Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa zapomniałam się Wam pochwalić, że Miłosz zjadł wczoraj na śniadanie JAJECZNICĘ i uwaga... NIC! Żadnych wymiotów ani pogorszenia skóry! Hip hip hura! 😄 Jeszcze zostało mleko 🙂
Niebieska Gwiazda, Lullaby, KasiaLukasia, mikka86, Monjaktalala, Aniamania, Czarna_kawa, Drobinka91 lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
KasiaLukasia, jak dziś Ala? Ja miałam takie dni z Mirą, bardzo współczuję. Też obstawiam zęby, spróbuj ty jej dać nurofen, u nas tylko to daje ulgę jak boli. Bo takie zmiany w zachowaniu i brak snu to u nas typowe zębowe objawy u jednej i drugiej córy. Możesz jeszcze jej zmoczy róg pieluchy tetrowej w chłodnej wodzie i niech sobie wydrapuje te kły bidula
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Ja od wczoraj próbuje iść do fryzjera, bezskutecznie, dziewczyny jak na złość utrapione, stary jak burza w szklance wody chodził, dziś zarządzam już swoje wyjście, bo nie byłam rok u fryzjera i wyglądam jak dupa zza krzaka🤣🤣🤣muszę coś zrobić dla siebie 😁
-
A my wracamy, ponad połowa drogi za nami. Mikołaj dzielnie znosi podróż, ale nie obyło się bez atrakcji - walnął kupę, która wyciekła na fotelik, a na dodatek nie było się gdzie zatrzymać (atrakcje zapachowe dla pozostalych pasażerów) 🙃 wyglądał na zadowolonego, sytuacja już opanowana.
Cieszę się, że już ucieklismy z nad morza, bo w tej naszej spokojnej, małej mieścinie od czwartku zrobił się młyn. Jak przyjechaliśmy to 70% knajpek, sklepów i pensjonatów była zabita dechami, na długi weekend wszystko ruszyło pełną parą.
A poza tym wszedzie dobrze, ale domu najlepiej. Nie mogę się doczekać, aż Mikołaj zobaczy swoje zabawki, chyba zwariuje 😅
Dziewczyny, wyobrażacie sobie teraz siebie w kolejnej ciąży? Wiem, że niektóre tak deklarowały, więc to pytanie do pozostałych 😄 ja jestem totalnie niegotowa, jeszcze za dobrze pamiętam porod. No i nie wiem jak ogarnąć dwa takie maluszki, stwierdziliśmy że starym, że zaczęłam conajmniej do 3 lat Kluska. -
nick nieaktualny
-
Czarna_kawa wrote:KasiaLukasia, jak dziś Ala? Ja miałam takie dni z Mirą, bardzo współczuję. Też obstawiam zęby, spróbuj ty jej dać nurofen, u nas tylko to daje ulgę jak boli. Bo takie zmiany w zachowaniu i brak snu to u nas typowe zębowe objawy u jednej i drugiej córy. Możesz jeszcze jej zmoczy róg pieluchy tetrowej w chłodnej wodzie i niech sobie wydrapuje te kły bidula
Wczoraj dostala jeszcze na noc czopek, noc przespala ślicznie tylko, ze wstala już o 4, ale dzisiaj nowe dziecko. Albo raczej to stare. Nic juz dzis nie boli, buzia uśmiechnięta. Byliśmy dzis w puszczy, przemaszerowalismy 14km z Ala w nosidle. Potem jakis plac zabaw i mini piknik. A na koncu zakupy. Dzisiaj wszystko się dało zrobić. Kupię nurofen. Ibum chyba faktycznie u nas nie działa. Poka poka fote po fryzjerze.Lullaby lubi tę wiadomość
-
Cieszę sje, że Ali lepiej 😉 ja byłam u fryzjera tydzień temu ☺️💪
My też myślimy o różnicy wieku około 3 lat, nie wyobrażam sobie noszenia mojej jęczybuły z brzuchem, Adamkowi chyba na co dzień bliżej do tej wczorajszej wersji Ali. I tak się będę obawiała czy drugie też będzie takie wymagające 🙉 -
Niebieska Gwiazda wrote:Ja bym chciała malucha.W tym miesiącu rozpoczynamy starania.Jeszcze karmie więc chyba nic z tego nie będzie.Wydaje mi się,że u mnie konieczna będzie stymulacja.Pożyjemy zobaczymy.
Niebieska Gwiazda, serio? Trzecie chcecie tak szybko 🤯? Wow, podziwiam! -
Aniamania wrote:Niebieska a czemu myślisz, że potrzeba będzie stymulacja? Powodzenia w staraniach 🙂
-
KasiaLukasia opis dniówki Ali brzmiał niepokojąco ale cieszę się,że na jednym dniu i nocy zakończyła swój popis 👍🙂
U nas intensywny czas,całe dnie jesteśmy na podwórku i korzystamy z pięknej pogody. Wczoraj dzieciakom rozlozylismy basen i matę wodną i zabawa była przednia,nawet dla nas z małżem 🤣
Dziś las,mini zoo,spacer,lody i pospałam do 10.30 aż mnie obudzili na 2 śniadanie. Małż po 6.00 grzecznie wziął młodego o pozwolił się zresetować!
Która się zna? Przy kp brałam tabsy anty dla karmiących. Karmić się skończyliśmy jakiś miesiąć temu,skończyłam opakowanie,bylam u gina, dał nowe tabsy i kazał czekać na @ i zacząć brać!tyle tylko,że @jak nie było tak nie ma,może tak być jeszcze długo? Przy tych tabletkach dla karmiących nie mialam też zwykłej @,tylko plamienia a teraz juz trochę fiksuję że 3 bobo może być w drodze 🙈jest taka możliwość wogole ? Daję sobie czas do końca tygodnia a jak nie to testZiemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Eja ja dostałam okresu dopiero po 3 miesiącach od końca kp 🙂.
Jak ja się cieszę, że ten weekend się już kończy! 😄
U mnie marzenie o 3 dziecku pozostanie tylko marzeniem 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 07:27
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)