny dzień, dzieci są chore, Ty jesteś chora i w ogóle jest zapieprz a mimo to się starasz. I zostajesz doceniona. Cały dzień starałam się na tyle na ile mogłam bawić z chłopakami. Tymka nosiłam w nosidle po domu, bo już kompletnie mi wysiadły nadgarstki. I tak go nosząc bawiłam się z Mikołajem - malowałam wodą, grałam z nim w piłkę, rozsmieszalam ich obu ile się dało. Nawet dałam radę im ugotować wszystkie posiłki (Tymkowi zmodyfikowane wersję naszych dań np na kolacje jadł kalafiora z cukinia i duszonym kurczakiem i czosnkiem) i wykapac obu. Mój starszy syn w pewnym momencie wieczora podchodzi do mnie i mówi: "wiesz mamo dzisiaj był fantastyczny dzień". Dla tego jednego zdania warto ❤️
KasiaLukasia, leniova, Niebieska Gwiazda, Emma_, JaSzczurek, Lady_Dior, anngelikamartaa, Aska1994, Drobinka91, AgaSY, LidziA89, Phyllis, Aniamania, Czarna_kawa, 33Sylwia, Claudissa, Casjopea, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:Płatki owsiane wzdymają i powodują zaparcia🙄
Smażyłam pączki🙈 Nawiedziło nas,serio . Na noc pączki smażyć
Dobrze wiedzieć. Muszę zatem wymyślić coś innego.
Lullaby no bez cienia wątpliwości warto się poświęcić 😊
-
Ja wstałam, zjadłam śniadanie i musiałam wrócić do Jacka, bo chciał się do cyca przytulić. Mężu ogarnia i zawozi dzisiaj dzieciaki, bo babce auto nawaliło. W ogóle ma dzisiaj być prawie 15 stopni!Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualnyHelołłł.
Ja czekam az Stachu wstanie ,pakuje pączki i zbieramy sie na szmaty. Jest kolekcja wiosna -lato wiec pewnie przytacham pełno ciuchów❤
Później wlecimy do dziewczyny od Stacha na kawę ❤😜
Wroce do domu,zrobie obiad i ma wpaść koleżanka. Tylko pomyslu na ten obiad brak. Moze zrobie jakąś zapiekanke z makaronu ze szpinakiem? Macie jakieś przepisy? -
Ja uwielbiam zapiekankę ziemniaczaną ze szpinakiem. Ziemniaki w plasterki, na to opcjonalnie mięso mielone, na to szpinak (lekko podsmażony z jajkiem, masłem, solą i pieprzem), potem sos (jogurt zmieszany z jajkiem, pieprzem, ostrą papryką i ewentualnie solą), wszystko przykryte serem i do piekarnika.
KasiaLukasia, Monjaktalala lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualny