Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
poliś wrote:Cześć ja już po wizycie i wszystko ok
drugi lekarz na 90% potwierdził, ze dzieczynka:) Ja wg okresu mam dziś 15+5 tc a z pomiarów główki 16+6 a brzuszka 17+5, ogólnie od początku lekarze mówili, że dziecko koło tygodnia jest większe
szyjka też w normie, 4 cm - badał na usg dopochwowym..
załączam zdjęcie tłuściutkich nóżek ( po mamusi) i ponoć pipki
RL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/21be12192d59fc4a][/URL]
Czekałam na wieści od Ciebie.Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze
poliś lubi tę wiadomość
-
Cieszy sie ale nie skacze z radości.Zdecydowalam sie na drugie bo zwyczajnie na to przyszedł czas.Zbyt zajmowało mnie spełnianie siebie,podróże,realizacja planów,żeby mieć drugie wcześniej. Teraz jest odpowiedni czas
mikka86, Kamsza lubią tę wiadomość
-
LidziA89 wrote:Brawo Ty
Moja szwagierka próbowała mnie przekonać że trwa 10 miesiecy bo to przecież 40 tygodni. Ile musiałam jak przekonywać że nie każdy miesiąc ma 4 tyg. MASAKRA
Ciąży w ogóle nie powinno się liczyć miesiącami a tygodniami - to jest relikt przeszłości ;p Lekarzowi nic miesiąc nie powie, bo zależy właśnie jak kto liczy.. czy może miesiące te jakieś tam księzycowe czy uj wie co. Ciąza trwa 40 tygodni od om albo 38 tygodni od zaplodnienia i tyle. Ja na pytania o miesiąc mowie, ze nie wiem, ale x tydzien i tyle -
Odpaliłam sobie wczoraj detektor i mega fajnie jest słszećruchy dziecka
Ewidentnie znika spod tego, słychać, że się tam kręci
Nie mogę się przemóć z mówieniem o tym dziecku ona. Jakoś tak się trochę boję, że znowu się nastawię przez te 3 tygodnie, a potem będę zawiedziona znowu ;p Bardziej właśnie tą zmianą aniżeli płcią samą w sobie. Dlatego nie lubię takich wiadomośći na 90% ;p Wolalabym 99 -
Ja jeśli ktoś pyta o miesiąc to mówię miesiąc, a jak o tydzień to mówię który tydzień
co mi do tego co ktoś sobie myśli i jak liczy ciążę
Aczkolwiek łatwiej mi myśleć i mówić że jestem w 4 miesiącu bo to jakoś tak ładniej wygląda, a jak mówię że 15 tydzień to wydaje mi się że taka długa droga jeszcze przede mną
Kamsza lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
I pierwszymi, spontanicznymi zakupami dziś
Sukienusia kosztowala grosze, zal nie wziąć - jak sie jednak dziewczynka stanie chlopcem, to ja ktorejs z Was wysle
https://zapodaj.net/images/ae458f3bf89c0.jpg
https://zapodaj.net/images/42537496f01d6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 15:24
Lolla, Micia, Hiszpaneczka, Czarna_kawa, Kamsza lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:I pierwszymi, spontanicznymi zakupami dziś
Sukienusia kosztowala grosze, zal nie wziąć
Ja też tak mówię żal nie kupići tym sposobem mam już powoli zagracone mieszkanie
ale nie mogę się powstrzymać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 15:32
-
Ja mam szpiczasty
z pępka się taki dziubek zrobił
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualny
-
mikka86, AgaRydz, ines., Eluska, Micia, Hiszpaneczka, Czarna_kawa, Kamsza, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu