Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Drobinka91 wrote:To jeszcze mi powiedz ile masz wzrostu i ile cm ma ta poduszka to porównam do siebie i już wszystko będę wiedzieć
-
W ogóle to powiem Wam jeszcze, że mam koleżankę, która bawi się wahadelkiem i w dniu, w którym zrobiłam test ciążowy zadzwoniła do mnie czy przypadkiem nie jestem w ciąży. Jak powiedziałam, że chyba jestem, to sprawdziła i obwiescila mi, że będę miała synka Teraz spytała czy chcę żeby sprawdziła czy to łożysko się uniesie czy nie. No i mówi, że się uniesie. Także tego.. Wg metafizyki mam szansę
Drobinka91, Magda - mbc, KasiaLukasia, Czarna_kawa, ines. lubią tę wiadomość
-
Casjopea wrote:W ogóle to powiem Wam jeszcze, że mam koleżankę, która bawi się wahadelkiem i w dniu, w którym zrobiłam test ciążowy zadzwoniła do mnie czy przypadkiem nie jestem w ciąży. Jak powiedziałam, że chyba jestem, to sprawdziła i obwiescila mi, że będę miała synka Teraz spytała czy chcę żeby sprawdziła czy to łożysko się uniesie czy nie. No i mówi, że się uniesie. Także tego.. Wg metafizyki mam szansę
-
Konrada czuję głównie w okolicy pępka. Raz nieco pod, raz nieco nad. Raz dokładnie na wysokości pępka. Ale bardzo rzadko czuję go niżejZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Emma nie znam.
Ja dla siebie mialam i mam nadal jedynie wielka ksiege ciazy Searsow - na koncu sa rozdzialy o porodzie - w sumie fajnie opisane, ale bez szalu.
Bardziej mam ksiazki o dziecku po porodzie np. Harvey Karp - najszczesliwsze niemowle w okolicy - polecam przeczytac PRZED urodzeniem dziecka, bo to ta cala teoria brakujacego 4. trymestru ciazy.
Mialam taz Tracey Hogg czy jak tam jej ta 'kontrowersyjna' ksiazka - Jezyk niemowlat czy jakos tak. Zaczelam, ale nie podchodzi pod moj swiatopoglad wiec olalam
Hmm... tyle chyba - nie inwestowalam w ksiazki ogolnie.
Ja w tamtej ciazy lubilam ogladac raczej na yt serie typu 'Położne' - sa chyba 2 odcinki nawet u mnie birmingham nakrecone, chociaz nie moj szpital. Polecam tez '6 kobiet - ciaza' czy jakos tak i teraz najnowsze to chyba 'one child every minute' czy jakos tak tez wszystko jakos takKasiaLukasia, Emma_ lubią tę wiadomość
-
Emma_ wrote:Ja mam 178, a poduszka 140 (ma kształt łuku). Spokojnie wystarczy pod głowę, między nogi, a i stopami da się ją złapać jak się mocniej podkurczy nogi.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualny
-
Eluska wrote:Drobinka jak Twoje prawko ??
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
KarolaJJJ wrote:Tylko nie szalej. Jak masz taka "kruche" łozysko to lepiej daj sobie spokoj z porzadkami i noszeniem. Ja od momentu jak wyluzowalam i dalam sobie wbic do tego głupiego łba,ze mam sie oszczedzac dla dziecka to mam o wiele lepszy obraz macicy i calej reszty
-
Magda - mbc wrote:to dla mnie byłaby za mała, ja mam 170cm wzrostu i mam tę z poofi. Kupiłam na olx.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Ze mna jest cos nie tak bo planuje zabrac sie za szuflade dziecka a co za tym idzie pranie i prasowanie rzeczy. Myslalam czy by tego nie wlozyc do toreb i do szuflady i niech leży i czeka. Z jednej strony jest za wczesnie ale z drugiej jak wczoraj postalam z zelazkiem to kręgosłup dostał w tyłek...boje sie ze jak zacznie byc ciepło to moge nie byc w stanie tego zrobic a chce sama prasowac i składac
-
Karola, moim zdaniem dużo za wcześnie, co z tego że teraz wypierzesz i wyprasujesz jak przed porodem trzeba będzie to powtórzyć bo będzie już zleżałe, nawet jak czymś to zabezpieczysz. Może dasz radę później, zorganizuj sobie miejsce siedzące, nawet prasuj przy stole
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
mikaja wrote:Emma nie znam.
Ja dla siebie mialam i mam nadal jedynie wielka ksiege ciazy Searsow - na koncu sa rozdzialy o porodzie - w sumie fajnie opisane, ale bez szalu.
Bardziej mam ksiazki o dziecku po porodzie np. Harvey Karp - najszczesliwsze niemowle w okolicy - polecam przeczytac PRZED urodzeniem dziecka, bo to ta cala teoria brakujacego 4. trymestru ciazy.
Mialam taz Tracey Hogg czy jak tam jej ta 'kontrowersyjna' ksiazka - Jezyk niemowlat czy jakos tak. Zaczelam, ale nie podchodzi pod moj swiatopoglad wiec olalam
Hmm... tyle chyba - nie inwestowalam w ksiazki ogolnie.
Ja w tamtej ciazy lubilam ogladac raczej na yt serie typu 'Położne' - sa chyba 2 odcinki nawet u mnie birmingham nakrecone, chociaz nie moj szpital. Polecam tez '6 kobiet - ciaza' czy jakos tak i teraz najnowsze to chyba 'one child every minute' czy jakos tak tez wszystko jakos takmikaja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co do poduszki - wydaje mi się, że dużo zależy też od tego jak śpicie. Ja zazwyczaj śpię w pozycji embrionalnej, więc dla mnie podkurczenie nóg do tej poduszki jest odruchem naturalnym. Ale też się zastanawiałam, czy będzie odpowiednia, bo na zdjęciach w necie zazwyczaj ciężarne leżą takie wyciągnięte i mają jedynie lekko podkurczone nogi, a sama poduszka sięga im prawie do stóp.
-
Drobinka91 wrote:Karola, moim zdaniem dużo za wcześnie, co z tego że teraz wypierzesz i wyprasujesz jak przed porodem trzeba będzie to powtórzyć bo będzie już zleżałe, nawet jak czymś to zabezpieczysz. Może dasz radę później, zorganizuj sobie miejsce siedzące, nawet prasuj przy stole
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, dzisiaj wielki dzień - pierwszy bez Duphastonu. Trochę się cykam, jak to będzie, ale mam nadzieję, że już go nie potrzebujemy. Bardziej bałam się chyba odstawiania Prolutexu. A Wy nadal jedziecie na progesteronie?
Ja już dawno odstawialam na początku stycznia.
Jade zaraz z psem na prześwietlenie i oczywiście już panikuje