Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A nie myślałyście w kontekście zapasów o ubrankach czy zabawkach? Jeśli Chiny nie wznowią produkcji pełną parą to od kwietnia mogą się zacząć braki. Na początek ma brakować elektroniki, pisały niemieckie media. A potem wszystkiego co z Chin. Większość żywności nie jest z Chin ale cała reszta lub jej komponenty tak. A ubranek dla biegających dzieci w second handach nie ma dużo, bo dzieci je mocno zużywają. Gotówki ogólnie nie opłaca się mieć dużo (ani wypłaconej ani wpłaconej) bo inflacja lada moment poszybuje w górę
-
Przy wcześniejszych kryzysach finansowych (przed i po IIWS) wszystkie papiery "wartościowe" (akcje, obligacje itp) mogły posłużyć co najwyżej na rozpałkę. To taki nadmuchany spekulacyjnie pieniądz, który pęka jako pierwszy przy wszelkich kryzysach. Opłaca się może skupować tylko wielkim graczom, którzy w ten sposób przejmują przedsiębiorstwa ale tu wtedy nie chodzi o papiery a o firmy. Dla małego ciułacza to pieniądze w błoto
mikka86, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
leniova wrote:Przy wcześniejszych kryzysach finansowych (przed i po IIWS) wszystkie papiery "wartościowe" (akcje, obligacje itp) mogły posłużyć co najwyżej na rozpałkę. To taki nadmuchany spekulacyjnie pieniądz, który pęka jako pierwszy przy wszelkich kryzysach. Opłaca się może skupować tylko wielkim graczom, którzy w ten sposób przejmują przedsiębiorstwa ale tu wtedy nie chodzi o papiery a o firmy. Dla małego ciułacza to pieniądze w błoto
-
mikka86 wrote:Nie ,ja nie robię zapasów ubranek, można by było robić zapasy wszystkiego,dla mnie bez sensu 🤷
Też tak uważam. I... może to okropne, ale akurat takie przymusowe opamietanie w zakupach dziecięcych może wyjść na dobre. To już jest balon nadmuchany do granic możliwości. Wszystko nówki, zwykle duzo za duzo, ceny z kosmosu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 11:10
xgirl lubi tę wiadomość
-
Phyllis wrote:Jak tam? Zapasy porobione? Macie jeszcze towar w sklepach? U nas kiepsko, półki nadal puste. Maż aktualnie poluje na mąkę, przydałaby się nam.
Jaszczurek, przykro, że się tak skomplikowało... Pewnych sytuacji nie można jednak przewidziećA wybrałaś jakieś buty dla Toma? Czy na razie odpuszczasz temat?
Phyllis lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:A my idziemy,z małym ostatnio ciężko mi dać radę cały dzień w domu,na dworze przynajmniej śpi
No i jest przepiękna pogoda. Aż mnie serce boli. Ale może jutro pojedziemy do lasu.
Jakie apteki internetowe polecacie? Najlepiej z dostawą do paczkomatu. Bo nie cierpię przesyłek kurierskich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 11:23