X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Dziewczynki, u nas tyle emocji w ciągu ostatnich dwóch tygodni...
    A dzisiaj ciąg dalszy :)

Chyba będziemy mieć bliźniaki :) widziałam i słyszałam dzisiaj serduszko u jednego Maluszka <3 czekamy do przyszłego tygodnia na drugie, bo jeszcze się nie rozbujało :)
    Gratuluję

kinga27.30 lubi tę wiadomość

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga27,co za cudowne wiadomości!!! Gratuluje <3 i teraz czekamy ma drugiego siłacza :)))

Casjopea,milka86,kciuki za jutrzejsze bety!!!

Ja rocznik 85 :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ligotka wrote:
    Mikaja wiem właśnie, ale jakbym chciała zobaczyć co się tam teraz dzieje w środku i co się rozwija :) np w aplikacji albo kalendarzu ciąży tydzień po tygodniu to wtedy na który powinnam patrzeć, zaczęty czy skończony?

Hope ja właśnie też nie rozumiem od czego to zależy w tych zastrzykach, a jak daleko od pępka można się wkłuć bo znam tylko minimum 4cm?

Jak Ci lepiej, ale no wiadomo, że to co skończone, to jest. Tu kalendarz na Belly w 'cotygodniowe informacje; podaje tak jakby tydzień do przodu. Mi teraz pokazuje, że zarodek w tym tygodniu ma 1,7cm, a tyle może mieć dopiero pod koniec, jak skończę 8 tydzień, czyli będzie 8+0.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Trzecia ale ziemskich dzieci brak ............

Bardzo mi przykro, ale trzeba wierzyć, że tym razem będzie ok :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Dziewczynki, u nas tyle emocji w ciągu ostatnich dwóch tygodni...
    A dzisiaj ciąg dalszy :)

Chyba będziemy mieć bliźniaki :) widziałam i słyszałam dzisiaj serduszko u jednego Maluszka <3 czekamy do przyszłego tygodnia na drugie, bo jeszcze się nie rozbujało :)

Super! :)

• Ewe90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga Gratulacje!

2Rp2p1.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało piszę, ale czytam Was regularnie. :)

Taki mało przyjemny, ale jakże ciążowy temat. Zresztą dziś już poruszany. W pierwszej ciąży miałam mega zaparcia. Nawet niestety zrobiły mi się hemoroidy. A teraz z kolei za każdym razem w płynnej formie. Nie mam biegunek, ale też nie wygląda to tak jak normalnie. Ma któraś tak?

Z innych przypadłości ciążowych, to jestem ciągle senna. Rano mąż zajął się córką, żebym mogła dospać. Po obiedzie znów byłam mega śpiąca. I drzemka półtorej godziny. Wczoraj nawet zasnęłam w samochodzie, co mi się nigdy nie zdarza.

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga!!! gratulacje! ale super ;D

Ja też po wizycie :) serduszko pięknie bije :) :) jedynie co to wymiary pokazują, że jest troszkę mniejszy pęcherzyk niż powinien być na ten tydzień, ale lekarz powiedział, że może tak być :)

Ewe90, kinga27.30, ines. lubią tę wiadomość

• Lolla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, super wieści! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja gratuluje !! Tez mi sie marza

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciężko za Wami nadążyć :D

Kinga gratuluję, na pewno i drugi maluszek się rozkula :)

Milka86 trzymam kciuki :)

Ja jestem 30stka od 2 miesięcy, rocznik 88 ;)

Alisia z całego serca gratuluję tej ciąży, za Tobą na pewno wiele starań i smutkow, ale najważniejsze jest tu i teraz, a tu i teraz jesteś w ciąży, czyli jest pięknie :D

kinga27.30, Alisia lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba miała natychmiastowy zawał i depresję przez miesiąc zanim zaczelabym się cieszyć gdybym usłyszała akcja bliźniaki :) Nasza mała plus bliźniaki plus dom w budowie to byłby taki strzał w kolano, że by nogę urwało przy samej dupie.
    Co ciekawe nie jest to zasadniczo niemożliwe, bo owulacje miałam podwójną, tyle że jeden z pęcherzyków nie pękł i stał się cystą. Niemniej gin powiedziała, że nie może stwierdzić na 100% czy tej owulacji nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam i tez ide jutro na bete ;) dziewczynki wiem ze dla wszystkich z nas to jest wyczekany moment i kibicuje nam zebysmy w końcu zostaly mamusiami :) czy ktoras z was jest rocznik 91?

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Gratuluję dziewczyny!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 84 rocznik jestem :)
    Kinga, Wow, gratuluje bliźniaków i czekamy na drugie serduszko.
    Agula gratuluję serduszkowej wizyty :)
    Mikaja- rzeczywiście chyba lepiej patrzeć na skończone tygodnie, ale to trudne kiedy tak by się chciało przyspieszyć czas ;)
    Dobrej nocki wszystkim!

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Nie wytrzymam i tez ide jutro na bete ;) dziewczynki wiem ze dla wszystkich z nas to jest wyczekany moment i kibicuje nam zebysmy w końcu zostaly mamusiami :) czy ktoras z was jest rocznik 91?

Ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 22:29

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gorąca 30tka :) rocznik `88 ;)

My zawsze marzyliśmy o bliźniakach. Oczywiście, jak zaczęły się problemy ito., to stanęliśmy na ziemię i walczyliśmy o chociaż jedno ziemskie Maleństwo.
    Powiem Wam, że byłam tak zestresowana dzisiejszą wizytą, że jadąc do kliniki, w myślach mówiłam różaniec...

Modlimy się teraz, żeby oba Maluchy były silne i ich serduszka mocno biły...

Eluska, czekamy na betę :)

Casjopea lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga27.30 gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
    I ja też rocznik 88 :)

Casjopea, kinga27.30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;) jesli wszystko pójdzie dobrze to również zostanę lipcową mamą ;) w czwartek idę na pierwszą wizytę zobaczymy co lekarz powie. Planowałam tym razem pójść bliżej 8 tygodnia, ale już nie mogę się doczekać ;)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Witajcie dziewczyny ;) jesli wszystko pójdzie dobrze to również zostanę lipcową mamą ;) w czwartek idę na pierwszą wizytę zobaczymy co lekarz powie. Planowałam tym razem pójść bliżej 8 tygodnia, ale już nie mogę się doczekać ;)
    Sylka135 wygląda na to, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży, a nasze pierwsze córki dzieli 12 dni.. Moja urodziła się 30.12.2017 ;)

Sylka135 lubi tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ