X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam też w końcu w miarę skuteczny sposób na to gryzienie cyckow. Moze się którejś kiedyś przyda. Wyczytałam gdzieś w dziesiątkach komentarzy u Hafiji, żeby starać się włożyć dziecku jak najwięcej piersi do buzi i delikatnie docisnąć głowę - dokładnie tak jak przy początkach karmienia noworodkowi. Wtedy zębaty drapieżnik nie bardzo ma jak odgryzc sutek... Działa w 70 procentach podejść. Pozostale 30 kończą się płaczem. Moim oczywiście. Jednakże polecam bo to i tak najlepszy z dotychczas testowanych przeze mnie sposobów. I nie krzyczec z bólu, bo to działa zachęcająco. Mama wydaje takie zabawne dźwięki.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie (odpukać) Miłosz jeszcze porządnie nie ugryzł i mam nadzieję, że już nie zdąży. Leona gryzienia za to pamiętam aż za dobrze 🤪.

Mały w końcu daje "cześć", przybija "piątkę"i robi "papa". Wy pisałyście już o tym chyba z kilka miesięcy temu 😄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 07:15

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tylko robi brawo, czasami papa, ale tylko kiedy ma ochotę i potrafi wskazac kota palcem na każdym obrazku. I wie gdzie ma nos i gdzie mama ma nos. I w sumie to tyle z jej sztuczek ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy u Stacha już robienie papa, klaskanke i piątka nieaktualne. Tak samo jak robienie "ichaaa" i naśladowanie jak miauczy kotek, a robił to przeslodko, marszczył nosek i robił słodkim głosikiem miauuu. Teraz skupia się na nununu, nie i lataniu po domu. Ale mam wrażenie, że naśladuje słowa, tzn po swojemu. Tak mi się wydaje. Może zacznie gadać jak tata, w wieku 1,5 roku😅Podobno tak nawijal, że go wszyscy mieli powyżej uszu

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedna rzecz niezmienna.Adaś jak zrobi kupe lamentuje i woła ajajaj.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• Adria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas wszystko spoko tylko jedynki na horyzoncie i czasem nie do wytrzymania jest chce byc noszony i uj.

Bylim w lubelskim na 4 dni 🙈ale juz wrocilim

Łukasz sam jeszcze nie chodzi brak mu odwagi myslalam ze jak zobacxy kuzyna chodzacego to tez zacznie a tu...lipa

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    737a917cd4ed.jpg

Monjaktalala, mikka86, KasiaLukasia, Eja, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi z tymi zmywarkami, ale u nas tak samo - szałowa zabawa.

Robił już ktoś zakupy z listą+ w rossmannie stacjonarne? Czy faktycznie teraz trzeba wszystko skanowac przy półkach?

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie powiedzcie mi o co chodzi z tą listą +

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis w rossmanie, ale nie mam pojecia o co chodzi w liscie plus. Wiem tylko, ze jak w kasie samoobsługowej chcialam zeskanowac swoją kartę, to wyskakiwal błąd, więc olalam, bo mi się spieszylo. Ale udoskonalenie pierwsza klasa, skoro nikt nie wie jak to dziala. :/

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Witamy Agato, zgodnie z informacją w aplikacji dana promocja obowiązuje aktualnie jedynie w ramach Listy+. Lista+ to nasz nowy pomocnik podczas Twoich zakupów :) Gdy w domu dodasz produkty do swojej Listy+, podczas zakupów stacjonarnych wygenerowany zostanie Twój osobisty rabat na wskazane w liście produkty. Jest to funkcjonalność najnowszej wersji naszej aplikacji. Aby rabaty z Listą+ się naliczyły - do Listy należy dodać co najmniej 5 różnych produktów (w tym choćby jeden niebędący aktualnie w promocji Rossnę). Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz tutaj: www.rossmann.pl/aplikacja-rossmann :) Jeśli zaś chodzi o promocje Rossnę, to testowo są one teraz dostępne tylko z Listą+, a od 16 czerwca te promocje będą działały na wcześniejszych zasadach. Będzie można więc korzystać z nich także online oraz stacjonarnie bez wcześniejszego planowania zakupów z Listą+ :)"

Będę wdzięczna jak mi to przetłumaczycie 😄

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś w Rossmanie i kupowałam normalnie mleko w promocji i pantsy i karta weszła przy kasie samoobsługowej. W reklamie skanowano produkty w domu i dodawano je do listy + jako te które zakupicie następnym razem i wtedy dostaje sie na te produkty właśnie rabat. Tak to zrozumiałam

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest albo lista+ albo rossne. Rabaty się nie sumuja. I tak za koszyk np 4 produktów z rossne macie rabat np 30 zł, a z lista+ 5 zł. Więc się to nie opłaca i lepiej kupować rossne Babka w sklepie mi mówiła że tylko problemy maja przez to bo im się od ludzi obrywa. Ponoc to jakiś testowy program tylko

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Jest albo lista+ albo rossne. Rabaty się nie sumuja. I tak za koszyk np 4 produktów z rossne macie rabat np 30 zł, a z lista+ 5 zł. Więc się to nie opłaca i lepiej kupować rossne Babka w sklepie mi mówiła że tylko problemy maja przez to bo im się od ludzi obrywa. Ponoc to jakiś testowy program tylko
    Karola ja nie miałam żadnej listy+, tylko normalny koszyk z produktami Rossne i policzyło mi zwykle ceny 😠

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jest koszyk + właśnie 😅

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tylko: kupa po zupie ogorkowej była spektakularna 🙄👶

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle już mi się obrzydziły zakupy w Rossman przez to

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    W ogóle już mi się obrzydziły zakupy w Rossman przez to
    Mnie też 😠. Na szczęście sloiczkow już nie kupuje, a po pieluchy mogę jechać do Lidla, baaaardzo się na Rossmannie zawiodlam.

Umówiłam się na jutro do okulisty. Teraz to już mnie chyba musztardowy czekają 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 21:25

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:

Umówiłam się na jutro do okulisty. Teraz to już mnie chyba musztardowy czekają 🤦‍♀️

I jak po wizycie? Mnie Rossmann też zniechęcił do siebie tą nowością. Może z czasem się to jakoś wyklaruje.

U was też taka burza? Dzieci mi się boją.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    I jak po wizycie? Mnie Rossmann też zniechęcił do siebie tą nowością. Może z czasem się to jakoś wyklaruje.

U was też taka burza? Dzieci mi się boją.
    Po wizycie dziwnie. Z badania wyszły mi większe minusy niż mam, a widziałam w tych okularach gorzej niż w obecnych. Więc dalej noszę stare i muszę się umówić na wizytę z kropelkami, badaniem ciśnienia w oku itd 🤪.

W Bytomiu jak zawsze oberwanie chmury, gradobicie i grzmoty na całego, nie mogłam do domu wrócić, na obwodnicy rzeka, modliłam się tylko, żeby mi auto nie zgasło 😄.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 3389 3390 3391 3392 3393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ