Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo prasowania ;-) doświadczone mamy prasowałyście ubranka - do kiedy , czy nie prasowałyscie ?

Ja chyba tylko wypiorę w 90C z podwójnym płukaniem :P

Dobre rozwiązaniem jeżeli chcemy wyprać wcześniej są torby próżniowe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 13:28

a31il5w.png

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia, trzymam kciuki za twojego psiaka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a ten ból był związany z przeciążeniem po spacerze. A nadal popiskuje?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    A Wy nadal jedziecie na progesteronie?

Ja jestem po IVF transfer mrożaka na cyklu sztucznym progesteron brałam tylko do 12 tc :P

a31il5w.png

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Lidzia, trzymam kciuki za twojego psiaka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a ten ból był związany z przeciążeniem po spacerze. A nadal popiskuje?

Teraz piszczy jak się go za mocno po tyłku dotknie ale mam na to swoją teorie on jest po porostu hipochondrykiem od szczeniaka. Jak chodziliśmy na szczepienia to piszczal zanim ktoś go dotknął. Zobaczymy prześwietlenie i tak trzeba robić bo problemy się powtarzają.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    A co to znaczy ze jest zleżałe?
    No chodzi mi o to że już nie będzie takie 1 świeżości. Ale tak jak pisała Alisia dobrym rozwiązaniem mogą być torby próżniowe, wtedy nie ma opcji żeby dostały się tam różne zarazki

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja jestem po IVF transfer mrożaka na cyklu sztucznym progesteron brałam tylko do 12 tc :P
    Bardzo szybko jak na ivf! :) W naszej klinice to chyba w większości długo przetrzymują na progesteronie, niektóre dziewczyny mają Prolutex nawet przez całą ciążę.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Teraz piszczy jak się go za mocno po tyłku dotknie ale mam na to swoją teorie on jest po porostu hipochondrykiem od szczeniaka. Jak chodziliśmy na szczepienia to piszczal zanim ktoś go dotknął. Zobaczymy prześwietlenie i tak trzeba robić bo problemy się powtarzają.
    Biedaczek. Wiadomo, że najlepiej gdyby psiak okazał się hipochondrykiem, ale jeśli to dysplazja to przecież nie jest to żaden wyrok dla was. Psy z tymi schorzeniami dożywają spokojnej starości, trzeba je tylko bardziej oszczędzać. :) Bardzo mocno trzymam kciuki.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Apropo prasowania ;-) doświadczone mamy prasowałyście ubranka - do kiedy , czy nie prasowałyscie ?

Ja chyba tylko wypiorę w 90C z podwójnym płukaniem :P

Dobre rozwiązaniem jeżeli chcemy wyprać wcześniej są torby próżniowe ;-)

Ja prasuje do dzis :D Ale to dlatego, ze mama mi gdzies wpoila glupio, ze idzie do zlobka, niech ladnie wyglada - nie wiem po co, bo wczoraj wrocil tak uflogany, ze od razu go przebieralam a rece jakby w kopalni robil :D
    Mialam etap, ze juz nie prasowalam i mialam wywalone, ale to zanim do zlobka poszedl. Potem znowu prasowalam. Ale tak musowo to chyba do 6mż, tak jak i z wyparzaniem butelek. Ogolnie marudze na prasowanie, ale gdzies mnie to wycisza i uspokaja i to Dwójke nie wiem, jak oprasuje, takze nie wiem. Nie ma tez co byc przesadnie sterylnym :P

Ja bede prac w 60 stopniach - mlodemu nigdy w wyzszych temp nie pralam, bo i oznaczenia na ubrankach sa na 60 stopni czesto - zwlasxcza te tansze ;p I tak potem prasuje. Zeby sprac te chemikalia z transportu ubran zazwyczaj 60 stopni wystarczy.

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    No chodzi mi o to że już nie będzie takie 1 świeżości. Ale tak jak pisała Alisia dobrym rozwiązaniem mogą być torby próżniowe, wtedy nie ma opcji żeby dostały się tam różne zarazki
    W torbach próżniowych ubrania gniotą się jak wściekłe, więc nie radziłabym próbować, bo całe prasowanie trzeba będzie powtórzyć. A tu przecież chodzi nie tylko o zabicie bakterii poprzez prasowanie, ale także o pozbycie się wszelkich zagnieceń, które mogą podrażniać.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam maks do 6mż. Ale też nie wszystko. Prałam raczej w 60 stopniach. Ale i tak z tych tańszych rzeczy, gdzie są naklejki na bodach np, to one się spierały, pękały itd.
    A w dziecięcym proszku też jakoś do 6mż, potem już w naszym :)

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj wielki dzień - pierwszy bez Duphastonu. :D Trochę się cykam, jak to będzie, ale mam nadzieję, że już go nie potrzebujemy. Bardziej bałam się chyba odstawiania Prolutexu. A Wy nadal jedziecie na progesteronie?
    ja brałam lutkę 1x1 w 19tc miałam odstawioną, teraz powrót i 2x2 przez szyjkę.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i ja do dzis wszystko w domu piore w dzieciecym proszku, bo tak mi po prostu latwiej. Raz probowalam Surf, ale maly dostal takiego uczulenia, ze mam uraz ;p Teraz uzywamy Fairy non-bio. A ze mala nadchodzi to sie nie oplaca zmieniac. W pl o tym pomysle, bo tam chyba nawet tego fairy nie ma.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ah i ja do dzis wszystko w domu piore w dzieciecym proszku, bo tak mi po prostu latwiej. Raz probowalam Surf, ale maly dostal takiego uczulenia, ze mam uraz ;p Teraz uzywamy Fairy non-bio. A ze mala nadchodzi to sie nie oplaca zmieniac. W pl o tym pomysle, bo tam chyba nawet tego fairy nie ma.
    A tu Cie zaskoczę bo widzialam w funciaku w Pl proszek fairy,jak kiedyś znowu bede to rzuce okiem co jest dokładniej.
    Ja bede pakowala w torby próżniowe ale nie bede bardzo odciagac powietrza. Robie tak z ciuchami na lato i jest ok. Nie sa jakies zmaltretowane. Co do prasowania to ja prasuje WSZYSTKO. Serio wszystko co sie da,zwyczajnie lubie wziac duzy kosz prasowania,i jechac z koksem jak juz wszyscy śpią. Jakos mnie to odpręza ale nogi bolą

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, nie wiedzialam :) Nie orientuje sie co na rynku w Pl jest zbytnio. Jak jeszcze mieszkalam w Pl to proszki dla dzieci nie byly w moim centrum zainteresowania wiec to nie jest tak, ze ohoho wyjechala za granice i juz cwaniakuje :D

Wzielam sie za ogarnianie komody dla malej, ale nie mam gdzie swoich rzeczy dac haha :D Co oznacza, ze powinnam i swoje ciuchy przejrzec, wywalic czesc i zrobic miejsce w szafie. A taaaaak mi sie nie chce.
    Czekam na faceta z serwisu od pieca, bo ma przyjsc, a moglabym jechac do ikei i kupic sortery do szuflad :P

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    O widzisz, nie wiedzialam :) Nie orientuje sie co na rynku w Pl jest zbytnio. Jak jeszcze mieszkalam w Pl to proszki dla dzieci nie byly w moim centrum zainteresowania wiec to nie jest tak, ze ohoho wyjechala za granice i juz cwaniakuje :D

Wzielam sie za ogarnianie komody dla malej, ale nie mam gdzie swoich rzeczy dac haha :D Co oznacza, ze powinnam i swoje ciuchy przejrzec, wywalic czesc i zrobic miejsce w szafie. A taaaaak mi sie nie chce.
    Czekam na faceta z serwisu od pieca, bo ma przyjsc, a moglabym jechac do ikei i kupic sortery do szuflad :P
    Ja kupilam.jakis czas temu orgazinery do szuflad i troche spieprzylam sprawe bo kupilam takie nie łączone z dnem przez co sie to odkształcilo i jest na śmieci....

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja co do oroszku Surf to ja kupiłam kapsułki ale są tak beznadziejne ze piore w nich kimono starego zeby sie ich pozbyć,nic innego nie da sie w tym prac

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Mikaja co do oroszku Surf to ja kupiłam kapsułki ale są tak beznadziejne ze piore w nich kimono starego zeby sie ich pozbyć,nic innego nie da sie w tym prac
    a ja bardzo lubię te kapsułki , wszystko praktycznie w nich piorę, czemu są takie złe dla Ciebie? Tylko ,zawsze jeszcze wlewam trochę płynu do prania,żeby był intensyniejszy zapach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 15:36

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:

Wzielam sie za ogarnianie komody dla malej, ale nie mam gdzie swoich rzeczy dac haha :D Co oznacza, ze powinnam i swoje ciuchy przejrzec, wywalic czesc i zrobic miejsce w szafie.

Ja już mam to za sobą :P Do kontenera z używana odzieżą poszedł duży czarny worek :P

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam proszek Surf, nie kapsulki - ten zapach zbyt intensywny no i uczulil mlodego. Ja sama tez mam tendencje do uczulen - czesto mnie uda swedza, jak rpszek intensywny. Plyny takie non-bio do plukania to juz uzywalam dlugo przed mlodym jeszcze wlasnie ze wzgledu na siebie.
    W pl moja mama ma jakis persil czesto i on nic malemu nie robil, ale no plyn zawsze jakis dzieciecy tam mialam - K czy E - z tych takich starszych, a ja uwielbiam ich zapachy :) W uk te zpaachy plynow sa wszystkie na jedno kopyto i az zatykajace - tak smierdza :P ja lubie delikatne :P
    Kapsulki persila dostalam kiedys z jakiejs paczki i okropnie to cuchnelo mi tez. Wypralam malego rzeczy i potem pralam znowu w fairy, zeby ten zapach zniknal ;p

• mikaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja już mam to za sobą :P Do kontenera z używana odzieżą poszedł duży czarny worek :P

Ja bede musiala zawiezc do charitka :D Niech jakis pozytek z tego bedzie :D

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ