Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę. Ja nie potrafię pozbywać się ubrań. Nawet teraz przy przeprowadzce wszystko mi zalega w worach. Zawsze mi się wydaje, że szkoda wyrzucić, że jak tylko oddam to zaraz będę tego potrzebować, że to takie ładne i na pewno do tego schudnę, że to takie modne i na pewno do tego przytyję, itd. Te brzydkie to do ćwiczenia (nie ćwiczę i nie ćwiczyłam, ale przecież kiedyś na pewno będę) albo do remontu. No po prostu dramat. A prawda jest taka, że ubrań w których faktycznie chodzę mam może z 10. Cała reszta "się przyda".

No i jeszcze to uczucie, że wyrzucanym ubraniom "jest przykro"... Wiem, jestem chora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:14

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    a ja bardzo lubię te kapsułki , wszystko praktycznie w nich piorę, czemu są takie złe dla Ciebie? Tylko ,zawsze jeszcze wlewam trochę płynu do prania,żeby był intensyniejszy zapach
    Mam wrazenie ze ubrania po nich są szorstkie a ciemne rzeczy jakby wypłowiałe. Piore w zwykłym.persilu ubrania i jest ok. Płyn dodaje tylko do niektóry prań,nie do wszystkiego. Tutaj mam taka stara pralke ze boje sie ze zapcham ją płynami bo robi sie taka maź i co miesiąc musze czyścić pralke. Myśle ze rodzaj wody tez tutaj ma znaczenie duze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:18

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:

No i jeszcze to uczucie, że wyrzucanym ubraniom "jest przykro"... Wiem, jestem chora.
    Spoko,jak mnie w nocy obudzi dziki płacz ubrań to będę wiedziała,ze robiłaś porządek z ciuchami :D

KasiaLukasia, Kamsza, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Spoko,jak mnie w nocy obudzi dziki płacz ubrań to będę wiedziała,ze robiłaś porządek z ciuchami :D
    to tak jak ja byłam dzieckiem to w sklepie wybierałam sobie same najbrzydsze pluszaki,bo myślałam,że są takie brzydkie ,że nikt ich nie kupi i będzie im smutno i przykro na półce w sklepie, moją mamę zawsze to rozczulało , tak mi się teraz to przypomniało... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:38

tka_aa lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju już listopad na belly ,ale ten czas leci i cieszę się,że nie jestem na ich etapie :) Kurczę,serio chyba coś niedobrego dzieje się z Hope :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:45

tka_aa, Panna_Justyna lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    to tak jak ja byłam dzieckiem to w sklepie wybierałam sobie same najbrzydsze pluszaki,bo myślałam,że są takie brzydkie ,że nikt ich nie kupi i będzie im smutno i przykro na półce w sklepie, moją mamę zawsze to rozczulało , tak mi się teraz to przypomniało... :)

Do dzisiaj tak robię ;/ Mam też składowisko kwiatków doniczkowych znalezionych na śmietnikach i kwiaty, które kupuję w supermarketach jak są już totalnie przesuszone, połamane i generalnie do dupy. Z żalu ;) W domu je, z różnym skutkiem, ratuję.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    jeju już listopad na belly ,ale ten czas leci i cieszę się,że nie jestem na ich etapie :) Kurczę,serio chyba coś niedobrego dzieje się z Hope :(

Też często myślę o Hope. Mam nadzieję, że po prostu jest zajęta :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:50

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Do dzisiaj tak robię ;/ Mam też składowisko kwiatków doniczkowych znalezionych na śmietnikach i kwiaty, które kupuję w supermarketach jak są już totalnie przesuszone, połamane i generalnie do dupy. Z żalu ;) W domu je, z różnym skutkiem, ratuję.
    ojej,to ja już z tego "wyrosłam" :) ale to na pewno świadczy o tym,że jesteś dobrym wrażliwym człowiekiem, mnie tylko teraz strasznie boli krzywda i cierpienie zwierząt ( żywych :) ) i z tym się nigdy nie pogodzę i nie zrozumiem tego

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• Alisia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Kurczę,serio chyba coś niedobrego dzieje się z Hope :(

Myśle że chce w spokoju przeczekać te 6 tygodni do następnej kontroli .

a31il5w.png

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z psem. Ze stawami nie ma tragedii ale idealnie też nie jest. Wysłani do domu zabiegu narazie nie trzeba robić. Lekarz zalecił nam ruch ale systematyczny, jesteśmy umówieni na fizjoterapie i powinno być dobrze oczywiście mamy pilnować wagi kontrola za rok. Rico śpi a my w końcu wiemy na czym stoimy :)

Emma_, kinga27.30 lubią tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ja zabieralam wszystkie maskotki do łózka na noc,zeby im zimno nie bylo. I kazda byla przykryta kołdrą

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    O matko nie nadrobię Was ale widzę, ze się o mnie martwicie :( przepraszam! Nie pomyślałam!
    Tydzień mnie nie było. Jakoś uwierzyłam, że limit nieszcześć i kłopotów już wykorzystałam i ta wieść o Rychowym mózgu jakoś mnie rozwaliła. Tzn rozwaliła na chwilkę. Przeczytałam pół internetów. Wystraszyłam się, że to pewnie jednak wada genetyczna bom stara. A potem stwierdziłam, że przez tydzień olewam temat i zobaczę co powie mój gin. Dziś miałam wizytę. Gin mówi żeby się nie martwić, że Rycho wygląda na zdrowego, że reszta mózgu jest idealna, nie widac żadnego wodogłowia itd. Wiadomo, że będziemy kontrolować, że mam dodatkowe usg w szpitalu i będę przed nim srać po gaciach ale nie jest źle!
    Jeszcze raz przepraszam dziewczyny!

Magda - mbc, Casjopea, Sylka135, LidziA89, KasiaLukasia, tka_aa, mikka86, mikaja, Emma_, poliś, Messy92, Czarna_kawa, Kamsza, Drobinka91, ines., kinga27.30 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, dobrze, ze sie pojawilas.
    Bedzie dobrze, zobaczysz, Ryśki to mocne chłopaki! :)

_Hope_ lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, na pewno to nie kwestia wieku, bo mój Konrad też ma tę torbiele, jakiej Rysiu ma wielkości?

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Hope, na pewno to nie kwestia wieku, bo mój Konrad też ma tę torbiele, jakiej Rysiu ma wielkości?
    Torbiele jako takie nie są kwestią wieku. Natomiast mój wiek może mieć związek z wadami genetycznymi A takie torbiele mogą o nich mówić. O to mi chodziło ;) ofkors Ryszard nie ma żadnych wad i tego się trzymam! A nie pamiętam jakie są duże te torbie.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konrad ma jedną 8mm, drugą 4mm. W poniedziałek ide na połówkowe i zobaczymy, co z nimi. Mój lekarz jest pewien, że się wchłoną. Ale z wrażenia zapomniałam gina spytać, czy mogę jakoś wspomóc ich wchłonięcie :/

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Konrad ma jedną 8mm, drugą 4mm. W poniedziałek ide na połówkowe i zobaczymy, co z nimi. Mój lekarz jest pewien, że się wchłoną. Ale z wrażenia zapomniałam gina spytać, czy mogę jakoś wspomóc ich wchłonięcie :/
    Rychu też ma jedna trochę większa od drugiej na bank. Chyba nie mamy wpływu na ich wchlanianie. U mnie nie było ich widać na wcześniejszym usg. Dopiero na polowkowym wylazly. Muszę się umówić na usg w szpitalu. Ciekawe jakie będą terminy.
    Edit. Sprawdziłam i są 6 i 5 mm. Nie wiem czemu myślałam że jedna jest duża A druga mała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:51

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Rysia, pokona cholerstwo!

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Trzymam kciuki za Rysia, pokona cholerstwo!
    A ja trzymam kciuki żeby u Was na polowkowym już nic nie było!

Aska1994 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a gdzie są umiejscowione te torbiele?
    Dobrze, że lekarz jest dobrej myśli! :) Oby wszystko było dobrze, trzymam kciuki :)

Byłam z młodym na placu dziś i ło matko... Niosłam go z 200 m na barana - hardcore :D Mała mi strasznie w szyjkę kopie - takie kopniaki to z młodym po 30. tygodniu czułam, a nie po 22 :P No kompletnie inaczej to wszystko odczuwam ;p i przeżywam jak dziewica haha :D

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ