Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:Gratulaki dla Ksawerego!
My już leżakujemy na balkonie. Chyba pójdę dziś do kwiaciarni kupić jakieś rośliny balkonowe, żeby sobie umilić posiadywanie. Przy okazji pomogę odrobinę
Kinga jak tam spanie Juleczki? U nas sinusoidalnie. Choć zdecydowanie więcej "na fali" przebudzeń Tak jak mówiłaś, kaszka nie zadziałała. W ogole jej nie smakuje.
Ala wczoraj powiedziała cycek. A raczej "tycek" Jestem taaaaka dumna. Siada już, staje i przebiera nogami do raczkowania, ale ruch naprzemienny albo nogi, albo ręce. Przebieranie kończynami równocześnie kończy się upadkiem na twarz.
Dzisiaj noc była super. Dałam jej wczorak wieczorem przeciwbólowy, bo widziałam, że męczą ją zęby. I co? Budziła sie co 2-3h na cycka, tulenie i dalej słodko spała. Tylko przekładałam raz na plecy raz na brzuszek, spała do 5 w łóżeczku 😁 i nie było kilkugodzinnej pobudki 👏Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 20:48
Lullaby, AgaSY, Eja, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KasiaLukasia dzięki, że o mnie pamiętałaś😉 tak ja też tu jeszcze zaglądam.
Nie mam bramek w domu wiec mimo, że bardzo bym chciała niestety nie pomogę.
Współczuję jęczących dzieciaków. Na pocieszenie napiszę, że to minie. Nie wiadomo kiedy ale na pewno z Nienacka. Któregoś pięknego dnia kiedy będziemy u kresu sił nasze uszy przywita bloga cisza a oczy piękny uśmiech malucha. I stwierdzimy, że życie jest piękne. A tymczasem zaciskamy zęby i czekamy aż przyjdzie😁
Ostatnio zrobiłam się pracowita pszczółka. Nie poddając się obecnej sytuacji planuje kolejne inwestycje w ogrodzie tj posadzenie malin i borówki amerykańskiej co bym miała z czego drzem zrobić na zimę oraz wysianie astrów, maciejki i chabrów. Poza tym kombinujemy z starym jak zrobić skrzynki na warzywa z starych palet 😊 A dzisiaj znalazłam samosiejke czarnej porzeczki 😁❤️ jak tak dalej pójdzie zostanę nowym Łowiczem. Do tego organizuje domowe przedszkole Mikołajowi, ćwiczę, sprzątam, czytam. No wszystko byle by nie myśleć za dużo o pandemii. Trochę mnie ubódł zakaz wchodzenia do lasu ale to też przetrzymam.
Tymek za to zaczął coraz szybciej się przemieszczać sposobem na rannego królika. Kilka dni temu dodał do tego podnoszenie nóg. Na razie ruchu naprzemiennego nie ma. Ani siadania, ani prób wstawania. Widocznie chłopak ma czas. Za to coraz sprawniej radzi sobie z jedzeniem. Na kolacje wciął makaron z szpinakiem i tubkę warzywna i przed snem poprawił cycem😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 20:50
-
Kasia, hehe 😁
Tubki trochę zje, ale od wczoraj bardzo chce bułkę, chleb z szynką, masłem, także jest ok 😊 mam zamiar ugotować tak marchewkę, może mu się spodoba, chyba uważa że jest już za duży na bobaskowe papu ze słoików 😆 A jakie parówki są z dobrym składem dla dzieci ? Jakie polecacie ? -
AgaSY wrote:Ej o jakich kluskach mowa?
https://alaantkoweblw.pl/szybkie-pierozki-z-serka-i-manny/
Pewnie macie rację że minie mało tego powiem Wam że też tak sobie powtarzam w kółko 😂 może nawet uda nam się nie sfixsowac do końca.
Jutro idę na spacer z Leonem na działki, zawsze jak tam chodzę to marzę o jakiejś dlatego nie mogę tam chodzic. No ale do lasów, parków nie można o działkach nie mówią nic więc pójdę 😁
Dziś umylam okna i posprzatalam trochę tak w ramach relaksu kiedy chłopaki zarzywali witaminy D przed blokiem. Pisałam już Wam o tym że moje sąsiadki są świetne dziś jedna wyjrzała przez okno i mówi "synku Kochany dobrze ze choć przez okno mogę widzieć jak rośniesz" na co Leon, który nie mówi wydał z siebie slabe "ba-ba" sąsiadki serce się rozpuściło i znowu mamy słoiku (dzemy, maliny, brzoskwinie, kompoty) i świeże jajca w domu 😂Lullaby, Monjaktalala, Eja, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Claudissa ja też kupuje dokładnie te same co AgaSy 😁😂. Od siebie dodam, że te parówki to jest jedną z nielicznych rzeczy, które pod żadnym pozorem nie mogą spać Tymkowi na ziemię podczas Jedzenia. Wszystko inne nich sobie leci na podłogę ale parówki to dwoma rączkami przytrzymuje, żeby nic nie uciekło😂
Claudissa, Aniamania, AgaSY, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Emma_ wrote:My mamy taką: https://allegro.pl/oferta/safety-1st-auto-close-bramka-ochronna-rozporowa-w-9002799493?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BG_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=bezpiecze%C5%84stwo+-+Bramki&gclid=CjwKCAjwpqv0BRABEiwA-TySwUtgYRm_hS1W8_cHNc5nSdlUaLeD35cBfR1cu3JRwtB04VsCrhyQ7xoCsfYQAvD_BwE
Zamontowaliśmy w drzwiach do sypialni, ale zdjęliśmy, bo (uwaga, uwaga) robot sprzątający nie mógł przejeżdżać, a nam właściwie jakoś specjalnie się nie przydała. Może później, kiedy mała zacznie chodzić i będę ją chciała na chwilę zostawić w jej pokoju, teraz to i tak ciągle muszę ją mieć na oku i za nią łazić. -
Emma, Nela ostatnio jest często na podwórku i uwaga-leży sobie i odpoczywa, dziwny to dla mnie widok bo zwykle musiała chodzić, niuchać i eksyctować się wszystkim co się rusza 😅
Dostrzegli się też z Adasiem, do niedawna nie zwracali na siebie uwagi a teraz go pociesza w niedoli 😅🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 16:25
Lullaby, 33Sylwia, Eja, Monjaktalala, mikka86, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Hejo. U nas dziś spanie do 8! Z pobudkami, no ale...
Na śniadanko zrobiłam kluseczki. No pychota są! Sylwia dzięki za natchnienie Na obiad wstawiłam już do piekranika pałki z kuraka. Pogoda taka piękna, że aż człowiekowi żal. Wystawiłam dzidziola na balkon, ale z racji późnego wstania, balkonówka była dziś krótka.
A wracajac do pupy Ali, winne okazały się pieluchy. Wróciłam do starych i odparzenie zniknęło tak samo szybko jak się pojawiło. Dziwne, ta sama firma, tylko rozmiar inny.
-
hej dziewczyny mam pytanko czy robicie szparagi dla swoich maluszkow do jedzenia.mam zakupione ale nie wiem jak je zrobic.
a no i pytanko jeszcze bo brakuje mi juz pomyslow na sniadanie.
kaszka odpada bo nie lubi, chleb(juz kazdy probowalam)konczy sie zatwardzeniem. dodakowo po masle,jogurtach itp ma wysypke wiec tez odpada.
robie nalesniki, je parowki czasami, owocowe musy, szyneczke i np do tego zielony ogorek badz pomidor. co jeszcze mozna? -
KasiaLukasia, widzisz u mnie też problem się zaczął z odparzeniami i tym parchem jak zakupiłam większe pieluchy, ale po użyciu tych bambusowych i zaleczeniu to teraz mieszam różne i odpukać jest ok, za to walczę z parchem nr 2 na nogach i rekach naprzemienne💀🤪
-
Nie dość, że mój biedny maluch męczy się z wykluciem zębów, to jeszcze dostał jakiejś reakcji alergicznej. Bidok ma brzuszek i szyję całą w plamkach. Obstawiam danie gerberka z makaronem pelnoziarnistym, bo to jedyna nowość. No chyba że dentinox - miała któraś z Was do czynienia z takim efektem ubocznym jak wysypka po tego typu leku?
Tak czy siak pozostaje coś innego niż przeczekać i smarować jakimś emolientem?
Polecam Wam zdrowego shake'a i lody w jednym. Mango + ananas + mleko kokosowe. Można się najpierw napić pychotki, a potem zamrozić i mamy zdrowe lody