X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza, a masz tam w Holandii dostępne sery weganskie? Miłosz bardzo lubi dostać w łapkę sandwicha z szyneczka i takim serem właśnie 🙂

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Kamsza, a masz tam w Holandii dostępne sery weganskie? Miłosz bardzo lubi dostać w łapkę sandwicha z szyneczka i takim serem właśnie 🙂

Musiałabym poszukać nawet nie pomyślałam

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukaj też jogurtów weganskich, w Lidlu są na bazie miąższu kokosa, przepyszne 🙂. Hummus, pasty warzywne (tylko nie wiem czym zastąpić chleb).

Kamsza lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łap Kasia 😁 https://alaantkoweblw.pl/ekspresowe-pancakes/

Nie mam na nic czasu przy tym dziecku. Padam na pysk. Tam gdzie Go nie powinno być tam właśnie musi wejść. Kocham go nad życie i jeden jego uśmiech załatwia mnie na amen 😂 moja słabość ♥️

Dziś miałam ciężki dzień, mojej przyjaciółki tata wczoraj zmarł, ona nie mieszka w pl. W obecnej sytuacji ciężko to przeżywa, ciężko mi jej pomoc, więc każda wolna chwile spędzałam z nią na mesengerze.
    Żeby jutro wyjść z domu muszę swoje oczy doprowadzić do stanu używalności.

Monia cieszę się że alergia znika 😁 a ząbki w końcu wyjdą a może nawet nie jeden.

A i byłam na spacerze na tych działkach u mnie jak lie to szczęście było by mieć cząstkę takiej ziemi. Muszę potruc mężowi o tym więcej niż do tej pory.

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju Sylwia współczuje :( Biedna koleżanka.

Co do dzialek, to zgadzam się pełną gębą. To jeden z najlepszych życiowych zakupów dla mieszczucha. Mama przesłała mi wczoraj zdjęcia, niebawem rozkwitnie bez i będzie niebiańsko <3 Ach, ale bym powiedziała na takiej działce...
    My wczoraj tez wylazlysmy na spacer po kilku dniach kiszenia się w domu. Czułam się trochę jak zbrodniarz. Ale trafilam na moment kiedy było calkowicie pusto, wiec nikogo nie narażałyśmy. Pogoda jest idealna, juz ciepłe słońce i jeszcze chłodne powietrze. Zapach kwitnacych drzew. No bajka. Niechże się już to koronagowno skonczy. :/

Zarzucam temat "buty". Co polecacie mamy? Coś nie za milion. I... jaki rozmiar noszą Wasze bobasy?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegia otwiera po świętach przedszkola i część klas w szkołach 😧😧😧😧 usługi : fryzjer , kosmetyczka itd hmmmmmm czy oni powariowali 🤔🤔🤔🤔

a31il5w.png

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 12cm przedwczoraj mierzyłam 😁
    Ja kupie te Gucie i zobaczę czy pasują Leonowi ale jeszcze się wstrzymuje bo po domu chodzi boso a na pole i tak nie potrzebuje narazie, więc czekam. Narazie mamy takie do wózka bardziej choć w sumie są miękkie i mógłby w nich troszkę chodzić ale nie ma gdzie 😁

Kolejna noc koszmar idą mu zęby jak nic pewnie trójki. Ale już nie marudzę bo robie się monotematyczna ostatnio.

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstaliśmy dzisiaj o 7 ale mały wariował od 4 do 5 😪. Teraz usypiam go na drzemkę, robię spaghetti jak zaśnie i idziemy na spacer

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    My mamy 12cm przedwczoraj mierzyłam 😁
    Ja kupie te Gucie i zobaczę czy pasują Leonowi ale jeszcze się wstrzymuje bo po domu chodzi boso a na pole i tak nie potrzebuje narazie, więc czekam. Narazie mamy takie do wózka bardziej choć w sumie są miękkie i mógłby w nich troszkę chodzić ale nie ma gdzie 😁

Kolejna noc koszmar idą mu zęby jak nic pewnie trójki. Ale już nie marudzę bo robie się monotematyczna ostatnio.
    A byłaś w końcu w tym sklepie Butek ? 😄

24b253df30.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudissa wrote:
    A byłaś w końcu w tym sklepie Butek ? 😄
    Nie zdążyłam

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, na pocieszenie u nas też chyba zebole bolą, chociaz nic a nic nie widać. Wczoraj tak zaczęła jeczec i buczec popoludniu, ze nie czekając w nieskończoność dałam syrop przeciwbóly i humor powrócił niemal natychmiast, a i noc byla "lepszo-zła".

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymyśliłam, że wyłoże balkon piankowymi puzzlami, żeby Ala mogła się tam tarzac. Musze jeszcze tylko znaleźć jakieś na allegro o krawedzi ok. 50cm. Zrobię jej tam extra kąt zabaw.

kinga27.30, Eja lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, u nas intensywnie 🙂 całe dnie spędzamy w ogrodzie, wracamy do domu koło 18. Korzystamy na maksa z ładnej pogody, bo na dniach ma być gorzej. Olek zasuwa już wszędzie tylko się kurzy, odkrył schody, także czeka nas zakup barierek. No i musimy zainwestować w lepsze zabezpieczenia, bo wszystko zdejmuje. 🙈 no i jak płacze, to woła "mamaaa" 😁 bo tak normalnie to nigdy nie mówi, tylko "tata". A nocki bez zmian, mimo że jest zmęczony mega ale no niestety. 😜

A jak tam u Was? Jak Ksawery? 😊

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, dobry pomysł!🙂 Tych mat na allegro jest od zatrzęsienia.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Wymyśliłam, że wyłoże balkon piankowymi puzzlami, żeby Ala mogła się tam tarzac. Musze jeszcze tylko znaleźć jakieś na allegro o krawedzi ok. 50cm. Zrobię jej tam extra kąt zabaw.
    My mamy sztuczna trawę 😃. Butów nie mamy jeszcze żadnych, ale Leon miał pierwsze buty sandałki z RenBut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 16:10

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Adria Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam my wstalim o 7.00 masakra tak mnie kregoslup napierdala a wyjelam tylko stół masakra .

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starość nie radość 😂😘

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Mikka, u nas intensywnie 🙂 całe dnie spędzamy w ogrodzie, wracamy do domu koło 18. Korzystamy na maksa z ładnej pogody, bo na dniach ma być gorzej. Olek zasuwa już wszędzie tylko się kurzy, odkrył schody, także czeka nas zakup barierek. No i musimy zainwestować w lepsze zabezpieczenia, bo wszystko zdejmuje. 🙈 no i jak płacze, to woła "mamaaa" 😁 bo tak normalnie to nigdy nie mówi, tylko "tata". A nocki bez zmian, mimo że jest zmęczony mega ale no niestety. 😜

A jak tam u Was? Jak Ksawery? 😊
    Też intensywnie 😅 mały zapitala pełzając 100 km na godzinę 😂😂,a ja muszę za nim, pilnować,żeby czegoś se nie zwalił na łeb, nie wsadził gdzieś rąk,o coś się nie walnął, moje mieszkanie nie jest jeszcze dostosowane do niemowlaka, więc nie ma lekko 😂😂

Drobinka91 lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia,byłam dzisiaj w kiosku ,chciałam kupić fajki,a facet mi mówi,że nie ma żadnej paczki mentoli, żadnej marki !! Podobno mentolami można handlować tylko do 20 maja i ludzie wykupują wszystkie bo robią zapasy, a sklepy i kioski boją się zamówić większą ilość bo jak nie sprzedadzą to po 20 maja nie mogą już ich sprzedawać,taka lipa 😡😡znalazłam wkoncu w delikatesach, ale też mieli bardzo mało

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, jak sobie popalałam papieroski to też mentole, albo te z kuleczką klik. Ale to było daaaawno.

Fajnie, że Wasze dzieci już wstają na nogi, naczytam się o bucikach i skorzystam z tej wiedzy 😎

Mikka, u nas to samo! Mikołaj robi kilometry po domu i też jest już szybką turbo dzdzownicą.

W ogóle to mój egzemplarz jest MEGA żywiołowym dzieckiem, on nawet jak wcina mleko, to musi machać nogami 😁 wszedzie go pełno, szybko sie nudzi, łobuzuje na prawo i lewo. Wyczuwam małego urwisa, wiecznie na karnym języku w przedszkolu 😁

Polecacie jakieś zabawki? Pamiętam, że pisalyscie kiedyś o wieży z kubeczkow?

‹‹ 3336 3337 3338 3339 3340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ