Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No tez juz rzygam tym koronawirusem... Rzygam i martwie sie, czytam tez o tym coraz mniej bo to wszystko wywoluje lek.
Co do sprawy Leniova-Adria to w sumie Adria niepotrzebnie walnela bez sensu tekstem o peszku i problemach emocjonalnych. Tez bym sie zdenerwowala.
Leniova rzeczywiscie daj spokoj z wklejaniem artykulow o koronie, mnie tez to juz meczy. A gadac o tym i tak czasem bedziemy ale juz bez przesady bo idzie zwariowac.
Jak juz w temacie jestesmy to wam powiem, ze moi znajomi trzymaja sie zalecen ale niemal kazdy mi gada, ze na wielkanoc zrobia wyjatek🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Phyllis, anngelikamartaa lubią tę wiadomość
-
Monjaktalala wrote:Mikka, czy Ksaweremu też zostały gdzieniegdzie noworodkowe kępki? Pytam, bo Miki też ma taką bujną czuprynę i kilka długich włosów, chyba muszę to jakoś wyrównać 😅
U nas nocka nawet spoko, jedna pobudka, wstaliśmy o 6, teraz dogorywamy.
Sylwia33, jak tam żyjecie?url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Czarna_kawa wrote:KasiaLukasia, jeśli chodzi o parcha to odpukać zmniejszylam ilość używanych chusteczek, przemywam ileś razy woda i najpierw stostowalam pieluszki bambiboo z rosmanna to wtedy zaczęło się wszystko goić, odstawiłam na chwilę Bujak, jak skóra wróciła do normy to powoli mieszam pieluszki, bo mam w domu różne z racji tego, że nie wiedzieliśmy, które pomogą, a i wietrzyłam ile się dało za radą Karoli🤗nawet ostatnio kupiłam na wielopieluchowanie 3 wkłady, jedna pieluszkę z kieszonką i jeden otulacz(czyli wersję cieńszą pieluszki), schnie to wszystko i jej ubiorę, Mirze tez, bo się drapie ostatnio i cos widzę na pośladku ma zaczerwienione. Najchętniej to odstawiłabym w ogóle Mirze pieluchy, ale ma różne stany w związku z odpieluchowywaniem i nie zawsze chce bez pieluchy chodzić, a stresować jej nie zamierzam w tym temacie. Ale, żeby nie było tak kolorowo to Adę coś uczula z jedzenia, dostała takich suchych plam(najpierw czerwieni się to), po wewnętrznej stronie nóg, trochę uda, trochę łydki. Smaruje masłem shea z lullalove i patrzę co za dziad tak ją alergizuje, mam podejrzenie glutenu trochę albo białko. Chrupek nie je już,uwielbia piętki z chleba/bułki i to może być to, ale nie wiem... Znowu zaczyna się milion pytań, a może jajecznica, której trochę spróbowała, a może ryż czy ziemniak z naszego obiadu. Końca nie widać 💀
Eja, a można wapno dawać już? Szczerze to nigdy nie próbowałam stad moje pytanie? Jeśli tak, to na pewno wypróbuję.
Mikka, bierzemy z dziewczynkami Ksawusia ❤️🤗❤️
Drobinka, nie wiem czy czytałaś, w sumie też mogę do reszty dzieci niespiacych się odnieść w tej kwestii, ale 8 miesiąc to jest jeden wielki regres snu i skok, to jest kamień milowy ogromny w rozwoju i sen jest bardzo zaburzony. Ja już się na to nastawiłam i lepiej to znoszę, z Mirą przeżyłam to samo. Zęby, siadanie, raczkowanie, nowe dźwięki i cokolwiek innego, wszystko okupione beznadziejnym spaniem 👽 oby przeszło kochane... Do następnego regersu snu🤣który jest chyba okolo12-13miesiaca,juz dokładnie nie pamiętam.
Czarna calcium sansovit można 😊Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
O rany, coś tu się buńczucznie zrobiło, buntowniczo, trochę pt: "Co? Ty mi czegoś zabronisz? A goń się, wiem lepiej! Nie będziesz mojej wolności ograniczać!" 🤦♂️ Generalnie naprawdę mam wrażenie, że ktoś ma za dużo czasu na czytanie (niestety, nie książek... Chociaż coś kiedyś była mowa o 30 w krótkim czasie? 🤔).Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Nie, to jest propozycja zajęcia się czymś innym niż czytanie i wklejanie wszędzie różnorakich wieści o 👑. Dla zdrowia wszystkich. To jest główny temat wszędzie. Można o tym pogadać,można się nieco pośmiać, ale całymi dniami się tylko tym zajmować do niczego dobrego nie doprowadzi.
KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:Nie, to jest propozycja zajęcia się czymś innym niż czytanie i wklejanie wszędzie różnorakich wieści o 👑. Dla zdrowia wszystkich. To jest główny temat wszędzie. Można o tym pogadać,można się nieco pośmiać, ale całymi dniami się tylko tym zajmować do niczego dobrego nie doprowadzi.
Drobinka u nas jogurt z kiwi. Zawsze jogurt z owocem jak weny nie mam😂😂Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Monjaktalala wrote:Adria, Ty chyba zamawialas ciuszki z sinsaya? I jak jakość? Kala się?
Pytanie nie do mnie ale ja zamawiałam dla chłopaków i jestem zadowolona! Mają te same ubranka w rozmiarach dla młodszego i starszego i oto moi na wiosnę mają te same kurteczki,bluzki i spodnie😊body też mają dobrą jakość,moim zdaniem tak jak Reserved !Monjaktalala lubi tę wiadomość
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*)