X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    A mój teść na złość teściowej kupił druga piaskownice Leonowi 🤦‍♀️ekstra!

Błagam. Opowiedz nam te historię! :D Musi być dobra.

Ala też mniej lubi kapanie w duzej wannie. Zdecydowanie bardziej szaleje w wannience. Niestety az za bardzo, i chlop się buntuje, ze tak nie może być bo zalejemy w końcu sąsiadów. A w duzej wannie też posiedzi chwilę i zaraz zaczyna się wstawanie i próby wyjścia.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Uwielbiam ser na ciepło! Jak nie jestem na diecie to jem camemberta w panierce (z patelni) z żurawiną 😍. Nie mam klasycznego kociołka, mam stary żeliwny garnek, ale średnica pokrywki 33 cm, jest naprawdę duży. Jak długo robi się taki pełny kociołek? Kaszanka z grilla jest pyszna! Też często robię 🙂. O zapiekankach nigdy nie pomyślałam 🤔. Dzięki!

To prawie jak mój kocioł ten Twój gar. Nasz kociołek potrzebuje od 1.5-2 h w ogniu ale ja daję karkówkę w kostkę,kielbasę,paprykę,pieczarki,marchew,cebulę i kapustę i mięso musi być dluzej pieczone.w zależności czym naładujesz gar ale pewnie będzie to krócej trwało bo nie ma takich grubych ścian.
    Jeszcze sałatkę z selera naciowego Ci mogę polecić bo dziś robiłam bo zapragnęłam grilla i zrobiliśmy na obiad akurat jak słońce wyszło. Seler naciowy w małe krążki,ananas w kostkę,nasiona słonecznika i dyni,2 łyżki majonezu,2-3 łyżki jogurtu naturalnego i trochę soku z ananasa,sól,pieprz i do lodówki na 2 godzinki

KarolaJJ mów naprędce kiedy na Raciborz przyjedziesz to Ci uwalę takiego grilla ze papucie potracisz 😂😂
    Ale my fit grillujemy,na gazowym. Czasem mam ochotę na taką obkopconą kiełbę to ognisko robimy!

KasiaLukasia to taki typ ludzi,powiedz teściowi że jak taki opyl to auto to niech sam sobie kupi. No taka okazja to nie wolno zmarnować😂

Wasze dziecko i Waszą decyzja kiedy ochrzcicie,borok musi ze pogadać i czuć się ważny!

Mikka widać że zadowolony ze zmiany 😊my kąpiemy jescze w wanience ale to dlatego ze czekamy na blaty do nowej łazienki które miały być już 6 tyg temu

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eja wpraszam się razem z Karola! 😁
    Boję się zrobić sałatkę z majonezem/jogurtem na imprezę na słońcu w czerwcu 🤔

Eja lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja nie wiem jak to było bo zaczęłam się śmiać z nich. My kupiliśmy piaskownice teściowa uniosla się, że odda nam za nią pieniądze więc oddala, a za dwa dni teściu kupił kolejna i złożył i piasek wsypał i czeka na Leona. Mało tego kupił dokładnie taka sama, co mu do głowy strzeliło to nie wiem. Powiedziałam tylko, że szkoda, że nie plastikowe one są bo z jednej bym zrobiła basen, a tak dupa i basen trza kupić 😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 22:22

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu patrzę i dopiero teraz widzę że moje Dziecko to już 10 miesieczniaczek! Mój mały chłopczyk 😍

Niebieska Gwiazda, mikka86, Eja, Claudissa, KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo😊Sylwia buziaki dla Leona 😚
    AgaSy nie ma sprawy,wpadaj!
    Ja robię sosy na jogurcie latem ale podaję je dopiero jak już grill gotowy!zazwyczaj nic nie zostaje

Zaczynamy dzień,póki co jest pochmurnie

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • Adria Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Haha sylwia ale numer
    Moj tez lubi sie kapac

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Ile ważą Ksawery i Łukasz? Miłosza jakby wsadzić do tej wanienki to by nie było miejsca na wodę 😂.
    Wiesz nie wiwm ale 9 kg napewno ma

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery i Łukasz to chucherka 😁. Te rampersy z Lidla są takie fajne, a wszystkie mają ciemne kolory 😔.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie i wkurwia mnie to, że ubrania dla małych chłopców są przeważnie w ciemnych kolorach, jakieś szarości, granaty itd... a już dostanie odzieży wierzchniiej w jakimś jaśniejszym kolorze graniczy z cudem. W 5 10 15 kupiłam fajną pomarańczowa kurteczkę i właśnie jasne rampersy akurat jest dobra znizka. Nie lubię ciemnych ubran i nie chce małego ubierać na ciemno. 61ee9ce649f5.pnge8fb24121bec.png70b777f00895.png

AgaSY lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat lubię ciemne kolory i mi to nie przeszkadzalo dopóki nie zauważyłam, że im ciemniejsze (więcej barwnika) tym Miłosz ma brzydsza skórę 😔. A teraz chodzi w bodziakach białych, jasno szarych, błękitnych i wygląda ślicznie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 11:09

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Adria Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie kurtka za 70 zl to zadna obniżka . ale ja mam trójke dzieci wiec wiesz mikka

qdkk3e5e17wj0gq3.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, że nie była to jakaś super promocja,ale znalezienie kurtki dla chłopca w innym kolorze niż granat,szary czy zgniła zieleń graniczy z cudem, dlatego wzięłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria teraz w reeservd jest -20% na wszystko,kurtki chlopiece tez. Do tego w 5 10 15 tez sa kurtały za 35-45 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 19:15

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię kolorowe ubranka. Denerwują mnie te ciągłe pastelowe róże dla dziewczyn. Więc jakby na odwrót, ja kupuję często te dla chłopców, niebieskie z samochodzikami, czerwone z malpkami. Już chyba nawet wolę ciemne, byleby nie znowu te pastelowe.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mikka pamietam, że kupiłaś Ksaweremu taki żółty kombinezon na przyszłą zimę. Też go oglądałam w sklepie, ale nie było wtedy rozmiaru Ali i w końcu kupiłam granatowy, ale też z chlopiecej kolekcji :) Za to uwielbiam sukienki! Taki maluch w sukience wygląda przerozkosznie. Szkoda tylko, ze to takie niewygodne. Najbardziej lubię te bodziaki, co mają sukienkową falbanke. I wilk syty i owca cała.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dzisiaj daje w palnik. Ma chyba jakis przedwczesny "bunt dwulatka" ;) Wydziera się o wszystko, kopie, szarpie, szczypie. Nic jej nie pasuje. Chce jeść ale nie chce, chce wody ale tylko żeby rzucac bidonem. Zmiana pieluchy to trening strongmena, trzymamy ją we dwoje, a ja mam już chyba krwotok wewnętrzny od kopniakow. Pojechalismy dzis do puszczy kampinoskiej to musieliśmy wracac po 20 minutach, bo tak się darla, ze chyba wyploszylaby zwierzeta. Bo nie chce jechac w wózku, chce iść. Ale nie umie chodzic! Spać, owszem ale tylko na stojąco. Próby położenia dziecka z opadajacymi ze zmęczenia powiekami kończą się histeria. Nie i koniec. I wisienka na torcie, zwymiotowala na podłogę, chciala to zjeść a ojciec drań szybko wytarl. No koniec świata. Tragedia! Zabrali żygi, jej własne osobiste. Placz 10 minut.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    O Mikka pamietam, że kupiłaś Ksaweremu taki żółty kombinezon na przyszłą zimę. Też go oglądałam w sklepie, ale nie było wtedy rozmiaru Ali i w końcu kupiłam granatowy, ale też z chlopiecej kolekcji :) Za to uwielbiam sukienki! Taki maluch w sukience wygląda przerozkosznie. Szkoda tylko, ze to takie niewygodne. Najbardziej lubię te bodziaki, co mają sukienkową falbanke. I wilk syty i owca cała.
    No kupiłam mu ten żółty i później jeszcze w stacjonarnym smyku taki szaro czerwony. Oba są na 92, ciekawe czy nie będą za duże 🤔

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Ala dzisiaj daje w palnik. Ma chyba jakis przedwczesny "bunt dwulatka" ;) Wydziera się o wszystko, kopie, szarpie, szczypie. Nic jej nie pasuje. Chce jeść ale nie chce, chce wody ale tylko żeby rzucac bidonem. Zmiana pieluchy to trening strongmena, trzymamy ją we dwoje, a ja mam już chyba krwotok wewnętrzny od kopniakow. Pojechalismy dzis do puszczy kampinoskiej to musieliśmy wracac po 20 minutach, bo tak się darla, ze chyba wyploszylaby zwierzeta. Bo nie chce jechac w wózku, chce iść. Ale nie umie chodzic! Spać, owszem ale tylko na stojąco. Próby położenia dziecka z opadajacymi ze zmęczenia powiekami kończą się histeria. Nie i koniec. I wisienka na torcie, zwymiotowala na podłogę, chciala to zjeść a ojciec drań szybko wytarl. No koniec świata. Tragedia! Zabrali żygi, jej własne osobiste. Placz 10 minut.
    Dobre 😂😂 mój pies też tak robi,narzyga na podłogę i jak się szybko nie sprzątnie to to zje 😂😂, a Ksawery ma taką manie ,że jak włożę mu do ust kawałek kanapki to on musi to wyjść, położyć na podłogę i włożyć jeszcze raz, dziwne te dzieci 🤣🤣

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pierwszy raz w życiu dzwonilam na policje. Sąsiad pojeb z góry dalej robi remont mlotowiertarka. Przyjeli zgłoszenie, przyjchali, typ wylaczyl światło i wiertarke i ich nie wpuścił. Odjechali. I odpalil znowu. Jest prawie północ a Ala nie spi.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 3362 3363 3364 3365 3366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ