Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamsza wrote:O kurcze PannoEvans i jak coś wiadomo już? Mam nadzieję że to nic groźnego.
Dzieki za wsparcie dziewczyny, wrocilam do domu kolo 6 rano, wiec wieksozsc dnia przespalam. Dalej mnie boli, oni nic nie znalezli (nie starali sie, zero usg czy dodatkowych badan), dostalam przeciwbolowe, info ze cos z watroba i ze jakby bylalo bardziej to wrocic.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans wrote:Dzieki za wsparcie dziewczyny, wrocilam do domu kolo 6 rano, wiec wieksozsc dnia przespalam. Dalej mnie boli, oni nic nie znalezli (nie starali sie, zero usg czy dodatkowych badan), dostalam przeciwbolowe, info ze cos z watroba i ze jakby bylalo bardziej to wrocic.
-
nick nieaktualny
-
xgirl wrote:No ale jak mozna nie zbadac? To po co oni tam sa?
Jak to w Anglii. Na początku miałam okropne bóle brzucha, nie wiedziałam o ciąży i podejrzewałam torbiel, żarłam garściami kodeinę i nospe a nadal potrafiłam zasłabnąć z bólu. Po teście poszłam do lekarza a on zrobił sikany test ciążowy (który za pierwszym razem wyszedł negatywnie i robił drugi, jakbym się nie uparła to by mi wcisnął ze ciąży nie ma) i dał paracetamol. A jak tak bolało to mogła być pozamaciczna albo coś innego.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niestety Xgirl rodzinny turaj nic nie robi, da paracetamol i powie ze jak coś to na pogotowie.
No a mnie nadal boli i mam uczucie ze nie trawie. Nie byłam w toalecie od 2 dni, mam uczucie pełnego żołądka, do teraz mi się odbija śniadaniem a minęło już 11 godzin i nie mogę nic zjeść.
A w Polsce będę 5 lutego.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Widać że pomoc lekarzy bardzo przypomi. A pomoc holenderska. Brak słów na wszystko paracetamol:(... Kurcze może PannoEvans spróbowałabys się wyrwać szybciej do Pl wiem że studia ale kurcze zdrowie ważniejsze a widać że tam ci niepomagaja:(
Trzymaj się♥️♥️ -
Ale ja czegos takiego nie rozumiem. Paracetamol sama sobie wziac moge czy stwierdzic, ze cos mnie boli. Kiedy tam oni komus pomoga? Jak bedzie pacjent umierac czy jak?
Ehh spac od 4:30 nie moge bleee -
Masakra
Na szczescie nie pracuje wiec moge sobie pojsc w kime jak mi sie zachce niedlugo.
Zaraz jade do endo na badanie kontrolne krwi. Dokladnie miesiac temu po tym badaniu pojechalam z ta moja nieszczesna noga do szpitala :o -
Malwa133 wrote:Cześć dziewczyny:)
Przepraszam, że tak się wpraszam naglemam takie pytanie, czy któraś z Was też nie ma przeciwciał cytomegalii?
Cytomegalii akurat mam ale np nie mam przeciwciał toksoplazmozy.
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
Malwa133 wrote:Dzięki
kurcze naczytalam się i się boję żeby się teraz nie zarazić
Wiem o co chodzi bo tez się boje, po prostu wprowadziłam dodatkowe środki ostrożności. Przez pierwsza ciąże udało mi się przetrwać bez zarażenia, nie zaraziłam sie tez pomiędzy ciążami.... liczę za tak bedzie i teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 08:17
Malwa133 lubi tę wiadomość
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualnyines. wrote:Wiem o co chodzi bo tez się boje, po prostu wprowadziłam dodatkowe środki ostrożności. Przez pierwsza ciąże udało mi się przetrwać bez zarażenia, nie zaraziłam sie tez pomiędzy ciążami.... liczę za tak bedzie i teraz.
-
Hej hej !
Witam się po weekendziePróbowałam zajrzeć tu i w sobote i niedzielę, ale życie rodzinne pochłania (i dobrze
). Wczoraj bylismy u znajomych na urodzinach ich córki, całkiem przyjemnie było - młody się wyganiałz dwiema dziewczynkami, miał przynajmniej raz jakąś atrakcję. Cieszę się, że chodzi do żłobka, bo tak widziałam wczoraj te 2 dziewczynki (ich mamy spotykają się często) i widziałam więź między nimi i jakos tak żal zrobiło mi się mojego, bo nie mamy tu nikogo takiego, żeby on miał jakiegoś swojego kolegę/koleżankę. A tak przynajmniej w żłobku ma kontakt z dziećmi.
Postaram się powoli nadrobić -
Malwa133 wrote:A sprawdzałaś co jakiś czas IgM?
W pierwszej ciąży miałam zalecenie od lekarza prowadzącego sprawdzic na początku III trymestru. Teraz sprawdzałam jak się dowiedziałam, ze jestem w ciąży i wyszło ze nadal nie chorowałam wiec pewnie znowu będzie w III trymestrze.
-
Hej... Nie mogłam zasnąć przez to co stało się w Gdańsku a teraz siedzę już na badaniu... Wypiłam glukoze na dwa razy nie było najgorzej... Teraz dwie godziny czekania. Włączam netflixa
AgaRydz lubi tę wiadomość
-
LidziA89 wrote:Hej... Nie mogłam zasnąć przez to co stało się w Gdańsku a teraz siedzę już na badaniu... Wypiłam glukoze na dwa razy nie było najgorzej... Teraz dwie godziny czekania. Włączam netflixa
Nooo czyli przeżyłaś, mówiłam ze nie będzie tak zlekciuki za dobry wynik!
LidziA89 lubi tę wiadomość