X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czym on się zgłosił na SOR

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Z czym on się zgłosił na SOR
    Karetka była wezwana do domu i został zabrany do szpitala . Miał problemy z oddychaniem i był praktycznie cały siny, ręce, plecy, brzuch..ogólnie mówił że bolą go wszystkie mięśnie, nawet na sygnale nie wyjechali więc wg nich nie było zagrożenia życia a po 4 h zmarł na sorze

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Danio Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka bardzo mi przykro. Na pewno to bardzo trudny czas dla całej rodziny. Trzymajcie się.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola alergologa mamy dopiero w sierpniu. Na razie jest zdrowy jeżeli chodzi o drogi oddechowe ale dostał jakiejś dziwnej wysypki. Wygląda to kiepsko. Sterydy nie pomagają. Idziemy we wtorek do dermatologa. Zobaczymy co powie.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio byłaś nad morzem?

• Danio Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam. Akurat trafiliśmy na te największe upały. Mały to chyba morski zwierz. Świetnie się bawil w piachu i wodzie.
    Miejscówkę też mieliśmy super bo bez ludzi.
    A Tobie jak się udał pobyt?

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 27 czerwca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w Gąskach jesteśmy już tydzień.Wracamy w sobotę.Był ojcowski do wybrania.Jest super.Przyjechaliśmy w upały,teraz troszkę chłodniej i chyba lepiej.Starszy morza nie lubi,a młodszy uwielbia.Ludzi obecnie mało,nalot jak będziemy wracać.Super.

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka bardzo mi przykro. Przyjmij proszę moje najszczersze kondolencje. Trzymajcie się cieplutko.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka86 strasznie mi przykro, że spotkała Was taka tragedia😒 Mam nadzieję, że chociaż Ty czujesz się juz dobrze i wszystko ok z tymi nerkami 😐 Trzymaj się tam Mikka86

Niebieska Gwiazda byłam 3lata temu w Sarbinowie i zachaczylam również o Gąski 😁 Na plaży tak pięknie, spokojnie dało się wyciszyć 😊 a i latarnia całkiem niezła - piękne widoki z góry 😊

KasiaLukasia jeju Ty prawie rodzisz 😁
    Ja chcę już 38tydzień😜

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, ja już powoli kończę inkubowanie 😉 W środę jestem umówiona na kwalifikacje i jeżeli wszystko będzie ok, to pewnie ustalą już termin cięcia. Najbardziej mnie smuci, że będę musiała zostawić Alę na te kilka dni. No ale nie da się tego przeskoczyć niestety. Z newsów dostaliśmy informację, że Aluszka zakwalifikowała się do żłobka od września. W ogóle się tego nie spodziewałam. W zeszłym roku z tą samą liczbą punktów byliśmy na 130 którymś miejscu, a tu taka niespodzianka 😀 Mam nadzieję, że będzie zachwycona. Ja pewnie będę płakać i koczować pod drzwiami z kubkiem z mlekiem z cycka 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 21:54

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️, pierwszy szok minął,teraz jakoś staramy się to sobie poukładać, nie jest lekko no ale trzeba żyć...Kasia ,Ty już blisko ,bliziutko, w końcu zdecydowałaś się na poród prywatny?? Nie było problemów z Twoim chceniem CC,czy może jednak masz jakieś wskazania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 14:20

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mikkus, ja właściwie od początku byłam zdecydowana na poród prywatny. Miałam jakieś tam wahania czy nie załatwiać tego państwowo z jakimiś lewymi zaświadczeniami, ale stwierdziliśmy, że już koło pały. To mój ostatni poród, nie ma co oszczędzać. Po poprzednim nie mam ochoty na żadne próby SN, a w Warszawie jest na to mega parcie. Kasa, kasa, kasa. Taniej jest wlać w babę wannę oksytocyny i wyssać płoda vacuum, niż zrobić cięcie. Mówię oczywiście o sytuacjach w których "natura" nie działa tak jak powinna, bo moj poród siłami natury nie miał z naturą nic wspólnego i i tak zakończyl się cc. Ten bedzie fajniejszy 💪. O ile mnie natura nie przechytrzy 😉

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc dla Kubusia
    https://www.siepomaga.pl/kubusiowe-serduszko

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Tak Mikkus, ja właściwie od początku byłam zdecydowana na poród prywatny. Miałam jakieś tam wahania czy nie załatwiać tego państwowo z jakimiś lewymi zaświadczeniami, ale stwierdziliśmy, że już koło pały. To mój ostatni poród, nie ma co oszczędzać. Po poprzednim nie mam ochoty na żadne próby SN, a w Warszawie jest na to mega parcie. Kasa, kasa, kasa. Taniej jest wlać w babę wannę oksytocyny i wyssać płoda vacuum, niż zrobić cięcie. Mówię oczywiście o sytuacjach w których "natura" nie działa tak jak powinna, bo moj poród siłami natury nie miał z naturą nic wspólnego i i tak zakończyl się cc. Ten bedzie fajniejszy 💪. O ile mnie natura nie przechytrzy 😉
    Oby nie przechytrzyła 😛, też gdybym miała jeszcze kiedyś rodzić to tylko CC, więc w pełni Cię rozumiem. Daj znać jak będziesz miała ustalony termin 🙂 w ogóle dajesz radę jeszcze funkcjonować szczególnie w te upały??? 🙂

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! Teraz za każdym razem jak coś mnie zakłuje w pipie dostaje zawału, że to zaczyna się to cholerstwo i cały mój misterny plan CC ch. strzeli 😂😂😂
    Czuję się dobrze. Toczę się szybko i sprawnie, szczególnie z górki. Byliśmy tydzień nad morzem. W niedzielę chciałabym jeszcze ostatni raz iść na basen. Najgorsze są wieczory, wtedy faktycznie wszystko mnie boli i pocę się jak świnia. Dzisiaj robię pranie ciuszków. Jest tego tak dużo, że chyba zejdzie mi miesiąc.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc 21 lipca będę mieć cc 🥰 Nie mogę się już doczekać.

Kamsza, Niebieska Gwiazda, Drobinka91, anngelikamartaa, Lady_Dior lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png

Wysłany: 12 lipca 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X żyjesz?
    Pozazdrościłam Wam morza i planujemy jakiś wypad 😀 Fakt że właśnie jestem po 2 tyg urlopu ale myślę o jakimś weekendzie.
    Doszło do mnie, że Stachu ma 2 lata już a morza na oczy nie widział jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 07:19

preg.png

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie masz racje.Adaśko gór nie widział.Może końcem sierpnia lub we wrześniu wyskoczymy.Znacie jakieś fajne kwatery do polecenia i gdzie warto pojechać z dwójką dzieci 6 i 2 lata?

Wysłany: 13 lipca 2021, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    X żyjesz?
    Pozazdrościłam Wam morza i planujemy jakiś wypad 😀 Fakt że właśnie jestem po 2 tyg urlopu ale myślę o jakimś weekendzie.
    Doszło do mnie, że Stachu ma 2 lata już a morza na oczy nie widział jeszcze.

Gdzieś wyjeżdzaliście?

Wysłany: 13 lipca 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    W sumie masz racje.Adaśko gór nie widział.Może końcem sierpnia lub we wrześniu wyskoczymy.Znacie jakieś fajne kwatery do polecenia i gdzie warto pojechać z dwójką dzieci 6 i 2 lata?
    Willa Góralski Styl w Gliczarowie. My tam jedzimy. Piękny widok na Tatry.

Jak Adaś da się nosić w nosidle a starszy pójdzie na nogach to mogą Ci coś tam podpowiedzieć.
    My byliśmy 6 dni w górach. Tzn spaliśmy w Bukowinie ale co rano szliśmy w góry na cały dzień. Z tym że 4 dni to Słowacja,tam jest cicho i spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 07:33

preg.png
‹‹ 3511 3512 3513 3514 3515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ