X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza, rozgotowalam kiedyś szparage, ale uznałam, że i tak ciężko będzie małemu ja zjeść, więc olałam. Chyba że zblendowac 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 22:36

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wszyscy troje nie śpimy dziś od 5.45 🤦‍♀️. Kto nas przebije? To będzie dłuuuugi dzień 😁.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w życiu nie jadłam szparagów 😁. Ale mango + ananas + mleko kokosowe to może być cudo!

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 6 🙂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też od paru minut🙋

mikka86 lubi tę wiadomość

24b253df30.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstalim przed 6,a ostatnie noce też nie kolorowe😴 idą dwójki, ale w jakiej liczbie to się jeszcze nie dopatrzyłam. A zatem ☕☕☕dla was i to ciepla🤗🤪

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, kawaaa😴😴😴

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    O tak, kawaaa😴😴😴
    Co tam u Was? Jak nocki?

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziś była pierwsza noc lepsza od tygodni tylko trzy pobudki i żadna nie jakąś długa max 15 min.
    Kasia super że smakowało teraz czas na pankejki 😁
    Nigdy nie robiłam szparag więc nie pomogę, ale posłucham jak zrobi może zrobię kiedyś?
    Monika jak tam alergia? Jak zęby?

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, my przed 8 😄 ale usnął o 22..
    Gotowałam szparagi raz ale chyba za krótko bo były za twarde i szybko wyleciały za burtę krzesełka 😅
    Używa któraś z Was biedronkowych pampersów Dada tych nowych złotych? Fioletowe były ok a te przeciekają nawet przy niewielkim siku 😕

Xgirl , jesteś?

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała dawać szparagi, to tylko górną część (główka* i kawałek łodyżki - nie wiem jak to się nazywa, ale chyba wiecie, o co chodzi), bo im niżej, tym trudniej je pogryźć. Można też zrobić krem szparagowy. 🤔 Moja mała bardzo lubi zupki.

Aniamania, ale słodycz! 😍

* oczywiście główka gotowana przynajmniej przez chwilkę razem z resztą, a nie tylko uparowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 09:54

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tych nowych pampersów Dada złotych, jak narazie nie mam zastrzeżeń 😊😁

Aniamania lubi tę wiadomość

24b253df30.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też je ostatnio kupiłam w boksie i myślę, że są ok

Aniamania lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach prowokacji zeżarłam wczoraj całego wielkanocnego Zajączka z Milki 😂😂😂. No to nie było za mądre 🤦‍♀️.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Pierwsza drzemka wjechała na pokład.

Sylwia, dzięki że pytasz :) widzę, że plamki są jaśniejsze niż wczoraj, więc liczę, że za dzień, dwa znikną. A co do zębów, to jak nie było tak nie ma, nic tam nie widać, a objawy książkowe 🤷‍♀️

Emma, zupy kremy są super 👍 u nas ostatnio brokułowo porowy z 2 ząbkami czosnku. Co tam u Was słychać?

Właśnie, kaj jest xgirl? 🤔

A tak poza tym, to moja babcia wczoraj trafiła do szpitala, przewróciła się i złamała biodro, będzie operacja. Najgorsze, że nie można ją nawet odwiedzić z wiadomych powodów. W jej wieku taka operacja to poważna sprawa, więc obawiamy się jak to będzie. No i jeszcze swieta (mimo, że e tym roku specyficzne) w szpitalu, też słaba perspektywa.

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no i chciałam Wam polecić oxo transition cup. Kupiłam kilka tygodni temu, w ciemno na promce w smyku i Mikołaj woli to 1000 razy bardziej niż bboxa. Kubeczek ma szeroki ustnik z miękkiego silikonu, który działa dopiero po lekkim naciśnięciu dziaslami, więc nie rozlewa się, a dużo wody trafia do brzuszka. Ma też nakładkę kubka 360, ale u nas nieuzywana. Koniec reklamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 11:50

• Alisia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    W ramach prowokacji zeżarłam wczoraj całego wielkanocnego Zajączka z Milki 😂😂😂. No to nie było za mądre 🤦‍♀️.

I jak ????

Ja jadłam pierwszy raz kakao - zobaczymy :P
    Emma dała fajny przepis : ja robiłam z mąki żytniej bo Lena nie może pszenicy i jest pycha no ale zobaczymy jaka będzie reakcja na kakao jem już drugi dzień ;-)

https://planeta-smaku.pl/2014/03/weganski-murzynek-blyskawiczny.html

a31il5w.png

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Zacznę może od mojego dzisiejszego snu.
    Ostatnio, przez te ciągłe pobudki snią mi się przedziwne rzeczy. Tak więc dziś śniło mi się, że jestem... Kingą. Tak, naszą forumową Kingą. I bawię się z Julcią w ogródku. Jula pełzała sobie po trawie, wspinała się po mnie a potem wstała i zaczeła chodzić! Takie pierwsze, dzidziusiowe, nieporadne kroczki :) Wzruszyłam się niesamowicie jak każda mama (wszak byłam Kingą) i kręciłam telefonem masę filmików. Także ten... Sorry Kinga, ale widziałam to pierwsza :D Jula miała w moim śnie gips, ale wiecie jak to w snach. Takie pierdoły nie mają znaczenia.
    Tymczasem, już na jawie, moje dziecko dało mi tak popalić, że jestem dziś nieprzytomna. Już nawet stary miał dosyć pobudek i coś tam zaczął mamrotać pod nosem, że chodzi do pracy itd, więc kazałam mu iść spać na kanapę. Ale "dziecko nie będzie go wyganiać z łóżka", więc przykrycie sobie głowy poduszką musiało mu wystarczyć. Taki twardziel. A już było troszkę lepiej :/ Wczoraj była jakaś mega pełnia, pocieszam się trochę, że to dlatego było aż tak źle.

Czarna kawo, no te bambusowe pieluchy są przefantastyczne. Mieliśmy kiedyś kilka paczek, bardzo mi się podobały i na sercu też trochę lżej człowiekowi było, że nie przyczynia się tak do niszczenia planety, ale są dla nas trochę za drogie. Czekam na jakąś promkę i znowu zakupię. A ten nowy "chodzący" ręczno-nóżny parch Ady to jakaś alergia pokarmowa? Biedulka. Swędzi? Czy tylko "zdobi"?

Kamsza przepraszam, że nic nie doradzę w sprawie żywienia, ale wyczerpałaś wszystkie moje pomysły. Jedyne czym jeszcze karmię, a czego nie wymieniłaś to jaja w każdej postaci. Ty jesteś mamą kpi, nie? Szkoda Larisski z tymi zatwardzeniami :( Myślałam, że mleko z cycka jakoś temu zapobiega. U nas chyba nigdy (odpukać!) nie było tego problemu.

Monja ogromne współczucia dla babci. Co za chukowy termin na taką akcję. Nie żeby jakikolwiek czas był dobry na łamanie kości, ale teraz to już w ogóle kicha :/ Bardzo bardzo współczuję i z całej siły trzymam kciuki, żeby dobrze się babcią zajeli.

Sylwia to jakieś specjalne pankejki? Takie normalne naleśniki jemy ostatnio dosyć często. Ja bardzo lubię, reszta rodziny trochę mniej ;)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    I jak ????

Ja jadłam pierwszy raz kakao - zobaczymy :P
    Emma dała fajny przepis : ja robiłam z mąki żytniej bo Lena nie może pszenicy i jest pycha no ale zobaczymy jaka będzie reakcja na kakao jem już drugi dzień ;-)

https://planeta-smaku.pl/2014/03/weganski-murzynek-blyskawiczny.html
    Super ten przepis, jak mogłam go przegapić? Zrobię na święta 😁.

Po zajączku jeszcze nie na żadnej reakcji. Zmiany na policzkach zrobiły się bardziej czerwone, ale zwalam to na słońce, podczas smarowania Protopiciem nie wystawia się buzi do słońca, a my codziennie na dworze, a Miłosz ucieka z cienia.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia daje malej samo zoltko bo bialko tez odpada. takze jajecznica na zoltku z dodatkiem szyneczki badz pomidorka lubi.No nic zostaje mi kombiowac.
    Tak nadal jestem mama kpi :) tez tak myslalam ze zatwardzenia sie niezdarzaja a jednak. ale sliwki pomagaja:)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ