X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy te niechodki z kotem,maja 12,5 cm i sa za małe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stachu ma stope 12,5 cm. A tw kapcie maja niby 12,5 cm a jak mierzylam to mialy 11,8mm

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery ma 11 cm stopę i właśnie te na 12-18 m-cy są takie, że ma jeszcze troszkę luzu, te na 6-12 były na styk ,że duży palec miał na samym końcu

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!

Nadrabiam, bo moja mama pojechała, majówka skończona i zapierdzielam z dziećmi od świtu, bo mąż już w robocie od 6.Słowa przepraszam jeszcze nie usłyszałam, ale równo ze mną zajmuje się dziewczynkami i domem więc progres jakiś jest. Po miesiącu 🙄se chłop wakacje zrobił, ale odbije sobie to kiedyś, przyjdzie moment😈
    Ada kończy dziś 10 miesięcy 😜🤗💃kiedy to zleciało!

mikka86, AgaSY, Niebieska Gwiazda, KasiaLukasia, Eja, Drobinka91 lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaaarna :* Teskniłymy! Dalej chłop nie przeprasza i macie spinę? Ale zawziety. Może z moją rodziną spokrewniony? 😁😁😁 A co tam u dziewczynek? Mira grzeczniejsza? Juz pisałam wyżej, Ala mi się tak odpaliła ostatnio, że mi ognia w tyłku nie starcza, żeby za nią latać. Nie usiądzie nawet na 30 sekund. Ciągle gdzieś gna. Jeszcze niedawno bała się wyjść sama z pokoju, ale juz rozszerzyla swoje wplywy na cale mieszkanie. Zasada jest taka, żeby iść do pokoju, w ktorym akurat mnie nie ma. :) Ale mimo wszystko bardzo to wdzięczny etap. Wspaniale się obserwuje takiego nieustannie czymś zaciekawionego stwora. <3

Mikka zmierzylam dziecku stopę i tyz ma 11cm. Czytalam gdzies, że bucisko powinno byc o 1cm większe, wiec potrzebuję 12 centymetrów buta. :)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo

Czytałam Was wieczorami, ale już oko się zamykało i nie produkowałam się na pół śpiocha. Jedyna rzecz, która zapadła mi w pamięć, to odniesienie się do postu KasiLukasi z przed kilku dni - zaproponuj teściom chrzest w samochodzie, to byłby szczyt euforii /badum tss

Fajne te paputy, my mamy takie:
    https://m.pl.aliexpress.com/item/33008147602.html?pid=808_0016_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.33008147602&aff_trace_key=8d8aebab56e0405c9c3872ea0bb82e49-1582648395336-01111-5vBAQyBA&aff_platform=msite&m_page_id=5204amp-HDnHIH1u4Snyt9O2QtIGQg1588604235712&browser_id=17f85f7371134ca381c96bc4e32f9f9e&is_c=N

(Matko, jaki link)

Byłam dzisiaj na polowaniu w Lidlu. Zdobyłam wszystkie fatałaszki dla Mikołaja jakie chciałam. Tez uważam, że w większości sieciowek kolorystyka ubran dla chłopców jest dosc ponura - tutaj też tak było, dwupaki body, z których zawsze jedno ciemne jak dupa goryla, ale i tak nabrałam. Z drugiej strony, widzę, że dziewczyny mają być tylko różowe lub miętowe - też by mi to nie odpowiadało. Staram się wybierać ubranka unisex (niewiadomo, co drugi bocian przyniesie 🙃)

Mikołaj ostatnio ma nowy nawyk, targa że sobą rzeczy po całym mieszkaniu. Cokolwiek mu wpadnie w ręce - jakiś klocek, misia. Popitala z tym na turbo doładowaniu I zazwyczaj coś krzyczy 😁

W Kato oszaleli, rano kolejka do Ikei na pół parkingu, zablokowane kilka ulic obok Silesia City Center. Rzucili się jak Reksio na szynkę.

W dalszym ciągu mamy zarezerwowana kwaterę nad morzem od 1 czerwca i mocno zastanawiamy się co zrobić. Zobaczymy jeszcze jak sytuacja będzie wygladac za 2 tyg, ale podejrzewam, że bez zmian. Z 2 strony pojechalibysmy spacerować po plaży, lasach, mamy tam aneks kuchenny, czyli de facto można unikać ludzi 🤷‍♀️

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w Lidlu i kupiłam tylko jeden dwupak rampersow, które pewnie będzie miał jako piżama do spania w lato, nie podobały mi się te rzeczy,w gazetce jakoś lepiej wyglądały, w ogóle jak dla mnie to takie " na podwórko" no i te okropne bure kolory

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, te rampersy w banany super, ale w zestawie jakieś niebieskie nie wiadomo co 🤷‍♀️ też pomyślałam o piżamie

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika też bym się zastanawiała i chyba, o ile nagle się coś nie wydarzy, to pojechałabym. Jak nie jedziecie w jakieś mega skupisko kocy, to taki wyjazd brzmi raczej jak samo zdrowie. Ale oczywiście z zachowaniem jakiejś izolacji od tłumów. Zazdro. Morze jest przecudowne.
    Ja mam dość nie po drodze wszystkie Lidle, ale moja mama zwykle robi nam tam jakieś fatałaszkowe zakupy, to może i z tej kolekcji coś nam wpadnie.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia, słowa przepraszam nie użył, ale obiadem nie martwie się już drugi dzień, bo jeden on serwował pierogi(że sklepu oczywiście, ale jednak), a dziś przywiózł Mcdonalda 🤣🤭dla dziewczynek zupka była i coś do przekąszenia, ale dla nas to jakaś odmiana chociaż, niby fast food, a smakowało bardzo 😁 Mira ma etap "kocham siostrę, przytulę siostrę", ale też,, popchnę siostrę, zabiorę siostrze zabawke" i to taka aplituda humorów, że w ciągu godziny potrafi się zmienic🙊 coraz wcześniej wstają więc łatwo nie jest jeszcze jak mała kręci się pół nocy. Już pod wieczór to chodzę jak pijane zombi, prawie z rozdziawioną gębą, bo nie mam siły jej zamknąć 💀💩muszę jakoś wypracować nowy harmonogram dnia, bo jak było wszystko pozamykane to stary jeździł albo później do pracy i rano było łatwiej się zorganizować, albo wcale nie jeździł. A teraz na nowo wpaść w trybik ,,matka baterie mamy podładowane od 5 rano,chcemy rujnować salon od świtu" to ciężko deko😱😳🤔
    Ada podobnie jak Ala dostała speeda w tyłku i dziś oglądam się za siebie będąc w kuchni i patrzę, a tam małe, sapiące coś pokonało dwa schodki z salonu na korytarz i popędzlowało do matki swej ku wielkiej uciesze starszej, dopingującej siostry, a żeby było jeszcze bardziej wspierająco, to owa starsza siostra również popylała na czworakach tuż za młodszym egzemplarzem🤯Stary już zamawia odkurzacz bezprzewodowy, bo nie nadążam wyłapywać latającego w powietrzu jedzenia, gdyż Ada nie ma czasu na siedzenie, jesc najlepiej na stojaka, z matki talerza albo ukraść siostrze bidon z wodą lub też ukradkiem podwędzić również kęs z Miry talerza💃💃💃

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w Lidlu i też jestem niepocieszona ciemnymi kolorami, fajne te ubranka ale bardzo skrajnie podchodzą do płci i kolorystyki. Czarna u Was to się dzieje! Uwielbiam te opowieści 😄
    U nas również faza stacza. Staje przy wszystkim, bawi się na stojąco, ubieram go na stojąco..a raczkowania nie ma 🤷
    Czy Wasze maluchy łapią się za uszy przy ząbkowaniu? Słyszałam, że tak mogą robić ale nie wiem na ile jest to wiarygodna informacja ; innych objawów brak (oprócz klasycznego jojczenia).

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przy ząbkowaniu strasznie zgrzyta zębami,jak już mu wylezie ząb to zgrzytanie mija, za uszy się nie łapie

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak Ania, Ala łapie się od wczoraj od czasu do czasu. Co wprawia mnie w panikę, że to początki zapalenia ucha. Ale żadnych innych objawów nie ma, humor doskonały, je, pije i bryka. Szczerze to dzis mam juz dość. Jest koszmarnie niegrzeczna. Nie toleruje żadnych zakazów. Dzisiaj przypuscila atak na telewizor i naprawdę już mi się wyć chce jak po raz setny ja ściągam z szafki a ona z uporem maniaka wspina sie od nowa i zlosci się okropnie jak jej nie pozwalam. Sceny dantejskie przy ubieraniu pieluchy, nie położy się na plecach do spania i koniec. Jest tak wściekła, jak chcę ją przytrzymać, że normalnie dziecko Rosemary to anioł. Czy wasze dzieci też są tak uparte? Normalne to czy pora wzywac egzorcyste? Kiedy stawia siee jakieś granice?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw właśnie poklocilam siee ze starym, bo chcialam ją uśpić, ale darla się wnieboglosy i powiedzial mi, ze się nad nią znęcam. Para mi poszla uszami. Więc dostal ją natychmiast i niech usypia albo biega za nią do rana. Ja siedzę na balkonie.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Kasiu padła wreszcie? A co do bucików ja kupiłam befado i jestem zadowolona Leon chyba też 😁

Kupiłam mu dziś pierwsze puzzle z tej serii Czu Czu i zaczął trybic 😂 ekstra nie chce za eszac ale od 3 dni jakiś bardziej go rozumie, widzę jak mnie słucha co jest dalekie od tego że robi co ja chce. Ma charakter i głos! Ale w tym wszystkim ma swoją dziecięca słodycz która mnie roztapia od środka za każdym razem.
    Od hakuegos czasu zaczął mi spać w domu po 2 h też nie chce zapeszać ale od ok 15 do ok 17 mam czas dla siebie.

Spijcie spokojnie 😘

relgupjy0emg7fv2.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Czarna Kawo, Kamszo, Alisio nominuję Was do zwierzeń. Co tam słychać na waszych planetach?

U mnie brak czasu na wszystko . Lenka wszędzie wstaje i trzeba ją asekurować bo nie kontroluje upadków więc muszę być przy niej cały czas .Zabawki są nudne najlepiej uciec i stanąć jak nikt nie widzi wtedy ma radochę a ja palpitacje serca 🤪🤪🤪W natarciu górne jedynki i dwójki , w dzień nie chce jeść w nocy wisi na cycku , od zawsze problemy z usypianiem . Lenka robi kosi kosi , pokazuje pa , pa i wie gdzie ma nos 😜😜😜.

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Taaak Ania, Ala łapie się od wczoraj od czasu do czasu. Jest koszmarnie niegrzeczna. Nie toleruje żadnych zakazów. Czy wasze dzieci też są tak uparte? Normalne to czy pora wzywac egzorcyste? Kiedy stawia siee jakieś granice?

Lena też łapie się za uszy .

Kasia przybij piątkę Lena też jest UPARTA !!!!!

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Lena też łapie się za uszy .

Kasia przybij piątkę Lena też jest UPARTA !!!!!

<3

Już biegamy ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia padła, bo szybko się złamałam i wróciłam ją usypiac. Stary huśtałby ją na huśtawce do rana. ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jakbym czytała o moim Zgredku! Tylko, że on jeszcze standardowo jęczy. Przebieramy go razem ze starym a i tak wrzaski jakbym nie wiem co mu robiła 🙄. Ale bym focha załączyła na starego! Bardzo, ale to bardzo mnie wkurzają takie insynuacje że specjalnie coś robię nie tak przy małym. Z usypianiem gorzej niż zwykle, pociumka cycka i sobie idzie z łóżka mimo zmęczenia, tak kilka razy🤷 liczę że to przez dolne dwójki także żyję nadzieją 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 10:26

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
‹‹ 3364 3365 3366 3367 3368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ