X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Hmm. Ja czyszcze natychmiast po posiłku. Plukam pod bieżącą wodą silnym strumieniem goracej wody. Wszystko się ładnie wyplukuje i wyglada na czyste. Ale fakt, nie są to tłuste rzeczy.
    Ja do obiadu zawsze dodaje mu masła więc jest tłuste, najgorzej tam przy gwincie nie mogę tego doczyscic

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was wie o co chodzi z Lista+ w aplikacji Rossmanna? Wchodzę sobie w Dla Ciebie/Rossne, a tam pod każdym produktem zamiast ceny pisze "Tylko z Lista+ dla uczestników Rossne! po dodaniu produktów do Listy+, wygenerowaniu rabatu i realizacji w sklepie" 🤨.

U mnie nie ma czegoś takiego, widzę ceny 🤔

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was wie o co chodzi z Lista+ w aplikacji Rossmanna? Wchodzę sobie w Dla Ciebie/Rossne, a tam pod każdym produktem zamiast ceny pisze "Tylko z Lista+ dla uczestników Rossne! po dodaniu produktów do Listy+, wygenerowaniu rabatu i realizacji w sklepie" 🤨.

Aga też tak mam. Muszę to potem rozkminic. Na razie nie widzer w ogole funkcji odbioru zakupow w sklepie, i jezeli faktycznie tak jest to chuj mnie strzeli, bo ja akurat zawsze robilam dużą paczkę zakupow, którą odbieral Michał. :/

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja tak samo, właśnie chciałam sobie szykować pakę na piątek 🤔. Ale jeszcze nie doszłam do wyboru dostawy/odbioru, ciekawe co jest grane.

Edit. U mnie opcja odbioru w salonie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 08:14

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście zmieniona ta aplikacja rossman ale u mnie są ceny widoczne i możliwość odbioru. Kasia,samotne 🍺 z koleżanką, brzmi pięknie
    Wasze dzieci serio co do godziny trzymają się schematu dnia? Zazdroszczę, u nas prawie co dzień inaczej, tylko rano są podobne godziny spania i jedzenia.

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie no, są przesuwy :) Szczególnie rano, bo Ala codziennie wstaje o innej godzinie. Ale im dalej w las, tym regularniej i druga drzemka o 14/15 jest juz raczej żelazna, a potem rytm do końca dnia jest już zachowany. Najgorzej jest rano, bo czasem budzi się o 3:30 (kciuki w dół...) a czasem o 7 (kciuki w górę!).

Ostatnia noc byla paskudna. Dostala przed spaniem czopek, ale i tak budzila się z placzem miliard razy. Przytula się też ten moj mały bobek non stop, taki rzepik. Może to lęk separycyjny? Ostatnio najlepiej czuje się wczepiona w moją naciagnieta skórę i na kolanach. A nie ma zachowań lekowych, raczej się nie boi nowych przygód, jak samotna wyprawa do ciemnego kibla czy kąpiele w zimnej rzece. Więc nie wiem, albo zęby albo lęk separycyjny.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie ten Rossmann wczoraj zastanawiał

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wyprawą na piwo, to byla nagła akcja. Napisala do mnie ni stąd, ni zowąd dawna bliska koleżanka. Ostatnimi laty kontakt nam się urwał. Widziałam ją jeszcze zanim zaszłam w ciążę. Rozstala się z chlopakiem, tez moim kolegą i chciala się wyzalic. No to nie miałam sumienia odmówić, a że naturalnym jest, że sprawa wymagała intymności, to musiałam wyjść z domu. No i wyszłam. Byloby spoko bardzo gdyby nie okazja. Moj kolega, a jej partner od 5 lat, okazal się... gejem. Ale zapomnial jej o tym powiedzieć. Dowiedziala się odkrywając folder z kutasami na jego telefonie. Taka sprawa. Brak mi słów naprawdę, bo w życiu bym się nie spodziewała. Nawet nie tego, że jest homo, ale, że potrafi być tak perfidnym kłamcą i zmarnowal dziewczynie 5 lat życia i kolejne lata, które zajmie jej nauka jak komuś ponownie zaufać.

Co do dzieciecia, to uspilam ją i wyszłam. Michał mowi, że poplakiwala ze dwa razy, ale przytulal, pobujal i zasypiala. Więc myślę, że nawet nie zarejestrowala, że mamy nie ma. Nie bylo mnie 2,5 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 10:04

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile teraz się daje na Komunię? Kuzynowi. Ostatni raz byłam 3 lata temu, ale w charakterze chrzestnej to się nie liczy 🙂.

Kurcze, to była wycieczka życia.
    2 tygodnie do terminu porodu, 200 km do pokonania. Miałam w bagażniku wszystko 😄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 13:08

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Ile teraz się daje na Komunię? Kuzynowi. Ostatni raz byłam 3 lata temu, ale w charakterze chrzestnej to się nie liczy 🙂.

Kurcze, to była wycieczka życia.
    2 tygodnie do terminu porodu, 200 km do pokonania. Miałam w bagażniku wszystko 😄.
    Ja daję wszystkim jak leci z wyjątkiem chrześniaków po 300 zł

AgaSY lubi tę wiadomość

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up date rozwojowy Tymka ciąg dalszy. Dzisiaj zrobił 7 kroczków w kierunku męża. Wyszły mu górne dwójki więc mamy w sumie 6 zębów 😁

Niebieska Gwiazda, Aniamania, KasiaLukasia, Czarna_kawa, Eja lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, co za okropna historia z tymi znajomymi, szkoda tej dziewczyny. Jak słyszę o takich przypadkach zastanawiam się czy nic na to nie wskazywało..
    Szykuje się super noc, 3 pobudki a nie śpi jeszcze nawet 2 h 😭.
    Brawa dla Tymka. Adaś z wielką uciechą próbuje sobie robić pchacz z odkurzacza, stołu..

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Zazdroszczę wam,że wasze dzieci tak ładnie jedzą . I Tobie,Kasia tego piwa też ☺️

Ja zazdroszczę długo śpiących dzieci. Dziś kolejna pobudka po 4 :( :( :( Teraz zaliczamy juz druga drzemkę dzisiaj. Jakimś cudem udało nam sie wskoczyć w rytm. Ale jestem juz wrakiem, a nie ma jeszcze 9 rano.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Ja zazdroszczę długo śpiących dzieci. Dziś kolejna pobudka po 4 :( :( :( Teraz zaliczamy juz druga drzemkę dzisiaj. Jakimś cudem udało nam sie wskoczyć w rytm. Ale jestem juz wrakiem, a nie ma jeszcze 9 rano.

Wszysto ma swoje plusy i minusy.Moje dziecie śpi od 20 czasem 21 do 8a czasem 9.Flacha mleka o 6 na śpiocha.Minus jedna drzemka w ciągu dnia dwugodzinna,czasem ten czas dzieli się na dwie drzemki.Gdyby nie odciąganie byłabym wyspana,ale kiedy zrobić coś w domu?

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ty chcesz odciągać do roku tak?

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hesusie jak Ala mnie gryzie od kilku dni. Masakra. Tylko przed nocnym spaniem i cieszy się wtedy na maksa. :/ Nie dziala nie wolno, nie działa zabieranie cycka, udawanie płaczu, nic nie dziala.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Hesusie jak Ala mnie gryzie od kilku dni. Masakra. Tylko przed nocnym spaniem i cieszy się wtedy na maksa. :/ Nie dziala nie wolno, nie działa zabieranie cycka, udawanie płaczu, nic nie dziala.
    Hue Hue Hue 😄😄

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam sposób. Zakladam jej haka nogą. Ijo ijo mops jedzie. :D Nie, bez obaw. Hak nie jest bolesny, ale wkurza ją, bo nie może się wyginac. Chyba, nie zapeszajac, psuje jej to radość z gryzienia. Swoboda wyginania bez kąsania. ;)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam Ali namiot plażowy z basenikiem nad morze. Teraz biwakujemy w duzym pokoju, bo nie umiem tego złożyć...
    fd1a104f6599.jpg

I kolejna zabawa za friko. Ścinki gazet. Polecam, zajmuje na jakiś czas. :)
    bfd7a53a08cd.jpg

AgaSY, Eja, Lullaby, Czarna_kawa, Monjaktalala, Aniamania, kinga27.30 lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Niebieska ty chcesz odciągać do roku tak?

Taki był plan,a teraz sama nie wiem.Z jednej strony dobrze byłoby pociągnąć dłużej bo mam mleczne dziecko,a z drugiej mam starszaka który też potrzebuje mamy.Zależy też czy puścimy starszego do przedszkola.Koronawirus miał przycichnąć i druga fala na jesieni.Obecnie jest wzrost zachorowań,aż strach pomyśleć co będzie na jesieni.Młody chodzi do przedszkola z kamerkami.Obecnie wygląda to tak:czwórka dzieci na sali,parozsadzane na odległość jakieś trzy metry od siebie i pani czyta.KasiaLukasia przedstawiała inny obraz.Ani jeden ani drugi mi nie pasuje.
    Jeśli starszak zostanie w domu będę misiała zająć się jego edukacją i nie będę mieć czasu na odciąganie.

‹‹ 3386 3387 3388 3389 3390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ