X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Hej... Nie mogłam zasnąć przez to co stało się w Gdańsku a teraz siedzę już na badaniu... Wypiłam glukoze na dwa razy nie było najgorzej... Teraz dwie godziny czekania. Włączam netflixa :D

Też planuję na piątek :D Muszę sobie za wczasu pościagać odcinki mojego serialu :D
    Powodzenia :D

• AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko macie trn test na obciążenie. Coś chyba przeoczylam ;-)

Swoja droga, mieszkam w Gdańsku. Mąż proponował zebysmy pojechali na ten koncert na ktorym wydarzyła się ta tragedia. Nie chciałam :'( intuicja?

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• xgirl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jesli sie glukoze zwymiotuje?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    W pierwszej ciąży miałam zalecenie od lekarza prowadzącego sprawdzic na początku III trymestru. Teraz sprawdzałam jak się dowiedziałam, ze jestem w ciąży i wyszło ze nadal nie chorowałam wiec pewnie znowu będzie w III trymestrze.
    Dzięki za odpowiedź:* ja sobie zrobię dla spokoju samo igm jeszcze po drodze A potem faktycznie w 3 trymestrze :) pozostaje myć ręce i liczyć że będzie dobrze :)

Mogą dziewczyny dołączyć w ogóle? :) termin mam na 28 :)

xgirl, mikaja, Emma_, Czarna_kawa, Kamsza, Eluska lubią tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej serio to jakas masakra z tym prezydentem Gdanska. Wszystio jest ok, moment i facet walczy o zycie.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Malwa, wpadaj ;-)

Malwa133 lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy

• ines. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgosc się Malwa :)

Aga dziewczyny robią wcześniej obciazenie jak glukoza naczczo wychodzi powyżej normy :)

AgaRydz lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam wcześniej obciążenie, bo przed ciążą miałam nietolerancje glukozy :) jak się zwymiotuje to trzeba od nowa w inny dzień;)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    Ja robiłam wcześniej obciążenie, bo przed ciążą miałam nietolerancje glukozy :) jak się zwymiotuje to trzeba od nowa w inny dzień;)
    To bedzie u mnie zle... Dzis nawet wode zwrocilam. Nie wiedzialam, ze mozna wode zwymiotowac o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 09:09

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    To bedzie u mnie zle... Dzis nawet wode zwrocilam. Nie wiedzialam, ze mozna wode zwymiotowac o.O
    To kup sobie w aptece glukoza cytrynową, albo weź cytrynę że sobą i będzie lepiej :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa hej :)

AgaRydz oprocz podwyzszonych wynikow, o ktorych pisała Ines, cukrzyca w poprzedniej ciązy też jest wskazaniem. A jest też parę innych czynników jak np. otyłość.
    Muszę newsy widze nadrobic, bo nie wiem, o co chodzi z prezydentem Gdanska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 09:16

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam po weekendzie:) zaglądałam tu,ale nie miałam nic mądrego do powiedzenia ,więc siedziałam cicho :) no od teraz pewnie każdy finał WOŚP będzie się kojarzył z tym tragicznym wydarzeniem, a niech jeszcze nie daj Boże umrze to już w ogóle :(

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Malwa hej :)

AgaRydz oprocz podwyzszonych wynikow, o ktorych pisała Ines, cukrzyca w poprzedniej ciązy też jest wskazaniem. A jest też parę innych czynników jak np. otyłość.
    Muszę newsy widze nadrobic, bo nie wiem, o co chodzi z prezydentem Gdanska.
    Jestem otyla :'( i nie mam problemu z glukoza, chodź wszystko może sie zawsze zmienić. Oby nie.

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy

• mikaja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Jestem otyla :'( i nie mam problemu z glukoza, chodź wszystko może sie zawsze zmienić. Oby nie.

https://www.mp.pl/cukrzyca/cukrzyca/inne/66438,cukrzyca-ciazowa

Tu masz o tym dobrze napisane.

Ale nie musisz mieć cukrzycy - zarówno kobieta wręcz chuda, jak i otyła może mieć lub nie mieć cukrzycy - nie ma reguły, bo cukrzyca ciązowa ma podłoże hormonalne. Aczkolwiek nadwaga jest tu czynnikiem zwiększającym ryzyko jej wystąpienia. Bądź dobrej myśli :)

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem szczupła i cukier mi wariuje.
    Dziewczyny ja mam od nocy jakąś masakre z hemoroidami
    Du***e mi chce rozerwac za przeproszeniem. Musze stac bo siadanie to tragedia....Niby mam czopki ale to gówno daje i tyłek płonie mi żywym ogniem. Sorry za dosadność :D

AgaRydz lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Przepraszam, że tak się wpraszam nagle :) mam takie pytanie, czy któraś z Was też nie ma przeciwciał cytomegalii?

Czesc. Ja nie mam

oar843r8ab1t8zh2.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam zastrzyk w udo :) jesteś że mnie dumna X? :D nie było źle. Na bank się tam przeniose jak skóra na brzuchu będzie mocno napięta :)

To ja mam identycznie jak Ines i toxo robię co trymestr. W pierwszej ciąży też 3x musiałam robić.

Przy cukrzycy wiek ma też duże znaczenie. W pierwszej ciąży nie miałam, 4 lata minęły i tadaaaam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 10:22

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Czesc. Ja nie mam
    ojej czyli nie jestem sama! :)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    To kup sobie w aptece glukoza cytrynową, albo weź cytrynę że sobą i będzie lepiej :)
    Tylko warto dopytać czy lab to akceptuje. W luxmedzie w mariocie nie można smakowej A do tego panie glukoze rozrabiaja w mocno ciepłej wodzie. Fuuuujjjjj!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, ktore robiam sobie zastrzyki: wczoraj pierwszy raz zrobila sobie zastrzyk w brzuch i nie mam po tym ani sladu. Ani siniaka, ani nawet miejsca wklucia nie widac. Na udzie to man wszystkie kolory jesieni, gulki, strupki, a na tym brzuchu nic!! Nie zebym sie nie cieszyla Ale Jak to mozliwe? Czy cos nie tak zrobilam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 09:58

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ