Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikaja, 2 na placu jest do ogarnięcia, tylko "trochę" się nabiegaszZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Kamsza wrote:Wczorajszy ogromny ból pleców uświadomił mnie ze chyba czas poszukać fizjoterapeuty. Tylko nie wiem czy to sens w pierwszej ciąży też miałam i trochę pomogły ale ból miałam do końca, a najgorszy czułam na porodowce. A co u Was też macie już boleści w dolnej partii kręgosłupa? Macie może jakieś sposoby na to?
Pas ciążowy, koleżanki bardzo polecały takie ustrojstwo.
https://allegro.pl/oferta/pas-na-brzuch-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowy-brzuszny-6655720731
W opisie:
Skutecznie odciąża odcinek lędźwiowo - krzyżowy kręgosłupa w czasie zaawansowanej ciąży. Stanowi doskonałe podtrzymanie brzucha i pozwala utrzymać właściwą postawę.
Skusiłam się i kupiłam, bo kręgosłup mnie czasem boli nieznośnie. Ale rozmiar XL, który mam, jest jeszcze trochę za duży na mój bebzon, więc ciężko mi powiedzieć jak się będzie sprawdzać.
-
Ja po wizycie od psychologa. Cieszę się że mój lekarz widzi u mnie duże zmiany oczywiście na lepsze. U nas też piękna pogoda chyba spacerek popołudniu zdrobie i trochę naturalnej wit. D dostarczę . Co do pasa ciążowego właśnie słyszałam dobre jak i zle opinie. A co myślicie o fizjoterapii jakieś masaże może?
Eluska, mikaja, ines. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamsza wrote:Witam
Eluska powodzenia, oby mgła szybko opadła.
Ja się zbieram powoli do psychologa. U nas świeci słoneczko więc spacerek przed wizytą, a tym bardziej po wizycie dobrze zrobi.
Wczorajszy ogromny ból pleców uświadomił mnie ze chyba czas poszukać fizjoterapeuty. Tylko nie wiem czy to sens w pierwszej ciąży też miałam i trochę pomogły ale ból miałam do końca, a najgorszy czułam na porodowce. A co u Was też macie już boleści w dolnej partii kręgosłupa? Macie może jakieś sposoby na to?
Ja już pisałam wcześniej ze mialam okropny bol promieniujacy nawet na nogę. 3 sesje u fizjoterapeuty pomogły. Masowanie , pinoterapie miałam i banki. Jestem jak nowo narodzonaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:26
Kamsza, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba też wyjdę na spacer z Młodą. Mąż będzie miał gościa, z którym się zbyt nie trawimy, więc każdy pretekst dobryZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KasiaLukasia wrote:Pas ciążowy, koleżanki bardzo polecały takie ustrojstwo.
https://allegro.pl/oferta/pas-na-brzuch-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowy-brzuszny-6655720731
W opisie:
Skutecznie odciąża odcinek lędźwiowo - krzyżowy kręgosłupa w czasie zaawansowanej ciąży. Stanowi doskonałe podtrzymanie brzucha i pozwala utrzymać właściwą postawę.
Skusiłam się i kupiłam, bo kręgosłup mnie czasem boli nieznośnie. Ale rozmiar XL, który mam, jest jeszcze trochę za duży na mój bebzon, więc ciężko mi powiedzieć jak się będzie sprawdzać.
moja uroginekologiczna fizjoterapeutka powiedziała, że pasy mogą zrobić więcej szkody niż pożytku i lepiej ich nie stosować. Tak samo jak annibali i innych kulek.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kamsza wrote:Ja po wizycie od psychologa. Cieszę się że mój lekarz widzi u mnie duże zmiany oczywiście na lepsze. U nas też piękna pogoda chyba spacerek popołudniu zdrobie i trochę naturalnej wit. D dostarczę . Co do pasa ciążowego właśnie słyszałam dobre jak i zle opinie. A co myślicie o fizjoterapii jakieś masaże może?
ja chodzę do fizjoterapeutki uroginekologicznej.
https://ptug.pl/wykaz-certyfikowanych-lekarzy-i-fizjoterapeutow/?specjalista=fizjoterapeuta
tu masz listę certyfikowanych fizjo w plKamsza lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:ja chodzę do fizjoterapeutki uroginekologicznej.
https://ptug.pl/wykaz-certyfikowanych-lekarzy-i-fizjoterapeutow/?specjalista=fizjoterapeuta
tu masz listę certyfikowanych fizjo w pl
Dziękuję Ci bardzo ale mieszkam w Holandii więc muszę tutaj znalesc kogoś. -
Magda - mbc wrote:moja uroginekologiczna fizjoterapeutka powiedziała, że pasy mogą zrobić więcej szkody niż pożytku i lepiej ich nie stosować. Tak samo jak annibali i innych kulek.
Będę nosić jak już "dorośnie" mi brzuch, ale na krótkie odcinki. W domu nie wciskam się w takie cuda. Na masaże nie będę chodzić, bo nie lubię ani ludzi, ani jak mnie ktoś obcy dotyka Taki już jestem dziwak. Jeszcze przed ciążą, kilka lat temu, pas ortopedyczny baardzo mi pomógł na garbienie się. Oczywiście wszystko z umiarem. Nie zamierzam się gorsetować.
-
ale mam zaległości byłam z młodym na szczepieniu, teraz śpi ja mam jakieś 20 minut (bo trzeba obiad zrobić i chatę ogarnąc) a więc kawa i postaram się Was przeczytaćCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Jestem skrajnie nieodpowiedzialna. Przechodziła koła Mc nie mogłam się oprzeć i zjadłam dużego loda z polewą czekoladową. Ale był pyszny. Od niecałych dwóch miesięcy nic słodkiego nie jadłam.
A to wszystko przez moją detystke bo się z nią poklucilam stwierdziła że się spóźniłam pół godziny i mnie nie przyjmie a ja miałam zapisane że na 11:30 więc tak przyszłam. Powiedziała mi że mam sie zarejestrować na inny termin za miesiąc to ja wysmialam i powiedziałam że łaski nie robi i najpóźniej w ciągu 7 dni musi mi znaleźć termin. Wysłałam mnie do dyrektora którego dziś nie było.
Więcej tam nie pójdę bo mi jeszcze zęby źle zrobi na złość.tka_aa lubi tę wiadomość