X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka trochę ciężko.Planuje pociągnąć do wiosny,do początku kwietnia.Zaniedbuje troche dzieci starszak ma 5.5 roku,a młodszy wiadomo ile.Ze starszakiem zawsze w ciągu dnia w tym czasie coś robię malowanie,plastelina itp.,młody kręci się pod nogami.Jednak to nie jest pełne poświęcenie się dzieciom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 12:30

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mikka trochę ciężko.Planuje pociągnąć do wiosny,do początku kwietnia.Zaniedbuje troche dzieci starszak ma 5.5 roku,a młodszy wiadomo ile.Ze starszakiem zawsze w ciągu dnia w tym czasie coś robię malowanie,plastelina itp.,młody kręci się pod nogami.Jednak to nie jest pełne poświęcenie się dzieciom.
    Wyobrażam sobie ,że jest ciężko przy takiej dwójce. Ale nikt nie powiedział,że trzeba w pełni poświęcać się dzieciom, czasami coś jest kosztem czegoś i dobrze,żeby też pomimo jazdy bez trzymanki,mama też wygospodarowała trochę czasu dla siebie,bo każda tego potrzebuje

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    To Stachu uwolnił cyca?Jeszcze na początku grudnia pisałaś,że w nocy cycka co godzinę.Szczerze cię podziwiałam.Ja odciągam(jestem kpi)między 22 a 24 i potem między 5a 6rano i mam dość a ty tak cale noce.
    Jak z nim śpię to je ostatni raz na zasyoianie. Później ok 24 i od 4 co godzinę.
    Jak wychodzę to jak on zaśnie i wracam po 3 ok 4 więc wtedy dostaje. Jak śpi że starym to wie że on mu cycka nie da więc nie sępi.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

preg.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pytając o dwie prace absolutnie nie miałam naa myśli tego że zaniedbujesz synka. Chodziło mi tylko o to jak Ty kobieto dajesz redę fizycznie. To musi być bardzo wyczerpujące zwlaszcze, że Staś też często choruje więc w donu nie odpoczniesz w domu

Ja tez podziwiam mamy ktore jeszcze karmią. Pomimo tego ze sprawialo mi to wiele radosci i nie bylo dla mnie obciazeniem moje zycie zmienilo sie bardzo na plus po odstawieniu od piersi. Chodzi mi glownie o przespane noce. Praktycznie 3 dni po odstawieniu juz sie wysypiam. Fifi jeszcze sie budzi, ale to kest nic w porownaniu z tym co bylo podczas karmienia.

Karola nie mam mozliwosci pracy w innych godzinach, mąż tez niestety nie.

Moniajaktalala pewnie sprobuje jeszcze bo nie chcialabym, żeby synek został sam kiedys na tym świecie. Sama mam rodzeństwo i widze teraz w doroslym zyciu jakie to jest ogromne wsparcie. Jak jest problem w rodzinie np chory tato to się rozkklada to na ileś osób a nie wszystko na glowie jednej. A w moim przypadku to i tak, mogę sobie planować a co będzie czas pokaże.😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 13:54

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio, dzięki, narazie przeczekamy, mam nadzieję ,że niedługo to wróci do normalności tak jak latem, czytałam ,że dziecko może mieć takie fazy, np w fazie wzrostu, rozwoju mózgu, ząbkowania, zmiany otoczenia itp...duzo czynników może na to wpływać , także mam nadzieję że niedługo minie

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio, ja bym go z radością odstawiła od cycka ale zwyczajnie nie umiem. Ja widzę jak to dla niego wazne i nie umiem no.
    Wkurza mnie kp od samego początku ale karmie bo zdrowo. Magię to ja widzę jak go tule a nie daje mu cycka😝
    Bardzo chce skończyć kp ale mnie to przerasta.

Co do pracy to musimy dać radę. Jakoś rok tak pociągnąć. Chcemy dom postawić i jak najmniej kredytu brać. Wiem że każda chwila w pracy to jakaś "cegiełka". Także zapierdalamy ile się da.

preg.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka jak Ty sobie radzisz przez tą pandemie? Twoj sklep jest w centurm handlowym czy oddzielnie i moze byc otwarty? Jeżeli otwarty często pracujesz czy głównie pracownik?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola swoj dom fajna sprawa. Też zastanawialismy sie jakiś czas temu z mężem nad budowa ale odpuscilismy.

Ja tez mialam ogromne poczucie winy jak kończyłam karmienie. Tydzień później już się z tego śmiałam i pukałam się w głowę. 😂 karmiłam 14 miesięcy to i tak super wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 18:58

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Mikka jak Ty sobie radzisz przez tą pandemie? Twoj sklep jest w centurm handlowym czy oddzielnie i moze byc otwarty? Jeżeli otwarty często pracujesz czy głównie pracownik?
    Nie, nie jest w galerii , jest w takim miejskim domu handlowym -pasażu, także cały czas działam. Różnie jeżdżę, przed tymi koszmarnymi nocami pracowałam ,dwa,czasami trzy razy w tygodniu, teraz mniej, bo wolę nie wozić małego do mojej mamy po takiej nocy, bo nie da sobie z nim rady,chodzi albo moja mama,bo sklep jest u niej w mieście no i mam taką panią emerytkę , która przychodzi też na telefon jak potrzebuję

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kiedy galerie zamknięte, ja mam więcej klientów, także dla mnie mogą dalej się nie otwierać 🙂

Wysłany: 10 stycznia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka weź ani tak nie gadaj. Niech wszystko otwierają już.. Niech ten wirus idzie w cholere. Tak się nie da żyć

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mikka weź ani tak nie gadaj. Niech wszystko otwierają już.. Niech ten wirus idzie w cholere. Tak się nie da żyć
    I tak się pewnie niedługo otworzą ,nie ma to wpływu na wirusa czy magicznie zniknie czy będzie dalej, ja tam mówię że swojej perspektywy,że nie narzekam z tego powodu,że są zamknięte a wręcz przeciwnie, ludzie nie mogą robić zakupów w galeriach to robią w takich sklepach , więc mam lepszą kasę niż przed pandemią, chujowo było na wiosnę bo ludzi tak straszyli ,że nie wychodzili w ogóle z domu więc też miałam lipę,teraz każdy oswoił się z sytuacją i ludzie przychodzą i kupują , więc super

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodzę po takich sklepach z ciuchami, tyle co jakieś sieciowki na promo, ale widzę w "moich" szmateksach że ludzie teraz tłumami walą do nich. Byle iść na zakupy 😁Więc domyślam się że każdy sklep który nie został zamknięty ma większy obrót.

preg.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka no to korzystasz wiem ze duzo sklepow padlo podczas tej calej pandemii

Larola to taki nasz himen kiedy ty śpisz.

Moj łukasz budzi sie w nocy choc ja glownie nie spie w nocy bo slon w skladzie porcelany na dole łazi po chalupie spac nie moze czy jaki tam kij.
    Zreszta łukasz tez ostatniosie budzi czesciej .moze tez slyszy slonia🤔

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak Ty dajesz rade z takim trybem zycia? Na dluzsza mete mozna sie wykonczyc. Ale podziwiam choc to szalenstwo :D

Danio zdrowy syn? Idzie dzis wreszcie do zlobka?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa tu jakies dzieci nie chodzace do zlobka? Chyba od Kasi tylko co? Czy cos mi umknelo?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Klusek też nie chodzi do żłobka. Wracam do pracy w maju, wtedy przejmuje go moja mama.

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Karola jak Ty dajesz rade z takim trybem zycia? Na dluzsza mete mozna sie wykonczyc. Ale podziwiam choc to szalenstwo :D

Danio zdrowy syn? Idzie dzis wreszcie do zlobka?
    Normalnie. 7 nocek w miesiącu mnie nie zabije.

Uśmiałam się w nocy. Stary mówi, że Stachu z nim spoko śpi. Dzisiaj się małemu coś pomieszało, chyba myślał że mnie nie ma i co się budził to podnosił staremu koszulkę i mówił "cycy amu". Zwyczajnie szukał cycka u niego 😅Myślałam że się poleje ze śmiechu

Monjaktalala, xgirl lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczęliśmy przygodę że sztuką 😁😁😁 w końcu mama po asp, więc może coś tam przejął z mlekiem matki

06da2d313804.jpg

mikka86, xgirl lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę co za Picasso ❤️

preg.png
‹‹ 3457 3458 3459 3460 3461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ