Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
33Sylwia wrote:Asiu powodzenia! Trzymam kciuki za Was 😁
Piękna pogoda wiec miłego dnia 😘
:* Byle do 16 i niech nie będzie za dużo obsuwy. Będę z dziećmi, bo nie mam z kim zostawić, a chcę żeby mąż był, najwyżej jak będą marudzić, to wyjdą wcześniej.
I na paczkę z ciuszkami czekam dzisiaj
33Sylwia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Jestem po krzywej cukrowej, jeśli chodzi o wypicie to nawet poszlo, miałam smak pomarańczowy, ale po 20 min zaczelo mi się robic slabo, duszno itp. i musiałam się polozyc, lezalam prawie godzine. Ale udało się zrobić badanie.
Popoludniu pewnie wyniki.
Jutro wizytaSylka135, Messy92 lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka wrote:Jestem po krzywej cukrowej, jeśli chodzi o wypicie to nawet poszlo, miałam smak pomarańczowy, ale po 20 min zaczelo mi się robic slabo, duszno itp. i musiałam się polozyc, lezalam prawie godzine. Ale udało się zrobić badanie.
Jutro wizyta
Ja podobnie reaguję - duszność i kręcenie w głowie. Dobrze jednak, że sie udało Najważniejsze to nie zwymiotować Oby wyniki były dobreHiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
Hiszpaneczka wrote:Jestem po krzywej cukrowej, jeśli chodzi o wypicie to nawet poszlo, miałam smak pomarańczowy, ale po 20 min zaczelo mi się robic slabo, duszno itp. i musiałam się polozyc, lezalam prawie godzine. Ale udało się zrobić badanie.
Jutro wizyta
No masakra mega boję się tego badania, muszę koniecznie iść z mężem, jak robiłam ostatnio, miałam totalny zjazd, poty mnie oblewały, zawroty głowy, duszności... Bleee
A w ciąży robili Ci pobranie na czczo, po 1h i po 2h też? czy tylko po 2 h?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Teoretycznie powinni 3 razy pobrać krew, na czczo, po godzinie i po dwóch. Najlepiej też nie chodzić za dużo, bo to podobno fałszuje wynikiZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
poliś wrote:No masakra mega boję się tego badania, muszę koniecznie iść z mężem, jak robiłam ostatnio, miałam totalny zjazd, poty mnie oblewały, zawroty głowy, duszności... Bleee
A w ciąży robili Ci pobranie na czczo, po 1h i po 2h też? czy tylko po 2 h?
ja bylam z tesciowa, maz musial jechac do pracy, tez miałam wszystkie objawy o których piszesz. Dobrze ze było gdzie polozyc się bo bym padla na ziemie.
Mialam na czczo, po 1h i po 2h.
Mam nadzieje ze wyniki będą w dobre!
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka wrote:gdzies czytałam ze sa kraje ze w ogole tego badania nie robia.
No to inna sprawa, że wlasnie w UK go nie robia, jesli nie ma wskazan. Ja mam (rodzic - cukrzyk), a teraz cukrzyca z poprzedniej ciazy tez jest wskazaniem wiec mam to badanie 2 razy.
Ja tu wszystkim znajomym w ciazy radze, zeby na poczatku ciazy sklamaly i powiedzialy, ze maja wlasnie cukrzyka w rodzinie, bo wtedy jest badanie. Przesiewowo nie robia. Tak jak i gbs'a nie spradzają czy przeciwcial jesli chodzi o cytomegalie, toxo i rozyczke chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:52
-
nick nieaktualny
-
Sylka, będzie dobrze poszłaś i będziesz mieć z głowy
Sylka135 lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Hej mamusie 🙂😘 muszę się Wam pochwalić, bo aż kipi ze mnie radość 😁 Pomijam to, że mały dziś bardzo aktywny od rana i to On mi głównie poprawia samopoczucie, ale udało mi się zrobić deal życia (tak twierdzę) i zrobiłam pierwszy zakup dla Olusia, tak z grubej rury od razu, nie jakieś tam śpioszki 😆🙈 Kupiłam łóżko dostawne, od kilku dni siedzę na olx i szukam i udało mi się dziś wyrwać Chicco next2me za 300 i wysyłka na Jego koszt, stan idealny, dziecko użyło kilka razy bo nie chciał w nim spać. 🙊 i się cieszę jak głupia ❤ chyba machina zakupowa ruszyła..
mikaja, Aska1994, Eluska, poliś, Kamsza, Sylka135, Czarna_kawa, kinga27.30, ines. lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualny
-
Drobinka91 wrote:Hej mamusie 🙂😘 muszę się Wam pochwalić, bo aż kipi ze mnie radość 😁 Pomijam to, że mały dziś bardzo aktywny od rana i to On mi głównie poprawia samopoczucie, ale udało mi się zrobić deal życia (tak twierdzę) i zrobiłam pierwszy zakup dla Olusia, tak z grubej rury od razu, nie jakieś tam śpioszki 😆🙈 Kupiłam łóżko dostawne, od kilku dni siedzę na olx i szukam i udało mi się dziś wyrwać Chicco next2me za 300 i wysyłka na Jego koszt, stan idealny, dziecko użyło kilka razy bo nie chciał w nim spać. 🙊 i się cieszę jak głupia ❤ chyba machina zakupowa ruszyła..
-
Emma_ wrote:Zaczęło się. 😀 Gratuluję zakupu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 16:47
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
No trzymajcie mnie... Mąż ma kapcia w aucie... A rezerwę gdzie zostawił pan inteligent? Oczywiście, kur.a, w piwnicy! A miał po nas przyjechać po pracy, żeby na to USG jechać. Ciekawe, czy dotrzemy na 16Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥