X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alucha tez zapitala jak z motorkiem w pupie. Przyjmuje pozycję na czworaka, stawia kilka nieporadnych posuwistych kroków i jak zobaczy cos interesujecego to szybko rzuca sie z powrotem na brzuch i skacze jak foka do celu :D My mamy już pozabezpieczane prawie wszystko, ale i tak wypadki sie zdarzają. Najczęściej to upadki ze stania.

Mikka serio tak słabo juz z naszymi mentolami? U nas nie bylo jeszcze problemów z kupieniem. W ogole to już o tym zapomnialam i teraz mi sie znowu przykro zrobiło.

Adria a cos Ci lupnelo w tym kregoslupie? Czy tak Cię boli z wysiłku?

Drobinka zazdro tak bardzo tego wychodzenia, powietrza, słońca. Powiem Wam, że dziś mam jakiś słaby dzień. Czuję się przytloczona tym wszystkim co się dzieje i już mnie to bardzo męczy. Pewnie po prostu jestem niewyspana i stąd te żale, ale czuję się średnio zadowolona.

Monja jak babcia?
    U nas wieża bardzo sie podoba. Teraz stary chce kupic jakis zdalnie sterowany samochodzik w pepko ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia teraz doczytalam o Norwegii. No trochę średniawo :/ A jak w ogóle wyglada u Was sytuacja?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia, u nas też wszystko zabezpieczone, kupiłam dwa rodzaje uchwytów na szafki (anty otwieranie), nakleiłam na początek te bardziej shitowe z myślą, że jeszcze przyjdzie czas na te mocniejsze. O jak bardzo żyłam w błędzie 😁 3s i mała rączka rozszarpuje uchwyt. No i ten stół obklejony gąbką, tak że mógłby unosić się na wodzie. I tak najbardziej mnie martwi, że Klusek zaczął się wspinać i niestety upada, martwię się, że mocno uderzy się w głowę etc...

Babcia niestety nieciekawie. Dzięki, że pytasz. Jest za słaba na operację, muszą ja najpierw ustabilizować. Najgorsze, że jest tam sama i w obecnej sytuacji nawet nie można jej odwiedzić 😥

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to naprawdę okropna sytuacja :/ A jest w jakimś dobrym szpitalu? Ufacie lekarzom? Może to wydać się głupie, ale to bardzo ważne- być w dobrym miejscu. Szpital szpitalowi nierówny. Trafiłam w życiu na przecudownych lekarzy, ale też i na pozbawionych jakiejkolwiek empatii skureysynow. Babcia jest za pan brat z nowymi technologiami? Potrafi do Was dzwonić z komóry? Nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić. Bardzo współczuję i babci i Wam.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalim

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wstali. Znowu chwile po 6😭 tak jest od kilku dni. I niestety tak wstaje Mikołaj i budzi Tymka. Tymuś by pewnie jeszcze spał ale mój starszy syn widzi, że jest jasno no to hejaaa trza dzień zaczynać 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 07:05

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala bardzo mi przykro z powodu Twojej babci😔 współczuję wam szczerze. A lekarze czy pielęgniarki was informują na bieżąco? Macie jakiś kontakt telefoniczny z babcią?

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy i my 🙂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też, od 5.20 😃. Ojciec ma urlop, więc ja już stoję w kolejce do Lidla i Rossmanna 😃

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy dzień po 6 tradycyjnie 🙋😆

24b253df30.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś 6:30 🙋🏻‍♀️

Monjaktalala przykro mi, trzymaj się 🙁😘

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, szpital jest dobry, choć to zbieg okoliczności, że leży akurat w nim - po prostu pogotowie zawiozlo w to miejsce. Babcia na codzien używa telefonu, tylko, że obecnie nie chce rozmawiać. Odebrała telefon od taty dopiero po 'interwencji' pielęgniarek i powiedziała żeby do niej nie dzwonić. Wydaje nam się, że złapała doła... tata codziennie jedzie coś zawieźć do szpitala. Wygląda to w ten sposób, że tabun ludzi czeka pod wejściem w tym samym celu. Ostatnio czekał 40min aż ktoś w ogóle zszedł. Pielęgniarki i lekarz są uprzejmi. Informują o podstawowych info przez tel, natomiast by przekazać bardziej poufne dane trzeba znowu przyjechać pod szpital, poczekać aż ktoś zejdzie i okazać dowód osobisty. No ciężka sytuacja w ciężkiej sytuacji..

Dzięki za słowa otuchy.

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że zaaktulizowana została opcja google maps pokazująca czas na zrobienie zakupów, ale nie wiem czy to prawda. Trzeba przetestowac. Podobno pokazuje czas kolejki do danego sklepu w czasie rzeczywistym. Czyli jak wpiszecie interesujący Was sklep i zjedziecie trochę w dół, to pokaże Wam jak dluga jest obecnie kolejka i ile trwa zrobienie zakupów. Podobno. Chociaz wyglada mi to bardziej na jakies dane statystyczne, bo jak niby mieliby to mierzyć?
    d0bbd1e2821b.png
    3ea59759f529.png

Plus Biedronka rozpoczyna sprzedaż online. Będą dostawy do domu w dużych miastach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 09:37

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra opcja z tą biedronka online, szkoda,że nie w Sochaczewie 😔

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Kasiu, szpital jest dobry, choć to zbieg okoliczności, że leży akurat w nim - po prostu pogotowie zawiozlo w to miejsce. Babcia na codzien używa telefonu, tylko, że obecnie nie chce rozmawiać. Odebrała telefon od taty dopiero po 'interwencji' pielęgniarek i powiedziała żeby do niej nie dzwonić. Wydaje nam się, że złapała doła... tata codziennie jedzie coś zawieźć do szpitala. Wygląda to w ten sposób, że tabun ludzi czeka pod wejściem w tym samym celu. Ostatnio czekał 40min aż ktoś w ogóle zszedł. Pielęgniarki i lekarz są uprzejmi. Informują o podstawowych info przez tel, natomiast by przekazać bardziej poufne dane trzeba znowu przyjechać pod szpital, poczekać aż ktoś zejdzie i okazać dowód osobisty. No ciężka sytuacja w ciężkiej sytuacji..

Dzięki za słowa otuchy.
    Masakra,być teraz w szpitalu, czy mieć tam kogoś bliskiego, to teraz przeżycie jeszcze cięższe.. trzymajcie się 😞✊✊

24b253df30.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś spał dzisiaj do 8.40 🤪😳
    Claudissa wrote:
    Masakra,być teraz w szpitalu, czy mieć tam kogoś bliskiego, to teraz przeżycie jeszcze cięższe.. trzymajcie się 😞✊✊

Racja, my z babcią cały czas się zastanawiamy czy dziadek umierając rozumiał dlaczego nikt go nawet nie odwiedził 😔.
    Zdrowia dla babci.

Drobinka, a co robicie z Olusiem na dworze?
    My mamy działkę też ale ciężko mu zająć Adasia na dworze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 11:08

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, przykre to wszystko 😞

24b253df30.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania, w sumie to nic szczególnego. Gania po trawie, zrywa ją i ogląda, bawi się kamyczkami, patykami, rozkładam matę albo koc i bawimy się zabawkami, ganiamy kota, wąchamy kwiatki (z czego ma niezły ubaw 😂), buja się na huśtawce, jeździmy wózkiem (w tym drzemki) , bujamy się na hamaku, ćwiczy wstawanie i siadanie przy schodach, oglądamy jak tata buduje mu piaskownice, robimy "puk puk", "akuku" i "baran baran tryk" (😂) w szybę, oglądamy auta i wiele innych głupot. 🤷🏻‍♀️

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Aniamania, w sumie to nic szczególnego. Gania po trawie, zrywa ją i ogląda, bawi się kamyczkami, patykami, rozkładam matę albo koc i bawimy się zabawkami, ganiamy kota, wąchamy kwiatki (z czego ma niezły ubaw 😂), buja się na huśtawce, jeździmy wózkiem (w tym drzemki) , bujamy się na hamaku, ćwiczy wstawanie i siadanie przy schodach, oglądamy jak tata buduje mu piaskownice, robimy "puk puk", "akuku" i "baran baran tryk" (😂) w szybę, oglądamy auta i wiele innych głupot. 🤷🏻‍♀️

Super się bawicie 🙂🤩

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Super się bawicie 🙂🤩
    Czy ja wiem, nic szczególnego, właśnie nie mam pomysłu jak go zająć, teraz cała nadzieja będzie w piaskownicy. 🙂 A Wy co robicie na dworze? Może coś ściągnę od Ciebie 😜

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

‹‹ 3337 3338 3339 3340 3341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ