Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Monjaktalala wrote:Czyli faktycznie istnieje drugie forum i to dlatego jest cichutko? Ech
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Dokładnie ciągle nowe powody są wymyślane, żeby pisać gdzie indziej, nie można zwalać wszystkiego na x ,a w ogóle to ona pierwsza została obrażona tutaj. A zaczęlo się, że Aśka wykurzyla stąd Niebieską Gwiazdę, no i niektórym przestało pasować to , że często pojawiały się dyskusję nie dotyczące dzieci. Takie jest moje zdanie oczywiście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:13
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
KasiaLukasia nie chciałam żebyś się źle poczuła..
Ale pisze tylko jak jest. A jak zobaczyłam co napisała x to mnie szlag trafił. I to takie "buntowanie" nowych przeciwko nam no kurde.
Każdej z nas nadal zależy na forum i pisaniu TUTAJ, chcemy tylko żeby wróciła dawna atmosfera i tyle. Albo aż tyle. -
KasiaLukasia 😘
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Angelika nie poczułam się źle z powodu Twojego posta. Poczułam się źle, bo to mijesce dawało mi ogromnie wiele, pomagało przetrwać niektóre dni i noce. Bo za Wami tęsknię. X napisała to co wisiało w powietrzu. Atmosferę tworzą przecież ludzie. Jak nie piszecie tutaj (Ty akurat piszesz) to jaka ma być atmosfera, jak ma być jak dawniej? Jeżeli tematy o mężach, tematy o kuciapach, tematy o problemach pojawiają się gdzie indziej, to tutaj wieje chujem. Kiedy to miejsce ma być tym, w którym pisze się głównie o obiadach i rzeczach mało istotnych, a sprawy prywatne czyli interesujące, są gdzie indziej to jak tutaj ma być ciekawie i jak dawniej? Nie da się pogodzić dwóch miejsc. Będąc tylko tutaj widzę, że nie ma 90% naszych codziennych rozmów. Chyba, że w ogóle już porobiło się tak, że nikt z nikim nie gada. Tego nie wiem. Mogę napisać tylko jak się czuję. A czuję się przechujowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:20
mikka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaLukasia trupa nie da sie wyreanimować.
Ja tu nie pisze bo jest niefajnie. Klimat sie zmienił i nie bede tu siedziec z przyzwyczajenia bo mnie to nie kręci.
Bylam tubo to forum o dzieciach,a wysluchuje ,ze jestem beznadziejna i ze tematy dzieci sa nudne. Sorry.
Mamy insta do zdjeć i jakis szybkich info. Większość info jest tutaj. A jest cisza bo chyba kazdy ma dosyć zlosliwosci i tekstow rodem z podstawówki.
Mi tez sie nie chce tu rozmawiać bo jest wrednie.
I KaisaLukasia czasem zmiany są konieczne, a siedzenie gdzieś bo "tak bylo i ma tak zostać" jest bez sensu dla mnie.
-
Mam chwilę, to napisze też coś od siebie. Miałam się w ogóle nie wypowiadać w tym temacie, bo po co nakręcać sytuację, specjalnie omijałam temat żeby nie prowokować dalszych dyskusji. Ale skoro X dziś zarzuciła obgadywanie to się jednak wypowiem. Mówią, że jak obgadywać to tylko tak żeby potem umieć powiedzieć to samo w twarz.
Więc jeśli sporadyczne rozmawianie o sytuacji na forum, o tym co się dzieje/działo, o przypływie nowych dziewczyn (z czym nie mamy problemu, nie umiałyśmy się po prostu odnaleźć, ale jest już ok 🙂) i o ostatnich nieporozumieniach między "starymi" jest to nazywane obgadywaniem, to spoko. Oprócz tego wysyłamy tam sobie zdjęcia, piszemy o mega prywatnych sprawach, problemach. Niektóre z nas mają opory żeby pisać o nich tutaj, bo otrząsnęły się po tym jak zdały sobie sprawę, ile osób z zewnątrz to czyta. Z niczym się tam nie kryjemy, bo większość to samo pisała tu. Nie da się ukryć, a odczuła to większość z nas, że po wielkim powrocie X zaczęły się dziać tu dziwne rzeczy. Tu może być każdy, nikt nikomu nic nie zabroni, nie wygoni itp, dlatego jesteśmy tam, gdzie nam wygodniej.
Osobiście mam teraz z Olkiem cięższy czas, gdzie nie jestem tu tak często jakbym chciała, ale tam też nie. Nadrabiam kiedy mam chwilę, kiedy karmię bądź usypiam małego. I robię to tu i tam, ale zwyczajnie męczy mnie działanie na dwa fronty, bo przy małym dziecku nie jest to proste i nie mogę i nie chcę siedzieć non stop z nosem w telefonie.
Ostatnio napisałam tam dziewczynom, że też przeszło mi przez myśl odejście z forum, bo zwyczajnie nie mam tyle czasu, a na Insta człowiek jest bardziej na bieżąco, bo są powiadomienia itp. No jest po prostu wygodniej, nie oszukujmy się i to nie są wymówki. Dodatkowo przez atmosferę ostatnią nie chciało mi się tu wchodzić i wypowiadać, tak samo jak innym dziewczynom. Ale nie jestem w stanie tego zrobić, będę tu wchodzić, bo jest tu kilka dla mnie ważnych osób, które są TYLKO TUTAJ, których nie ma na Instagramie albo są rzadko. (❤)
Mój post nie ma na celu obrażania kogoś, czy wzniecenia nowej kłótni. Piszę, jak to wygląda z mojej strony.
Nie bądźmy dla siebie wrogiem. ✌
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
KasiaLukasia wrote:Nie lubisz tego przytulania?
Ja chyba zaplacze się na śmierć jak przyjdzie mi przestać karmić
Ale rozumiem dobrze zmęczenie. Niektóre noce ze ssakiem bywają wykanczajace.
Drobinka91 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Było fajnie, potem przyszły nowe dziewczyny, z nowych zostały te, które się wpasowały do nas i jakoś z nimi problemu nie mamy. Ale po co się odzywać, skoro cokolwiek się napisze jest wyśmiewane przez trola chcącego zrobić szum, a jak się jej to wytknie, to robi z siebie pokrzywdzoną, tupie nóżką i oh jaka jestem biedna... A X narobi zamieszania, stwierdzi, że jednak ma lepsze zajęcia niż forum, pójdzie sobie, a smród pozostanie.
anngelikamartaa lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Mikka skoro myślisz tak jak x to chyba przez te 1,5roku niezbyt się poznałyśmy. Co do "obgadywania" to napisałam wszystko o tym w poście.
-
A ja pojde spac z Synem szybciej sie dzien skonczy
Co do wypowiedzi dziewczyn to nie mam nic do dodania moge sie tylko pod tym podpisac
-
Dobra , ja w każdym razie zostaje i piszę jak dotąd ,w tym miejscu. Nawet jak będę pisać sama ze sobą. Kto chce i komu zależy zrobi to samo, komu nie to trudno, nikt przecież nikogo tu na siłę nie zatrzyma. Z nowymi dziewczynami myślę, że też się zzyjemy (jeśli zostaną) bo są fajne i może jakoś przetrwa ten wątek,bardzo bym chciała.A ostatni post Aśki,bardzo chamski..url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Jakby co, X- nie mam nic do Ciebie, nie znam Cię więc nie oceniam. Piszę tylko o sytuacji którą widzę. Wiem tylko jaka jesteś przez neta, a tu wiadomo każdy może być kim chce. Prawda jest taka, że odeszłaś od nas bez większych skrupułów i bez żalu na.. pół roku? Po czym wróciłaś jakby nic i jest Cię tu pełno, jest szum wokół Twojej osoby i zrobiło się zamieszanie. Sama pisałaś że to "tylko internet, tylko forum". Jasne, masz rację, obok tego jest normalne życie. Ale nie każda z nas tak do tego podchodzi, część zostawia tu codziennie część siebie, ma gdzie uciec od codzienności i problemów. Jesteśmy różne i czasem coś co się pisze trzeba przemyśleć, czy aby na pewno druga strona dobrze to zrozumie, bo potem robią się nieporozumienia. Szczególnie, że przez ten czas co Cię nie było, naprawdę się zgrałyśmy i nigdy nie było takich sytuacji jakie są teraz.
anngelikamartaa, Aska1994 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️