X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leniova wrote:
    A Ty tam jesteś? ;)
    Właśnie??

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijała nie używam odkąd mały skończył 4 miesiące

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam dzisiaj, że dzisiejsza rzeczywistość to wersja demo świata dla anty-szczepionkowcow 😁

U nas przewijak nadal funkcjonuje, ale jest bardzo trudno. Piruety.

Przymierzam się do spaceru. To będzie jedyna forma rozrywki na najbliższe tygodnie. Oczywiście spacery w polach 👍

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też spacer będzie dziś graby. Michał właśnie się zbiera. Przysięga, że będzie spacerowac z małą w w miarę odludnych miejscach to niech idzie na tę godzinę.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem nie/perfekcyjnej kury domu. Nie jestem przesadna pedantka, ale skoro Mikołaj zaczął wylizywać panele, chciałabym by były na codzień względnie czyste. Tymczasem wydaje mi się, że jest gorzej niż kiedykolwiek, ostatni miesiąc mylam podłogi eko płynem z Lidla i niestety wydaje mi się, że to jego sprawka, że cićki się przylepiały. Wczoraj szorowałam podłogi pronto do paneli, może to coś da. Macie jakieś patenty na czystość podłóg?

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wam tu zostawić info o zbiórce na wsparcie szpitali zakaźnych. https://www.siepomaga.pl/koronawirus

Byłam dzisiaj w mieście. Stałam w kolejce po mięso 40 min na mrozie. W kolejce każdy oddalony od każdego o metr. Wracając widziałam długie kolejki przed każdą apteką, piekarnia i mięsnym. Z mięsnego wyprosili kobietę z dzieckiem (dziecko było zdrowe a kobieta nie mogła go zostawić w domu samego bez opieki). Strach się bać.
    A w nocy miałam sen- śniło mi się, że wstałam o 11.30 i zaspałam do sklepu po zakupy. Oczywiście z strachem, że nic już nie będzie. Patrzę przez okno a tam wojsko okleja mój płot czarną taśmą. Obudziłam się, patrzę na zegarek a tam 7 rano. Ufff. Nieźle mi siada ta cała sytuacja na psyche.

Do tego mam mega moralniaka od wczoraj. Dzwoniła chrzestna starszaka i on do niej tak sam z siebie spontanicznie powiedział kocham Cię ciociu. Do mnie tak nie mówi od urodzenia Tymusia. Korona koroną ale doła mam strasznego przez to😔

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Mam problem nie/perfekcyjnej kury domu. Nie jestem przesadna pedantka, ale skoro Mikołaj zaczął wylizywać panele, chciałabym by były na codzień względnie czyste. Tymczasem wydaje mi się, że jest gorzej niż kiedykolwiek, ostatni miesiąc mylam podłogi eko płynem z Lidla i niestety wydaje mi się, że to jego sprawka, że cićki się przylepiały. Wczoraj szorowałam podłogi pronto do paneli, może to coś da. Macie jakieś patenty na czystość podłóg?

Ja nie pomogę, bo myję podłogę mopem parowym, ale ostatnio, jak zobaczyłam, że Laura liże brudne koło od wózka, to stwierdziłam, że pierdzielę regularne mycie podłóg ;)

Monjaktalala lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo i chyba ktoś jeszcze Ty masz takie fajne urzadzenie do czyszczenia podłóg. Coś na parę tak? Możesz swój polecić, bo ostatnio się rozglądam za czymś takim.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Ja nie pomogę, bo myję podłogę mopem parowym, ale ostatnio, jak zobaczyłam, że Laura liże brudne koło od wózka, to stwierdziłam, że pierdzielę regularne mycie podłóg ;)
    Można spytać jaki masz ten mop parowy? I czy jesteś zadowolona? Dzięki 😉

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby, nie martw się, rozumiem, że mogło Ci się zrobić przykro, ale wiadomo, że jesteś dla małego całym światem, nawet jeśli werbalnie tego nie wyraża :)

A czy mopy parowe nadają się do paneli? Kiedyś słyszałam, że tylko do płytek? 🤔

Lullaby lubi tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby koszmarna historia :/

Co do synka, to kochanie to maluch jeszcze. Może tak tylko powiedział, bo kocha ciocię i dawno jej nie widział. Chyba nie masz wątpliwości, że to Ciebie kocha najbardziej we wszechświecie. <3 A jak masz to zaraz Cię poszarpię, i zaraz potem przytulę. Żadnych dołów. :*

Mnie wkurza Michał. Przez to jego siedzenie w domu cały czas się kłócimy. Jego drażni już ten temat koronawirusa na maksa, ja mam potrzebę wygadania się, tak reaguję na stres. Właśnie poszedł na spacer z małą, a przedtem się pokłóciliśmy. Zachowuje się jak tępy dzieciak. I naprawdę nie rozumiem tej tragedii siedzenia z nami w domu i much w nosie z tego powodu. Najchętniej bym go pobiła. To czas kiedy ludzie powinni być ze sobą blisko, dużo gadać i uspokajać się wzajemnie. A ja czuję się ostatnio bardzo samotna i nierozumiana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 11:36

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Można spytać jaki masz ten mop parowy? I czy jesteś zadowolona? Dzięki 😉

Mam mop Homekraft (ten turkusowy) i jak dla mnie jet rewelacyjny: https://www.ceneo.pl/46978630

Myję nim tez podłogę drewnianą i nic się nie dzieje.

Lullaby, Twój synek Cię kocha, najbardziej na świecie <3 Jeszcze usłyszysz od niego milion razy te najpiękniejsze słowa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 11:39

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl sorry ale podniosłaś mi ciśnienie. ;)
    Jesteś na naszej drugiej grupie że z taką pewnością piszesz co się tam dzieje?
    Odkąd wróciłaś to ciągle coś tutaj się dzieje, ciągłe sprzeczki i jakieś głupie akcje. Jak chcesz wiedzieć co się tam dzieje to owszem, czasami po jakimś Twoim głupim tekście jest to komentowane tam bo tutaj po próbach jakichkolwiek rozmów nic się nie zmieniało. Chcesz? To sobie tam dołącz i poczytaj, jest pisane to samo co tutaj.
    Do nowych nie mamy nic, z początku doszło ich po prostu za dużo i nie mogłyśmy nic ogarnąć ale teraz jest dobrze. Są już aktywne dziewczyny, które faktycznie chcą tutaj być i jest ok. Dlatego wytłumacz mi to obrabianie dupy wszystkim? Pojawiasz się tutaj i tylko robisz zamęt, mącisz w głowie nowym dziewczynom.
    Nam "starym" odechciało się już tutaj wchodzić właśnie przez tą atmosferę a nie przez te dziewczyny i jeśli tak dalej to będzie wyglądać to wszystkie odejdziemy i zostanie tutaj mikka która regularnie pisze i zależy jej na forum i Ty, której zaraz się znudzi i znowu zniknie.
    Tyle ode mnie.

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia, to u nas podobnie. Nie potrafi usiedziec w miejscu i przez to chodzi struty i znudzony (a to dopiero 2 dzien siedzenia na dupie). Mam już jedno dziecko do opieki, nie będę nianczyc drugiego phi.

Phyllis, dzięki, cena jest calkiem rozsądna w porównaniu do niektórych :)

• Adria Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Mam mop Homekraft (ten turkusowy) i jak dla mnie jet rewelacyjny: https://www.ceneo.pl/46978630

Myję nim tez podłogę drewnianą i nic się nie dzieje.

No ale panele to panele a podloga drewniana to podloga drewniana .rozni sie gruboscia .yez jestem ciekawa czy mozna myc tym panelebbo slyszalam ze nie balony sie robia

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamartaa wrote:
    Xgirl sorry ale podniosłaś mi ciśnienie. ;)
    Jesteś na naszej drugiej grupie że z taką pewnością piszesz co się tam dzieje?
    Odkąd wróciłaś to ciągle coś tutaj się dzieje, ciągłe sprzeczki i jakieś głupie akcje. Jak chcesz wiedzieć co się tam dzieje to owszem, czasami po jakimś Twoim głupim tekście jest to komentowane tam bo tutaj po próbach jakichkolwiek rozmów nic się nie zmieniało. Chcesz? To sobie tam dołącz i poczytaj, jest pisane to samo co tutaj.
    Do nowych nie mamy nic, z początku doszło ich po prostu za dużo i nie mogłyśmy nic ogarnąć ale teraz jest dobrze. Są już aktywne dziewczyny, które faktycznie chcą tutaj być i jest ok. Dlatego wytłumacz mi to obrabianie dupy wszystkim? Pojawiasz się tutaj i tylko robisz zamęt, mącisz w głowie nowym dziewczynom.
    Nam "starym" odechciało się już tutaj wchodzić właśnie przez tą atmosferę a nie przez te dziewczyny i jeśli tak dalej to będzie wyglądać to wszystkie odejdziemy i zostanie tutaj mikka która regularnie pisze i zależy jej na forum i Ty, której zaraz się znudzi i znowu zniknie.
    Tyle ode mnie.

I ja. Bo ja też jestem tylko tutaj. I mnie też zależy.
    Ale niestety nie da się ukryć, że większość już dawno pisze gdzie indziej. Jest mi bardzo przykro. Nie mam już pojęcia co u większości z Was słychać. Czasem któraś coś tu napisze, ale nie oszukujmy się. Szanujmy się do końca. Odechciało Wam się wchodzić i tyle. Gadacie gdzie indziej i ciągle są nowe powody, żeby nie rozmawiać tutaj. Albo nowe, albo za dużo postów, albo za mało postów, albo prywatność, albo ktoś coś napisał nie tak, albo wygodniej z telefonu. Kiedyś nic nie było problemem, bo nie było innego miejsca. I wszystkie żyłyśmy zgodnie i byłyśmy dla siebie ogromnym wsparciem. Tak jak Sylwia napisała, kiedyś każda poprawiała koronę każdej. Ja się czuję dziwnie. Bardzo samotnie. Ale nie będę się żegnać, bo są jeszcze ciągle dziewczyny, które interesują się co u kogo słychać i dalej się starają o to miejsce.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie tak reaguje na stres związany z Koronowisusem że sobie z tego żartuje. Ale ostatnio to i tego mi się odechciewa i w ogóle też już nie chce poruszać tematu bo nim rzygam 🤮

• anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia przepraszam wiem że Ty też jesteś, po prostu już z tego wszystkiego nie napisałam.
    No jest inaczej bo nie da się tego ukryć. Ale ustaliłyśmy tam że będą tam wstawiane zdjęcia dzieci i takie bardzo prywatne rzeczy a całą resztę miałyśmy pisać tu. Nie chciałyśmy odchodzić z forum. Przekonałyśmy się do nowych i wszystko byłoby super gdyby nie te ciągle akcje.

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    I ja. Bo ja też jestem tylko tutaj. I mnie też zależy.
    Ale niestety nie da się ukryć, że większość już dawno pisze gdzie indziej. Jest mi bardzo przykro. Nie mam już pojęcia co u większości z Was słychać. Czasem któraś coś tu napisze, ale nie oszukujmy się. Szanujmy się do końca. Odechciało Wam się wchodzić i tyle. Gadacie gdzie indziej i ciągle są nowe powody, żeby nie rozmawiać tutaj. Albo nowe, albo za dużo postów, albo za mało postów, albo prywatność, albo ktoś coś napisał nie tak, albo wygodniej z telefonu. Kiedyś nic nie było problemem, bo nie było innego miejsca. I wszystkie żyłyśmy zgodnie i byłyśmy dla siebie ogromnym wsparciem. Tak jak Sylwia napisała, kiedyś każda poprawiała koronę każdej. Ja się czuję dziwnie. Bardzo samotnie. Ale nie będę się żegnać, bo są jeszcze ciągle dziewczyny, które interesują się co u kogo słychać i dalej się starają o to miejsce.
    Kasia dzięki za to co napisałaś i za to że jesteś 😘 jeśli komuś zależy to tu będzie, a jeśli nie to wiadomo..

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az się popłakałam. Ech... miękkim chujem jestem robiona :(

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 3241 3242 3243 3244 3245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ