Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobre mam info, że dzieci do 4 rz nie muszą zakrywać ust i nosa? A nakaz obowiązuje na drogach i w miejscach publicznych, a nie obowiązuje w parkach i innych zieleńcach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 18:16
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciekawe czy w związku z powszechnym noszeniem maseczek w przestrzeniach publicznych mejkapistki, instagramerki i youtuberki odnotuja spadek zainteresowania swoimi kanalami. I mniej bedzie ostrzykiwania ust na przykład czy modelowania kwasem brody... Nie żebym miała coś bardzo przeciw, ale pewien trend może się osłabić.
-
Oj dzisiaj to był długi i męczący dzień. Co prawda poszłam z chłopakami na 1,5h spacer, bo nic już na uspokojenie nie pomagało ale tak poza tym to masakra. Mikołaj przez ostatnie 3 dni miał jelitówkę ale już jest dobrze. Za to Tymek dzisiaj biedactwo cały dzień jęczał, wolał mamo mamo. Odkryłam, że przyczyną są wychodzące górne jedynki. Obie na raz. Jak przy przewijaniu widziałam jego walkę ze sobą żeby nie płakać i zaciskanie piąstek to mi serce pękało💔😔. Do tego jak to przy zębach nie chce jeść, pić z piersi ani spać. Dopiero po przeciwbólowym mu coś pomogło.
-
A teraz up date rozwojowy Młodszego syna😁:
- Tymuś potrafi się już ładnie komunikować werbalnie. Jeśli chce jeść to wola am i mym, na cyca dydy, na spanie nyny, a jak ma kupę to bebe. No i oczywiście mówi też mamo😍😎
- wczoraj przespał pierwszy raz całą noc w swoim łóżeczku (łóżeczko mamy zaraz obok naszego łóżka). Obudził się raz na cyca i spał dalej. Z jednej strony się cieszę a z drugiej noszę żałobę, że już razem nie śpimy. Stary cieszy się bardzo, że odzyskał łóżko.
- Tymek wchodzi też w interakcje z starszym bratem. Widzę, że Mikołaj potrafi już wymyślić takie zabawy, które angażują też Tymka👩👦👦
- ostatnio nauczył się też ładnie pić z kubka niekapka i jeść 4 posiłki dziennie. Mimo 2 ząbków radzi sobie super z kawałkami🥦🍅🍎🍞🍗
Poza tym moje warzywa i kwiaty w rozsadzie rosną ładnie. I z mężem będziemy budować skrzynki na warzywa oraz plac zabaw taki na wypasie z 2 hustawkami, domkiem, piaskownica i zjeżdżalnia. Ja robię projekt, mąż wykona a ja pomaluję. Jaram się 😁😁😁❤️🎡xgirl, AgaSY, Aniamania, Monjaktalala, 33Sylwia, Eja, Drobinka91, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
O jaaa Lullaby super! Też bym się jarala jak pochodnia!
I wielkie brawa dla Tymusia. Komunikacja pierwsza klasa. Moja mała jeszcze słabo się komunikuje. Jest mama, tata i tycek, NIE, am am, mniam mniam, ale nie wszystko zawsze pasuje do sytuacji
-
A mnie wyszedł na jednym policzku jakis parch... Mam już ten szajs jakieś dwa tygodnie, swedzi i nie potrafię znaleźć winowajcy. Alergia pokarmowa raczej odpada, chemia też. Dzisiaj się zaognil, swedzi bardziej i jest coraz większy. Takie czerwone plamki, trochę saczace się. Mialam na to wywalone, myślałam ze zaraz zniknie, ale zaczyna mnie powoli denerwować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 07:24
-
KasiaLukasia wrote:O jaaa Lullaby super! Też bym się jarala jak pochodnia!
I wielkie brawa dla Tymusia. Komunikacja pierwsza klasa. Moja mała jeszcze słabo się komunikuje. Jest mama, tata i tycek, NIE, am am, mniam mniam, ale nie wszystko zawsze pasuje do sytuacji -
nick nieaktualnyKasiaLukasia wrote:Ciekawe czy w związku z powszechnym noszeniem maseczek w przestrzeniach publicznych mejkapistki, instagramerki i youtuberki odnotuja spadek zainteresowania swoimi kanalami. I mniej bedzie ostrzykiwania ust na przykład czy modelowania kwasem brody... Nie żebym miała coś bardzo przeciw, ale pewien trend może się osłabić.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karola brawa dla Stacha! I balonik! (nie potrafię wstawić emotikona). A jak tam Wasze spanie?
My też słuchamy bajek, głównie muzycznych i wierszy Brzechwy. Macie jakieś ulubione? U nas najulubieńsze są w kolejności Czerwony Kapturek, Calineczka i Kot w Butach, z serii Bajki Grajki. Ściągnełam na telefon z Chomikuj. Ja sama też wychowywałam się na tych bajkach, więc słucham ich z maleńkim sentymentem.
-
KasiaLukasia wrote:A mnie wyszedł na jednym policzku jakis parch... Mam już ten szajs jakieś dwa tygodnie, swedzi i nie potrafię znaleźć winowajcy. Alergia pokarmowa raczej odpada, chemia też. Dzisiaj się zaognil, swedzi bardziej i jest coraz większy. Takie czerwone plamki, trochę saczace się. Mialam na to wywalone, myślałam ze zaraz zniknie, ale zaczyna mnie powoli denerwować.
Update starczego parcha. Wpadł mi do głowy winowajca mej oszpeconej gęby. Muszę to tylko sprawdzić. Otóż być może winny jest telefon? Tak jak zwykle gadałam przez telefon raz na kilka dni, tak teraz w czasie pandemii rozmawiam codziennie z mamą i z babcią. A wiecie jak się gada z babciami, nie są to krótkie "cześć-cześć" a godzinne sesje o sąsiadkach i dolegliwościach. Parcha mam tylko na jednym policzku, właśnie tym o który opieram telefon. Może jest jakiś zasyfiony? Dzisiaj go wyszoruję porządnie.Zawsze wiedziałam, że gadanie przez telefon kiedyś mnie wykończy.xgirl lubi tę wiadomość