X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Alaruna a Wasza najbliższa rodzina wie o metodzie Waszych starań? Tzn.Że zdecydowaliście się na zarodki od dawców?

Wie tylko moja mama. Mój M nie chciał informować swojej. Stwierdził że ta informacja nie jest jej do niczego potrzebna.
    Dla mnie to nie problem. Ale wielu ludzi to po prostu łajzy i boję się że Mikolaj mógłby ucierpiec .

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Wie tylko moja mama. Mój M nie chciał informować swojej. Stwierdził że ta informacja nie jest jej do niczego potrzebna.
    Dla mnie to nie problem. Ale wielu ludzi to po prostu łajzy i boję się że Mikolaj mógłby ucierpiec .

Doskonale to rozumie. Ja po tym jak poszłam do internisty po zaświadczenie że jestem zdrowa i moge podejsx do IVF Usłyszałam że postępuje nieetycznie, niemoralnie a moje dziecko będzie miało wszystkie możliwe wady genetyczne postanowiłam nikomu nie mówić, że moje dziecko nie zostało poczęte naturalnie. Skoro lekarz, osoba niby wykształcona, elita narodu ma takie pojęcie o temacie to co mają myśleć inni ludzie. Mnie to wali ale niestety konsekwencje poniósłby mój syn. Niestety nie jesteśmy krajem gotowym na pewne rzeczy.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Doskonale to rozumie. Ja po tym jak poszłam do internisty po zaświadczenie że jestem zdrowa i moge podejsx do IVF Usłyszałam że postępuje nieetycznie, niemoralnie a moje dziecko będzie miało wszystkie możliwe wady genetyczne postanowiłam nikomu nie mówić, że moje dziecko nie zostało poczęte naturalnie. Skoro lekarz, osoba niby wykształcona, elita narodu ma takie pojęcie o temacie to co mają myśleć inni ludzie. Mnie to wali ale niestety konsekwencje poniósłby mój syn. Niestety nie jesteśmy krajem gotowym na pewne rzeczy.

Mi się agresor wlacza jak słyszałam nie raz " dziecko daje Bóg" Eche....z całą pewnością. Do patologii gdzie dzieciątka są bite i wykorzystywane...
    Inaczej bylam wychowana ale życie wszystko u mnie zweryfikowało i z wieloma rzeczami się nie zgadzam.
    A ivf to żaden pewniak. To nie sklep że idziesz zamawiasz i dostajesz. To jest kurewsko trudna droga. Nie każda da sobie radę w trakcie...trzeba mieć dupe ze stali aby naprzyjmowac kopniakow

age.png

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Mi się agresor wlacza jak słyszałam nie raz " dziecko daje Bóg" Eche....z całą pewnością. Do patologii gdzie dzieciątka są bite i wykorzystywane...
    Inaczej bylam wychowana ale życie wszystko u mnie zweryfikowało i z wieloma rzeczami się nie zgadzam.
    A ivf to żaden pewniak. To nie sklep że idziesz zamawiasz i dostajesz. To jest kurewsko trudna droga. Nie każda da sobie radę w trakcie...trzeba mieć dupe ze stali aby naprzyjmowac kopniakow

Haha dokładnie. Dupę ze stali i portfel wypchany dolarami😂

Mnie najbardziej śmieszą komentarze od ludzi dzieciatych np." o jejku straszne rzeczy, przecież zawsze można adoptować, przecież jak nie można to nie można".ciekawe czy tak samo by mówiły te osoby jakby same nie miały w domu swoich dzieci....

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze świetne są rady pt. Odpuść głowę to się uda... Zabardzo się spinasz 😂😂😂 To jest już kurwa hit rad jak dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 17:05

oar843r8ab1t8zh2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna turbo mega kciuki ode mnie. Będę wypatrywać tego radosnego posta od Ciebie każdego ranka.

Jesteście niesamowicie dzielne dziewczyny.

Alrauna1987 lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Dziewczyny ,które zostały teraz mamami poraz drugi,powiedzcie mi czy kochacie już to drugie tak samo jak to pierwsze? Bo mi jakoś wydaje się to nie możliwe, gdybym miała drugie czy byłabym w stanie pokochać tak samo mocno jak Ksawerego

Mikka ja też się nad tym zastanawiałam całą ciążę:) Że jakim cudem mogłabym pokochać kogoś tak jak kocham Alę, przecież to niemożliwe. Ale w ogóle nie było sprawy. Po prostu masz już dwoje dzieci i kochasz je szaleńczo. To przyszło w naturalny sposób natychmiastowo. Teraz uśmiecham się, że miałam takie rozkminy. Powiedziałabym nawet, że za drugim razem jest łatwiej i szybciej z tą miłością. Po urodzeniu Ali czułam przytłaczającą odpowiedzialność. To było to dominujące uczucie. Miłość, ta taka radosna i tkliwa przyszła trochę później, kiedy opadł już cały stres z tym jak sobie radzić, jak karmić, jak nie zrobić krzywdy. I postszpitalna trauma. Teraz było już z górki.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Haha dokładnie. Dupę ze stali i portfel wypchany dolarami😂

Mnie najbardziej śmieszą komentarze od ludzi dzieciatych np." o jejku straszne rzeczy, przecież zawsze można adoptować, przecież jak nie można to nie można".ciekawe czy tak samo by mówiły te osoby jakby same nie miały w domu swoich dzieci....

Oczywiście że można adoptować ale to nie jest hop siup. Jeśli powiesz ze jesteś po stracie albo po porażce w ivf to masz z głowy conajmniej pół roku na uporanie się ze wszytskim. Nie dopuszcza Cie dalej. A jak wiadomo nie ma się 22/24 lat robiąc ivf. Czas goni i dziala na naszą niekorzyść.
    Ech długo by polemizować. Najważniejsze że mamy swoje skarby przy sobie 🤗🤗

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak sobie dajesz rade z dwójką?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jest spoko. Myślałam chyba, że będzie trudniej. Ale... Wszystko jeszcze przed nami! 😆 Teraz jesteśmy na etapie niekończącej się choroby Ali. Zaczęła żłobek i... była chyba w sumie z 8 dni we wrześniu. Aktualnie ma już antybiotyk. Także ten.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ba538616f52d.jpg

5f290580441c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 18:09

Danio, mikka86, Lady_Dior, Alrauna1987, anngelikamartaa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziaki 😊

Witamy wśród chorowitków żłobkowych. 8 dni to niezły wynik 😂

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym potrzebowała to też bym skorzystała z ivf i nie wahała się ani chwili a ludzi miała głęboko w dupie. U mnie właśnie jakieś dalsze ciotki i rodzina , która nie wie o moim związku z którego jest Ksawery myśli że jest właśnie z ivf z nasieniem dawcy, tak było mi łatwiej mówić , niż odpowiadać na pytania dlaczego się rozstaliśmy,a dlaczego nie mam alimentów,a dlaczego nie odwiedza małego , a co jego rodzina... itd itp. a tak to mam spokój. Jak

Danio, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Danio Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Gdybym potrzebowała to też bym skorzystała z ivf i nie wahała się ani chwili a ludzi miała głęboko w dupie. U mnie właśnie jakieś dalsze ciotki i rodzina , która nie wie o moim związku z którego jest Ksawery myśli że jest właśnie z ivf z nasieniem dawcy, tak było mi łatwiej mówić , niż odpowiadać na pytania dlaczego się rozstaliśmy,a dlaczego nie mam alimentów,a dlaczego nie odwiedza małego , a co jego rodzina... itd itp. a tak to mam spokój. Jak

Haha. Mikka Ty to jesteś udana!!!! 😂
    Padłam ze śmiechu 🤣😂😂😂
    Tylko Ty mogłaś wymyślić taką bajkę

mikka86, KasiaLukasia, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Haha. Mikka Ty to jesteś udana!!!! 😂
    Padłam ze śmiechu 🤣😂😂😂
    Tylko Ty mogłaś wymyślić taką bajkę
    No i jeszcze myślą,że to dlatego Ksawery jest nie chrzczony bo pewnie ksiądz ochrzcić nie chciał 🤣🤣🤣czyli odrazu mam odpowiedź na kolejne głupie pytanie na które w zasadzie nie muszę odpowiadać 👍👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 19:46

KasiaLukasia, Danio lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chyba dojrzałam do tego,żeby obciąć Ksaweremu włosy, może w sobotę wybierzemy się do fryzjera . Tzn. myślę ,żeby tak na pieczarkę a nie całkiem na chłopaka,ale już mnie to drażni,że wszędzie biorą go za dziewczynkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 19:54

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:

Masz większe jaja niż nie jeden facet 😉 szacun.
    To mi się tak cisnie na usta do wscibskiej sąsiadki że Mikolaj to do kuriera podobny tylko nie wiem do którego bardziej 🤭🤔
    A na poważnie to każdy widzi to co chce ale z charakteru na prawdę mnie przypomina przypomina 90% 🙈 a z ciekawostek dziecko z AZ bierze od mamy 4/5% jej genów

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mikka jesteś cudowna ♡ U nas teść po ostatniej awanturze odczepił się na chwilę z nawracaniem. Obraził się co prawda na kilka miesięcy, ale juz się zaczął na nowo odzywać i póki co nie pieprzy tych swoich stałych kocopałow. Acz nie wierzę w stałą przemianę. Tacy ludzie się nie zmieniają.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Mikka ja też się nad tym zastanawiałam całą ciążę:) Że jakim cudem mogłabym pokochać kogoś tak jak kocham Alę, przecież to niemożliwe. Ale w ogóle nie było sprawy. Po prostu masz już dwoje dzieci i kochasz je szaleńczo. To przyszło w naturalny sposób natychmiastowo. Teraz uśmiecham się, że miałam takie rozkminy. Powiedziałabym nawet, że za drugim razem jest łatwiej i szybciej z tą miłością. Po urodzeniu Ali czułam przytłaczającą odpowiedzialność. To było to dominujące uczucie. Miłość, ta taka radosna i tkliwa przyszła trochę później, kiedy opadł już cały stres z tym jak sobie radzić, jak karmić, jak nie zrobić krzywdy. I postszpitalna trauma. Teraz było już z górki.

Jejciu KasiaLukasia to u mnie zupełnie odwrotnie 😁 W Zosi zakochana byłam od razu a z Sebastianem ta miłość przyszła dopiero po jakichś 2tyg.zanim się "ogarnęłam"🤪 Na początku wszystko jak robót robiłam...
    Ależ słodkie rodzeństwo 😍😍😍

Mikka86 jak długo stosowałaś debridat, czy ja to się tam nazywa?

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Jejciu KasiaLukasia to u mnie zupełnie odwrotnie 😁 W Zosi zakochana byłam od razu a z Sebastianem ta miłość przyszła dopiero po jakichś 2tyg.zanim się "ogarnęłam"🤪 Na początku wszystko jak robót robiłam...
    Ależ słodkie rodzeństwo 😍😍😍

Mikka86 jak długo stosowałaś debridat, czy ja to się tam nazywa?
    Długo, chyba ze 3 lub 4 miesiące, pamiętam,że co chwilę po recepty latałam bo on otwarty i rozrobiony jest ważny chyba dwa tygodnie albo i krócej, a taki noworodzio dostaje malutkie dawki

‹‹ 3521 3522 3523 3524 3525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ