Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSY wrote:Lullaby sporo Ci Tymek wciąga, wow 😄. Na The Great namawia mnie przyjaciółka, ale jestem w trakcie oglądania 3 seriali, więc musi się któryś skończyć najpierw 😄
Byś widziała dzisiejszy obiad dla tych chłopów🙈 z 10 pałek ja zjadłam jedną 😂 A Tymkowi od jakiś 2 dni włączył się odkurzacz. Je jak smok. A co jeszcze oglądasz? I nie dziwię się, że przyjaciółka poleca dawno się tak nie ubawiłam i wciągnęłam w serial jak przy tym.Monjaktalala lubi tę wiadomość
-
Lullaby wrote:Byś widziała dzisiejszy obiad dla tych chłopów🙈 z 10 pałek ja zjadłam jedną 😂 A Tymkowi od jakiś 2 dni włączył się odkurzacz. Je jak smok. A co jeszcze oglądasz? I nie dziwię się, że przyjaciółka poleca dawno się tak nie ubawiłam i wciągnęłam w serial jak przy tym.
No właśnie Wikingów, To wiem na pewno (może Cię zainteresować, nowy serial HBO o 2 bliźniakach, z których 1 jest schizofrenikiem) i ostatni sezon The 100 (to chyba z przyzwyczajenia, pierwsze sezony to była petarda, a im dalej w las tym gorzej).Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Chocolissimo ma piękne czekoladki na Dzień Ojca 😍Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Lullaby wrote:AgaSy cieszę się, że ozdrowiałaś😁 Z seriali polecam The Great o carycy Katarzynie (lekkie, humorystyczne spojrzenie na temat) oraz little fires everywhere z Reese Witherspoon
Miałam pisać, że Tymuś póki co też od 2 tygodni tylko stoi a tu dzisiaj zrobił kilka swoich pierwszych kroków przy kanapie❤️❤️❤️🤩
Faktycznie apetyt ma spory 🙂moj też dużo je i wygląda jak chłopek z Michelina ale Twoj wymiata pod tym względem 👍😂Lullaby lubi tę wiadomość
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
nick nieaktualny
-
O kurcze jak Tymek pięknie zjada!
Eja jak zdiagnozowaliscie Frankowi pleśniawki przełyku? Mój Adaś przemieszcza się po trochu przy meblach i raczkuje.
Morze super a ja polecam też góry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 22:56
Monjaktalala, KasiaLukasia, Lullaby, mikka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisia u nas póki co tak:
6 mleko
9 śniadanie (jogurt nat./kaszka/twarog z owocami, jajecznica, awokado z żółtkiem etc.)
12 mleko
14 obiad (kurczak zmiksowany z warzywami/ różne kombinacje warzyw z kasza kus kus, ryżem lub makaronem/ zupa pomidorowa etc, czasem tez po prostu sloik)
16 mus owocowy lub owoc
17 mleko
19 mleko z kaszką
3 mleko
Jak wrócę to akurat Miki będzie miał 10m, to chce wprowadzić jeszcze jeden posiłek stały, choć muszę przyznać, że z takim menu nie wygląda na glodnego, wręcz przeciwnie 😅 no i zjada wszystko w jakiejkolwiek ilości nie dostanie, narazie tylko łosoś mu nie podszedł.
No i przydałby się więcej niż 1 ząb, byłoby niekiedy łatwiej z konsystencjąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 13:37
-
Monjaktalala wrote:Jeszcze kilka dni bajlando
A kaj się podziała KasiaLukasia?
Wyszłam wczoraj pierwszy raz bez Ali z domu. Z koleżanką. Nocą. Na piwo. (Wiem, brzmi jakby ktos zhakowal moje konto). Tak to przeżywałam wczoraj, że nie mogłam się skupić na pisaniu i czytaniu.
Co z tymi prezentami na dzień starego? Kompletnie nie mam pomysłu. Może jakiś breloczek ze zdjeciem zamowie? Chciałabym, żeby z jednej strony było zdjęcie jakiejś panny z animie, a z drugiej nasza fota rodzinna. Takie fantasy vs reality. Ale breloki za 19zl, które znalazlam na allegro mają zdjecie tylko po jednej stronie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 14:30
-
Dziewczyny u nas też są bóle i chyba również świąd dziąseł. Wczoraj byl syrop, dzisiaj juz też był i na noc to myślę, że i czopek wjedzie. Zamrożone gryzaki, dentinoxy sroksy, zimne wersje jadła, ale średnio to wszystko przynosi ulgę. Ala większość dnia ma rękę w buzi i wspina się po mnie, rozdzierajac mi wszystkie bluzki i skórę na klacie, żeby się przytulać/cycać. Taki bidok. Noce też bardzo średnio. Placzliwe pobudki co 20 minut, jakies dzikie rzucanie się po łożu, wtulanie się we mnie głową z taką siłą jakby chciała z powrotem wleźć mi do brzucha.
Co do żarcia, to Lullaby woow ale pięknie zjada Tymoslaw! Mega! Juz wiem dlaczego zaczelas uprawiac wlasne warzywa
U nas tak:
7- kaszka zbozowa bezmleczna na wodzie z owocem (jakieś 3/4 szklanki po Nutelli) albo jedna kromka chleba z maslem i złotym serem, albo jajo, albo parowka.
9- cycek
11-tuba z owocem/warzywem albo świeży owoc lub gotowane warzywo
14-cycek
16-obiad z nami, czyli to co my akurat jemy. Tutaj przyswajalnosc jest bardzo różna. Czasami zje trochę, czasami prawie nic. Najbardziej lubi chyba spagetti, naleśniki, ziemniaki i rosol z makaronem.
18:30- sloik
19- cycek do spania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 14:58
-
Ksawery chętniej je posiłki z tubek ale fatalnie się czyści to ustrojstwo, jeszcze po jakiś owocach to ok,ale po obiedzie dokładne umycie tego jest prawie nie możliwe,po kilku obiadach tubkę trzeba będzie wyrzucićurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikka86 wrote:Ksawery chętniej je posiłki z tubek ale fatalnie się czyści to ustrojstwo, jeszcze po jakiś owocach to ok,ale po obiedzie dokładne umycie tego jest prawie nie możliwe,po kilku obiadach tubkę trzeba będzie wyrzucić
Hmm. Ja czyszcze natychmiast po posiłku. Plukam pod bieżącą wodą silnym strumieniem goracej wody. Wszystko się ładnie wyplukuje i wyglada na czyste. Ale fakt, nie są to tłuste rzeczy.
-
Dziewczyny czy któraś z Was wie o co chodzi z Lista+ w aplikacji Rossmanna? Wchodzę sobie w Dla Ciebie/Rossne, a tam pod każdym produktem zamiast ceny pisze "Tylko z Lista+ dla uczestników Rossne! po dodaniu produktów do Listy+, wygenerowaniu rabatu i realizacji w sklepie" 🤨.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)