Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
#TeamTrudnychNocy Zrobilam eksperyment i zmniejszyłam Ali liczbę drzemek z dwóch do jednej. Póki co (eksperyment trwa już całą dobę ) mam nowe dziecko. Przespala spokojnie ostatnią noc, 12 godzin, ladnie poszła spac ok. 11 rano na godzinę i zasnela o 19 jak... niemowlę. Nie wiem czy to przypadek, czy dobra droga, ale póki co delektuje się. Ostatnie noce i zaspyianie były koszmarne. Wyspalam sie wczoraj chyba pierwszy raz od tygodni, jak nie miesięcy.
-
KasiaLukasia wrote:#TeamTrudnychNocy Zrobilam eksperyment i zmniejszyłam Ali liczbę drzemek z dwóch do jednej. Póki co (eksperyment trwa już całą dobę ) mam nowe dziecko. Przespala spokojnie ostatnią noc, 12 godzin, ladnie poszła spac ok. 11 rano na godzinę i zasnela o 19 jak... niemowlę. Nie wiem czy to przypadek, czy dobra droga, ale póki co delektuje się. Ostatnie noce i zaspyianie były koszmarne. Wyspalam sie wczoraj chyba pierwszy raz od tygodni, jak nie miesięcy.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Ala wytrzymuje na chodzie już 7h? Fajnie, ale kiedy tu zrobić coś w domu 😄. Miłosz wytrzymuje 4, przy 4,5 już jest dramat 😄.
Dzisiaj wytrzymała bez problemu, wczoraj spala dwa razy ale bardzo krótko. Nie wiem czy to wypali, ale żyję nadzieją Dzisiaj spala do 13 (zasnela jakoś między 11 a 12) a spac na noc poszla o 19. Jeżeli mogłabym wysypiac się w nocy, to bez żalu oleje wszystkie prace domoweWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 20:12
-
KasiaLukasia wrote:Dzisiaj wytrzymała bez problemu, wczoraj spala dwa razy ale bardzo krótko. Nie wiem czy to wypali, ale żyję nadzieją Dzisiaj spala do 13 (zasnela jakoś między 11 a 12) a spac na noc poszla o 19. Jeżeli mogłabym wysypiac się w nocy, to bez żalu oleje wszystkie prace domoweMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
KasiaLukasia, extra! Bo to jest tak, że czas czuwania dziecka się teraz zmienia i wydłuża, jeśli będzie spać za dużo w dzień to noce będą zaburzone. Wiadomo wszystko zależy od dziecka, ale do kupy sen nocny+drzemki to łącznie powinno być jakieś 12/13h
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Dziś wstala o 6, wiec też nieźle. Ale noc nie byla niestety idealna. Pelno mikro przebudzen z płaczem, jakby jej sie snily koszmary. Nie wybudzala sie jednak, wiec najgorzej tez nie bylo.
Jak spędzanie dzień ojca? Co w końcu wybralyscie na prezenty? Ja zamowilam brelok ze zdjeciem i grawerem, ale of kors za pozno, więc jeszcze nie doszedl.