Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:Alaruna a Wasza najbliższa rodzina wie o metodzie Waszych starań? Tzn.Że zdecydowaliście się na zarodki od dawców?
Wie tylko moja mama. Mój M nie chciał informować swojej. Stwierdził że ta informacja nie jest jej do niczego potrzebna.
Dla mnie to nie problem. Ale wielu ludzi to po prostu łajzy i boję się że Mikolaj mógłby ucierpiec .
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Wie tylko moja mama. Mój M nie chciał informować swojej. Stwierdził że ta informacja nie jest jej do niczego potrzebna.
Dla mnie to nie problem. Ale wielu ludzi to po prostu łajzy i boję się że Mikolaj mógłby ucierpiec .
Doskonale to rozumie. Ja po tym jak poszłam do internisty po zaświadczenie że jestem zdrowa i moge podejsx do IVF Usłyszałam że postępuje nieetycznie, niemoralnie a moje dziecko będzie miało wszystkie możliwe wady genetyczne postanowiłam nikomu nie mówić, że moje dziecko nie zostało poczęte naturalnie. Skoro lekarz, osoba niby wykształcona, elita narodu ma takie pojęcie o temacie to co mają myśleć inni ludzie. Mnie to wali ale niestety konsekwencje poniósłby mój syn. Niestety nie jesteśmy krajem gotowym na pewne rzeczy. -
Danio wrote:Doskonale to rozumie. Ja po tym jak poszłam do internisty po zaświadczenie że jestem zdrowa i moge podejsx do IVF Usłyszałam że postępuje nieetycznie, niemoralnie a moje dziecko będzie miało wszystkie możliwe wady genetyczne postanowiłam nikomu nie mówić, że moje dziecko nie zostało poczęte naturalnie. Skoro lekarz, osoba niby wykształcona, elita narodu ma takie pojęcie o temacie to co mają myśleć inni ludzie. Mnie to wali ale niestety konsekwencje poniósłby mój syn. Niestety nie jesteśmy krajem gotowym na pewne rzeczy.
Mi się agresor wlacza jak słyszałam nie raz " dziecko daje Bóg" Eche....z całą pewnością. Do patologii gdzie dzieciątka są bite i wykorzystywane...
Inaczej bylam wychowana ale życie wszystko u mnie zweryfikowało i z wieloma rzeczami się nie zgadzam.
A ivf to żaden pewniak. To nie sklep że idziesz zamawiasz i dostajesz. To jest kurewsko trudna droga. Nie każda da sobie radę w trakcie...trzeba mieć dupe ze stali aby naprzyjmowac kopniakow
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Alrauna1987 wrote:Mi się agresor wlacza jak słyszałam nie raz " dziecko daje Bóg" Eche....z całą pewnością. Do patologii gdzie dzieciątka są bite i wykorzystywane...
Inaczej bylam wychowana ale życie wszystko u mnie zweryfikowało i z wieloma rzeczami się nie zgadzam.
A ivf to żaden pewniak. To nie sklep że idziesz zamawiasz i dostajesz. To jest kurewsko trudna droga. Nie każda da sobie radę w trakcie...trzeba mieć dupe ze stali aby naprzyjmowac kopniakow
Haha dokładnie. Dupę ze stali i portfel wypchany dolarami😂
Mnie najbardziej śmieszą komentarze od ludzi dzieciatych np." o jejku straszne rzeczy, przecież zawsze można adoptować, przecież jak nie można to nie można".ciekawe czy tak samo by mówiły te osoby jakby same nie miały w domu swoich dzieci.... -
mikka86 wrote:Dziewczyny ,które zostały teraz mamami poraz drugi,powiedzcie mi czy kochacie już to drugie tak samo jak to pierwsze? Bo mi jakoś wydaje się to nie możliwe, gdybym miała drugie czy byłabym w stanie pokochać tak samo mocno jak Ksawerego
Mikka ja też się nad tym zastanawiałam całą ciążę Że jakim cudem mogłabym pokochać kogoś tak jak kocham Alę, przecież to niemożliwe. Ale w ogóle nie było sprawy. Po prostu masz już dwoje dzieci i kochasz je szaleńczo. To przyszło w naturalny sposób natychmiastowo. Teraz uśmiecham się, że miałam takie rozkminy. Powiedziałabym nawet, że za drugim razem jest łatwiej i szybciej z tą miłością. Po urodzeniu Ali czułam przytłaczającą odpowiedzialność. To było to dominujące uczucie. Miłość, ta taka radosna i tkliwa przyszła trochę później, kiedy opadł już cały stres z tym jak sobie radzić, jak karmić, jak nie zrobić krzywdy. I postszpitalna trauma. Teraz było już z górki.
-
Danio wrote:Haha dokładnie. Dupę ze stali i portfel wypchany dolarami😂
Mnie najbardziej śmieszą komentarze od ludzi dzieciatych np." o jejku straszne rzeczy, przecież zawsze można adoptować, przecież jak nie można to nie można".ciekawe czy tak samo by mówiły te osoby jakby same nie miały w domu swoich dzieci....
Oczywiście że można adoptować ale to nie jest hop siup. Jeśli powiesz ze jesteś po stracie albo po porażce w ivf to masz z głowy conajmniej pół roku na uporanie się ze wszytskim. Nie dopuszcza Cie dalej. A jak wiadomo nie ma się 22/24 lat robiąc ivf. Czas goni i dziala na naszą niekorzyść.
Ech długo by polemizować. Najważniejsze że mamy swoje skarby przy sobie 🤗🤗
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Na razie jest spoko. Myślałam chyba, że będzie trudniej. Ale... Wszystko jeszcze przed nami! 😆 Teraz jesteśmy na etapie niekończącej się choroby Ali. Zaczęła żłobek i... była chyba w sumie z 8 dni we wrześniu. Aktualnie ma już antybiotyk. Także ten.
-
Gdybym potrzebowała to też bym skorzystała z ivf i nie wahała się ani chwili a ludzi miała głęboko w dupie. U mnie właśnie jakieś dalsze ciotki i rodzina , która nie wie o moim związku z którego jest Ksawery myśli że jest właśnie z ivf z nasieniem dawcy, tak było mi łatwiej mówić , niż odpowiadać na pytania dlaczego się rozstaliśmy,a dlaczego nie mam alimentów,a dlaczego nie odwiedza małego , a co jego rodzina... itd itp. a tak to mam spokój. Jak
Danio, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikka86 wrote:Gdybym potrzebowała to też bym skorzystała z ivf i nie wahała się ani chwili a ludzi miała głęboko w dupie. U mnie właśnie jakieś dalsze ciotki i rodzina , która nie wie o moim związku z którego jest Ksawery myśli że jest właśnie z ivf z nasieniem dawcy, tak było mi łatwiej mówić , niż odpowiadać na pytania dlaczego się rozstaliśmy,a dlaczego nie mam alimentów,a dlaczego nie odwiedza małego , a co jego rodzina... itd itp. a tak to mam spokój. Jak
Haha. Mikka Ty to jesteś udana!!!! 😂
Padłam ze śmiechu 🤣😂😂😂
Tylko Ty mogłaś wymyślić taką bajkęmikka86, KasiaLukasia, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Danio wrote:Haha. Mikka Ty to jesteś udana!!!! 😂
Padłam ze śmiechu 🤣😂😂😂
Tylko Ty mogłaś wymyślić taką bajkęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 19:46
KasiaLukasia, Danio lubią tę wiadomość
W ogóle chyba dojrzałam do tego,żeby obciąć Ksaweremu włosy, może w sobotę wybierzemy się do fryzjera . Tzn. myślę ,żeby tak na pieczarkę a nie całkiem na chłopaka,ale już mnie to drażni,że wszędzie biorą go za dziewczynkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 19:54
mikka86 wrote:Gdybym potrzebowała to też bym skorzystała z ivf i nie wahała się ani chwili a ludzi miała głęboko w dupie. U mnie właśnie jakieś dalsze ciotki i rodzina , która nie wie o moim związku z którego jest Ksawery myśli że jest właśnie z ivf z nasieniem dawcy, tak było mi łatwiej mówić , niż odpowiadać na pytania dlaczego się rozstaliśmy,a dlaczego nie mam alimentów,a dlaczego nie odwiedza małego , a co jego rodzina... itd itp. a tak to mam spokój. Jak
Masz większe jaja niż nie jeden facet 😉 szacun.
To mi się tak cisnie na usta do wscibskiej sąsiadki że Mikolaj to do kuriera podobny tylko nie wiem do którego bardziej 🤭🤔
A na poważnie to każdy widzi to co chce ale z charakteru na prawdę mnie przypomina przypomina 90% 🙈 a z ciekawostek dziecko z AZ bierze od mamy 4/5% jej genów
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Haha Mikka jesteś cudowna ♡ U nas teść po ostatniej awanturze odczepił się na chwilę z nawracaniem. Obraził się co prawda na kilka miesięcy, ale juz się zaczął na nowo odzywać i póki co nie pieprzy tych swoich stałych kocopałow. Acz nie wierzę w stałą przemianę. Tacy ludzie się nie zmieniają.
-
KasiaLukasia wrote:Mikka ja też się nad tym zastanawiałam całą ciążę Że jakim cudem mogłabym pokochać kogoś tak jak kocham Alę, przecież to niemożliwe. Ale w ogóle nie było sprawy. Po prostu masz już dwoje dzieci i kochasz je szaleńczo. To przyszło w naturalny sposób natychmiastowo. Teraz uśmiecham się, że miałam takie rozkminy. Powiedziałabym nawet, że za drugim razem jest łatwiej i szybciej z tą miłością. Po urodzeniu Ali czułam przytłaczającą odpowiedzialność. To było to dominujące uczucie. Miłość, ta taka radosna i tkliwa przyszła trochę później, kiedy opadł już cały stres z tym jak sobie radzić, jak karmić, jak nie zrobić krzywdy. I postszpitalna trauma. Teraz było już z górki.
Jejciu KasiaLukasia to u mnie zupełnie odwrotnie 😁 W Zosi zakochana byłam od razu a z Sebastianem ta miłość przyszła dopiero po jakichś 2tyg.zanim się "ogarnęłam"🤪 Na początku wszystko jak robót robiłam...
Ależ słodkie rodzeństwo 😍😍😍
Mikka86 jak długo stosowałaś debridat, czy ja to się tam nazywa? -
Lady_Dior wrote:Jejciu KasiaLukasia to u mnie zupełnie odwrotnie 😁 W Zosi zakochana byłam od razu a z Sebastianem ta miłość przyszła dopiero po jakichś 2tyg.zanim się "ogarnęłam"🤪 Na początku wszystko jak robót robiłam...
Ależ słodkie rodzeństwo 😍😍😍
Mikka86 jak długo stosowałaś debridat, czy ja to się tam nazywa?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]