Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alucha tez zapitala jak z motorkiem w pupie. Przyjmuje pozycję na czworaka, stawia kilka nieporadnych posuwistych kroków i jak zobaczy cos interesujecego to szybko rzuca sie z powrotem na brzuch i skacze jak foka do celu My mamy już pozabezpieczane prawie wszystko, ale i tak wypadki sie zdarzają. Najczęściej to upadki ze stania.
Mikka serio tak słabo juz z naszymi mentolami? U nas nie bylo jeszcze problemów z kupieniem. W ogole to już o tym zapomnialam i teraz mi sie znowu przykro zrobiło.
Adria a cos Ci lupnelo w tym kregoslupie? Czy tak Cię boli z wysiłku?
Drobinka zazdro tak bardzo tego wychodzenia, powietrza, słońca. Powiem Wam, że dziś mam jakiś słaby dzień. Czuję się przytloczona tym wszystkim co się dzieje i już mnie to bardzo męczy. Pewnie po prostu jestem niewyspana i stąd te żale, ale czuję się średnio zadowolona.
Monja jak babcia?
U nas wieża bardzo sie podoba. Teraz stary chce kupic jakis zdalnie sterowany samochodzik w pepko
-
KasiaLukasia, u nas też wszystko zabezpieczone, kupiłam dwa rodzaje uchwytów na szafki (anty otwieranie), nakleiłam na początek te bardziej shitowe z myślą, że jeszcze przyjdzie czas na te mocniejsze. O jak bardzo żyłam w błędzie 😁 3s i mała rączka rozszarpuje uchwyt. No i ten stół obklejony gąbką, tak że mógłby unosić się na wodzie. I tak najbardziej mnie martwi, że Klusek zaczął się wspinać i niestety upada, martwię się, że mocno uderzy się w głowę etc...
Babcia niestety nieciekawie. Dzięki, że pytasz. Jest za słaba na operację, muszą ja najpierw ustabilizować. Najgorsze, że jest tam sama i w obecnej sytuacji nawet nie można jej odwiedzić 😥 -
Kurde to naprawdę okropna sytuacja A jest w jakimś dobrym szpitalu? Ufacie lekarzom? Może to wydać się głupie, ale to bardzo ważne- być w dobrym miejscu. Szpital szpitalowi nierówny. Trafiłam w życiu na przecudownych lekarzy, ale też i na pozbawionych jakiejkolwiek empatii skureysynow. Babcia jest za pan brat z nowymi technologiami? Potrafi do Was dzwonić z komóry? Nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić. Bardzo współczuję i babci i Wam.
-
My też wstali. Znowu chwile po 6😭 tak jest od kilku dni. I niestety tak wstaje Mikołaj i budzi Tymka. Tymuś by pewnie jeszcze spał ale mój starszy syn widzi, że jest jasno no to hejaaa trza dzień zaczynać 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 07:05
-
Kasiu, szpital jest dobry, choć to zbieg okoliczności, że leży akurat w nim - po prostu pogotowie zawiozlo w to miejsce. Babcia na codzien używa telefonu, tylko, że obecnie nie chce rozmawiać. Odebrała telefon od taty dopiero po 'interwencji' pielęgniarek i powiedziała żeby do niej nie dzwonić. Wydaje nam się, że złapała doła... tata codziennie jedzie coś zawieźć do szpitala. Wygląda to w ten sposób, że tabun ludzi czeka pod wejściem w tym samym celu. Ostatnio czekał 40min aż ktoś w ogóle zszedł. Pielęgniarki i lekarz są uprzejmi. Informują o podstawowych info przez tel, natomiast by przekazać bardziej poufne dane trzeba znowu przyjechać pod szpital, poczekać aż ktoś zejdzie i okazać dowód osobisty. No ciężka sytuacja w ciężkiej sytuacji..
Dzięki za słowa otuchy. -
Słyszałam, że zaaktulizowana została opcja google maps pokazująca czas na zrobienie zakupów, ale nie wiem czy to prawda. Trzeba przetestowac. Podobno pokazuje czas kolejki do danego sklepu w czasie rzeczywistym. Czyli jak wpiszecie interesujący Was sklep i zjedziecie trochę w dół, to pokaże Wam jak dluga jest obecnie kolejka i ile trwa zrobienie zakupów. Podobno. Chociaz wyglada mi to bardziej na jakies dane statystyczne, bo jak niby mieliby to mierzyć?
Plus Biedronka rozpoczyna sprzedaż online. Będą dostawy do domu w dużych miastach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 09:37
-
Monjaktalala wrote:Kasiu, szpital jest dobry, choć to zbieg okoliczności, że leży akurat w nim - po prostu pogotowie zawiozlo w to miejsce. Babcia na codzien używa telefonu, tylko, że obecnie nie chce rozmawiać. Odebrała telefon od taty dopiero po 'interwencji' pielęgniarek i powiedziała żeby do niej nie dzwonić. Wydaje nam się, że złapała doła... tata codziennie jedzie coś zawieźć do szpitala. Wygląda to w ten sposób, że tabun ludzi czeka pod wejściem w tym samym celu. Ostatnio czekał 40min aż ktoś w ogóle zszedł. Pielęgniarki i lekarz są uprzejmi. Informują o podstawowych info przez tel, natomiast by przekazać bardziej poufne dane trzeba znowu przyjechać pod szpital, poczekać aż ktoś zejdzie i okazać dowód osobisty. No ciężka sytuacja w ciężkiej sytuacji..
Dzięki za słowa otuchy. -
Adaś spał dzisiaj do 8.40 🤪😳
Claudissa wrote:Masakra,być teraz w szpitalu, czy mieć tam kogoś bliskiego, to teraz przeżycie jeszcze cięższe.. trzymajcie się 😞✊✊
Racja, my z babcią cały czas się zastanawiamy czy dziadek umierając rozumiał dlaczego nikt go nawet nie odwiedził 😔.
Zdrowia dla babci.
Drobinka, a co robicie z Olusiem na dworze?
My mamy działkę też ale ciężko mu zająć Adasia na dworze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 11:08
-
Aniamania, w sumie to nic szczególnego. Gania po trawie, zrywa ją i ogląda, bawi się kamyczkami, patykami, rozkładam matę albo koc i bawimy się zabawkami, ganiamy kota, wąchamy kwiatki (z czego ma niezły ubaw 😂), buja się na huśtawce, jeździmy wózkiem (w tym drzemki) , bujamy się na hamaku, ćwiczy wstawanie i siadanie przy schodach, oglądamy jak tata buduje mu piaskownice, robimy "puk puk", "akuku" i "baran baran tryk" (😂) w szybę, oglądamy auta i wiele innych głupot. 🤷🏻♀️
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Drobinka91 wrote:Aniamania, w sumie to nic szczególnego. Gania po trawie, zrywa ją i ogląda, bawi się kamyczkami, patykami, rozkładam matę albo koc i bawimy się zabawkami, ganiamy kota, wąchamy kwiatki (z czego ma niezły ubaw 😂), buja się na huśtawce, jeździmy wózkiem (w tym drzemki) , bujamy się na hamaku, ćwiczy wstawanie i siadanie przy schodach, oglądamy jak tata buduje mu piaskownice, robimy "puk puk", "akuku" i "baran baran tryk" (😂) w szybę, oglądamy auta i wiele innych głupot. 🤷🏻♀️
Super się bawicie 🙂🤩 -
Aniamania wrote:Super się bawicie 🙂🤩
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖