X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Dziewczynki, u nas tyle emocji w ciągu ostatnich dwóch tygodni...
    A dzisiaj ciąg dalszy :)

Chyba będziemy mieć bliźniaki :) widziałam i słyszałam dzisiaj serduszko u jednego Maluszka <3 czekamy do przyszłego tygodnia na drugie, bo jeszcze się nie rozbujało :)
    Gratuluję

kinga27.30 lubi tę wiadomość

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga27,co za cudowne wiadomości!!! Gratuluje <3 i teraz czekamy ma drugiego siłacza :)))

Casjopea,milka86,kciuki za jutrzejsze bety!!!

Ja rocznik 85 :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ligotka wrote:
    Mikaja wiem właśnie, ale jakbym chciała zobaczyć co się tam teraz dzieje w środku i co się rozwija :) np w aplikacji albo kalendarzu ciąży tydzień po tygodniu to wtedy na który powinnam patrzeć, zaczęty czy skończony?

Hope ja właśnie też nie rozumiem od czego to zależy w tych zastrzykach, a jak daleko od pępka można się wkłuć bo znam tylko minimum 4cm?

Jak Ci lepiej, ale no wiadomo, że to co skończone, to jest. Tu kalendarz na Belly w 'cotygodniowe informacje; podaje tak jakby tydzień do przodu. Mi teraz pokazuje, że zarodek w tym tygodniu ma 1,7cm, a tyle może mieć dopiero pod koniec, jak skończę 8 tydzień, czyli będzie 8+0.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Trzecia ale ziemskich dzieci brak ............

Bardzo mi przykro, ale trzeba wierzyć, że tym razem będzie ok :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Dziewczynki, u nas tyle emocji w ciągu ostatnich dwóch tygodni...
    A dzisiaj ciąg dalszy :)

Chyba będziemy mieć bliźniaki :) widziałam i słyszałam dzisiaj serduszko u jednego Maluszka <3 czekamy do przyszłego tygodnia na drugie, bo jeszcze się nie rozbujało :)

Super! :)

• Ewe90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga Gratulacje!

2Rp2p1.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało piszę, ale czytam Was regularnie. :)

Taki mało przyjemny, ale jakże ciążowy temat. Zresztą dziś już poruszany. W pierwszej ciąży miałam mega zaparcia. Nawet niestety zrobiły mi się hemoroidy. A teraz z kolei za każdym razem w płynnej formie. Nie mam biegunek, ale też nie wygląda to tak jak normalnie. Ma któraś tak?

Z innych przypadłości ciążowych, to jestem ciągle senna. Rano mąż zajął się córką, żebym mogła dospać. Po obiedzie znów byłam mega śpiąca. I drzemka półtorej godziny. Wczoraj nawet zasnęłam w samochodzie, co mi się nigdy nie zdarza.

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga!!! gratulacje! ale super ;D

Ja też po wizycie :) serduszko pięknie bije :) :) jedynie co to wymiary pokazują, że jest troszkę mniejszy pęcherzyk niż powinien być na ten tydzień, ale lekarz powiedział, że może tak być :)

Ewe90, kinga27.30, ines. lubią tę wiadomość

• Lolla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, super wieści! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja gratuluje !! Tez mi sie marza

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciężko za Wami nadążyć :D

Kinga gratuluję, na pewno i drugi maluszek się rozkula :)

Milka86 trzymam kciuki :)

Ja jestem 30stka od 2 miesięcy, rocznik 88 ;)

Alisia z całego serca gratuluję tej ciąży, za Tobą na pewno wiele starań i smutkow, ale najważniejsze jest tu i teraz, a tu i teraz jesteś w ciąży, czyli jest pięknie :D

kinga27.30, Alisia lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba miała natychmiastowy zawał i depresję przez miesiąc zanim zaczelabym się cieszyć gdybym usłyszała akcja bliźniaki :) Nasza mała plus bliźniaki plus dom w budowie to byłby taki strzał w kolano, że by nogę urwało przy samej dupie.
    Co ciekawe nie jest to zasadniczo niemożliwe, bo owulacje miałam podwójną, tyle że jeden z pęcherzyków nie pękł i stał się cystą. Niemniej gin powiedziała, że nie może stwierdzić na 100% czy tej owulacji nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam i tez ide jutro na bete ;) dziewczynki wiem ze dla wszystkich z nas to jest wyczekany moment i kibicuje nam zebysmy w końcu zostaly mamusiami :) czy ktoras z was jest rocznik 91?

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Gratuluję dziewczyny!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 84 rocznik jestem :)
    Kinga, Wow, gratuluje bliźniaków i czekamy na drugie serduszko.
    Agula gratuluję serduszkowej wizyty :)
    Mikaja- rzeczywiście chyba lepiej patrzeć na skończone tygodnie, ale to trudne kiedy tak by się chciało przyspieszyć czas ;)
    Dobrej nocki wszystkim!

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Nie wytrzymam i tez ide jutro na bete ;) dziewczynki wiem ze dla wszystkich z nas to jest wyczekany moment i kibicuje nam zebysmy w końcu zostaly mamusiami :) czy ktoras z was jest rocznik 91?

Ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 22:29

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gorąca 30tka :) rocznik `88 ;)

My zawsze marzyliśmy o bliźniakach. Oczywiście, jak zaczęły się problemy ito., to stanęliśmy na ziemię i walczyliśmy o chociaż jedno ziemskie Maleństwo.
    Powiem Wam, że byłam tak zestresowana dzisiejszą wizytą, że jadąc do kliniki, w myślach mówiłam różaniec...

Modlimy się teraz, żeby oba Maluchy były silne i ich serduszka mocno biły...

Eluska, czekamy na betę :)

Casjopea lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga27.30 gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
    I ja też rocznik 88 :)

Casjopea, kinga27.30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;) jesli wszystko pójdzie dobrze to również zostanę lipcową mamą ;) w czwartek idę na pierwszą wizytę zobaczymy co lekarz powie. Planowałam tym razem pójść bliżej 8 tygodnia, ale już nie mogę się doczekać ;)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Witajcie dziewczyny ;) jesli wszystko pójdzie dobrze to również zostanę lipcową mamą ;) w czwartek idę na pierwszą wizytę zobaczymy co lekarz powie. Planowałam tym razem pójść bliżej 8 tygodnia, ale już nie mogę się doczekać ;)
    Sylka135 wygląda na to, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży, a nasze pierwsze córki dzieli 12 dni.. Moja urodziła się 30.12.2017 ;)

Sylka135 lubi tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ