Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikka86 my jesteśmy parę dni po zmianie mleka i w końcu robi luźne kupki-także jeden problem na razie z głowy.Też mamy kolki-chyba 🙄 Z Zosią tego nie było, więc nie mam doświadczenia ale masakra jednym słowem.Niech te 3 miesiące zlecą, bo ciężko patrzeć jak się męczy 😐
-
Mikka86 powiem Ci, że na razie jakoś leci. Nie jest łatwo, bo stary od 8 do 17 w pracy a Sebastian jak nie śpi to krzyczy i muszę go nosić na rękach a wtedy żal mi Zosi, bo zawsze się razem bawiłyśmy a teraz ma mnie mniej.Nie śpię już koło Zosi i tego też bardzo mi brakuje-mimo, że spałyśmy w osobnych łóżkach, to jednak obok siebie a teraz w oddzielnych pokojach. Tyle dobrze, że Zosia dobrze śpi w nocy-praktycznie od urodzenia a Sebastian no jest jeszcze za młody - zobaczymy jak to będzie szło. Na razie tylko parę nocek mieliśmy nieprzespanych-chyba z 3-4 więc pikuś.Myślę jednak o wyprowadzce, bo w tej dziurze juz dłużej nie dam rady. Cały czas myślę o powrocie do Pl bo tęsknię bardzo za rodziną a z drugiej strony dzieci raczej tu w Nl miałyby lepszy start moim zdaniem. No i tak się zastanawiam cały czas co robić.
-
No helloł dziewczyny! Już myślałam, że się nigdy tu nie zaloguję!
Lady gratulacje kochana! Super, że się wszystko odbyło tak sprawnie i bardzo mi przykro z powodu kolek. Przytulam. To okropne patrzeć bezsilnie jak się dziecko męczy.
U nas wszystko ok. Stary był z nami przez półtora miesiąca więc zleciał ten najtrudniejszy czas błyskawicznie. Teraz już wrócił do pracy. Karmię cycem, Tomidło waży już prawie 5kg. Nie ma na szczęście żadnych kolek i tylko tradycyjnie postękuje jak stary dziad przy pierdzeniu. Pamiętacie jeszcze te nadymajace się z wysiłku, czerwone, małe buzie? 😆 Dalej jest spokojnym, poważnym człowiekiem, na uśmiech trzeba zasłużyć. Śpimy wszyscy razem. Dzieciaki mają sen jak głaz i nie wybudzają się wzajemnie. Ala jest nieustannie zakochana w "dudusiu", dzisiaj rzucała w niego piłką, bo uczyła go już grać... Karmi też lalki piersią itd. W zeszłym tygodniu zaczęła chodzić do żłobka. Na razie bardzo jej się podoba i jeszcze nie płakała. Zobaczymy jak będzie dalej. Będzie chodzić od 8 do 12. Co jeszcze? No żyję, jestem zmęczona ale szczęśliwa i czytam Was na bieżąco.Lady_Dior, mikka86, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Jak tam donoszenie u Waszych dzieci? Ma się już dobrze? 🤣
U nas ostatnio było kablowanie, że tata sikal w krzakach (byli sami w górach), było że mama kroiła boczek i mówiła, że śmierdzą jej ręce i mój hit kablowania :u taty była Pani i się całowali 🤣(stary się z koleżanką witał, jak wpadła po jakieś tam rzeczy). Także już mały zabija nas nowościami a życia innych -
KasiaLukasia dziękuję za gratulacje 😘 Ojj zazdroszczę spania razem 😍 Też bym chciała ale Sebastian jak zaryknie, to cała wioska stoi na nogach😂 Jeju wczoraj w aucie ryczał przez całą drogę do domu ( jakieś 15km) to aż Zosia się zirytowała i wrzasnęła "dzidzi nie płacz! " 😂 Co do zabawek to Zosia ma 2lalki,ktorymi mało się interesuje i woli auta, koparki itp😂
Przedstawiam Wam mojego krzykacza ☺️
Casjopea jak tam u Ciebie 🙂❓Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 08:34
anngelikamartaa, KasiaLukasia, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Mikka86 😘 Twój to prawdziwy przystojniak 😁
KasiaLukasia, czy Tomek lubi leżeć na brzuchu ❓ Mój Sebastian na brzuchu wyje niestety a kładę go, żeby już ćwiczył ten kark. -
Tak! Bardzo lubi. W ogóle jest inny zupełnie niż Ala. Lubi być spowijany, pozycja do spania na brzuszku daje mu komfort i ulgę wypierdzenia Na noc kupiłam tulik i bardzo nam się sprawdza. Ładnie śpi w nocy, nie wybudzają go wyrzuty rąk. W dzień go nie spowijam, więc wisi na mnie ostatnio prawie non stop. Taki czas. Minie. Ale też już ćwiczymy unoszenie główki na brzuszku. Nawet to lubi. Najbardziej się złości kiedy odkładam go po prostu do łóżeczka. Lubi być chłopina w towarzystwie 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 21:10
Lady_Dior, mikka86, anngelikamartaa, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Ooo widzisz ja też go spowijam często na noc, bo nikt by nie pospal - tak wariuje rękami przy twarzy. Normalnie sado maso😂
Sebastian jest też całkiem inny niż Zosia no i niestety w tą złą stronę ale wiem, że to minie. Dużo ludzi mnie ostrzegało, że jak jedno Dziecko było spokojne itp. to drugie daje popalić i na odwrót no i u nas się to sprawdza. -
KasiaLukasia jaki piękny słodziak z Tomcia😍 Oj zacałowałabym ten nosek 😁😁😁
Ja to w szoku jestem,że drugie dziecko może być tak inne od pierwszego 🥴🥴🥴
Wczoraj dał mi tak popalić, że już się zastanawiałam, czy w Nl są okna życia 🤪
Anngelikamarta dziękuję ale póki co, to tylko na fotkach jest slodki😂 -
mikka86 wrote:Alrauna jak tam u Ciebie, jesteś w ciąży?
No niestety nie. Biochemiczna byla...Teraz podchodzę do ostatniego transferu...dziewiątego i koniec ...mam nadzieje ze teraz się uda
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
mikka86 wrote:Kurczę ☹️ aż 8 transferów miałaś?? Czemu już teraz ostatni?
Teraz zostanie podany ostatni zarodek z " rodzeństwa " Mikołaja. Mieliśmy dwa. A na inne opcje mój się nie chce zgodzić abyśmy znowu czekali na inne dopasowanie i zarodki, ponieważ czas oczekiwania to od 6 do 36 miesięcy a niestety nie młodniejemy wrecz przeciwnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 00:52
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.