Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Monjaktalala u nas taki super dzień był wczoraj. Do tego narobił sobie 5 śliw na głowie bo tak latał po domu że ręce nie nadążały z nogami 🤦♀️
-
Monjaktalala wrote:No coś wisi w powietrzu, ewidentnie!
To curry wygląda bosko, no i dzidziek też zje 😁
Mikołaj obudził się o 17 nie w sosie i od tej pory wszystko jest źle. Aby podkreślić te trwanie w niedoli ryczy. Nie płacze, nie popłakuje, tylko ryczy. Już myślałam, że może go coś boli, ale szybko okazało się, że kąpiel jest cacy. Popluskał się 20 min w uśmiechu, a po przekroczeniu granicy łazienki wróciła syrena. Aktualnie też jest cicho, bo wcina butle, trzymajcie kciuki za usypianie 😅
Czy po rodzicielskim, można wybrać zaległy urlop wypoczynkowy, a dopiero potem popaść w biedę idąc na wychowawczy? Orientuje się ktoś jak to jest z tymi wnioskami?
Monia można! Dzis wyslalam wnioski. Najpierw wybieram 30 dni urlopu, coby otrzymać hajs, a od 17 sierpnia zaczynam glodowanie na wychowawczym.
Buziaki dla marudy
Edit. Pamietaj, że wniosek należy złożyć w terminie nie później niż 21 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu.
Tutaj jest dużo info http://prorodzinny.pl/urlop-wychowawczy-kalkulacje-terminow-w-szczegolach/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:05
-
Kasia jak przyczepisz ten brelok do kluczy i zgubisz klucze to ktoś kto je znajdzie,po zdjęciu dziecka dojdzie do tego gdzie mieszkasz i Was okradnie😄😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:02
Monjaktalala, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikka86 wrote:Kasia jak przyczepisz ten brelok do kluczy i zgubisz klucze to ktoś kto je znajdzie,po zdjęciu dziecka dojdzie do tego gdzie mieszkasz i Was okradnie😄😄
Haha na bank! I na zdrowie. Nie wiem co mógłby u nas ukraść. Kawy se może co najwyżej zrobić.
-
Mikka, Ksawery jest przeslodki, pewnie ciężko się na niego pogniewać 😁
Dzięki Kasia, faktycznie fajnie napisane. Wybierasz 30 dni? Mnie wychodzi 27 dni urlopu zaległego za 2019 no i 26 dni urlopu za 2020, który de facto - gdybym decydowała się na wychowawczy - mogę wybrać cały, bo w styczniu 2021 dostanę kolejny urlop. Mój stary wyczytal, że urlop wypoczynkowy po rodzicielskim jest płatny 100%. Byłoby w pytkę. -
Mam pytanie, które zawstydziłoby nasze dzieci 😅
Mamy chłopców, jakie dostalyscie zalecenia odnośnie 'interesików' Waszych maluchów?
Na samym początku przyszła położna i powiedziała, że są nowe zalecenia, aby do 2 roku życia dziecka nic tam nie majstrować, ale że ona ma 2 synów (juz dorosłych) i nie jest tego zdania. Potem nasz pediatra rekomendował, aby faktycznie nic nie działać.
Czasem wydaje mi się, że siurek jest nie co zaczerwieniony, jeśli nadal tak będzie, wybierzemy się do przychodni.
Jak jest u Was? -
Monja ja tam też nic nie ruszam. Przy kąpieli jedynie baardzo minimalnie zsuwam napletek dosłownie na milimetr żeby umyć , tak też mówiła pediatra
Aż mi się przypomniało jak kiedyś byliśmy w przychodni i jakas stara pielęgniarka jak go oglądała to odciagnela mu go z całej siły.. Krew mu leciała potem kilka godzin. Myślałam że ją rozniose.