Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie i nadal nie wiem ,kto tam mieszka
chyba pójdę na jedną wizytę do innego gina ,bo ta coś kręci, że albo się odwróciło albo coś, tak to pewnie dopiero przy porodzie się dowiem
. Wszystko podobno w porządku, tylko serce 169 / min , twierdzi że dobrze, ale ja czytałam że im starsza ciąża tym powinno zwalniać a na tym etapie to do 160 powinno być, a u mojego na ostatniej wizycie było 159 a teraz przyspieszyło, więc nie wiem czy się martwić czy rzeczywiście nie ma powodów.Polowkowe 27 luty
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
ines. wrote:tak w ramach ciekawostki - dzisiejsze PnŚ na temat cc
http://pytanienasniadanie.tvp.pl/41172243/zmiany-w-prawie-czy-to-koniec-z-cesarkami-na-zyczenie?fbclid=IwAR2zZJvBX9YkeR-l5kE9LE33dduCxKfrh_SvQmVaoInUSaICvNv8lFvXMbg
Coś w tym jest bo jak byłam w szpitalu to dziewczynie która miała dziecko pośladkowo ułożone kazali rodzić naturalnie bo już jedno dziecko urodziła to da radę MASAKRA!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 14:58
-
mikka86 wrote:Ja już po wizycie i nadal nie wiem ,kto tam mieszka
chyba pójdę na jedną wizytę do innego gina ,bo ta coś kręci, że albo się odwróciło albo coś, tak to pewnie dopiero przy porodzie się dowiem
. Wszystko podobno w porządku, tylko serce 169 / min , twierdzi że dobrze, ale ja czytałam że im starsza ciąża tym powinno zwalniać a na tym etapie to do 160 powinno być, a u mojego na ostatniej wizycie było 159 a teraz przyspieszyło, więc nie wiem czy się martwić czy rzeczywiście nie ma powodów.Polowkowe 27 luty
-
Mikka nam tez serce nie pracuje jednostajnie przeciez
Chwila stresu i mamy 20 uderzen wiecej. Te pomiary na usg to sa takie moim zdaniem niby ok, ale wlasnie to jest pomiar 10-20 sekund. Co innego jak ktg jest pod koniec ciazy gdzie widac te prace serca e dluzszym odcinku czasu.
Ja pamietam przy wywolywaniu porodu mialam ktg cala noc i fajnie bylo widac, kiedy maly spal, bo miarowo mial tetno po 110-120 a jak sie budzil i krecil, to pod 150 podchodziloTakze spokojnie
Jakby 200 bylo, to moze moznaby sie martwic (na pewno mierzyc dluzej), ale nie 169
Dobrze, ze wszystko w porzadku, plec jeszcze zdazysz poznacCzasai tak jest ze dzieci nie wspolpracuja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:17
-
I spytałam się o tą szyjkę to powiedziała, że dokładnie pomierzy na połówkowych , ale zawsze bada mnie ginekologiczne i powiedziała, że czuje że jest długa i wszystko pozamykane ( jej słowa) i powiedziała że mam żyć normalnie
kinga27.30 lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ja tez już po wizycie, maly ma ok 480 gram wiercil sie strasznie na usg, pokazal mamie piąstkę poza tym ciśnienie mam trochę za wysokie, chociaz w domu mierze sobie i jest ok a przed wizyta mam zawsze w okolicach 150 albo i więcej. Mam brac dopegyt pierw pol tabletki i kontrolować ciśnienie 2x dziennie, jak będzie wysokie to mam brac 1 tabletke, a jak za niskie to skontaktować się z pania doktor. Poza tym szyjka jest trochę ponad 3 cm i mam lezec jak najwięcej. Mam nadzieje ze nie będę musiala isc do szpitala. Cos czuje ze będę musiala przelezec kilka tyg, ale co się nie robi dla maluszka!
Za 2 tyg pani doktor chce mnie widzieć na wizycieCzarna_kawa, Micia lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka ale szyjka 3 cm to spoko,kawał szyjki
Jak masz problem z nadciśnieniem to tez nie prowadz jakiegos leżącego trybu życia bo w ogóle Ci bedzie skakać jak po leżeniu coś zrobisz,to jest pułapka. Zanim organizm nasyci sie lekami na nadcisnienie to minie sporo czasu,min 2 tyg wiec do tego zasu uważaj na wysiłek i schody bo możesz zasłabnąć ale jak zaczną działać to nie zalegaj w łóżku.
-
Ja też mam nadciśnienie i z tego powodu najprawdopodobniej będzie CC, chyba że zdarzy się cud i przed samym rozwiązaniem spadnie, dzisiaj było 147 / 85 co i tak było super, na poprzedniej wizycie miałam 179 na ileś tam.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Na na ostatniej wizycie miałam 160/100 ale lekarz powiedział że w takim wypadku będzie mi badał ciśnienie 3 razy co 15 minut i zobaczy czy spadnie podczas wizyty . Siedziałam w gabinecie godzinę
jak wychodziłam to miałam 120/80 ewidentny syndrom białego fartucha
W domu mierze i mam idealne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:25
-
Ja tez zawsze na wizycie 140/80- 160/85. Mierze w domu 4x dziennie i rzadko przekracza 110/70. Nie planuje brać leków na ciśnienie z powodu syndromu białego fartucha
Micia lubi tę wiadomość
-
W domu tez mam idealne ciśnienie a w klinice takie cyrki
Tez mam mieć cc z tego co pani doktor mowila
mikka86 no lekarka woli bym więcej lezala niz chodzila itp. a chodzenie po sklepach to poki co mogę zapomnieć. A ciśnienie to mialas większe ode mnie, niezle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:39
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
_Hope_ wrote:Ja tez zawsze na wizycie 140/80- 160/85. Mierze w domu 4x dziennie i rzadko przekracza 110/70. Nie planuje brać leków na ciśnienie z powodu syndromu białego fartucha
no ja tez wolalabym nie brac bo czuje się dobrze. Lekarka boi się ze nagle może mi skoczyć ciśnienie, tym bardziej ze moja mama ma nadciśnienie.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️