X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby sporo Ci Tymek wciąga, wow 😄. Na The Great namawia mnie przyjaciółka, ale jestem w trakcie oglądania 3 seriali, więc musi się któryś skończyć najpierw 😄

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Lullaby sporo Ci Tymek wciąga, wow 😄. Na The Great namawia mnie przyjaciółka, ale jestem w trakcie oglądania 3 seriali, więc musi się któryś skończyć najpierw 😄

Byś widziała dzisiejszy obiad dla tych chłopów🙈 z 10 pałek ja zjadłam jedną 😂 A Tymkowi od jakiś 2 dni włączył się odkurzacz. Je jak smok. A co jeszcze oglądasz? I nie dziwię się, że przyjaciółka poleca dawno się tak nie ubawiłam i wciągnęłam w serial jak przy tym.

Monjaktalala lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Byś widziała dzisiejszy obiad dla tych chłopów🙈 z 10 pałek ja zjadłam jedną 😂 A Tymkowi od jakiś 2 dni włączył się odkurzacz. Je jak smok. A co jeszcze oglądasz? I nie dziwię się, że przyjaciółka poleca dawno się tak nie ubawiłam i wciągnęłam w serial jak przy tym.
    Dobrze, facet musi być duży i silny 🙂.
    No właśnie Wikingów, To wiem na pewno (może Cię zainteresować, nowy serial HBO o 2 bliźniakach, z których 1 jest schizofrenikiem) i ostatni sezon The 100 (to chyba z przyzwyczajenia, pierwsze sezony to była petarda, a im dalej w las tym gorzej).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chocolissimo ma piękne czekoladki na Dzień Ojca 😍

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Chocolissimo ma piękne czekoladki na Dzień Ojca 😍
    Widziałam,sama bym zjadła 😍nie mogę się zdecydować pomiędzy rzemykiem na rękę z imionami chłopców a kubkiem dad od boys i chyba kupię oba 😂🙈

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    AgaSy cieszę się, że ozdrowiałaś😁 Z seriali polecam The Great o carycy Katarzynie (lekkie, humorystyczne spojrzenie na temat) oraz little fires everywhere z Reese Witherspoon :)

Miałam pisać, że Tymuś póki co też od 2 tygodni tylko stoi a tu dzisiaj zrobił kilka swoich pierwszych kroków przy kanapie❤️❤️❤️🤩
    Brawo Tymek za postępy 👍🙂
    Faktycznie apetyt ma spory 🙂moj też dużo je i wygląda jak chłopek z Michelina ale Twoj wymiata pod tym względem 👍😂

Lullaby lubi tę wiadomość

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja wróciliście już z nad morza?

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze jak Tymek pięknie zjada!
    Eja jak zdiagnozowaliscie Frankowi pleśniawki przełyku? Mój Adaś przemieszcza się po trochu przy meblach i raczkuje.
    Morze super a ja polecam też góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 22:56

Monjaktalala, KasiaLukasia, Lullaby, mikka86 lubią tę wiadomość

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunajec?

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kilka dni bajlando
    dee505884500.jpg

A kaj się podziała KasiaLukasia?

mikka86, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia u nas póki co tak:
    6 mleko
    9 śniadanie (jogurt nat./kaszka/twarog z owocami, jajecznica, awokado z żółtkiem etc.)
    12 mleko
    14 obiad (kurczak zmiksowany z warzywami/ różne kombinacje warzyw z kasza kus kus, ryżem lub makaronem/ zupa pomidorowa etc, czasem tez po prostu sloik)
    16 mus owocowy lub owoc
    17 mleko
    19 mleko z kaszką
    3 mleko

Jak wrócę to akurat Miki będzie miał 10m, to chce wprowadzić jeszcze jeden posiłek stały, choć muszę przyznać, że z takim menu nie wygląda na glodnego, wręcz przeciwnie 😅 no i zjada wszystko w jakiejkolwiek ilości nie dostanie, narazie tylko łosoś mu nie podszedł.

No i przydałby się więcej niż 1 ząb, byłoby niekiedy łatwiej z konsystencją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 13:37

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Dunajec?

Tak 🙂 Szczawnica

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Jeszcze kilka dni bajlando

A kaj się podziała KasiaLukasia?

Wyszłam wczoraj pierwszy raz bez Ali z domu. Z koleżanką. Nocą. Na piwo. (Wiem, brzmi jakby ktos zhakowal moje konto). Tak to przeżywałam wczoraj, że nie mogłam się skupić na pisaniu i czytaniu. :D

Co z tymi prezentami na dzień starego? Kompletnie nie mam pomysłu. Może jakiś breloczek ze zdjeciem zamowie? Chciałabym, żeby z jednej strony było zdjęcie jakiejś panny z animie, a z drugiej nasza fota rodzinna. Takie fantasy vs reality. ;) Ale breloki za 19zl, które znalazlam na allegro mają zdjecie tylko po jednej stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 14:30

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Morze super a ja polecam też góry!

Góry są przepiękne. Ale ktoś musiałby mnie wnieść w lektyce. Zleźć mogłabym juz sama.

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas też są bóle i chyba również świąd dziąseł. Wczoraj byl syrop, dzisiaj juz też był i na noc to myślę, że i czopek wjedzie. Zamrożone gryzaki, dentinoxy sroksy, zimne wersje jadła, ale średnio to wszystko przynosi ulgę. Ala większość dnia ma rękę w buzi i wspina się po mnie, rozdzierajac mi wszystkie bluzki i skórę na klacie, żeby się przytulać/cycać. Taki bidok. Noce też bardzo średnio. Placzliwe pobudki co 20 minut, jakies dzikie rzucanie się po łożu, wtulanie się we mnie głową z taką siłą jakby chciała z powrotem wleźć mi do brzucha.

Co do żarcia, to Lullaby woow ale pięknie zjada Tymoslaw! Mega! Juz wiem dlaczego zaczelas uprawiac wlasne warzywa ;D
    U nas tak:
    7- kaszka zbozowa bezmleczna na wodzie z owocem (jakieś 3/4 szklanki po Nutelli) albo jedna kromka chleba z maslem i złotym serem, albo jajo, albo parowka.
    9- cycek
    11-tuba z owocem/warzywem albo świeży owoc lub gotowane warzywo
    14-cycek
    16-obiad z nami, czyli to co my akurat jemy. Tutaj przyswajalnosc jest bardzo różna. Czasami zje trochę, czasami prawie nic. Najbardziej lubi chyba spagetti, naleśniki, ziemniaki i rosol z makaronem.
    18:30- sloik
    19- cycek do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 14:58

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam,że wasze dzieci tak ładnie jedzą . I Tobie,Kasia tego piwa też ☺️

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczawnica super, jeździłam tam lata z rodzicami, potem już z chlopem, teraz żeby tradycji stało się zadość trzeba będzie zabrać Mikiego :)

KasiaLukasia, ja to samo, z gór najbardziej lubię grzane wino 👌

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery chętniej je posiłki z tubek ale fatalnie się czyści to ustrojstwo, jeszcze po jakiś owocach to ok,ale po obiedzie dokładne umycie tego jest prawie nie możliwe,po kilku obiadach tubkę trzeba będzie wyrzucić

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ksawery chętniej je posiłki z tubek ale fatalnie się czyści to ustrojstwo, jeszcze po jakiś owocach to ok,ale po obiedzie dokładne umycie tego jest prawie nie możliwe,po kilku obiadach tubkę trzeba będzie wyrzucić

Hmm. Ja czyszcze natychmiast po posiłku. Plukam pod bieżącą wodą silnym strumieniem goracej wody. Wszystko się ładnie wyplukuje i wyglada na czyste. Ale fakt, nie są to tłuste rzeczy.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was wie o co chodzi z Lista+ w aplikacji Rossmanna? Wchodzę sobie w Dla Ciebie/Rossne, a tam pod każdym produktem zamiast ceny pisze "Tylko z Lista+ dla uczestników Rossne! po dodaniu produktów do Listy+, wygenerowaniu rabatu i realizacji w sklepie" 🤨.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 3385 3386 3387 3388 3389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ