Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaJJJ wrote:Mama ginekolog to temat rzeka wiec sie nie wypowiadam nawet bo mi nerwów szkoda zwłaszcza w temacie leżenia w ciąży.
Te 'jej' teorie są zapewne kontrowersyjne. Piszę 'jej', bo jednak podpiera się pewnymi badaniami, które jej nie są. Sama uważam, że lekarze pewnie na wyrost czasem nakazują kobietom leżenie, a niekoniecznie jest to wskazane i może prowadzić do innych problemów - patrz xgirl. Ale to jest na pewno zależne od każdej ciazy - nie znam sie na tym.
Tego typu nowe teorie są zawsze na starconej pozycji, bo czesto jest tak, że jakieś przeświadczenie jest w środowisku medycznym i jak ktoś wyskoczy z czymś nowym, to się patrzą na niego, jak na szalenca. To samo jest z tematem mutacji mthfr - jakoś ten temat nie istnieje na zachodzie a w Polsce jest szał na to. W Uk moja znajoma o tym mowila lekarzom i poloznym i nikt nie reagowal. I dobrze. PTGiP wydalo tez oswaidczenie w tej sprawie.
Przykładem takiej 'stracone teorii' jest wlasnie test pappa i przeziernosc karkowa - ona pisala w ksiazce o jednym ze swoich egaminow, ktory prawie oblala i zostala zrugana przez jakiegos profesora, bo sie pochwalila wiedza na ten temat, ktora pozyskala w Londynie (przypadkiem swoja droga) - a byl to jakos 2003 rok i w Pl nikt o tym nie slyszal - dzis to badanie jest podstawa usg 1. trymestru jak wiemy.
Kolejny taki apsekt to ten kwas askorbinowy w ciazy - w UK od 2 lat jest juz w 'procedurach profilaktycznych' przy okreslonych warunkach.
Także nigdy nie wiadomo. Medycyna idzie do przodu - nie warto rugać kogos za to, że się wychyla, bo nigdy nie wiemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:08
-
Siedze sobie na moim poddupniku i powiem Wam - rewelacja
Wymusza prawidłową pozucje, jak siedzę normalnie, a nie na półleżaco
takie cos https://www.ebay.co.uk/itm/Belpink-Memory-Foam-Seat-Cushion-for-Car-Ergonomic-Pad-Home-Office-Chair-Back-/183396707216
ciekawe tylko, czy i kiedy się wygniecie od mojego zadka i straci swoje właśnicowsi -
Wszystko ok. Dziecko lezalo z glowa w dol i tulowiem do gory jakby na glowke do wody chcialo skakac i machalo nogami
No ok
Ale w szoku jestem bo jescze bardziej schudlam !! Waga poczatkowa 54,5kg, miesiac temu 53,3 a dzis 51,5! -
mikaja wrote:xgirl pływak mały
a jakie duży ten Twój pierdek już?
-
xgirl wrote:Nie zmierzyla w ogole a na moje pytanie odp, ze na oko ok 15cm ale to chyba za duzo by bylo?? Tak troche chaotycznie dzis man wrazenie.
No 15 jak na Twój tydzien to duzo, ale kto wie. Poza tym na oko to chłop w szpitalu umarł
Dziwne, że nic nie pomierzyła dokładnie. -
nick nieaktualnyxgirl wrote:Eluska z neta sciagnelas? Zapodaj linka
https://mxdoc.com/w-oczekiwaniu-na-dziecko-heidi-e-murkoff-sharon-mazel.html
Jak sciągniesz to weź sobie też ściągnij Adobe Acrobat czy inny czytnik żeby czytał polskie znakixgirl, LidziA89 lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:No 15 jak na Twój tydzien to duzo, ale kto wie. Poza tym na oko to chłop w szpitalu umarł
Dziwne, że nic nie pomierzyła dokładnie.za dwa tyg ide prywatnie w Polsce jak bede to dopytam bo tu masa czekajacych i sie babka spieszyla.
-
xgirl to była wizyta 'bezpłatna'?
Ja idę w niedzielę prywatnie do polskiej gin - nie wiem, co to za jedna - i zamierzam przedstawić moje oczekiwania
Nie no - na pewno chciałabym żeby mi szyjkę zmierzyła + obejrzała stopy dziecka, bo na tym etapie, jeśli mamy znowu oieć sks, to już będzie, bo rozwija się zazwyczaj do 16tc. -
Tak bezplatna
Tak mam wrazenie, ze to tak na szybkiego-dziecko sie rusza, serce bije, jest ok. Szyjki tez mi nie zbadala ani nie sprawdzila czy jakiejs infekcji nie mam. Ale dobra, bylam niedawno pod tym katem gdzies indziej przebadana i jest ok, wiec przezyje, ze dzis nie sprawdzila. A za dwa tyg prywatnie gin w PL to tam juz nie popuszcze i ma mnie porzadnie zbadac.
-
Z tymi badaniami to jest takie właśnie i dobrze i niedobrze. Ja mam dylemat moralny czy trzeba czy nie trzeba za każdym razem każdy jeden parametr sprawdzać i na fotelu kobietę badać. Ale to przez to, że jestem Polką
Emma stopy konsko-szpotawe - moj starszak się z tą wadą urodził. Teraz mamy na szczęscie tylko 3% szans, że kolejne tez to może mieć.
Ta gin, do której idę w niedzielę ma certfikaty FMF zarówno na badania 1, jak i 2. trymestru. Ładnie. A w ciemno się zapisałam, bo poprzedniego gina nie ma akurat w ten weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:33
-
Stopy końsko szpotawe.
Xgirl, czyli z Maluchem w porządku, super! Ale oby bastoeba wizyta była dokładniejsząZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska jasne, najwazniejsze ze jest ok. Jakby cos niepokojacego zauwazyla, na bank by powiedziala. Tylko wiesz chcialoby sie wszystkie najmniejsze pierdólki wiedziec a oni tu czasu nie maja bawic sie z kazdym.