Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • ines. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Wszystkie piszecie, jaka to szkoda, Xgirl odeszła z forum. Ja się wyłonię, bo choć jestem tu stosunkowo krótko, to coraz ciężej czytało mi się jej posty. Strach było cokolwiek napisać, bo zaraz sobie wkręcała, że u niej będzie tak samo albo i gorzej. Wiem, że wiele z Was uważa, że ma to zdecydowanie podłoże psychiczne i może macie rację, ale dla mnie ona po prostu lubiła zwracać na siebie uwagę i być w centrum zainteresowania. Nawet nie będę specjalnie zdziwiona, jeśli dalej czyta forum ;) nie miejcie mi za złe wyrażania swojego zdania, nie mam nic wspólnego z psychologią, czułam po prostu potrzebę wypowiedzenia swojego poglądu ;)

Kazy ma swoje fiksy i problemy. Mi każdej osoby żal z która się w jakis sposób pisało, wymieniało poglądy a nagle znika.

Aska1994, mikaja lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Ja w ogóle bardzo lubie ikea, można cuda wyczarować niewielkim kosztem a jako ze nas przypilil termin przeprowadzki co automatem zmniejszyło budżet to muszę sobie jakoś radzić :D
    Mam zamówiona kuchnie na wymiar, zamówiłam stół jadalniany u stolararza, kupiliśmy już prawie całe AGD na promo, teraz toczymy boje o drzwi wewnętrzne bo podoba się nam totalnie co innego. Zostaje wybrać panele pytki i łazienki. Na szczęście jeśli chodzi o pokoje dzieci to się mąż nie wtrąca :D

Też lubię ikea, ale rzadko jeżdżę, bo potem zawsze mi się budżet nie dopina :D
    Teraz mam o tyle hamulec, że w tym roku raczej będę sie gratów pozbywać, aniżeli obkupywać, bo do Pl nie zabiore wszystkiego. I tak chyba będziemy musieli wynając jakieś miejsce do przechowania bezpiecznego, bo zamierzamy zabrać pralkę (naszukałam się, żeby miała moje eko-sreko funkcje), lodówkę i ZMYWARKĘ - bez tej ostatniej się nie ruszam :D Wyposażenie kuchni też, bo nie będę sprzedawą, żeby potem od nowa kupować :P Pokój małego - niby tylko szafa, jeden kallax, kuchnia dzieciec ai8 lozko, ale to juz metry. Cały ten plan wyjazdu stąd, bez mieszkania tam wydaje mi się koszmarny :D Zwlaszcza, ze wyjedziemy tirem pewnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja już kupiłam to :P https://e-zabawkowo.pl/pl/p/CHICCO-BABY-HUG-4w1-LOZECZKO-LEZACZEK-KRZESELKO-FOTEL-GLACIAL/12110

Za grosze :P więc szkoda było nie kupić ;-)
    Za grosze xD tu jest po 800 zł !! :d

• Alisia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Za grosze xD tu jest po 800 zł !! :d

Kupiłam używany :P

Wózek też kupię używany ;-) zresztą wszystko mogę mieć używane ;-) nie mam z tym problemu ;-)
    Można kupić dużo fajnych używanych rzeczy nie zużytych ;-) za śmieszne pieniądze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:36

Eluska, mikaja, Casjopea, Micia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

a31il5w.png

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl dominowała forum swoja osobą,blokowała swobode wypowiedzi bo wszystkiego sie bała. Do tego nie korzystała z wyszukiwarki. Dlatego raz jej napisałam,ze ma sie ogarnąć bo tak nie można ale zjebka która tu dostałam za to była okrutna.
    Ja pije pespi,jem kfc i pije kawe. Przed ciażą jadłam zdrowiej. Jem tez witaminy z apteki które sa syfem ale wit trzeba suplementowac i tyle.
    Moje dziecko jadło mm i ssało smoczka. Była dzięki temu wybitnie spokojna. Ja też. Teraz pajuje jakaś obsesja w sprzataniu komuś w życiu. Wszystko co modne na forach i blogach jest najlepsze po czym za chwile ktoś to obala i wchodzi coś innego. Ludzie to stado owiec. Serio.

Eluska, mikaja, nana1, KasiaLukasia, PannaEvans, Patrycja28, AgaRydz lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Kupiłam używany :P

Wózek też kupię używany ;-) zresztą wszystko mogę mieć używane ;-) nie mam z tym problemu ;-)
    Można kupić dużo fajnych używanych rzeczy nie zużytych ;-) za śmieszne pieniądze :P

Ja tak samo xD ale powiem Ci ze za wózki to sobie cenią i po 1100 zł a nowy ten który mi się podoba to 1300 xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typka miasto obok chce oddać ten bujaczek tiny love za darmo. Wszystko sprawne itd. Pisze do miej ze chętna jestem a ona ze juz rezerwacja. Minely 2 dni a ona dalej rezerwacja. Kurcze mi zależy to od razu bym przyjechała :/

• mikaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panuje, panuje, ale to juz taka chyba wpisana w nasze czasy cecha.
    Internet jest blogoslawienstwem, ale i przeklenstwem. Kazdy jest specem we wszystkich dziedzinach, bo ma google'a. Troche to trąca pewnie i hipokryzja ode mnie, bo sama wiem, że miewam takie zapędy (i nie wstydze sie do nich przyznać), ale tak czy siak problem dostrzegam.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Typka miasto obok chce oddać ten bujaczek tiny love za darmo. Wszystko sprawne itd. Pisze do miej ze chętna jestem a ona ze juz rezerwacja. Minely 2 dni a ona dalej rezerwacja. Kurcze mi zależy to od razu bym przyjechała :/

Ludzie są durni- ja zawsze jak coś wystawiam i pisze do mnie milion osob to zaznaczam, ze chce sie pozbyc szybko wiec albo bedziesz za 5 minut albo nara :D Żadnych rezerwacji.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o Xgirl to też na początku trudno mi ją było okiełznać, wydawało mi się że skupia na sobie całą uwagę ,chce być w centrum tego forum, później przyzwyczaiłam się do jej postów i nawet polubiłam jej wypowiedzi ,co mnie denerwowało do końca to to,że nie można było nic złego napisać na temat ciąży ( problemy z ciążą,dzieckiem,wady itp.) bo zaraz brała wszystko do siebie i w ogóle była zła ,że się pisze o takich rzeczach,a tak to była ok. No i odczuwa się jej nieobecność bo pisała tu praktycznie całymi dniami, ale ja myślę ,że nadal nas czyta. Także Xgirl pozdrawiam!!

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest cos w tym, co piszecie - kojarzy mi się z nią powiedzenie, że jest osoba, która pochłania cały tlen w pomieszczeniu ;)
    Ale ewidentnie od początku widać było, że sytuacja ją przerasta emocjonalnie, co mnie nie dziwi. Nic no. Jest jaka jest, nie mam z pewnością podstaw aby sądzić, ze to jakis troll który udawał - domniemanie winy (za dużo prawniczych seriali oglądam haha :D). Oby jej się wiodło i wszystko było ok.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, z pewnością to nie było udawane ,nie robiła tego też specjalnie, ona miała problemy ze swoją osobowością ,które ciąża tylko bardziej spotęgowała

• Alisia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Ja tak samo xD ale powiem Ci ze za wózki to sobie cenią i po 1100 zł a nowy ten który mi się podoba to 1300 xd

Mamy jeszcze sporo czasu dlatego warto "polować na perełki" ;-)

Ludzie czasami wystawiają te dziecięce rzeczy nie po to żeby zarobić , żeby się zwróciło tylko żeby nie wyrzucić ;-) więc można trafić fajne ceny ;-) a czasem za darmo ;-)

Ja na początku byłam nastawiona na nowy wózek 2w1 no bo to przecież na 3 lata ale dziewczyny na forum mnie uświadomiły że np. wózek- gondola tylko na 6 miesięcy a spacerówki z zestawy są zazwyczaj ciężkie , trudno się je składa więc po co mi nowy skoro ludzie właśnie pozbywają się wózka po tych 6 miesiącach a później szuka się lekkiej spacerówki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:27

a31il5w.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam,że używany wózek powinno się kupić mniej więcej za połowę jego ceny i co z tego,że ktoś pisze używany tylko 3 miesiące przez jedno dziecko,dla mnie używany to używany i w dupie mam kupno takiego wózka za który ktoś chce 1500 a nowy kosztuje 1800

• KarolaJJJ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym trollem to mialam taka mysl jak wszyscy pisali o płci a ona nie wiedziala caly czas. Takie osoby z reguly chca wiedziec jak najszybciej. Jak miala mieć prenatalne to zniknęła. Swoja droga przerqz mnie to ze miala czas siedziec na forum non stop pisząc o trójkątach, nic nie wnosząc o ciąży a nie miala czasu sprawdzic co to laktator

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wrażenie, że to forum to jej całe życie nie ważne której godzinie by się tu weszło cokolwiek czytało zawsze była xgirl. Kiedyś miałam na ten temat mała wymianę zdań, że za bardzo się nad sobą uzala i że wszystkie ja tutaj pocieszamy i jak grochem o ścianę... myślę że przynajmniej dłuższa przerwa od forum dobrzejej zrobi. Niech skupi się na życiu prywatnym a nie na tym co dzieje się w sieci

mikka86, Patrycja28, Patrycja28 lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest to, że ciąża czasem potrafi aktywować różne procesy, których się nie spodziewamy - zarówno czysto fizyczie, jak i psychicznie.

30 minut i nareszcie weekend :)
    Także tak do przodu - miłego weekendu dziewczyny :) Jest jak zwykle szansa, że nie zajrzę i w poniedziałek będę narzekać, że za dużo piszecie i nie nadrobię :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie też myślę - ciekawe ile jej nie będzie, bo ona kilka razy znikała a 2h później pisała dalej :P Chociaż jak przeczyta te ostatnie wiadomości, to nie wiem, czy wróci kiedykolwiek :P Ale z nas 'baby' :D

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz ją macierzyństwo przerasta, a co jak się Maluch pojawi? Jeszcze jak facet nie zamierza jej pomagać. Poza tym, właśnie, tyle czasu spędzała w sieci, a nie wiedziała nic o noworodkach i niemowlęciach, nawet podstaw...

nana1 lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Danio Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i wspaniałych brzuszków :) ja mam nieoficjalne wyniki testu pappa. Podobno jest ok, nie ma czym sie martwić. Jutro mam wizytę na ktorej lekarz omowi wyniki.

Mam do was pytanie z innej beczki. Czym sie różni becik od rożka? Moze glupie pytanie ale bylam Dzisiaj w pepco i widzialam fajny becik za 20 zl, on wygladal tak jak rożek. Teraz sie zastanawiam czy jest jakaś różnica czy to poprostu 2 różne nazwy tej samej rzeczy?

Emma_ lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ