Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Dziewczyny była któraś na warsztatach Bezpieczny Maluch? Polecacie? A może któraś się wybiera? Są jeszcze wolne miejsca u mnie i zaczęłam się zastanawiać czy może nie warto się przejść.

Ja byłam! I polecam! Nie miałam pojęcia, np jak reagować w przypadku zachłyśnoęcia, a jak w przypadku bezdechu... teraz juz coś wiem. Co prawda, są tutoriale na yt, ale to nie to samo...

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    No niby ciut lepiej. Mam nadzieje ze to tylko przeciążenie bo mały dziś wyjątkowo nie wspolpracuje. Ale to kłucie i ból krzyży trochę mnie przestraszy.
    Wiem, to potrafi sprowadzić czarne myśli. Miejmy nadzieję, że się tylko rozciągamy i stąd te bóle. Ja wieczorem bardzo czułam więzadła, dziś spokój. Oszczędzaj się 😗

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień... Okazało się, że nie da się pralki uratować i trzeba nową kupić :/ jakie macie i polecacie? Biorąc pod uwagę, że tu pięciu luda i 2 psy, więc prania wszelakiego dużo.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka, ja od roku mam tę pralkę: https://www.amica.pl/produkty/produkt/8550-Pralka_ladowana_od_frontu-Dream_Wash-DAW7123DCiBT i jestem bardzo, bardzo zadowolona. W ogóle Amica mnie miło zaskoczyła, bo mają genialną obsługę klienta i jak pękła mi szyba w lodówce, to wysłali mi nową, choć sklep, w którym kupowałam, dwa razy odrzucił reklamację. Pralka jest cichuteńka, ma sygnał dźwiękowy po zakończeniu prania, bardzo praktyczne programy (najkrótszy to 15-20 minut w zależności od temperatury - świetna sprawa, kiedy chcesz tylko coś szybko odświeżyć). Bardzo chciałam mieć tę funkcję steam touch, ale w sumie przydaje mi się tylko do prania koszul męża i ewentualnie jakichś bardzo delikatnych sukienek latem. Pewnie przy dziecku będę częściej korzystać. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młode się wczoraj w nocy tak rozfikało, że nawet tata czuł przez brzuch, mimo łożyska z przodu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 13:45

Panna_Justyna, Kamsza, Czarna_kawa, Eluska, KasiaLukasia, kinga27.30 lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam pralkę Boscha ;) tak się bronilam przed kontrola u dentysty, że mnie dzisiaj rozbolal zab więc teraz już będę zmuszona isc na wizyte. Mam nadzieję, że jutro mnie któryś przyjemnie

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pralkę Samsung add wash od grudnia . Gdybym miała więcej miejsca dokupilabym suszarkę :D

U nas też już widać po brzuszku jak mała skacze. Brakowało mi tego nie powiem hahaha

Kamsza lubi tę wiadomość

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś słyszałam ze whirlpool i bosh produkuje się w jednej fabryce i to są te same materiały tylko bosh droższy, bo wiadomo, marka . I ze teraz te pralki specjalnie tak robią, by wytrzymały 5 lat i trzrba było kupić nowa 🙄

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Ja mam pralkę Samsung add wash od grudnia . Gdybym miała więcej miejsca dokupilabym suszarkę :D

U nas też już widać po brzuszku jak mała skacze. Brakowało mi tego nie powiem hahaha
    Ja mam suszarke na pralce dzieki temu skonczyly się moje zmagania z praniem tym bardziej przy dzieciach bardzo przydatne urządzenie ;)

Messy92 lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu mam aristona 2 letniego, często sie zawiesza i opuszcza jakiś etap prania/płukania/wirowania. Oczywiście reklamamcja odrzucona,w drigim mieszkaniu mamy samsunga takiego srebrnego olbrzyma,po 3 latach piszła gumowa uszczelka i jest posklejany srebrną taśmą ,w mieszkaniu służbowym w ktorym teraz mieszkamy mamy chyba 10 letnią candy. Pierze aż miło....Szkoda ze twraz wszystko robią na chwile...

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • WystrachanaJa Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała w ciąży znieczulenie u dentysty bez adrenaliny? Czeka mnie wizyta i dentystka wspomniała, że te bez adrenaliny są słabsze i boję sie teraz troszkę...

5djy9jcg7nkx9usl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WystrachanaJa również panicznie boję się dentysty. Wcześniej było parę dziewczyn z naszego forum na wyrywaniu 8 i dostały odpowiednie znieczulenie więc skoro one przy takim poważnym zabiegu daly radę to przy borowaniu nie powinno być najgorzej

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pralkę Samsunga i przed porodem zamierzam dokupić jeszcze suszarkę.

Messy92 lubi tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 3 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... Myślicie, że suszarka przy maluchu to dobry pomysł? Chcę męża namówić i zbieram argumenty :)

5djy9jcg7nkx9usl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam przed porodem pierwszego dziecka. Najskuteczniejszy argument dla męża albo kupno suszarki albo niech on rozwiesza te malutkie ubranka a ze akurat pomalu trzaba szykować wyprawke to będzie mial okazje poćwiczyć ;)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WystrachanaJa wrote:
    Czy któraś z Was miała w ciąży znieczulenie u dentysty bez adrenaliny? Czeka mnie wizyta i dentystka wspomniała, że te bez adrenaliny są słabsze i boję sie teraz troszkę...
    Ja miałam przy wyrywaniu 8 bez adrenaliny ale za to podwójna dawkę, nic a nic nie czułam , o 14 miałam wyrywanego zęba a trzymało mnie do 19 tej. Za to jak zeszło to masakra, ból nie do wytrzymania ,kilka dni na przeciwbólowych, no ale to było wyrywanie zęba i później otwarta rana, która sama musiała się zagoić

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WystrachanaJa wrote:
    Ja jestem przykładem wyrwaniu w ciąży zębów że znieczuleniem bez adrenaliny i bez późniejszego bólu. Także nie wiem od czego to zależy ale zawsze powtarzam wybrac dobrego stomatologa to podstawa. Wcześniej chodziłam do innego i za każdym razem była tragedia, ból przez kilka dni teraz jest super! Powodzenia 😁

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przywiozłam dwa wielkie wory ubrań dla chłopców rozmiar 0-3 od bratowej męża - wszystko tam jest - śmiałam się że pozbyła mnie radości kupowania. Teraz tylko to oprac i poprasować 😂 ale jeszcze chyba za wcześnie...
    A w czym pierzecie ubranka?
    Używacie do proszków jakiś płynów?
    A może w samych płatkach mydlanych jak to bylo kiedyś?

Marzy mi się suszarka ale niestety łazienkę mam malenka i pozostaje mi suchszenie ubrań na suszarce stojącej wsypialni lub w salonie 🤣

A dziś mamy dziwny dzień, Mały mega spokojny a ja bym tylko jadła i spała w przerwach latala na siku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 17:35

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w Loveli. Płyn zazwyczaj dawałam z Dady :)

To Konrad z kolei bardzo aktywny dzisiaj. Ale coś mi nie pasuje z tym łożyskiem z tyłu, bo czuję Małego tak jakby kopał w stronę pleców niż brzucha. Jutro połòwkowe, to się dowiem jak to ostatecznie jest. I mam nadzieję usłyszeć, że te torbiele są mniejsze :)

33Sylwia lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy nie powinno się spać na plecach?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ