X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka trochę ciężko.Planuje pociągnąć do wiosny,do początku kwietnia.Zaniedbuje troche dzieci starszak ma 5.5 roku,a młodszy wiadomo ile.Ze starszakiem zawsze w ciągu dnia w tym czasie coś robię malowanie,plastelina itp.,młody kręci się pod nogami.Jednak to nie jest pełne poświęcenie się dzieciom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 12:30

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mikka trochę ciężko.Planuje pociągnąć do wiosny,do początku kwietnia.Zaniedbuje troche dzieci starszak ma 5.5 roku,a młodszy wiadomo ile.Ze starszakiem zawsze w ciągu dnia w tym czasie coś robię malowanie,plastelina itp.,młody kręci się pod nogami.Jednak to nie jest pełne poświęcenie się dzieciom.
    Wyobrażam sobie ,że jest ciężko przy takiej dwójce. Ale nikt nie powiedział,że trzeba w pełni poświęcać się dzieciom, czasami coś jest kosztem czegoś i dobrze,żeby też pomimo jazdy bez trzymanki,mama też wygospodarowała trochę czasu dla siebie,bo każda tego potrzebuje

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    To Stachu uwolnił cyca?Jeszcze na początku grudnia pisałaś,że w nocy cycka co godzinę.Szczerze cię podziwiałam.Ja odciągam(jestem kpi)między 22 a 24 i potem między 5a 6rano i mam dość a ty tak cale noce.
    Jak z nim śpię to je ostatni raz na zasyoianie. Później ok 24 i od 4 co godzinę.
    Jak wychodzę to jak on zaśnie i wracam po 3 ok 4 więc wtedy dostaje. Jak śpi że starym to wie że on mu cycka nie da więc nie sępi.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pytając o dwie prace absolutnie nie miałam naa myśli tego że zaniedbujesz synka. Chodziło mi tylko o to jak Ty kobieto dajesz redę fizycznie. To musi być bardzo wyczerpujące zwlaszcze, że Staś też często choruje więc w donu nie odpoczniesz w domu

Ja tez podziwiam mamy ktore jeszcze karmią. Pomimo tego ze sprawialo mi to wiele radosci i nie bylo dla mnie obciazeniem moje zycie zmienilo sie bardzo na plus po odstawieniu od piersi. Chodzi mi glownie o przespane noce. Praktycznie 3 dni po odstawieniu juz sie wysypiam. Fifi jeszcze sie budzi, ale to kest nic w porownaniu z tym co bylo podczas karmienia.

Karola nie mam mozliwosci pracy w innych godzinach, mąż tez niestety nie.

Moniajaktalala pewnie sprobuje jeszcze bo nie chcialabym, żeby synek został sam kiedys na tym świecie. Sama mam rodzeństwo i widze teraz w doroslym zyciu jakie to jest ogromne wsparcie. Jak jest problem w rodzinie np chory tato to się rozkklada to na ileś osób a nie wszystko na glowie jednej. A w moim przypadku to i tak, mogę sobie planować a co będzie czas pokaże.😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 13:54

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio, dzięki, narazie przeczekamy, mam nadzieję ,że niedługo to wróci do normalności tak jak latem, czytałam ,że dziecko może mieć takie fazy, np w fazie wzrostu, rozwoju mózgu, ząbkowania, zmiany otoczenia itp...duzo czynników może na to wpływać , także mam nadzieję że niedługo minie

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio, ja bym go z radością odstawiła od cycka ale zwyczajnie nie umiem. Ja widzę jak to dla niego wazne i nie umiem no.
    Wkurza mnie kp od samego początku ale karmie bo zdrowo. Magię to ja widzę jak go tule a nie daje mu cycka😝
    Bardzo chce skończyć kp ale mnie to przerasta.

Co do pracy to musimy dać radę. Jakoś rok tak pociągnąć. Chcemy dom postawić i jak najmniej kredytu brać. Wiem że każda chwila w pracy to jakaś "cegiełka". Także zapierdalamy ile się da.

event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka jak Ty sobie radzisz przez tą pandemie? Twoj sklep jest w centurm handlowym czy oddzielnie i moze byc otwarty? Jeżeli otwarty często pracujesz czy głównie pracownik?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola swoj dom fajna sprawa. Też zastanawialismy sie jakiś czas temu z mężem nad budowa ale odpuscilismy.

Ja tez mialam ogromne poczucie winy jak kończyłam karmienie. Tydzień później już się z tego śmiałam i pukałam się w głowę. 😂 karmiłam 14 miesięcy to i tak super wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 18:58

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Mikka jak Ty sobie radzisz przez tą pandemie? Twoj sklep jest w centurm handlowym czy oddzielnie i moze byc otwarty? Jeżeli otwarty często pracujesz czy głównie pracownik?
    Nie, nie jest w galerii , jest w takim miejskim domu handlowym -pasażu, także cały czas działam. Różnie jeżdżę, przed tymi koszmarnymi nocami pracowałam ,dwa,czasami trzy razy w tygodniu, teraz mniej, bo wolę nie wozić małego do mojej mamy po takiej nocy, bo nie da sobie z nim rady,chodzi albo moja mama,bo sklep jest u niej w mieście no i mam taką panią emerytkę , która przychodzi też na telefon jak potrzebuję

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kiedy galerie zamknięte, ja mam więcej klientów, także dla mnie mogą dalej się nie otwierać 🙂

Wysłany: 10 stycznia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka weź ani tak nie gadaj. Niech wszystko otwierają już.. Niech ten wirus idzie w cholere. Tak się nie da żyć

event.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mikka weź ani tak nie gadaj. Niech wszystko otwierają już.. Niech ten wirus idzie w cholere. Tak się nie da żyć
    I tak się pewnie niedługo otworzą ,nie ma to wpływu na wirusa czy magicznie zniknie czy będzie dalej, ja tam mówię że swojej perspektywy,że nie narzekam z tego powodu,że są zamknięte a wręcz przeciwnie, ludzie nie mogą robić zakupów w galeriach to robią w takich sklepach , więc mam lepszą kasę niż przed pandemią, chujowo było na wiosnę bo ludzi tak straszyli ,że nie wychodzili w ogóle z domu więc też miałam lipę,teraz każdy oswoił się z sytuacją i ludzie przychodzą i kupują , więc super

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodzę po takich sklepach z ciuchami, tyle co jakieś sieciowki na promo, ale widzę w "moich" szmateksach że ludzie teraz tłumami walą do nich. Byle iść na zakupy 😁Więc domyślam się że każdy sklep który nie został zamknięty ma większy obrót.

event.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka no to korzystasz wiem ze duzo sklepow padlo podczas tej calej pandemii

Larola to taki nasz himen kiedy ty śpisz.

Moj łukasz budzi sie w nocy choc ja glownie nie spie w nocy bo slon w skladzie porcelany na dole łazi po chalupie spac nie moze czy jaki tam kij.
    Zreszta łukasz tez ostatniosie budzi czesciej .moze tez slyszy slonia🤔

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak Ty dajesz rade z takim trybem zycia? Na dluzsza mete mozna sie wykonczyc. Ale podziwiam choc to szalenstwo :D

Danio zdrowy syn? Idzie dzis wreszcie do zlobka?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa tu jakies dzieci nie chodzace do zlobka? Chyba od Kasi tylko co? Czy cos mi umknelo?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Klusek też nie chodzi do żłobka. Wracam do pracy w maju, wtedy przejmuje go moja mama.

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Karola jak Ty dajesz rade z takim trybem zycia? Na dluzsza mete mozna sie wykonczyc. Ale podziwiam choc to szalenstwo :D

Danio zdrowy syn? Idzie dzis wreszcie do zlobka?
    Normalnie. 7 nocek w miesiącu mnie nie zabije.

Uśmiałam się w nocy. Stary mówi, że Stachu z nim spoko śpi. Dzisiaj się małemu coś pomieszało, chyba myślał że mnie nie ma i co się budził to podnosił staremu koszulkę i mówił "cycy amu". Zwyczajnie szukał cycka u niego 😅Myślałam że się poleje ze śmiechu

Monjaktalala, xgirl lubią tę wiadomość

event.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczęliśmy przygodę że sztuką 😁😁😁 w końcu mama po asp, więc może coś tam przejął z mlekiem matki

06da2d313804.jpg

mikka86, xgirl lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę co za Picasso ❤️

event.png
‹‹ 3457 3458 3459 3460 3461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ