Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czołem!
My też nie śpimy od 5 z minutami👽zaczynam przyzwyczajac do tej nowej rzeczywistości, obydwie mają milion pobudek w nocy, Adę rozumiem, ale Mira?! Nie wiem co to za faza nastała u niej. I jeszcze wczoraj smarowałam ją fenistilem miejscowo, bo mam wrażenie, że coś jej zaszkodziło i się drapie. Ale co💀 poza tym odpieluchowywanie idzie jak po grudzie, ciezkie to moje dziecię i uparte🐮 -
Wiadomo,że jak my "nowe"pojawiłyśmy się na forum to juz nie jest to samo ale odnoszę wrażenie,że teraz jest jeszcze gorzej😔brakuje mi "starych"dziewcYn które schowaly się po kątach,ich porad,zdjęć jedzenia Jaszczurka i wiele innych!
Teraz temat namber łan to świrus a i rozmowy się niezbyt kleją..takie moje odczucia!
KasiaLukasia zdolnych chłop ale jak dzieci a nie obudził to bym mu darowała 🤣zostanie a Ci kiedyś wynagrodzone!
Czarna A może calcium dla Miry jak ją coś drapie ?KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Mikka, robimy zamianę? Dam Ci Olka na 1 noc, a ja biorę Ksawerego. Gwarantuję, że wrócisz po niego w środku nocy 😂
Swoją drogą Ksawery jest coraz to ładniejszy 😍😍😍
Hej Wam. U nas noc tragiczna, dawno takiej nie było. Nie wiem czy mu coś zaszkodziło (może pomidory wczoraj🤔), bo całą noc kręcił się, płakał, do cycka, wstawał, wywalał się więc znowu płakał i tak w kółko. Nie wiem co w niego wstępuje ostatnio, ale kawa już nie daje rady. Poszłam "spać" po 3, jak udało mi się opanować nerwy. Spałam łącznie może ze 2h.😭
Hah Kasia,też nie rozumiem tego fenomenu igrzysk, nie będzie i tyle, po co drążyć 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 08:32
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Mikka, czy Ksaweremu też zostały gdzieniegdzie noworodkowe kępki? Pytam, bo Miki też ma taką bujną czuprynę i kilka długich włosów, chyba muszę to jakoś wyrównać 😅
U nas nocka nawet spoko, jedna pobudka, wstaliśmy o 6, teraz dogorywamy.
Sylwia33, jak tam żyjecie? -
Mikka jak Ksawery się zmienił z buźki 😮
Blondasek mały ❤️
Eja bo była mowa że już nie poruszamy tematu 👑leniova dalej co rusz wklejała jakieś wiadomości na ten temat. Pewnie sama rozumiesz że z czasem na prawdę jest to nudne i męczące.
Wiesz, nie chodzi mi o to żeby w ogóle o tym nie rozmawiać bo to nasza codzienność aktualnie ale nie bez przerwy, zwariować idzie. 😵
Drobinka współczuję nocki. -
KasiaLukasia, jeśli chodzi o parcha to odpukać zmniejszylam ilość używanych chusteczek, przemywam ileś razy woda i najpierw stostowalam pieluszki bambiboo z rosmanna to wtedy zaczęło się wszystko goić, odstawiłam na chwilę Bujak, jak skóra wróciła do normy to powoli mieszam pieluszki, bo mam w domu różne z racji tego, że nie wiedzieliśmy, które pomogą, a i wietrzyłam ile się dało za radą Karoli🤗nawet ostatnio kupiłam na wielopieluchowanie 3 wkłady, jedna pieluszkę z kieszonką i jeden otulacz(czyli wersję cieńszą pieluszki), schnie to wszystko i jej ubiorę, Mirze tez, bo się drapie ostatnio i cos widzę na pośladku ma zaczerwienione. Najchętniej to odstawiłabym w ogóle Mirze pieluchy, ale ma różne stany w związku z odpieluchowywaniem i nie zawsze chce bez pieluchy chodzić, a stresować jej nie zamierzam w tym temacie. Ale, żeby nie było tak kolorowo to Adę coś uczula z jedzenia, dostała takich suchych plam(najpierw czerwieni się to), po wewnętrznej stronie nóg, trochę uda, trochę łydki. Smaruje masłem shea z lullalove i patrzę co za dziad tak ją alergizuje, mam podejrzenie glutenu trochę albo białko. Chrupek nie je już,uwielbia piętki z chleba/bułki i to może być to, ale nie wiem... Znowu zaczyna się milion pytań, a może jajecznica, której trochę spróbowała, a może ryż czy ziemniak z naszego obiadu. Końca nie widać 💀
Eja, a można wapno dawać już? Szczerze to nigdy nie próbowałam stad moje pytanie? Jeśli tak, to na pewno wypróbuję.
Mikka, bierzemy z dziewczynkami Ksawusia ❤️🤗❤️
Drobinka, nie wiem czy czytałaś, w sumie też mogę do reszty dzieci niespiacych się odnieść w tej kwestii, ale 8 miesiąc to jest jeden wielki regres snu i skok, to jest kamień milowy ogromny w rozwoju i sen jest bardzo zaburzony. Ja już się na to nastawiłam i lepiej to znoszę, z Mirą przeżyłam to samo. Zęby, siadanie, raczkowanie, nowe dźwięki i cokolwiek innego, wszystko okupione beznadziejnym spaniem 👽 oby przeszło kochane... Do następnego regersu snu🤣który jest chyba okolo12-13miesiaca,juz dokładnie nie pamiętam.
Drobinka91, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
Leniova, sprawdzone źródło informacji nt. 👑 mamy na oficjalnej stronie ministerstwa, takimi innymi artykułami z różnych mediów można sobie tyłek za przeproszeniem podetrzeć, bo tam piszą co chcą, często są to fake newsy. Poza tym myślę, że w aktualnej sytuacji każda na miarę swoich sił sprawdza co w trawie piszczy, a inne po prostu nie chcą wiedzieć co się dzieje i czują się wtedy spokojniejsze. Dlatego przestań proszę spamować nasz wątek ciągłymi cytatami, wypowiedziami na temat wirusa i swoimi teoriami. Każdej z nas to dotyka mniej lub bardziej, nie ma co ciągle wałkować tego samego.
I takie obraźliwe teksty zatrzymaj dla siebie, pamiętaj, że to Ty dołączyłaś do nas, a zachowujesz się jakbyś pozjadała wszystkie rozumy. Trochę kultury i przede wszystkim szacunku.Eja, KasiaLukasia, Claudissa, AgaSY, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Mikka ale on kochany ♥️♥️♥️ ja go biorę ♥️
Eja nie wiem co powiedzieć na to co napisałaś, przykre. .. Nigdy nie było tu takiego tonu także powoli wszystkie wolimy milej spędzać czas niż tu się wkurzać... I żyć tylko koronawirusem.
Monia spoko. Dziś planuje wyjść na spacer więc moje serce bije lepiej! I póki będę mogła wychodzić będę żyła 😁 muszę tylko na weekend poszukać jakiegoś lasu bezludnego 😂Eja lubi tę wiadomość
-
Czarna, nie wiedziałam, nie czytałam o tym. Przestałam już czytać informacje dotyczące rozwoju, stwierdziłam że i tak to nic nie zmieni. 😁 ale w takim razie dobrze wiedzieć, myślałam że coś się dzieje. Dzięki za info! 😘
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️