X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Plus ciągle ktoś w domu choruje i tylko czekam aż mi sprzedadzą. Chociaż ja wiem że na bank będę narzekala na upały :D

Taaaak,ja tez się boje,ze ktoś mnie zarazi w tym czasie jakimś choróbskiem,teraz to co chwilę słyszę,ze albo rota wirus albo grypa w natarciu :/

Kinga,współczuje,oby antybiotyk szybko zadziałał!!!

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jak radzisz sobie z tymi zastrzykami? Tez ci sie takie sinaki robia i gulki w miejscu wklucia? Niby znikaja po 2 dniach ale przybywa ciagle nowych, nawet sie na tej stronie polozyc nie moge (robie zastrzyki w prawe udo).

Kinga o matko jescze to do tego. Wspolczuje Ci, zdrowiej szybko.

A ja dzis masakryczny dzien mam. Wyszlam na spacer, zjadlam ciastko, wypilam latte w kawiarni i w drodze do domu obrzygalam cztery drzewa.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Hope jak radzisz sobie z tymi zastrzykami? Tez ci sie takie sinaki robia i gulki w miejscu wklucia? Niby znikaja po 2 dniach ale przybywa ciagle nowych, nawet sie na tej stronie polozyc nie moge (robie zastrzyki w prawe udo).

A ja dzis masakryczny dzien mam. Wyszlam na spacer, zjadlam ciastko, wypilam latte w kawiarni i w drodze do domu obrzygalam cztery drzewa.

Hahaha wyobraziłam to sobie i mnie jakoś rozbawiło XD

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• xgirl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I buty tez troche :( :D

Drobinka91 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

Ja robię w brzuch. Cały siny. Bolaca gula mi się dawno nie zrobiła aż w szoku jestem ale wylewy na porządku dziennym. Tylko ja je mam minimum miesiąc. Zaczyna brakować miejsca i jak zupełnie zabraknie też się przeniose na uda. I hit bo jak zastrzyk boli jak zły to jest tylko kropka A jak wchodzi jak w masło to wylew.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co masz na mysli mowiac wylew? Ze krew mocno leci z miejsca zastrzyku?

Kurcze mnie w sumie rzadko bola zastrzyki. Raz tylko wbilam sobie niechcacy w stara gulke i myslalam, ze sie za przeproszeniem zesram.

Jak to jest z tym brzuchem? Bo sie boje w nowe miejsce kluc :P Przyzwyczailam sie do uda.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Co masz na mysli mowiac wylew? Ze krew mocno leci z miejsca zastrzyku?

Kurcze mnie w sumie rzadko bola zastrzyki. Raz tylko wbilam sobie niechcacy w stara gulke i myslalam, ze sie za przeproszeniem zesram.

Jak to jest z tym brzuchem? Bo sie boje w nowe miejsce kluc :P Przyzwyczailam sie do uda.
    Wylewy czyli takie duże podskorne siniaki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2247865c409d.jpg
    Krew mi może że 2 razy leciała. Generalnie brzuch jest najbardziej polecanym miejscem. Jak się nie da to ramiona i uda.
    Ja się z kolei uda boję :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko. No to ja mam podobnie tylko na udzie. Tez siniak przy siniaku. Moze nie az takie intensywne w kolorze ale sa.

To chyba kwestia przyzwyczajenia jesli chodzi o miejsce. Moze sproboje w brzuch jutro bo juz serio nie mam gdzie sie kluc..

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a jak wyglada sprawa nawilzania brzucha? W sumie masz rany na nim. Mozna wtedy brzuch smarowac?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Aha a jak wyglada sprawa nawilzania brzucha? W sumie masz rany na nim. Mozna wtedy brzuch smarowac?
    Ja smaruje wieczorem bo zastrzyki robię rano. I myślę że byle nie masować zaraz po zastrzyku bo wtedy wylew murowany. A ranki są malutkie i szybko się robią strupki więc balsam nie zaszkodzi.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok trzymaj kciuki.. Sprobuje jutro zrobic zastrzyk w brzuch o.O :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ok trzymaj kciuki.. Sprobuje jutro zrobic zastrzyk w brzuch o.O :D
    Trzymam! Uda odpoczna i zobaczysz w co Ci będzie wygodniej :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was podczytuje :) też bym chciała by już był lipiec. Najlepiej po porodzie bo ja się boję tych bóli krzyżowych. Z synkiem miałam oksytocyne i mnie mega bolało. Wierzę, że tym razem będzie lżej he.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Hope, ja wstrzykuje neoparin 0,6 i mam może 1 siniaka, za to często robią mi się siniaki na rękach, w ulotce jest napisane,’że to są właśnie wylewy po zastrzyku w brzuch i one mnie bolą i długo się utrzymują. A robicie zastrzyki rano, czy wieczorem? Ja robię wieczorem i nie zakrywam niczym brzucha przez dobre 15 min. Jakbym wstała od razu i się ubrała, to siniak murowany :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie rano. Tak mi lekarz kazal.

Od szybkiego zakrycie miejsca wklucia robia sie siniaki? Hmm.. Nie slyszalam o tym ale w sumie by pasowalo bo ja od razu sie ubieram i mam siniakow cala mase.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie śpieszy. Może czasami mam takie myśli ale to chwilowe ;). 5 i pol miesiaca to nie tak dużo, a ja mam czas skonczyc studia, przygotować gabinet (tak się nazywa nasz pokój), powoli robić zakupy itd.
    A dzisiaj byłam w Primanie i kupiłam śliczne body i pajacyk z HP, nie mogłam się oprzeć, oboje jesteśmy fanami <3 W sumie jest neutralne płciowo - beżowe. Szkoda mi, że nigdzie nie mogę dorwać nic czarnego - jak już to chłopięce granatowe. A ja chcę dla dziecka czarno - białe ciuszki. Jest trochę szarości ale jest strasznie mdła.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię rano zastrzyk A wieczorem acard. Po pierwsze większość porodów zaczyna się wieczirem/W nocy A po drugie jak gin będzie chciał anty xa to to się robi 4 godziny po zastrzyku.
    Ja nie wiem od czego te siniaki zależą. Serio. Wszystkie robię identycznie i np 7 zostawi tylko kropkę A następny wylew na pół brzucha.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie jak z porodem i tymi zastrzykami? Daje sie to anty xa? Bo tak myslalam, ze przeciez bedzie sie z nas lalo Jak z kranu.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja robię rano zastrzyk A wieczorem acard. Po pierwsze większość porodów zaczyna się wieczirem/W nocy A po drugie jak gin będzie chciał anty xa to to się robi 4 godziny po zastrzyku.
    Ja nie wiem od czego te siniaki zależą. Serio. Wszystkie robię identycznie i np 7 zostawi tylko kropkę A następny wylew na pół brzucha.
    No tak, ale możesz spokojnie potem przejsc z nocy na rano, mnie gin. pow., że na razie jak mi wygodnie na noc, to na noc.
    No mnie jak ubranie podraznia, to siniak jak w banku

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    No tak, ale możesz spokojnie potem przejsc z nocy na rano, mnie gin. pow., że na razie jak mi wygodnie na noc, to na noc.
    No mnie jak ubranie podraznia, to siniak jak w banku
    No ale po co mam kombinować jak mogę od razu brać dobrze? Poza tym ta zmiana trwa. Nie weźmiesz z dnia na dzień raz wieczorem raz rano. A mi akurat wszystko jedno czy rano czy wieczorem A nawet wolę mieć te przyjemności z głowy.

Xgirl koleżanka teraz rodziła do rozwarcie 5cm naturalnie A potem miała cc i nic się z niej nie lało bardziej niż zwykle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 16:39

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ