X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lansinoh wyglądaja tez spoko no ale to wszystko na oko. To jest jak kupowanie podpasek....w ciemno trzeba chyba

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych nawet nie słyszałam.

LidziA89 lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Ebebe UltraSlim  wyglądaja ok
    Ale czekam.na opinie karmiących ;) jestem tez w plecy z nakladkami na sutki. Pacjentki przychodzą i wychodza a kazda ma inne....Ru tez prosze o rade te "młodsze" mamy

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tych z babydream nie próbowałam nawet. Ogólnie nie lubię tego dziadostwa. Mam małe cycki i wyglądam jakbym sobie skarpetki tam upchala :D Poza tym ja z dobre dwa miesiące po porodzie pocilam się jak rolnik w szczycie żniw, więc teraz latem to już w ogóle sobie nie wyobrażam. Po godzinie będę chyba miała uwazony ser z własnego mleka w tych wkładkach.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Jeszcze Ebebe UltraSlim  wyglądaja ok
    Ale czekam.na opinie karmiących ;) jestem tez w plecy z nakladkami na sutki. Pacjentki przychodzą i wychodza a kazda ma inne....Ru tez prosze o rade te "młodsze" mamy
    A to nie tak, że te nakładki na sutki zaburzaja laktacje, bo przez nie nie ma właściwego pobudzenia receptorów? Tak gdzieś czytałam. I w ogóle po co się je używa?

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea, ja też mam małe cyce :D
    Ja nakładek używałam tylko przy Moni, jakieś 3-4 dni, bo źle łapała cycka, sam sutek bez otoczki i mi zmasakrowała sutki.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam potwierdzenie że to Maluszek kopie, że to nie żadne wydaje mi się - lekarz nawet zdziwiony że już wyczułam ruchy :) Badania wszystkie wspaniałe - jedynie kazał mi prowadzić dzienniczek ciśnień. Wogóle mnie ucieszył bo powiedział że początek był troszkę trudny ale teraz to cudowna ciąża także skacze z radości :)

Aska1994, Eluska, mikka86, Alrauna1987, Sylka135, Lolla, Casjopea, Kamsza, Micia, KasiaLukasia, Czarna_kawa, kinga27.30 lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Syliwa dziwne ze lekarz jest zdziwiony. Wiekszosc kobiet czuje ruchy w 18 tc...
    Co do cycków,ja ogólnie mam małe ale teraz przez ciąże zajmują jakieś 50% mojego ciała hahha. Mam takie wrażenie ze są ogromne,czułam sie sexi ale jak sie obejrzałam w lustrze,nago to mi sie gorąco zrobiło. Wyglądam fatalnie,jakieś wiszące na brzuch zdechlaki. Bleh.
    Nakładki na sutki są albo jak dziecko ma problem złapać sutki bo np są za małe,wklęsłe itp ale też po to żeby ochronić poranione brodawki. Ja wole mieć. Ja juz mówiłam ze ide jak na wojne laktacyjną. Wszystko bede miała ze sobą a nie jak 14 lat temu jak cielak jakiś,bez niczego,z zerową wiedzą

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    A tych z babydream nie próbowałam nawet. Ogólnie nie lubię tego dziadostwa. Mam małe cycki i wyglądam jakbym sobie skarpetki tam upchala :D Poza tym ja z dobre dwa miesiące po porodzie pocilam się jak rolnik w szczycie żniw, więc teraz latem to już w ogóle sobie nie wyobrażam. Po godzinie będę chyba miała uwazony ser z własnego mleka w tych wkładkach.
    nie moge hahahaha :D :D

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    33Syliwa dziwne ze lekarz jest zdziwiony. Wiekszosc kobiet czuje ruchy w 18 tc...
    Co do cycków,ja ogólnie mam małe ale teraz przez ciąże zajmują jakieś 50% mojego ciała hahha. Mam takie wrażenie ze są ogromne,czułam sie sexi ale jak sie obejrzałam w lustrze,nago to mi sie gorąco zrobiło. Wyglądam fatalnie,jakieś wiszące na brzuch zdechlaki. Bleh.
    Nakładki na sutki są albo jak dziecko ma problem złapać sutki bo np są za małe,wklęsłe itp ale też po to żeby ochronić poranione brodawki. Ja wole mieć. Ja juz mówiłam ze ide jak na wojne laktacyjną. Wszystko bede miała ze sobą a nie jak 14 lat temu jak cielak jakiś,bez niczego,z zerową wiedzą

tak tez mi się wydaje...może musiał coś niby powiedzieć, żeby nie było :D

a nakładki na sutki są potrzebne mega ( jak sięgam pamięcią moje siostry bez tego tragedia z karmieniem a z tym o niebo lepiej) więc i ja mieć będę - póki co muszę zacząć chyba robic jakąś liste bo nic nie mam nic nie kupuje - wydaje mi się że mam kupę czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:50

relgupjy0emg7fv2.png
  • Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używałam tych z babydream ale teraz planuje zainwestować w wielorazówki bo u mnie dużo tego schodziło. Jeszcze do niedawna musiałam używać np. Jak byłam w pracy. Co do pieluch happy to teraz jest seria cienkich tak samo jak np. Dada i dobrze chłoną. Co do nakładek miałam ale nie używałam, Mała w ogóle nie chciała tego chwytać za to konieczne dla mnie były nakładki na sutki do wietrzenia...i maść puralen z medeli oraz kompresy multi-mam bez tego bym chyba umarła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:53

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompresy zelowe mam,na sutki chyba kupię Maltan.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 żyjesz? Mikaja daj znać jak sie czujesz i co mówił lekarz.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEwans też coś milczy..

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo wrote:
    PannaEwans też coś milczy..

Jest w Polsce to milczy :P nie ma czasu na forum ;-)

Kajtolo lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Jest w Polsce to milczy :P nie ma czasu na forum ;-)
    Na fb ja czytam ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia jak u Ciebie?

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • Danio Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po co te kompresy żelowe? Pierwsze slysze o takim wynalazku.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope widziałam twój post na czerwcówkach ;-) o pralko - suszarce ;-) Ile czasu zajmuję suszenie ręczników , pościeli , odzieży bawełnianej ?

Magda - mbc lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio mi się przydały jak miałam "pogryzione" sutki na samym początku, ulga od razu i szybciej wszystko się goiło

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ