Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziś była pierwsza noc lepsza od tygodni tylko trzy pobudki i żadna nie jakąś długa max 15 min.
Kasia super że smakowało teraz czas na pankejki 😁
Nigdy nie robiłam szparag więc nie pomogę, ale posłucham jak zrobi może zrobię kiedyś?
Monika jak tam alergia? Jak zęby? -
Witam się i ja, my przed 8 😄 ale usnął o 22..
Gotowałam szparagi raz ale chyba za krótko bo były za twarde i szybko wyleciały za burtę krzesełka 😅
Używa któraś z Was biedronkowych pampersów Dada tych nowych złotych? Fioletowe były ok a te przeciekają nawet przy niewielkim siku 😕
Xgirl , jesteś?
-
Gdybym miała dawać szparagi, to tylko górną część (główka* i kawałek łodyżki - nie wiem jak to się nazywa, ale chyba wiecie, o co chodzi), bo im niżej, tym trudniej je pogryźć. Można też zrobić krem szparagowy. 🤔 Moja mała bardzo lubi zupki.
Aniamania, ale słodycz! 😍
* oczywiście główka gotowana przynajmniej przez chwilkę razem z resztą, a nie tylko uparowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 09:54
-
Hejo,
Pierwsza drzemka wjechała na pokład.
Sylwia, dzięki że pytasz widzę, że plamki są jaśniejsze niż wczoraj, więc liczę, że za dzień, dwa znikną. A co do zębów, to jak nie było tak nie ma, nic tam nie widać, a objawy książkowe 🤷♀️
Emma, zupy kremy są super 👍 u nas ostatnio brokułowo porowy z 2 ząbkami czosnku. Co tam u Was słychać?
Właśnie, kaj jest xgirl? 🤔
A tak poza tym, to moja babcia wczoraj trafiła do szpitala, przewróciła się i złamała biodro, będzie operacja. Najgorsze, że nie można ją nawet odwiedzić z wiadomych powodów. W jej wieku taka operacja to poważna sprawa, więc obawiamy się jak to będzie. No i jeszcze swieta (mimo, że e tym roku specyficzne) w szpitalu, też słaba perspektywa. -
Aha, no i chciałam Wam polecić oxo transition cup. Kupiłam kilka tygodni temu, w ciemno na promce w smyku i Mikołaj woli to 1000 razy bardziej niż bboxa. Kubeczek ma szeroki ustnik z miękkiego silikonu, który działa dopiero po lekkim naciśnięciu dziaslami, więc nie rozlewa się, a dużo wody trafia do brzuszka. Ma też nakładkę kubka 360, ale u nas nieuzywana. Koniec reklamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 11:50
mikka86 lubi tę wiadomość
-
AgaSY wrote:W ramach prowokacji zeżarłam wczoraj całego wielkanocnego Zajączka z Milki 😂😂😂. No to nie było za mądre 🤦♀️.
I jak ????
Ja jadłam pierwszy raz kakao - zobaczymy
Emma dała fajny przepis : ja robiłam z mąki żytniej bo Lena nie może pszenicy i jest pycha no ale zobaczymy jaka będzie reakcja na kakao jem już drugi dzień
https://planeta-smaku.pl/2014/03/weganski-murzynek-blyskawiczny.html
-
Hejo. Zacznę może od mojego dzisiejszego snu.
Ostatnio, przez te ciągłe pobudki snią mi się przedziwne rzeczy. Tak więc dziś śniło mi się, że jestem... Kingą. Tak, naszą forumową Kingą. I bawię się z Julcią w ogródku. Jula pełzała sobie po trawie, wspinała się po mnie a potem wstała i zaczeła chodzić! Takie pierwsze, dzidziusiowe, nieporadne kroczki Wzruszyłam się niesamowicie jak każda mama (wszak byłam Kingą) i kręciłam telefonem masę filmików. Także ten... Sorry Kinga, ale widziałam to pierwsza Jula miała w moim śnie gips, ale wiecie jak to w snach. Takie pierdoły nie mają znaczenia.
Tymczasem, już na jawie, moje dziecko dało mi tak popalić, że jestem dziś nieprzytomna. Już nawet stary miał dosyć pobudek i coś tam zaczął mamrotać pod nosem, że chodzi do pracy itd, więc kazałam mu iść spać na kanapę. Ale "dziecko nie będzie go wyganiać z łóżka", więc przykrycie sobie głowy poduszką musiało mu wystarczyć. Taki twardziel. A już było troszkę lepiej Wczoraj była jakaś mega pełnia, pocieszam się trochę, że to dlatego było aż tak źle.
Czarna kawo, no te bambusowe pieluchy są przefantastyczne. Mieliśmy kiedyś kilka paczek, bardzo mi się podobały i na sercu też trochę lżej człowiekowi było, że nie przyczynia się tak do niszczenia planety, ale są dla nas trochę za drogie. Czekam na jakąś promkę i znowu zakupię. A ten nowy "chodzący" ręczno-nóżny parch Ady to jakaś alergia pokarmowa? Biedulka. Swędzi? Czy tylko "zdobi"?
Kamsza przepraszam, że nic nie doradzę w sprawie żywienia, ale wyczerpałaś wszystkie moje pomysły. Jedyne czym jeszcze karmię, a czego nie wymieniłaś to jaja w każdej postaci. Ty jesteś mamą kpi, nie? Szkoda Larisski z tymi zatwardzeniami Myślałam, że mleko z cycka jakoś temu zapobiega. U nas chyba nigdy (odpukać!) nie było tego problemu.
Monja ogromne współczucia dla babci. Co za chukowy termin na taką akcję. Nie żeby jakikolwiek czas był dobry na łamanie kości, ale teraz to już w ogóle kicha Bardzo bardzo współczuję i z całej siły trzymam kciuki, żeby dobrze się babcią zajeli.
Sylwia to jakieś specjalne pankejki? Takie normalne naleśniki jemy ostatnio dosyć często. Ja bardzo lubię, reszta rodziny trochę mniejkinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Alisia wrote:I jak ????
Ja jadłam pierwszy raz kakao - zobaczymy
Emma dała fajny przepis : ja robiłam z mąki żytniej bo Lena nie może pszenicy i jest pycha no ale zobaczymy jaka będzie reakcja na kakao jem już drugi dzień
https://planeta-smaku.pl/2014/03/weganski-murzynek-blyskawiczny.html
Po zajączku jeszcze nie na żadnej reakcji. Zmiany na policzkach zrobiły się bardziej czerwone, ale zwalam to na słońce, podczas smarowania Protopiciem nie wystawia się buzi do słońca, a my codziennie na dworze, a Miłosz ucieka z cienia.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
KasiaLukasia daje malej samo zoltko bo bialko tez odpada. takze jajecznica na zoltku z dodatkiem szyneczki badz pomidorka lubi.No nic zostaje mi kombiowac.
Tak nadal jestem mama kpi tez tak myslalam ze zatwardzenia sie niezdarzaja a jednak. ale sliwki pomagaja:)